Thursday, February 20, 2014

ေရခဲရိုက္ေတာခ်က္...ငါးဟင္းတခြက္..

 
မဂၤလာပါရွင္~~~
ေရခဲရိုက္ထားတဲ့ငါးေတြကို တခါတေလအေရးေပၚ အိမ္မွာခ်က္စရာေတြကုန္သြားရင္ (ခဏခဏ ခရီးရက္ရွည္ထြက္ေတာ့ ရုတ္တရက္ျပန္လာတဲ့ေန႔ဆိုရင္ ေရခဲေသတၱာကေဟာင္းေလာင္းျဖစ္ေနပါတယ္) အဲလိုမ်ဳိးၾကရင္ခ်က္စားဖို႔ ဝယ္ထားရတတ္ပါတယ္။

ဒီလိုတထုတ္ေလာက္ဝယ္ထားရင္ စားပါေလ့..တေမ့တေမာ..ရခိုင္မုန္႔တီခ်က္ခ်င္လည္းရပါတယ္။ က်မေတာ့ ငါးမွဳန္႔(က်မရဲ႔ဟင္းခပ္မွဳန္႔ပုံစံ ငါးကိုေလွာ္ၿပီးပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔လိုသုံးတာပါ) ဒီမွာ ငါးနဲ႔ ငါးပိေၾကာ္
လုပ္တာတခါေရးဖူးပါတယ္။

 အပိုင္းႀကီးေတြပိုင္းၿပီး ဆား၊အေရာင္တင္မွဳန္႔၊ငရုတ္ေကာင္း နဲ႔ခဏႏွပ္ထားလိုက္ပါ။
 ေကာ္မွဳန္႔နဲနဲေလးနဲ႔ ျဖဴးၿပီး...
 ဆီပူပူမွာခဏေလးေၾကာ္လိုက္တယ္။ ဟင္းခ်က္ရင္ေၾကသြားၾကမွာစိုးလို႔ပါ။
ေဟာ..အားလုံးနဲနဲစီပါဘဲ..အႏွစ္မ်ားရင္ ျပစ္ခဲေနတာမ်ဳိးၾကေတာ့ ငါးဟင္းနဲ႔သိပ္မလိုက္ဘူး..(ဟီး... ကိုယ္
စိတ္ထင္တာပါ)

ေတာသားခ်က္ေတာ့ ေတာဟင္းေပါ့ရွင္..။ေပါ့ေပါ့ပါးပါး ေတာငါးဟင္းေလးတခြက္ပါရွင္...ဆီလည္းသိပ္မ
မ်ားဘူး..က်မက ပဲငံျပာ ရည္ေလးနဲနဲခပ္လို႔ အေရာင္ညိဳတိုတိုေလးျဖစ္တာပါ။ ဟင္းေတြခ်ဳိၿပီး အရသာ ရွိဖို႔က ပဲငံျပာရည္ရယ္ငါးငံျပာရည္ရယ္ ဆားရယ္ က်မေတာ့ ဒီ၃ မ်ဳိးအဓိကထားသုံးေလ့ရွိပါတယ္။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ ငါးမွဳန္႔ နဲ႔ပုဇြန္မွဳန္႔ ကိုဟင္းခ်ဳိရည္ေတြခ်က္ရင္ခပ္ဖို႔ထားပါတယ္။ ဒီေခတ္ႀကီးမွာ အစား
အေသာက္ေတြက ဓါတုေဆးေတြနဲ႔ သိပ္မစိမ္းၾကဘူးေလ..။ မေရွာင္ႏိုင္ရင္လည္း ကိုယ္ဘဲ ခံရမွာ။ 

ျမန္မာျပည္က ပုဇြန္ေျခာက္ကိုေတာ့ အခုနဲနဲေၾကာက္ေနၿပီ။ အေရာင္ဆိုးၾကတယ္တဲ့။
အားလုံးဘဲရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ႔ၾကပါေစ~~~
မီးမီး

14 comments:

  1. Replies
    1. အဲေန႔ကထမင္းအရမ္းႀကီးစားပစ္လိုက္တယ္၊
      :))))

      Delete
  2. ဂြတ္မယ့္ပံုု...ခ်က္စားဦးမယ္..ငါးေတြ ခ်က္ရင္ ညွီလိုု ့...ပင္လယ္စာကိုုလည္း အေသၾကိ ုုက္..း)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ခ်က္စားညီဘူး..
      သာမီးေလး... း)

      Delete
  3. ဒိလိုုမ်ဳိးေလးၾကိဳက္တာေပါ့။

    ReplyDelete
    Replies
    1. မအိုင္အိုရာရဲ႔ဟင္းေတြၾကည့္ၿပီး၊
      အတုခိုးထားတာေတြေပါ့..
      း))))

      Delete
  4. မမီး ငါးမႈန္႔လုပ္နည္းေလးတင္ေပးပါဦး စမ္းလုပ္ၾကည့္ခ်င္လို႔...

    ReplyDelete
    Replies
    1. မိုးေငြ႔ေလးေရ..
      ကိုယ္ေျပာတာ ငါးကိုအမွဳန္႔လုပ္တာေနာ္..
      ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔လုပ္သလိုေလ..
      အင္းး..."မွဳန္႔ " နဲ႔ "မူန္႔" စာလုံးေရးတာမ်ားလဲြၿပီေၾကာင္း...
      ကိုယ္က " ဟထိုး" သံပါေအာင္လို႔ "မွဳန္႔ "လို႔ေရးတာ။
      မိုးေငြ႔ေျပာတဲ့ငါးမူန္႔က ဟိုေၾကာ္စားရတဲ့ ကၽြတ္ကၽြတ္ဝါးစားရတဲ့၊
      ဟာမ်ဳိးလားကြယ္...ကိုယ္လည္းအရမ္းႀကိဳက္တယ္။
      ေက်ာင္းတုံးက သူငယ္ခ်င္း အေထာင္၊အသုတ္..(ၿမိဳ႔နံမည္)
      သူတို႔ကစီးပြားေရးအျဖစ္ထုတ္တာတဲ့၊
      တခါခါယူလာရင္ ဆာလာအိတ္နဲ႔အျပည့္၊
      အားတိုင္းဝါးခဲ့ရဖူးတာေပါ့..။
      ဟီး..လုပ္နည္းေတာ့သိဘူး..။
      (ၾဆာဟန္ၾကည္ကေတာ့ေျပာရွာပါတယ္၊
      ေႏြရာသီမွာ ျမန္မာစာအထူးသင္မလို႔၊
      က်မကိုလက္ေထာက္ခန္႔မယ္.ဆိုဘဲ..း))))

      Delete
  5. ဟန္ၾကည္February 21, 2014 5:00 AM

    ငါးေတာ့ မႀကဳိက္ဘူးဗ်ဳိ႕...အိမ္ရွင္မကေတာ့ ႀကဳိက္ပါ့ဗ်ာ...ငါးၿပီးရင္းငါးပဲ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဒါေၾကာင့္မဒမ္ၾကည္ကလွေနတာကိုး...
      ငါးစားလို႔..ကိုယ့္လိုေနမွာေပါ့...
      ဟီး...း)))))

      Delete
  6. I Love it!!
    Khine

    ReplyDelete