Tuesday, April 8, 2014

ချက်စားဝယ်စား ၄

မဂၤလာပါရွင္~~~
က်မ မိတ္ေဆြတေယာက္က က်မေရးတာေတြက ရသစာေပထဲမပါတဲ့ kitchen talk စာေပတဲ့။ ဒီေလာက္ စားေၾကာငမ္းတဲ့မယ္ငီး ေရးတာလည္း သာေရတျမားျမားနဲ႔ေရးရတာ..ဂေလာက္အရသာရွိတာကိုေနာ္..
အရသာစာေပလို႔ မွတ္ယူၾကပါကုန္.. ^_^

ကိုင္း..ဒီတခါတလည္း မီးဖိုေခ်ာင္အေၾကာင္း ဟင္းအေၾကာင္းဘာေလးညာေလး ေျပာဆိုၾကရေအာင္...
ကညႊတ္ေတြလတ္ဆတ္လို႔ ခရုဆီနဲ႔ၾကက္သြန္ျဖဴ  ေျပာင္းဖူးမူန႔္နဲနဲေဖ်ာ္ထည့္ပါလို႔..ဒီလိုလုပ္စားေလ့ရွိတယ္
ကညြတ္ကိုေတာ့ ေရပူပူမွာခဏျပဳတ္လိုက္ရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္။ ဆားေလးနဲနဲခပ္ေပါ့..။ ၿပီးမွ ၾကက္သြန္ျဖဴ
ဓါးျပားရုိက္ ၂ျခမ္းနဲ႔ ဆီပါေလရာေလးဒယ္အိုးပူပူမွာ ေၾကာ္၊ ခရုဆီနဲ႔ေျပာင္းဖူးမူန္႔ ေဖ်ာ္ေလးေလာင္းထဲ့၊ ဆားနဲနဲ ငရုပ္ေကာင္းျဖဴးး ေရေအးစိမ္ထားတဲ့ ကညြတ္ေလးျပန္ထည့္.. ခဏေလးပါဘဲ..စားေကာင္းခ်က္ ကေတာ့  ဘဲဒီးဘဲဒီး..ဂြတ္ရွယ္ေပါ့..

ဟိုတခါက ကိုယ့္ဖာသာကိုယ့္စိတ္နဲ႔ ရန္ေတြျဖစ္ၿပီး ဝယ္လာတဲ့ကတက္ခ်ဥ္ေလးကို ေရအထပ္ထပ္ေဆး..၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္၊ဆား၊ကုလားေအာ္သီး၊ၾကက္သြန္နီ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးမီးဖုတ္၊ငံျပာရည္နဲနဲ၊မခ်ဥ္လို႔ သံပုရာ သီးညွစ္ရေသးတယ္ေလ။ ေျမပဲဆံေထာင္းေလးေကာမပါမျဖစ္...အိုးမိုင္...ဘယ္ေျပာေကာင္းလိမ့္မတုံး...
ပဲဟင္းပူပူေလး၊ငါးေၾကာ္ေလးနဲ႔..ဂြတ္..

ေနာက္ၿပီး ဒီငါးေလးကို ဓါတ္စာက်ေနပါတယ္။ ငါးကိုသာႀကိဳက္တတ္တာ ငါးနံမည္ေတာ့လာမေမးပါနဲ႔ ဘာ
မွသိပ္သိတာမဟုတ္ဘူး၊ ငါးခူ ငါးရံ႔ ဒီေလာက္ဘဲသိတာ ဒီငါးကိုလည္းစိတ္ထဲမွာ ဝိုင္းဝိုင္းႀကီး အသားထူလို႔
ဝယ္လာတယ္  ငါးပုတ္ဆိုလား သူမ်ားကိုျပၿပီးေမးတာ သူကဒီလိုဘဲေျပာပါတယ္။ ဆား၊ငရုတ္ေကာင္း၊ ပဲငံ
ျပာရည္၊ခရုဆီနယ္ဖတ္ၿပီး oven ထဲထည့္လိုက္တာဘဲ..အထဲမွာေတာ့ ကုလားေအာ္သီး၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊နံနံ႔ ပင္ပါးပါးလွီးလို႔ သြပ္ထားလိုက္တယ္၊ ဗိုက္သားပိတ္ဖို႔က သြားၾကားထိုးတံနဲ႔ေလ..ဟီး..ကဗ်ာမဆန္ခ်က္..

