Tuesday, August 2, 2011

က်ိဳင္းတုံအမဲလုံးေခါက္ဆဲြ

ဘိုမေလးေရ..
က်ဳိင္းတုံအမဲလုံးေခါက္ဆဲြ ဆိုတာထိုင္းေကြ ့သယိုနဲ ့အတူတူေလာက္ပါဘဲ။
တခုဘဲကြာမယ္နဲ ့တူတယ္။အမဲလုံးအရသာ..ေလ။
က်မတို ့အိမ္ရဲ ့မ်က္ေစာင္းထိုးမွာ နာမည္ၾကီး
၊ အမဲလုံးေခါက္ဆဲြ ဆိုင္ရွိတယ္။

မနက္တိုင္းသူတို ့အမဲသားလုံးလုပ္တာ ငယ္ငယ္ကအျမဲတမ္းဘဲျမင္ေတြ ့ေနတာ
ၾကည့္ရတာကိုလည္းၾကိဳက္တယ္ေလ။ က်မတို ့ဆီမွာက အသားကိုစက္နဲ ့မၾကိတ္ဘူး။
အရႊတ္ေတြ အေၾကာေတြအားလုံးဖယ္ျပီး၊ ငါးမူးလုံးသံတုတ္ေခ်ာင္းၾကီး၂ ခုနဲ ့
တရုတ္သိုင္းကားထဲကလိုတဖုန္းဖုန္းနဲ ့အသားကိုရုိက္တယ္။
အဲဒီအထဲမွာဆား ငရုတ္ေကာင္း ပေကာေစာ္ေကာ ထဲ့တယ္။
ေတာ္ေတာ္လည္းၾကာတယ္.အဲဒီအသားရုိက္တဲ့လူေတြက၊ ဗလ ေတာင့္ေတာင့္ၾကီးေတြ။

သံေခ်ာင္းၾကီးကေလးတယ္ေလ.။ ေစးပိုင္လာျပီဆိုရင္.ဗြက္ဗြက္ဆူေနတဲ ့ေရအိုးထဲကို၊
သူ ့လက္နဲ ့ ေၾကညက္ေနတဲ ့အသားေတြကိုယူျပီးညစ္လိုက္တာ..။
အသားလုံးေလးက လက္မနဲ ့လက္ညိူးၾကားထဲကေန ေဂၚလီလုံးေလာက္၊
အရြယ္ေလး ျပြတ္ထြက္လာေတာ့ သူကစတီးဇြန္းနဲ ့ျခစ္ခ်လိုက္တာေပါ့။
ေရထဲကို ပလုံကနဲက်ျပီးခ်က္ခ်င္းက်က္သြားတာဘဲ။ အဲဒါ non stop အရမ္းျမန္တာလုပ္ေနတာ.ေလ။
ၾကည့္လို ့ေကာင္းလိုက္တာ..ငယ္ငယ္တုံးကေပါ ့။ငတ္ၾကီးက်ခဲ ့ၿပီးငမ္းခဲ့တာေပါ့..။



ဒါကေစ်းထဲမွာအမဲလုံးလုပ္ေနတာ
အိမ္မွာလုပ္စားမယ္ဆိုရင္သူတို ့ဆီမွာအမဲလုံးေတာင္း၀ယ္ခဲ့တာပါဘဲ။
ထိုင္းက အမဲလုံးက စက္နဲ ့ဘဲလုပ္တာဘာေတြေရာထားမွန္းလဲမရသိဘူး။
က်ဳိင္းတုံကေတာ့ ၁၀၀ % အမဲလုံးစစ္နဲ ့လပ္ဆပ္ေတာ့ ပိုစားေကာင္းတယ္ေလ..။
အေၾကာ အရႊတ္သားေတြေတာ့ presser cooker နဲ ့ေပါင္းျပီးပါးပါးေလးလွီး..ေရာထဲ ့စားတယ္။
ဟင္းရည္ကေတာ့ ရုိးရုိးေလးပါ.၊ဂ်င္း နံနံပင္အျမစ္ ငရုတ္ေကာင္း ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ ့အမဲရုိးေတြကို၊
ေရဆူမွထဲ့ ျပီးရင္ အဖုံးမဖုံးနဲ ့
ဗြက္လာတဲ ့အေပၚေရ ညစ္ညစ္ေတြကိုခပ္ထုပ္ျပစ္လိုက္ပါ။
နုိ ့မို ့ရင္ ဟင္းရည္ၾကည္ၾကည္ေလးမျဖစ္ဘူး။
ထိုင္းကလူေတြေတာ့အမဲ ေသြးလပ္လပ္ဆပ္ဆပ္ထည့္စားတယ္။ အဲဒီလိုေပါ ့နီနီရဲရဲၾကီး..။
ပဲငံျပည္ရည္ ငါးငံျပာရည္ ၾကည္သြန္ျဖူဆီခ်က္ ၾကက္သြန္ျမိတ္ ေလးနဲ့ ့ဆိုဂြတ္ျပီေလ...။

