ကျမ မိတ်ဆွေတယောက်က ကျမရေးတာတွေက ရသစာပေထဲမပါတဲ့ kitchen talk စာပေတဲ့။ ဒီလောက် စားကြောငမ်းတဲ့မယ်ငီး ရေးတာလည်း သာရေတမြားမြားနဲ့ရေးရတာ..ဂလောက်အရသာရှိတာကိုနော်..အရသာစာပေလို့ မှတ်ယူကြပါကုန်.. ^_^
ကိုင်း..ဒီတခါတလည်း မီးဖိုချောင်အကြောင်း ဟင်းအကြောင်းဘာလေးညာလေး ပြောဆိုကြရအောင်...
ကညွှတ်တွေလတ်ဆတ်လို့ ခရုဆီနဲ့ကြက်သွန်ဖြူ ပြောင်းဖူးမူန့်နဲနဲဖျော်ထည့်ပါလို့..ဒီလိုလုပ်စားလေ့ရှိတယ်
ကညွတ်ကိုတော့ ရေပူပူမှာခဏပြုတ်လိုက်ရင် ပိုကောင်းပါတယ်။ ဆားလေးနဲနဲခပ်ပေါ့..။ ပြီးမှ ကြက်သွန်ဖြူ
ဓါးပြားရိုက် ၂ခြမ်းနဲ့ ဆီပါလေရာလေးဒယ်အိုးပူပူမှာ ကြော်၊ ခရုဆီနဲ့ပြောင်းဖူးမူန့် ဖျော်လေးလောင်းထဲ့၊ ဆားနဲနဲ ငရုပ်ကောင်းဖြူးး ရေအေးစိမ်ထားတဲ့ ကညွတ်လေးပြန်ထည့်.. ခဏလေးပါဘဲ..စားကောင်းချက် ကတော့
ဘဲဒီးဘဲဒီး..ဂွတ်ရှယ်ပေါ့..
ဘဲဒီးဘဲဒီး..ဂွတ်ရှယ်ပေါ့..
ဟိုတခါက ကိုယ့်ဖာသာကိုယ့်စိတ်နဲ့ ရန်တွေဖြစ်ပြီး ဝယ်လာတဲ့ကတက်ချဉ်လေးကို ရေအထပ်ထပ်ဆေး..၊
ကြက်သွန်ဖြူ ဆီချက်၊ဆား၊ကုလားအော်သီး၊ကြက်သွန်နီ၊ခရမ်းချဉ်သီးမီးဖုတ်၊ငံပြာရည်နဲနဲ၊မချဉ်လို့ သံပုရာ သီးညှစ်ရသေးတယ်လေ။ မြေပဲဆံထောင်းလေးကောမပါမဖြစ်...အိုးမိုင်...ဘယ်ပြောကောင်းလိမ့်မတုံး...
ပဲဟင်းပူပူလေး၊ငါးကြော်လေးနဲ့..ဂွတ်..
နောက်ပြီး ဒီငါးလေးကို ဓါတ်စာကျနေပါတယ်။ ငါးကိုသာကြိုက်တတ်တာ ငါးနံမည်တော့လာမမေးပါနဲ့ ဘာ
မှသိပ်သိတာမဟုတ်ဘူး၊ ငါးခူ ငါးရံ့ ဒီလောက်ဘဲသိတာ ဒီငါးကိုလည်းစိတ်ထဲမှာ ဝိုင်းဝိုင်းကြီး အသားထူလို့
ဝယ်လာတယ် ငါးပုတ်ဆိုလား သူများကိုပြပြီးမေးတာ သူကဒီလိုဘဲပြောပါတယ်။ ဆား၊ငရုတ်ကောင်း၊ ပဲငံ
ပြာရည်၊ခရုဆီနယ်ဖတ်ပြီး oven ထဲထည့်လိုက်တာဘဲ..အထဲမှာတော့ ကုလားအော်သီး၊ကြက်သွန်ဖြူ ၊နံနံ့ ပင်ပါးပါးလှီးလို့ သွပ်ထားလိုက်တယ်၊ ဗိုက်သားပိတ်ဖို့က သွားကြားထိုးတံနဲ့လေ..ဟီး..ကဗျာမဆန်ချက်..
အပြင်မှာကျတော့ ဒီလိုပုံပေါ့...