ေဟာ..အထဲကငါးအသားေလး....စပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလး...
အျပင္မွာက်ေတာ့ ဒီလိုပုံေပါ့...
ဟင္းရည္က်ေတာ့ မုန္ညွင္းေစာ...ဒီတခါဂ်ပန္ကို ရွမ္းျပဳလိုက္ပါတယ္ေလ..
Miso ဆိုတဲ့သူတို႔ဟင္းရည္အႏွစ္ကိုဗူးလိုက္ဝယ္ထားၿပီး ဘာဟင္းရည္ခ်က္ခ်က္ ၂ဇြန္းေလာက္ကေလာ္ ထည့္လိုက္တယ္ ခ်ဴိ ေနတာဘဲ..သူေမးေတာ့ ဒါရွမ္းဟင္း...ခ်က္ရတာလြယ္လြန္းလို႔..ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴနီ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေရာပစ္ထည့္ႀကိဳထားလိုက္ရုံပါဘဲ စားခါနီး ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္အဖတ္ကိုနဲနဲခပ္ထည့္ လိုက္တယ္ေလ..။

ေနာက္တခါ ငါးကိုက်ေတာ့ ေၾကာ္လိုက္တယ္..ဆီနဲနဲနဲ႔ဆိုေတာ့ ေလွာ္တယ္ေျပာလည္းရမယ္နဲ႔တူ
တယ္..ဟီး...ၿပီးမွ...
 
ပဲငါးပိၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသတ္ထည့္..အစိမ္းေရာင္ရွိေသာဘယ္အရႊက္မဆိုအုပ္လို႔ရတယ္..

တခါတေလလည္း..အရႊက္ေတြနဲ႔ ဟိုလိုဒီလိုေပါ့...

ဂဏန္းေတြတိုးေခြ႔လုဝယ္လို႔ ဒီကလည္းအားက်မခံလုဝယ္လာခဲ့တယ္ တခါမွမခ်က္ဖူးဘူး...
စမ္းသပ္ခ်က္လိုက္ေတာ့လည္း..အိုး..မိုင္..တယ္ေတာ္တဲ့..ငီးငီးပါလား...တရႊတ္ရႊတ္နဲ႔ကိုက္စားရတာ ထမင္းစားပ်က္တာ အမွန္ဘဲ..ဒီဟင္းကို ပဲငါးပိနဲ႔ခ်က္တာ...
ဝယ္စားရင္ေတာ့ဘာမွမတတ္ဘူး..အာခ်ားဟဲဆိုင္...အာက်ဴ းမားဆိုင္ေလာက္ဘဲထိုင္တတ္တာေလ...။အာ
ခ်ားဟဲ ဒါန္ေပါက္ကလည္း ၾကက္သြန္နဲ႔ နံနံ႔ပင္နဲ႔...
ဒါေလးေတာ့မဆိုးဘူး...အဲဒီေနရာမွာ အာခ်ားဟဲဆိုင္ေတြ အမ်ားႀကီးတေနရာထဲစုေနတာ..နံမည္ႀကီးတဲ့. Iselin, New Jersey ဖက္မွာရွိတယ္။ တခါကက်မေျပာဖူးတဲ့ အာခ်ားဟဲအမ်ားႀကီးရွိတယ္ဆိုတဲ့ေနရာကပါ။
ေနာက္တဆိုင္ရဲ႔..ဒါန္ေပါက္...
က်မကဆိတ္သားဟင္းနဲ႔စားၾကည့္တာ...
 
