Monday, February 17, 2014

ငါးနီတူေျခာက္နဲ႔ေျမပဲဆံအစပ္ေၾကာ္..

မဂၤလာပါရွင္~~~
က်မရဲ႔ ခ်စ္လွစြာေသာ မိတ္ေဆြႀကီးတေယာက္က ဘာလို႔ဟင္းေတြမခ်က္ျပတာလဲ..တဲ့။ ခက္ၿပီ..
ဒီကလည္း ဟင္းခ်က္ခပ္ညံ့ညံ့။ ဒါနဲ႔ ဒီေန႔ ငါးနီတူေျခာက္ေလးေတြ နဲနဲက်န္ေနတာကို ဘယ္လိုခ်က္စား ရပါမလဲ ဆိုၿပီး စဥ္းစားခန္းဖြင့္လိုက္တာ၊ ၁၆ႏွစ္တရက္ေလွ်ာ့အရႊယ္က အေမဟင္းဗူးေတြ အၿမဲလုပ္ပို႔ေပး ခဲ့တဲ့ ပဲပုပ္နဲ႔ေျမပဲဆံေၾကာ္ကို သတိရၿပီး ေၾကာ္လိုက္တယ္။ 


လက္ဝင္တယ္လို႔ေျပာရမွာဘဲ။ ဒါေပမဲ႔ တကယ္ေကာင္းတယ္ဗ်ား...က်မနည္းေလးေျပာျပမယ္..။
ငါးနီတူေျခာက္ေတြကို ပထမဦးဆုံး ေလွာ္ပါတယ္ ႏွမ္းဆီနဲနဲေလးျဖန္းၿပီး မီးေအးေအးနဲ႔ေပါ့။ အားလုံးက
စိတ္ရွည္ရတဲ့အဆင့္ေတြခ်ည္းပါဘဲ။ ၾကြတ္လာရင္ဆယ္ထားၿပီး ဆီထဲ့ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္.. ဒါလည္းဘဲ ၿပီးရင္ပုဂံေလးတခုထဲခပ္ထား ေနာက္မွ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတာေလး ထဲ့ငရုတ္သီးေတြထဲ့
က်မက ငါးနီတူေျခာက္ကို ကႀကီးဆိုင္မွာဝယ္စားတုံးက သူတို႔အညႊန္းအတိုင္းဆို ပဲငံျပာရည္ေလးနဲနဲထဲ့
ပါတယ္ ေနာက္ႏွမ္းဆီနဲနဲ ဆားနဲနဲ..ဒါဆို အိုေကၿပီ၊ ၾကက္သားမူန္႔တို႔ ဟင္းခ်ဳိမူန္႔တို႔ဆိုတာအလကား ဟင္းအရသာပ်က္တယ္မထဲ့နဲ႔ ၊(ဟီး..က်မဆီမွာမရွိလို႔ေလ) ႀကိဳက္တတ္ရင္ျဖင့္ထဲ့ၾကေပါ့။ငါးနီ
တူေျခာက္ နဲ႔ ေလွာ္ထားတဲ့ ေျမပဲဆံ တခါထဲ ထည့္လိုက္တာဘဲ...ေဟာ..ျမင္တဲ့အတိုင္းဘဲ...ေမႊးႀကိဳင္လူိင္ေနတဲ့ ဟင္းကပ္တခြက္ရၿပီ။ မနက္ထမင္းေၾကာ္နဲ႔ ကပ္စားလည္းရတယ္။ ေပါင္မုန္႔ၾကားထဲညွပ္ၿပီး ဆန္းဝွစ္ လုပ္မလား ပဲဟင္းရည္ေလးနဲ႔ေသာက္ၿပီးကပ္မလား..အားလုံးရပါၿပီ...
ကဲ...ေဒၚႀကီးခိုင္...ခ်က္ျပၿပီေနာ္...

အားလုံးဘဲရႊင္လန္းျခမ္းေျမ႔ၾကပါေစရွင္~~~
မီးမီး

9 comments:

  1. ဒီလုုိဟင္းမ်ဳိးစံုုအုုိင္အိုုရာတိုု ့ကၾကိဳက္ျပီးသား။ း)
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေဆာရီး..ဒီလုုိဟင္းမ်ဳိးဆုုိ...လိုု ့ေျပာတာ။

      Delete
    2. မအိုင္အိုေရ႔..
      ပုလင္းထဲထည့္သိမ္းထားတယ္။
      မနက္စာတို႔၊ပဲဟင္းအခ်ဥ္ရည္စင္းတို႔ခ်က္တဲ့အခါ၊
      ထုတ္စားတယ္၊ နဲနဲစပ္သြားတာတခုဘဲ၊
      ရူးရွဲေနတာဘဲ... :))))

      Delete
  2. သာမီးလည္း ငါးနီတူေၿခာက္ ၾကိ ုုက္တယ္..စိတ္မရွည္ဘဲ မီးအၿမင့္ဆံုုးနဲ ့ေၾကာ္လိုု ့ တဝက္က တူးသြားတာက လြဲရင္...စားေကာင္းမဲ့ပံုုေလး...း)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ကႀကီးဆိုင္မွာဆိုက္မ်ဳိးစုံရွိတယ္ေနာ္..
      ေသးေသးမႊားမႊားေလးေတြကပိုေစ်းႀကီးတယ္။
      နံလည္းမနံဘူး..။
      က်ဳတိီ..ခ်က္ျပတဲ့အတိုင္းလုပ္စားရအုံးမယ္..

      Delete
  3. မမီးေျပာသလိုပဲ အနံ႔ကေလးေတာင္ရလိုက္သလိုလို စားေကာင္းမယ့္ျဖစ္ျခင္း...

    ReplyDelete
    Replies
    1. မိုးေငြ႔ေရ..
      စားလို႔တအားေကာင္းတယ္။
      အနံလုံးဝမနံဘူး၊
      ပဲငံျပာရည္နဲ႔ႏွမ္းဆီ ကႀကီးေတြအတိုင္းထဲ့တာ၊
      ေကာင္းတယ္..သူတို႔ကသၾကားပါထဲ့ေသးတယ္။

      Delete
  4. Thanks! Ma Mee Nage:
    Khine

    ReplyDelete