Miso ဆိုတဲ့သူတို့ဟင်းရည်အနှစ်ကိုဗူးလိုက်ဝယ်ထားပြီး ဘာဟင်းရည်ချက်ချက် ၂ဇွန်းလောက်ကလော် ထည့်လိုက်တယ် ချိူ နေတာဘဲ..သူမေးတော့ ဒါရှမ်းဟင်း...ချက်ရတာလွယ်လွန်းလို့..ဂျင်းကြက်သွန်ဖြူနီ
ခရမ်းချဉ်သီး ရောပစ်ထည့်ကြိုထားလိုက်ရုံပါဘဲ စားခါနီး ကြက်သွန်ဖြူဆီချက်အဖတ်ကိုနဲနဲခပ်ထည့်
လိုက်တယ်လေ..။
လိုက်တယ်လေ..။
နောက်တခါ ငါးကိုကျတော့ ကြော်လိုက်တယ်..ဆီနဲနဲနဲ့ဆိုတော့ လှော်တယ်ပြောလည်းရမယ်နဲ့တူ
တယ်..ဟီး...ပြီးမှ...
ပဲငါးပိကြက်သွန်ဖြူ ဆီသတ်ထည့်..အစိမ်းရောင်ရှိသောဘယ်အရွှက်မဆိုအုပ်လို့ရတယ်..
တခါတလေလည်း..အရွှက်တွေနဲ့ ဟိုလိုဒီလိုပေါ့...
ဂဏန်းတွေတိုးခွေ့လုဝယ်လို့ ဒီကလည်းအားကျမခံလုဝယ်လာခဲ့တယ် တခါမှမချက်ဖူးဘူး...
စမ်းသပ်ချက်လိုက်တော့လည်း..အိုး..မိုင်..တယ်တော်တဲ့..ငီးငီးပါလား...တရွှတ်ရွှတ်နဲ့ကိုက်စားရတာ ထမင်းစားပျက်တာ အမှန်ဘဲ..ဒီဟင်းကို ပဲငါးပိနဲ့ချက်တာ...

ဝယ်စားရင်တော့ဘာမှမတတ်ဘူး..အာချားဟဲဆိုင်...အာကျူ းမားဆိုင်လောက်ဘဲထိုင်တတ်တာလေ...။အာ
ချားဟဲ ဒါန်ပေါက်ကလည်း ကြက်သွန်နဲ့ နံနံ့ပင်နဲ့...

ဒါလေးတော့မဆိုးဘူး...အဲဒီနေရာမှာ အာချားဟဲဆိုင်တွေ အများကြီးတနေရာထဲစုနေတာ..နံမည်ကြီးတဲ့. Iselin, New Jersey ဖက်မှာရှိတယ်။ တခါကကျမပြောဖူးတဲ့ အာချားဟဲ အများကြီးရှိတယ်ဆိုတဲ့နေရာကပါ။


ကျမကဆိတ်သားဟင်းနဲ့စားကြည့်တာ...

ဒါကတော့ longisland NY ကနေရာဟောင်းဖက်မှာ ဘူဖေးတဲ့ တယောက် ၁၂ ကျပ်လောက်ပါဘဲ..ရှိသမျှ
ခူးခပ်ပြီးစားတာဘဲ..ဘာကဘာတွေမှန်းတောင်သေသေချာချာမသိဘူး..ဟီးး

အာချားဟဲဆိုင်မထိုင်ရင်လည်..အာကျုးမားဆိုင်ပေါ့...

ဒီတခါ ဗီယက်နမ်ဆိုင်ခေါက်ဆွဲက စားကောင်းနေလို့....
သူတို့ပင်လယ်စာခေါက်ဆွဲကြော်တဲ့...သူပြောတာတော့ သိပ်အကောင်းကြီးမဟုတ်ဘူးတဲ့....
ကျမက ရှည်တော်မူပြီး ဂျပန်အာလူး ကြက်သားမဆလာ ဆိုတာ(တခါက ဘယ်မှာလဲမသိစားဖူးတာ အရမ်းကောင်းဘဲ..လေ) မှာမိတယ်..ဒီလိုပြဲပြဲလေးဗျ..မကောင်းဘူး...