ဒါကေတာ့ longisland NY ကေနရာေဟာင္းဖက္မွာ ဘူေဖးတဲ့ တေယာက္ ၁၂ က်ပ္ေလာက္ပါဘဲ..ရွိသမွ်
ခူးခပ္ၿပီးစားတာဘဲ..ဘာကဘာေတြမွန္းေတာင္ေသေသခ်ာခ်ာမသိဘူး..ဟီးး
 အာခ်ားဟဲဆိုင္မထိုင္ရင္လည္..အာက်ဴ းမားဆိုင္ေပါ့...

ဒီတခါ ဗီယက္နမ္ဆိုင္ေခါက္ဆဲြက စားေကာင္းေနလို႔....
 သူတို႔ပင္လယ္စာေခါက္ဆဲြေၾကာ္တဲ့...သူေျပာတာေတာ့ သိပ္အေကာင္းႀကီးမဟုတ္ဘူးတဲ့....
က်မက ရွည္ေတာ္မူၿပီး ဂ်ပန္အာလူး ၾကက္သားမဆလာ ဆိုတာ(တခါက ဘယ္မွာလဲမသိစားဖူးတာ အရမ္းေကာင္းဘဲ..ေလ) မွာမိတယ္..ဒီလိုၿပဲၿပဲေလးဗ်..မေကာင္းဘူး...
က်မတို႔အိမ္ရွင္မေတြကေတာ့ အိမ္မွာဟင္းက်န္ထမင္းက်န္ဆိုရင္ ၾကံဖန္ၿပီးလုပ္စားၾကရတာဘဲေနာ့္...။
အိမ္ကငါးက ႀကီးလြန္းလို႔ မကုန္ရင္ ထမင္းက်န္နဲ႔ ငါးထမင္း ဆိုၿပီး အပ္ခ်ေလာင္း..ျဖစ္ေစေအာင္ ႏွယ္
ဖတ္စားတတ္ပါတယ္။အေဖသာေတြ႔ရင္အေျပာခံရမွာ ထမင္းေစ့ကမေပ်ာက္ဘူး..ငါးထမင္း အာလူးထမင္း ထမင္းခ်ဥ္ ထမင္းဝါအားလုံးပုံစံအမ်ဳိးမ်ဳိးရွိၾကပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ေတြ႔ေနျမင္ေနရတာက အားလုံးစုေပါင္းၿပီးရွမ္း
ထမင္း ဆိုၿပီး အပ္ခ်ေလာင္းေပါင္းႀကိတ္ေပးလိုက္ၾကတာဘဲ..ဘာဘဲျဖစ္ျဖစ္ ဗိုက္ထဲ ေရွာကနဲဝင္သြားဖို႔ အဓိက.....ေလေနာ္.. :P


အားလုံးဘဲရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ႔ၾကပါေစရွင္~~~
မီးမီး

18 comments:

  1. အဲဒီငါးက dorade လို႔ ထင္တယ္.. တူတယ္။ က်မလည္း သိပ္ႀကိဳက္တာ။ဗိုက္ထဲအဆာသြတ္ၿပီး ဖိုထဲကင္ ခနခနလုပ္စားျဖစ္တယ္။
    ဒီမွာေတာ့ အျမဲစားျဖစ္တဲ့ ငါးထဲမွာ ပါတယ္။
    http://www.suenwelay.blogspot.de/2013/09/blog-post_17.html
    http://www.suenwelay.blogspot.de/2012/10/blog-post_21.html
    ကညြတ္ရာသီေရာက္ၿပီေနာ္။ ဟိုေန႔ကပဲ အစိမ္းေရာင္ စစားျဖစ္တယ္။ မမီး ကတက္ခ်ဥ္သြားေဆးလုိ္က္ေတာ့ မခ်ဥ္ေတာ့ဘူးေပါ့။
    ဂဏန္က ကိုက္ရတာ ႐ႈပ္လုိ႔ မစားျဖစ္ဘူး။
    တကယ္က ငါးထမင္း အာလူးထမင္း ထမင္းခ်ဥ္ ထမင္းဝါ ပံုစံေတြ မတူၾကေပမယ့္ အားလံုးက ႐ွမ္းျပည္က အစားအစာေတြပဲ မို႔လို႔ ႐ွမ္းထမင္းဆိုၿပီး ေရာခ်လိုက္ေတာ့လည္း မွားတယ္လို႔ မေျပာသာဘူးေပါ့ မမီးရယ္ :D :P

