Monday, August 29, 2011

က်ိဳင္းတုံ သားေရစာ(ေနမေကာင္းတဲ့အခါတမ္းတမိတာ)

မိုးေအးေအးနဲ ့ေနမေကာင္းတဲ့အခါမ်ဳိး ႏွာပိတ္ႏွာေစးတဲ့အခါမ်ဳိးမွာ၊
ျမန္မာျပည္ကလူေတြ ေရွာက္သီးသုပ္ တမ္းတ ၾကသလိုပါဘဲ၊
က်မတို ့လည္းခ်ဥ္ငံစပ္လို ့ေခၚတဲ့ ေခါက္လန္ဖြန္း(ဆန္ထိုဖူးသုပ္)ကို၊
အရမ္းလြမ္းတယ္။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံစပ္စပ္ေလး စားျပီးရင္၊ အားလုံးပြင့္ထြက္သြားပါတယ္။
ပဲေၾကာ္ေလးနဲ ့စားလည္းေကာင္းတယ္။
အသုပ္ဆိုေပမဲ့က်မတို ့က အရည္ေလးနဲ ့ဆမ္းစားေလ့ရွိတယ္။
အခ်ဳိရည္(ၾကံသကာရည္)၊ အခ်ည္ရည္(ၾကံသကာနဲ ့အခ်ည္ေဖါက္တာပါ)၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီးျပဳတ္ရည္၊ ၾကိဳက္တာနဲ ့ထည့္စားလို ့ရပါတယ္။
ပဲပုပ္ခ်ဥ္ရည္ ငရုတ္သီးေၾကာ္ ဆား ဂ်င္းေထာင္းအရည္ နံနံပင္ ေကာ္ဖီထုပ္ပါးပါးေလးလွီး နဲ ့ဆို...
အုိး.... ဂြတ္မွဂြတ္.....
ဟို မုန္ ့တီဖတ္အရည္နဲ ့က က်ဳိင္းတုံေခါက္ဆိန္ ့မဟုတ္ပါဘူး။
က်မတို ့အေခၚ ေခါက္ဆန္ ့နမ့္ေဆ့(အသုပ္သေဘာပါဘဲ သပ္သပ္လြတ္ပါ)။

ဒါကေတာ့ ေျမပဲဆံနဲ ့လုပ္ထားတဲ့ေျမပဲဆန္ထိုဖူး( ေခါက္လန္ဖြန္းထိုလင္)ပါ။
သူက်ေတာ့ ပဲပုပ္ခ်ဥ္ရည္ မထဲ့ရပါဘူး။ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီက်က္နဲ ့ပဲငံျပာရည္၊
ဆား ငရုတ္သီး အခ်ဳိရည္ အခ်ဥ္ရည္ ၾကိဳက္တာထဲ့ၾကတာေပါ့~~~

ဒါက က်ဳိင္းတုံတရုတ္ကြမ္ရင္ေက်ာင္းက သက္သတ္လြတ္ ေခါက္ဆဲြ၊ (က်ဳိင္းတုံကလူေတြ အရမ္းအခ်ဳိမူန္ ့ၾကိဳက္ၾကတယ္၊ေဘးမွာခ်ထားတဲ့ ဟင္းခ်ဳိမူန္ ့ပုဂံေလးကိုဘဲၾကည့္ပါ။) ဟီး...
က်မက လုံး၀ မစားတတ္ဘူး ငယ္ငယ္ကတဲက၊
ပါးစပ္မွာ ခ်ဥ္တဲ့အရသာျဖစ္လို ့ပါ။

ေစ်းနားက ၀ယ္စားတဲ့ ေခါက္ဆဲြ၊(မုန္ ့တီဖတ္ကုန္ေနလို ့ညွပ္ေခါက္ဆဲြနဲ ့ေရာထဲ့ေပးတယ္ေလ)

ဒါက အူတုံေခါက္ဆဲြကို က်ဳိင္းတုံေခါက္ဆိန္ ့အျဖစ္က်မခ်က္ထားတာ..။
ၾကာပါၿပီ နယ္သာလန္ကတည္းက ခ်က္စားတာ။

ေအာက္ဆုံး ၂ ပုံကေတာ့ အေဒၚနဲ ့ဦးေလးအိမ္က ထမင္းစားဖိတ္တုံးက တီးခဲ့တာေတြ(ဘာစားခ်င္လည္းေျပာဆိုေတာ့ အၾကိဳက္ဆုံးျဖစ္တဲ့ မုန္ညင္းေစာ(အခ်ဳိ) အိုစြမ္းသုပ္ မရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္း ဝက္သားေပါင္း ဝက္သားေက်ာက္ေက်ာ အရြက္အစုံအလင္ေပါ့....