.jpg)
ကျမတို့အိမ်ရှင်မတွေကတော့ အိမ်မှာဟင်းကျန်ထမင်းကျန်ဆိုရင် ကြံဖန်ပြီးလုပ်စားကြရတာဘဲနော့်...။
အိမ်ကငါးက ကြီးလွန်းလို့ မကုန်ရင် ထမင်းကျန်နဲ့ ငါးထမင်း ဆိုပြီး အပ်ချလောင်း..ဖြစ်စေအောင် နှယ်
ဖတ်စားတတ်ပါတယ်။အဖေသာတွေ့ရင်အပြောခံရမှာ ထမင်းစေ့ကမပျောက်ဘူး..ငါးထမင်း အာလူးထမင်း ထမင်းချဉ် ထမင်းဝါအားလုံးပုံစံအမျိုးမျိုးရှိကြပါတယ်။ ဒါပေမဲ့ တွေ့နေမြင်နေရတာက အားလုံးစုပေါင်းပြီးရှမ်း
ထမင်း ဆိုပြီး အပ်ချလောင်းပေါင်းကြိတ်ပေးလိုက်ကြတာဘဲ..ဘာဘဲဖြစ်ဖြစ် ဗိုက်ထဲ ရှောကနဲဝင်သွားဖို့ အဓိက.....လေနော်.. :P
အားလုံးဘဲရွှင်လန်းချမ်းမြေ့ကြပါစေရှင်~~~
မီးမီး
အဲဒီငါးက dorade လို႔ ထင္တယ္.. တူတယ္။ က်မလည္း သိပ္ႀကိဳက္တာ။ဗိုက္ထဲအဆာသြတ္ၿပီး ဖိုထဲကင္ ခနခနလုပ္စားျဖစ္တယ္။
ReplyDeleteဒီမွာေတာ့ အျမဲစားျဖစ္တဲ့ ငါးထဲမွာ ပါတယ္။
http://www.suenwelay.blogspot.de/2013/09/blog-post_17.html
http://www.suenwelay.blogspot.de/2012/10/blog-post_21.html
ကညြတ္ရာသီေရာက္ၿပီေနာ္။ ဟိုေန႔ကပဲ အစိမ္းေရာင္ စစားျဖစ္တယ္။ မမီး ကတက္ခ်ဥ္သြားေဆးလုိ္က္ေတာ့ မခ်ဥ္ေတာ့ဘူးေပါ့။
ဂဏန္က ကိုက္ရတာ ႐ႈပ္လုိ႔ မစားျဖစ္ဘူး။
တကယ္က ငါးထမင္း အာလူးထမင္း ထမင္းခ်ဥ္ ထမင္းဝါ ပံုစံေတြ မတူၾကေပမယ့္ အားလံုးက ႐ွမ္းျပည္က အစားအစာေတြပဲ မို႔လို႔ ႐ွမ္းထမင္းဆိုၿပီး ေရာခ်လိုက္ေတာ့လည္း မွားတယ္လို႔ မေျပာသာဘူးေပါ့ မမီးရယ္ :D :P
Suenwelay
အဟီးးငါးနံမည္ကဘိုမေျပာနဲ႔ဗမာလိုေတာင္၊
Deleteသိပ္မသိဘူး.. ကိုယ္တို႔ဇာတိမွာငါးရွားတယ္ေလ၊
ေတာင္ႀကီးကေနအေဖ့အတြက္ပို႔ေပးရတယ္၊
ငါးဖိန္းတို႔၊ငါးရံ႔၊နဲ႔ငါးဖယ္ျခစ္..ဒီေတာ့ကိုယ္လည္း
အဲဒီငါးေလာက္ဘဲသိခဲ့တယ္ေလ..။
ကညႊတ္ကေဟာ္လန္မွာေနတုံးက၊
အျဖဴေရာင္တုတ္တုတ္ႀကီးေတြစားခဲ့ရတာ၊
တအားေကာင္းတာဘဲ၊ဒီမွာအျဖဴနဲ႔ဟာကနဲနဲရွားပါးပစၥည္း..။
အစိမ္းေရာင္ေလးလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလးေတြ၊
စားရတာေတာ့ခ်ဳိေနတာဘဲ..။
ကဒတ္(စားလုံးေပါင္းသတ္ပုံက်မ္းမွာဒီလိုေရးတာေနာ့္)
ခ်ဥ္ကိုေရမေဆးဘဲမစားရဲလို႔ေလဟာ.. :P
ႊျမင္မလွလို႔ေလ...မခ်ဥ္ေတာ့သံုရာေလးကူေပါ့..။
က်မဖတ္ဖူးတဲ့ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္လုပ္နည္းတခုက၊
ပဲပုပ္မူန္႔ေရာ ဝက္သားေတြေရာ ဘာမွန္းမသိတဲ့..
ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ ..ဟီး..
အာလူးထမင္းဆိုရင္လည္း အာလူးထဲ့ေပါ့..၊
အင္းသားငါးထမင္းေတာ့အာလူးမထဲ့ဘူး..။
ဆန္မစီးရင္ေတာ့အာလူးကူရမယ္နဲ႔တူတယ္..
ေအာ္..အေဖေျပာဖူးထားတာေတြပါေလ..။
စိတ္ႀကိဳက္သာလုပ္စားလို႔ရၾကပါတယ္..