    Suenwelay

    ReplyDelete
    Replies
    1. အဟီးးငါးနံမည္ကဘိုမေျပာနဲ႔ဗမာလိုေတာင္၊
      သိပ္မသိဘူး.. ကိုယ္တို႔ဇာတိမွာငါးရွားတယ္ေလ၊
      ေတာင္ႀကီးကေနအေဖ့အတြက္ပို႔ေပးရတယ္၊
      ငါးဖိန္းတို႔၊ငါးရံ႔၊နဲ႔ငါးဖယ္ျခစ္..ဒီေတာ့ကိုယ္လည္း
      အဲဒီငါးေလာက္ဘဲသိခဲ့တယ္ေလ..။
      ကညႊတ္ကေဟာ္လန္မွာေနတုံးက၊
      အျဖဴေရာင္တုတ္တုတ္ႀကီးေတြစားခဲ့ရတာ၊
      တအားေကာင္းတာဘဲ၊ဒီမွာအျဖဴနဲ႔ဟာကနဲနဲရွားပါးပစၥည္း..။
      အစိမ္းေရာင္ေလးလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလးေတြ၊
      စားရတာေတာ့ခ်ဳိေနတာဘဲ..။
      ကဒတ္(စားလုံးေပါင္းသတ္ပုံက်မ္းမွာဒီလိုေရးတာေနာ့္)
      ခ်ဥ္ကိုေရမေဆးဘဲမစားရဲလို႔ေလဟာ.. :P
      ႊျမင္မလွလို႔ေလ...မခ်ဥ္ေတာ့သံုရာေလးကူေပါ့..။
      က်မဖတ္ဖူးတဲ့ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္လုပ္နည္းတခုက၊
      ပဲပုပ္မူန္႔ေရာ ဝက္သားေတြေရာ ဘာမွန္းမသိတဲ့..
      ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ ..ဟီး..
      အာလူးထမင္းဆိုရင္လည္း အာလူးထဲ့ေပါ့..၊
      အင္းသားငါးထမင္းေတာ့အာလူးမထဲ့ဘူး..။
      ဆန္မစီးရင္ေတာ့အာလူးကူရမယ္နဲ႔တူတယ္..
      ေအာ္..အေဖေျပာဖူးထားတာေတြပါေလ..။
      စိတ္ႀကိဳက္သာလုပ္စားလို႔ရၾကပါတယ္..
      ကိုယ့္လွ်ာနဲ႔ခံတြင္းေတြ႔ဖို႔ပါဘဲ..ေနာ့္.. း))))

      Delete
  2. Kitchen Talk လည္း visitors ေတြ အမ်ားႀကီးရိွတာပဲ။ ခ်က္ၿပီး အိမ္လိုက္ပို႔ရင္ ပို LIKE ဦးမယ္။ lolz

    ReplyDelete
    Replies
    1. တကယ္ပါ..ဒီသႀကၤန္မွာမုန္႔လုံးေရေပၚဆိုတာေလး၊
      လုပ္ၿပီးတံခါးလာေခါက္မုန္႔လာေဝမယ္ဆိုတဲ့၊
      စိ္တ္ကူးေလးရွိလို႔ ထန္းညွက္ခဲေတာင္ဝယ္လာၿပီးေပါ့၊
      အလုပ္ကလည္း(ႀကိဳးစားေသာလူသားဆိုေတာ့..ဟီး၊
      ကိုယ့္ကိုကိုယ္ေဖာ္ရတာ အားနာစရာႀကီး ^_^)
      အခ်ိန္ေတြဇြတ္ေပးေနတယ္၊
      ေစာင့္သာေနရစ္ပါကြယ္တေန႔တံခါးလာေခါက္ပါ့မယ္..
      တေန႔ေနာ္..တေန႔..ဘယ္ေန႔မွန္းမသိေသး.. း))))