ဒါကေတာ့ က်မရဲ ့တူမေလး ေဖ့ဘြတ္ကေနကစ္လာတဲ့ပုံ။
သူတို ့ကေတာ့ဟင္းရည္ကိုၾကက္ေပါင္ျပဳတ္နဲ ့လုပ္တာ။
ဗီယက္နမ္ေတြၾကေတာ့ ပင္စိမ္းရြက္ေတြနဲ ့ထည့္စားတတ္တယ္။
အေပၚက၂ ပုံလည္း Google အစြမ္းအစ ေတြပါ၊က်မဓါတ္ပုံရုိက္ထားတာမရွိလို ့။


က်မတို ့က်ဳိင္းတုံကအမဲလုံး၊ဝက္သားလုံးေခါက္ဆဲြေတြဆိုရင္ ထိုင္းနဲ ့သိပ္မတူပါဘူး၊အစာပလာပိုစုံလင္၊
တယ္။မုန္ညွင္းခ်ဥ္ေလးနဲ ့ ဒီလိုစားတတ္ၾကပါတယ္။

မိတ္ေဆြ ဘိုမေလး(စူးႏြယ္အတြက္)
အေမးရွိေတာ့ အေျဖရွိရတာေပါ့ ေနာ့္..
အမွတ္တရ ေနာ္....
ကိုယ္ေတာ့ ဂ်ာမဏီမွာေနတုံးက သူတို ့ဂ်ာမာန္၀က္အူေခ်ာင္း ၀က္သားလုံးေတြနဲ ့လုပ္စားေသးတယ္.
အလြမ္းေျပေလးေပါ့..

6 comments:

  1. သြားရည္က်ေအာင္လုပ္ေနတယ္။

    ReplyDelete
  2. ေသခ်ာေရးျပေပးတာ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ မီးမီးေရ..
    အသားစစ္တာ သိရေတာ႔ စားရတာစိတ္ခ်လက္ခ် ႐ိွတာေပါ႔ေနာ္။ အသားေတြက တအားညက္ေနတာမို႔ စက္နဲ႔ႀကိတ္တယ္ ထင္ေနတာ။ ခုေကာ အဲဒီဆိုင္႐ိွေသးလား။ ဒီမွာလုပ္စားရင္ေတာ႔ စက္နဲ႔ပဲ ႀကိတ္ရမယ္။

    ReplyDelete
  3. က်မငယ္ငယ္ကေန ၁၉၈၉ အထိေတာ့
    အမဲလုံးဆိုင္ေတြအားလုံးက ဒီလိုဘဲလုပ္ၾကတယ္
    ခုေတာ့ ဘယ္လိုျဖစ္မလဲမသိဘူး
    အိမ္ေရွ့က ေခါက္ဆဲြဆိုင္လည္း
    ေျပာင္းသြားျပီ.
    အိမ္မွာဟင္းရည္မပါတဲ့ေန ့ဆိုရင္
    ေခါက္ဆဲြမပါအမဲလုံးသပ္သပ္
    နဲ ့အရည္မ်ားမ်ားဆိုတာ
    က်မတို ့ေမာင္နွမတသိုက္
    အေသၾကိုက္.:P

    ReplyDelete
  4. ေဒၚၾကီးအိ..
    လာလည္ရင္ ခ်က္ေကြ်းမယ္.
    ရန္ကုန္ျပန္မယ္ဆိုရင္ေတာ့..
    ဟိုမွာဘဲစားလိုက္ေတာ့
    စေကာ့ေစ်းအေနာက္ဖက္မွာ ရွိတယ္
    နဲနဲဂ်င္းနံျပင္းလို ့သိပ္မၾကိုက္ဘူး..
    :P

    ReplyDelete
  5. အမဲလံုးအရည္ေသာက္ေလးလဲေသာက္သြားၿပီေနာ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. အဟဲ..။
      က်မခ်က္ထားတဲ့ပုံတခုမွမပါဘူး။
      လႊမ္းလို ့..တမ္းတတာေလ။

      Delete