ကိုယ့္လွ်ာနဲ႔ခံတြင္းေတြ႔ဖို႔ပါဘဲ..ေနာ့္.. း))))
Kitchen Talk လည္း visitors ေတြ အမ်ားႀကီးရိွတာပဲ။ ခ်က္ၿပီး အိမ္လိုက္ပို႔ရင္ ပို LIKE ဦးမယ္။ lolz
ReplyDeleteတကယ္ပါ..ဒီသႀကၤန္မွာမုန္႔လုံးေရေပၚဆိုတာေလး၊
Deleteလုပ္ၿပီးတံခါးလာေခါက္မုန္႔လာေဝမယ္ဆိုတဲ့၊
စိ္တ္ကူးေလးရွိလို႔ ထန္းညွက္ခဲေတာင္ဝယ္လာၿပီးေပါ့၊
အလုပ္ကလည္း(ႀကိဳးစားေသာလူသားဆိုေတာ့..ဟီး၊
ကိုယ့္ကိုကိုယ္ေဖာ္ရတာ အားနာစရာႀကီး ^_^)
အခ်ိန္ေတြဇြတ္ေပးေနတယ္၊
ေစာင့္သာေနရစ္ပါကြယ္တေန႔တံခါးလာေခါက္ပါ့မယ္..
တေန႔ေနာ္..တေန႔..ဘယ္ေန႔မွန္းမသိေသး.. း))))
Hello!
ReplyDeleteHow are you?
khine
ဘဲဒီးဘဲဒီးဖိုင္းပါ...
Deleteမိတ္ေဆြႀကီးရာ...
သႀကၤန္မွာ ဝါရွင္တန္ကခ်ယ္ရီေတြနဲ႔
ေပ်ာ္ေနၾကမယ္ဆိုေတာ့..
နာလိုဘူး..ေဟ့.. :D
ငါးမုုတ္လိုု ့ေျပာတာထင္တယ္။ ငါးမုုတ္နဲ ့ခပ္ဆင္ဆင္ဘဲ။
ReplyDeleteမြန္ျပည္နယ္ဖက္မွာလည္းထမင္း၀ါရွိတယ္။ သူငယ္ခ်င္းမြန္မေလးက အျမဲထမင္း၀ါအေၾကာင္းေျပာျပတယ္။ (လုုပ္ေတာ့မေကၽြးဘူး..း) )
ကုုိယ္လည္းဟင္းမရွိရင္ထမင္းနယ္လုုပ္ျဖစ္တယ္။ ေပ်ာ့ျပဲေနေအာင္နယ္ျပီး ပဲပုုတ္မွုုန္ ့ေလးထဲ့၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ေလးနဲ ့ငရုုတ္သီးဆီေၾကာ္ေလးတင္ျပီး နံနံပင္ေလးနဲ ့ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးနဲ ့စားတယ္။ ဂ်ဴး ျမစ္ေလးစားခ်င္တာေျပာရင္း။ ဂ်ဴးဆုုိေတာ့စန္းထြန္းကုုိသတိရသြားျပန္ျပီ။ း)
အုုိင္အိုုရာ
ငါးမုတ္..အင္း..ဒီလိုေျပာသာလားမသိပါဘူး၊
Deleteခပ္တည္တည္နဲ႔ကိုယ္က ငါးပုတ္လိုက္ခ်လိုက္ျပန္ေရာ..^_^
ထမင္းကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔နွယ္၊ဆီခ်က္နဲ႔လည္းႏွယ္..
တခါခါငါးနဲ႔ႏွယ္..ေနာက္..လက္ဖက္နဲ႔ႏွယ္..
အိမ္ကက်ားက်ားေတာ့..ႏွယ္လြန္းရန္ေကာ..တဲ့..
က်မေတာ့ဒီလိုအလြယ္လမ္းခဏခဏလိုက္တာဘဲ၊
ဂ်ဴ းျမစ္ျပမဲ့မိတ္ေဆြႀကီးက ခုထိမပို႔ေပးေသးဘူးေလ..။
သူေပါ့..အလုပ္ရူပ္ေနလို႔တဲ့...၊
က်မလည္းဂ်ဴ းျမစ္ႀကိဳက္တယ္ေလ. း)))
ခ်က္ ၀ယ္ ဟင္းအမယ္စံုတဲ့ မီးမီးငယ္ဘေလာ့ေလးကို အလည္ေရာက္လာခဲ့တယ္...
ReplyDeleteေမတၱာျဖင့္
တီတင့္
တီတင့္..