ေအာ္..ေနမေကာင္းတဲ့အခါ ကိုယ္တုိင္လည္းမလုပ္တတ္၊
ဓါတ္ပုံေလးၾကည္ ့ျပီး ေခါက္ဆဲြျပဳတ္နဲ ့ ဘဲနွစ္ပါးသြားလိုက္ရပါေၾကာင္း:)) အဟိ....

"စာၾကြင္း" သူမ်ားစာေတြလိုက္ဖတ္မွသိရတာ ကိုယ့္ဆီကို လူလာ မလာစစ္လို ့ရဆိုဘဲ၊
က်မက ဂ်ာမဏီက သူငယ္ခ်င္း ၃-၄ ေယာက္နဲ ့စင္ကာပူက ညီမေလးတေယာက္ဘဲ ဖတ္တယ္လို ့ထင္ေနတာ...။တုံးလိုက္တာေလ...:)))
(အရမ္းၾကီးကိုဖတ္ပါဖတ္ပါနဲ ့လိုက္ေျပာထားလို ့ပါ)။
တကယ္ဘဲ မသိတဲ ့သူေတြလည္းလာတာေတြ ့ရတယ္။တခါမွ မစစ္ခဲ့မသိခဲ့ဖူးလို ့ပါ။
ေနာက္ဆိုရင္ မဂၤလာပါဆိုျပီး  ႏူတ္ဆက္ပါေတာ့ မယ္။

အားလုံးဘဲ မဂၤလာပါရွင္~~
ခင္မင္တတ္တဲ့
မီးမီး

8 comments:

  1. ရွမ္းစာေတြသိတ္ႀကိဳက္ပါတယ္။ေနာက္တခါျမန္မာျပည္
    ျပန္ရင္သင္လာခဲ့ၿပီးအန္တီတို.ကိုျပန္သင္ေပးေလ။
    စာေတြလာလာဖတ္ပါတယ္။

    ReplyDelete
  2. မီးမီးေရ..
    ေျမပဲဆန္တိုဖူး မစားဖူးဘူး။
    ခ်ဥ္ငန္စပ္ကေတာ့ အေသႀကိဳက္တယ္။
    သည္မွာလည္း တုၿပီး လိုက္လုပ္စားတယ္။ ဆန္တိုဖူးနဲ႔ေတာ့မဟုတ္ဘူးေလ မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္နဲ႔ေပါ႔။ သိပ္ေကာင္းတာပဲ အာသာေျပေလးေပါ႔။
    အေဒၚနဲ႔ဦးေလးအိမ္မွာစားတဲ႔ဟင္းေတြ အကုန္ႀကိဳက္တယ္။ ငါးေၾကာ္ပန္းကန္ေဘးကဟာ နမ္တုံလား။ အရင္ကေတာ့ မႀကိဳက္ဘူး ၀က္ေခါက္ေတြမို႔။ အခုဆိုရင္ေတာ့စားျဖစ္မွာပဲ။

    ReplyDelete
  3. အိမ္မွာလဲ ေခါက္ဖြန္း (နာမည္မွားမလားေတာ႔ မသိဘူး) ခဏခဏလုပ္စားၿဖစ္တယ္။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္နဲ႔ ပဲပုတ္ေထာင္းအရသာနဲ႔ အရမ္းစားလုိ႔ေကာင္းပါတယ္

    ReplyDelete
  4. comment မခ်န္ျဖစ္ေပမဲ.အသစ္တင္တိုင္းလာအားေပး
    ပါတယ္။က်န္မလည္း၇ွမ္းစပ္ေတာ.၇ွမ္းစာေတြအ၇မ္း
    ၾကိဳက္ပါတယ္။ဆန္တိုဖူးလုပ္နည္းေလး၇ိွ၇င္၇ွယ္ေပးပါ
    လား။