      Delete
  3. Hello!
    How are you?
    khine

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဘဲဒီးဘဲဒီးဖိုင္းပါ...
      မိတ္ေဆြႀကီးရာ...
      သႀကၤန္မွာ ဝါရွင္တန္ကခ်ယ္ရီေတြနဲ႔
      ေပ်ာ္ေနၾကမယ္ဆိုေတာ့..
      နာလိုဘူး..ေဟ့.. :D

      Delete
  4. ငါးမုုတ္လိုု ့ေျပာတာထင္တယ္။ ငါးမုုတ္နဲ ့ခပ္ဆင္ဆင္ဘဲ။
    မြန္ျပည္နယ္ဖက္မွာလည္းထမင္း၀ါရွိတယ္။ သူငယ္ခ်င္းမြန္မေလးက အျမဲထမင္း၀ါအေၾကာင္းေျပာျပတယ္။ (လုုပ္ေတာ့မေကၽြးဘူး..း) )
    ကုုိယ္လည္းဟင္းမရွိရင္ထမင္းနယ္လုုပ္ျဖစ္တယ္။ ေပ်ာ့ျပဲေနေအာင္နယ္ျပီး ပဲပုုတ္မွုုန္ ့ေလးထဲ့၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ေလးနဲ ့ငရုုတ္သီးဆီေၾကာ္ေလးတင္ျပီး နံနံပင္ေလးနဲ ့ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးနဲ ့စားတယ္။ ဂ်ဴး ျမစ္ေလးစားခ်င္တာေျပာရင္း။ ဂ်ဴးဆုုိေတာ့စန္းထြန္းကုုိသတိရသြားျပန္ျပီ။ း)
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ငါးမုတ္..အင္း..ဒီလိုေျပာသာလားမသိပါဘူး၊
      ခပ္တည္တည္နဲ႔ကိုယ္က ငါးပုတ္လိုက္ခ်လိုက္ျပန္ေရာ..^_^
      ထမင္းကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔နွယ္၊ဆီခ်က္နဲ႔လည္းႏွယ္..
      တခါခါငါးနဲ႔ႏွယ္..ေနာက္..လက္ဖက္နဲ႔ႏွယ္..
      အိမ္ကက်ားက်ားေတာ့..ႏွယ္လြန္းရန္ေကာ..တဲ့..
      က်မေတာ့ဒီလိုအလြယ္လမ္းခဏခဏလိုက္တာဘဲ၊
      ဂ်ဴ းျမစ္ျပမဲ့မိတ္ေဆြႀကီးက ခုထိမပို႔ေပးေသးဘူးေလ..။
      သူေပါ့..အလုပ္ရူပ္ေနလို႔တဲ့...၊
      က်မလည္းဂ်ဴ းျမစ္ႀကိဳက္တယ္ေလ. း)))

      Delete
  5. ခ်က္ ၀ယ္ ဟင္းအမယ္စံုတဲ့ မီးမီးငယ္ဘေလာ့ေလးကို အလည္ေရာက္လာခဲ့တယ္...

    ေမတၱာျဖင့္
    တီတင့္

    ReplyDelete
    Replies
    1. တီတင့္..
      အလည္ေရာက္လာတာေက်းဇူးတင္ပါတယ္..။
      က်မလည္းတခါခါတီတင့္ဆီေရာက္တတ္တယ္..။
      ဒီလိုပါဘဲ အခ်ိန္ရွိရင္ အာလူးေလးဘာေလးေပးလို႔..။
      ဘာရယ္မဟုတ္ပါဘူး..ဟင္းခ်က္ကေတာ့ လက္သင္..ခပ္ညံ့ညံံရယ္..
      ရွိသမွ်ဟင္းခ်က္တဲ့ေနရာေမြေႏွာက္ရွာေဖြေနရတုံး...ဟီး :D

      Delete
  6. သေရက်ခ်င္စရာေတြခ်ည္းပဲ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ကိုယ္တို႔ကအႀကိဳက္ခ်င္းတူၾကတာေတြေလ..ေနာ့္..
      ကဒတ္ခ်ဥ္နဲ႔မုန္႔ဟင္းခါးမုန္႔ဖတ္သုတ္စားခ်င္ေနတာ..၊
      ပဲပုပ္ခ်ဥ္နဲ႔ေလ..