Deleteအလည္ေရာက္လာတာေက်းဇူးတင္ပါတယ္..။
က်မလည္းတခါခါတီတင့္ဆီေရာက္တတ္တယ္..။
ဒီလိုပါဘဲ အခ်ိန္ရွိရင္ အာလူးေလးဘာေလးေပးလို႔..။
ဘာရယ္မဟုတ္ပါဘူး..ဟင္းခ်က္ကေတာ့ လက္သင္..ခပ္ညံ့ညံံရယ္..
ရွိသမွ်ဟင္းခ်က္တဲ့ေနရာေမြေႏွာက္ရွာေဖြေနရတုံး...ဟီး :D
သေရက်ခ်င္စရာေတြခ်ည္းပဲ
ReplyDeleteကိုယ္တို႔ကအႀကိဳက္ခ်င္းတူၾကတာေတြေလ..ေနာ့္..
Deleteကဒတ္ခ်ဥ္နဲ႔မုန္႔ဟင္းခါးမုန္႔ဖတ္သုတ္စားခ်င္ေနတာ..၊
ပဲပုပ္ခ်ဥ္နဲ႔ေလ..
အမ်ိဳးကို စံုလို့ပဲ။ အစ္မစာေတြက ျမတ္ျကည္ အတြက္ အျမဲ ေပ်ာ္ရႊင္မွုေပးတယ္။ စိတ္ညစ္စရာရွိရင္ေတာင္ ဖတ္ျပီး ရင္ထဲေပါ့သြားေရာ။ Blogger private reading list ထဲထည့္ထားတာသာျကည့္ :)
ReplyDeleteဒီမွာ ဒိုရီငါးဆိုလားပဲ
Deleteျမတ္ၾကည္ေလးဖတ္ၿပီးစိတ္ေပ်ာ္ရႊင္တယ္ဆိုလို႔..၊
Deleteေက်းဇူးပါဘဲ..ကိုယ္ကညည အားလုံးအလုပ္ေတြၿပီးမွ၊
ဒီလိုအင္တာနက္ထဲဝင္မိေတာ့၊
သူမ်ားေတြလည္းကိုယ့္လိုဘဲလို႔ထင္တာဘဲေလ..။
တေနကုန္ပင္ပန္းႏြမ္းနယ္လာၾကတာ..၊
ေပါ့ေပါ့ပါးပါးေလးေတြရွာဖတ္၊
အစားအေသာက္ေလးရွာၾကည့္၊
ၿပီးအိပ္ယာဝင္ၾကရေတာ့မယ္ေလ..၊
(သတင္းကိုေတာ့ တီဗီမွာဘဲၾကည့္ေတာ့တယ္)
သူငယ္ခ်င္းအေပါင္းအသင္းေတြကို၊
နဲနဲပါးပါးႀကဳံေတြ႔တာေလးေပါက္ကရရွစ္ေသာင္း၊
အာလူးဖုတ္တဲ့သေဘာေလးပါ..တကယ္ဘဲ..
ဘာညာဘာညာစာရင္းဝင္တဲ့စာမ်ဳိးေရးတတ္တဲ့
သူလည္းဟုတ္ပါဘူးကြာ..
(ဗမာစကားေတာင္ပီေအာင္ေျဖာင့္ေအာင္
မေျပာတတ္တဲ့ေတာသားေလးဆိုပါေတာ့)
ေျပာရင္းနဲ႔ဝမ္းနဲလာၿပီ...ဟိ ...
ေပ်ာ္ေပ်ာ္ေနေသခဲ..တဲ့... း))))
ဒိုရီငါး..တဲ့လား..သိပါဘူးဟယ္..
ဟုတ္ပါ့။ :)
Deleteအစားအစာေတြကို အကုန္သေဘာက်တယ္၊
ReplyDeleteၾကံဖန္လုပ္စားတတ္တာခ်င္းလည္း တူလို႕ (ခ်စ္ေကာင္းစကားနဲ႕ ေျပာရရင္ ရင္ဘတ္ခ်င္းတူလို႕) ဒီဘေလာ့ေလးကို သေဘာက်တယ္။
ေအးေနာ္...
Deleteသူမ်ားေတြလိုရွယ္..
ဆိုတာမ်ဳိးလည္းကိုယ္ကမခ်က္တတ္..
ဒီေတာ့ႀကံဖန္ရွာေဖြခ်က္ေကၽြးရေလသည္နဲ႔ဘဲ၊
ေန႔တိုင္းနီးပါးးးးကိစၥၿပီးရတယ္ေလ.. း)))
ဒီကလည္းျပန္သေဘာက်ေနတာ၊
ၾကာေပါ့..ေနာ့္.. :D