    ReplyDelete
  5. Aunty Oo,ေရ က်မလည္း
    ဟင္းခ်က္သိပ္အတတ္ၾကီးမဟုတ္ပါဘူး။
    ဒါေပမဲ့ၾကိုက္တာေလးေတြေတာ့ ခ်က္တတ္ေအာင္၊
    ေလ့လာထားရတယ္ေလ။ :)

    Mandy,Jewel
    ျမန္မာထိုဖူးၾကိုတတ္တယ္ဟုတ္လား၊
    အဲဒီအတိုင္းပါဘဲ။
    ဆန္မူန္ ့(ရန္ကုန္မွာေတာ့ မေနာ္ဟရီဆန္ဆိုတာသုံးတယ္)
    အာရွဆိုင္မွာေရာင္းတဲ့
    ဆန္မူန္ ့လည္းရပါတယ္၊
    မာမာၾကိုက္ရင္ မာတဲ့ဆန္မ်ဳိးကိုသုံးေပါ့။
    ျပီးထုံး(အရည္ေဖ်ာ္ျပီး)နဲနဲထည့္ေပးရပါတယ္၊
    ကုလားပဲေရစိမ္ရင္ ဆိုဒါေလးနဲနဲေရာေပးသေလာက္ေပါ့။
    ေရနဲနဲဆူေအင္တည္ေပးျပီးမွ
    ဆန္မူန္ ့အရည္ကို
    ေလာင္းထည့္ေပးလိုက္တာပါဘဲ။
    ထုံးသိပ္မ်ားရင္ အရသာပ်က္တယ္။
    ပါတယ္ဆိုရင္ရုံေလာက္ပါဘဲ။
    ပြက္လာရင္ေတာ့
    တလစပ္ေမႊရေတာ့မယ္။
    လက္အံေသတဲ့အထိပါဘဲ။
    က်မ၀မ္းကဲြညီမေလးေတြ
    တအားၾကိုက္ေတာ့၊
    သူတို ့အိမ္လာရင္(ရန္ကုန္)
    အျမဲလုပ္စားၾကတယ္။
    သိပ္ပစ္ခဲတဲ့အထိေတာ့မဟုတ္ပါဘူး၊
    နုိ ့မို ့ဆိုမာမာၾကီးစားမေကာင္းဘူး။
    အမာအေပ်ာ့က
    အၾကိုက္မတူၾကဘူးေလ။

    Evy,ေရ ပဲပုပ္ခ်ဥ္နဲ ့ပိုလိုက္ဖက္ပါတယ္။
    က်မတုိ ့တခါတေလ ပဲပုပ္ခ်ဥ္ကုန္သြားရင္။ တရုတ္ပဲပုပ္မာမာ အခ်ပ္ေလးေတြကို ဂ်င္းေထာင္းေရာျပုတ္ျပီးသုံးေသးတယ္၊

    စူးႏြယ္ေရ..ဟုတ္တယ္
    အဲဒါ နမ္တုံ၊
    ၀က္ေခါက္နဲ ့လည္းရွိတယ္၊
    အသားသတ္သတ္နဲ ့
    ၀တ္ေျခေထာက္နဲ ့၊
    အစပ္လား ရုိးရုိးလား၊
    ဆိုျပီးအမ်ဳိးမ်ဳိးရွိေသးတယ္။

    က်မသိသေလာက္ေျပာျပတာေနာ္၊
    ကိုယ္တုိင္ကလည္း
    ဟိုမရာက္ဒီမေရာက္ကေလးပါရွင္။
    ဟီး..:P
    လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္။

    ReplyDelete
  6. ဂြတ္..ဂလု..(ပါးစပ္ကအခ်ည္ရည္ကိုမ်ိဳခ်သံ) စားၿခင္လိုက္တာမမီးေရ..ဒီကလဲ ရွမ္းစားဆိုလာထား စားမယ္ဆိုတာခ်ည္းပဲဆိုေတာ့..ေတာ္ေတာ္ကို ရွလြတ္သြားပါတယ္...စု

    ReplyDelete
  7. မီးမီးေရ လာလည္ရင္းနဲ႔က်ဳိင္းတံုစာၾကိဳက္လြန္းလို႔စားသြားပါတယ္ေနာ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. မမာေရ...
      ေရာက္ရင္၀င္ခဲ့ေနာ္။
      လိုက္ေကြ်းမယ္။
      ဂြတ္တာက အားလုံးဘဲ..။

      Delete