      Delete
  7. အမ်ိဳးကို စံုလို့ပဲ။ အစ္မစာေတြက ျမတ္ျကည္ အတြက္ အျမဲ ေပ်ာ္ရႊင္မွုေပးတယ္။ စိတ္ညစ္စရာရွိရင္ေတာင္ ဖတ္ျပီး ရင္ထဲေပါ့သြားေရာ။ Blogger private reading list ထဲထည့္ထားတာသာျကည့္ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဒီမွာ ဒိုရီငါးဆိုလားပဲ

      Delete
    2. ျမတ္ၾကည္ေလးဖတ္ၿပီးစိတ္ေပ်ာ္ရႊင္တယ္ဆိုလို႔..၊
      ေက်းဇူးပါဘဲ..ကိုယ္ကညည အားလုံးအလုပ္ေတြၿပီးမွ၊
      ဒီလိုအင္တာနက္ထဲဝင္မိေတာ့၊
      သူမ်ားေတြလည္းကိုယ့္လိုဘဲလို႔ထင္တာဘဲေလ..။
      တေနကုန္ပင္ပန္းႏြမ္းနယ္လာၾကတာ..၊
      ေပါ့ေပါ့ပါးပါးေလးေတြရွာဖတ္၊
      အစားအေသာက္ေလးရွာၾကည့္၊
      ၿပီးအိပ္ယာဝင္ၾကရေတာ့မယ္ေလ..၊
      (သတင္းကိုေတာ့ တီဗီမွာဘဲၾကည့္ေတာ့တယ္)
      သူငယ္ခ်င္းအေပါင္းအသင္းေတြကို၊
      နဲနဲပါးပါးႀကဳံေတြ႔တာေလးေပါက္ကရရွစ္ေသာင္း၊
      အာလူးဖုတ္တဲ့သေဘာေလးပါ..တကယ္ဘဲ..
      ဘာညာဘာညာစာရင္းဝင္တဲ့စာမ်ဳိးေရးတတ္တဲ့
      သူလည္းဟုတ္ပါဘူးကြာ..
      (ဗမာစကားေတာင္ပီေအာင္ေျဖာင့္ေအာင္
      မေျပာတတ္တဲ့ေတာသားေလးဆိုပါေတာ့)
      ေျပာရင္းနဲ႔ဝမ္းနဲလာၿပီ...ဟိ ...
      ေပ်ာ္ေပ်ာ္ေနေသခဲ..တဲ့... း))))
      ဒိုရီငါး..တဲ့လား..သိပါဘူးဟယ္..

      Delete
    3. ဟုတ္ပါ့။ :)

      Delete
  8. အစားအစာေတြကို အကုန္သေဘာက်တယ္၊
    ၾကံဖန္လုပ္စားတတ္တာခ်င္းလည္း တူလို႕ (ခ်စ္ေကာင္းစကားနဲ႕ ေျပာရရင္ ရင္ဘတ္ခ်င္းတူလို႕) ဒီဘေလာ့ေလးကို သေဘာက်တယ္။

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေအးေနာ္...
      သူမ်ားေတြလိုရွယ္..
      ဆိုတာမ်ဳိးလည္းကိုယ္ကမခ်က္တတ္..
      ဒီေတာ့ႀကံဖန္ရွာေဖြခ်က္ေကၽြးရေလသည္နဲ႔ဘဲ၊
      ေန႔တိုင္းနီးပါးးးးကိစၥၿပီးရတယ္ေလ.. း)))
      ဒီကလည္းျပန္သေဘာက်ေနတာ၊
      ၾကာေပါ့..ေနာ့္.. :D

      Delete