အင်းသားသွေးတမတ်သားပါလည်း အင်းသားပါဘဲလေနော့်..အဖေချက်ကျွေးတတ်တဲ့ငါးထမင်း အလွှမ်းပြေလေးချက်စားတာပေါ့..အဖေ့နည်းက ရိုးရိုးရှင်းရှင်းလေးပါ..။ ဟိုဟာထည့်ပါလား..ဒီဟာထည့်ပါလားနဲ့ ကျမက ဘေးကနေလျှာရှည်တော့ လူခဲ အသာနေ ငါချက်ကျွေးတာဘဲစား စကားမများနဲ့..တဲ့ 😁ငါးထမင်းဆိုတော့ ငါးတမျိုးထဲပါဘဲ ပြီး ခရမ်းချဉ်သီး ဆား ဆီ ဆနွန်းမူန့်၊ အပေါ်ကနေဖြူးတာက ကြက်သွန်မြိတ်လေးနဲနဲ ကြက်သွန်ဖြူကြော် ဆီချက်..ငရုတ်သီးထောင့်လှော် ဂျူးမြစ်..ဒါပါဘဲလေ..
ငါးကို အဖေတော့ နံနံပင်အမြစ်ရှိရင်လည်းထည့်ပြုတ်တတ်တယ်။ ကျမက ဘာမှမရှိလို့ ဂျင်းနဲ့ ကြက်သွန်ဖြူထည့်ပြုတ်လိုက်တာပါ။ တခါထဲ ဆနွန်းမူန့်ပါထည့်လိုက်တယ်။ငါးတောင်မှ အမြီးပိုင်းနဲ့ခေါင်းနားက ကပ်နေ တဲ့အပိုင်းလေးဘဲ..တယောက်စားစာဘဲလေ..ဗျာ..
ဒီနေ့မိုးရွှာတယ်..မနေ့ကတည်းကဘဲ..မနက်ကျတော့ နောက်ကျတာနဲ့ကမန်းကတန်းပြေးတာ ရေခဲသေတ္တာထဲက ထမင်းဗူးယူတာ ချဉ်ပေါင်တွေ ဝယ်လာပြီး အရင်လှော်သိမ်းထားတဲ့ ဗူးနဲ့မှားပြီးဆွဲချသွား တယ်လေ..နေ့လည်စာ စားဖို့ဗူးဖွင့်မှ ချဉ်ပေါင်ပြဲပြဲလေးကမျက်စပစ်ပြနေတာ ဘာရမလဲနော့် ပိုက်ဆံ အိပ်ဖွင့် စက်ထဲကမုန့်တွေဘဲဝယ်စားလိုက်ရတယ်လေ။ အိမ်ပြန်တော့.ဗိုက်ကဆာ..ခပ်မြန်မြန်လေး..နယ်ဖတ်ပစ်လိုက်တယ်လေ..ဟီး..စိတ်ကသိပ်မရှည်တတ်.. 😎
ကိုင်း...ငါးလေးအပေါ်ကနေနဲနဲဖြူးလိုက်မယ်..အဖေဆိုရင်တော့ ဆီတွေအများကြီးထပ်ထည့်မှာ..ပြီး..ငါးလည်းအများကြီးထည့်တယ်..ကိုယ်ကြိုက်သလိုကိုယ်
စားကြတာပါဘဲလေ.. ဂျုးမြစ်မရှိတော့ ကြက်သွန်ဖြူတလုံးစားတယ် စပ်လိုက်တာ ဂရင်းတီးလေးနဲ့..ဖူး.ဖူး ပူတယ်ဗျို့ မိုးကလည်းကောင်း...ဒီမှာ ပျိုမေတကိုယ်
စားကြတာပါဘဲလေ.. ဂျုးမြစ်မရှိတော့ ကြက်သွန်ဖြူတလုံးစားတယ် စပ်လိုက်တာ ဂရင်းတီးလေးနဲ့..ဖူး.ဖူး ပူတယ်ဗျို့ မိုးကလည်းကောင်း...ဒီမှာ ပျိုမေတကိုယ်
တည်း..ချစ်ချစ်ကြီး..ဆန်ဖရန်ဖက်သွားတယ်လေ...ဒီတော့အခါးရည်လေးသောက်..ဒူးလေးနန့်လို့ blog တခွင်ဗြဲဗြဲစင်လည်လည်သွားလိုက်အုံးမယ်... လေ.. 💨😁😂
အားလုံးဘဲရွှင်လန်းချမ်းမြေ့ကြပါစေရှင်~~~
#meemeenage
#meemeenage
ေဒၚမီးက..
ReplyDeleteအာလူးမႀကိဳက္လို႔ျဖစ္ပါလိမ့္မယ္..
တို႔ကအာလူးထဲ့တယ္.. :))))
km
အာလူးေပးတတ္ေပမဲ့၊အာလူးသိပ္မႀကိဳက္မသလိုပါဘဲ..
Deleteဟီး.. :P
ငါးထမင္းၾကိဳက္တယ္၊
ReplyDeleteခ်က္နည္းေလးကလဲ လြယ္တယ္၊
လုပ္စားအံုးမယ္။
လြယ္လြယ္ေလးေတြဘဲလုပ္တတ္တာေလ..
Deleteး)))
I love fish rice. Healthy and tasty! Thanks for sharing with us!
ReplyDeleteYou are welcome..
DeleteI love fish very much so all kind of fish dish try to make.
ကုုိယ္လည္းဟင္းမရွိရင္အဲလိုုလုုပ္ေလ့ရွိတယ္။
ReplyDeleteငါးမၾကိဳက္တဲ့ခ်စ္ခ်စ္ကငါးထမင္းက်ေတာ့ၾကိဳက္တယ္ေလ။
အုုိင္အိုုရာ
ညီမလည္း အစ္မ ခ်စ္ခ်စ္လိုပဲ။ :P
Deleteက်မေတာ့..ငါးဆိုရင္..လာထားဘဲ..
Deleteအိမ္ကအညာသားေတာ့၊
က်မနဲ႔ေတြ႔မွရူံ႔မဲ႔မဲ႔နဲ႔တြယ္ေနရၿပီေလ..
သူတို႔ကိုတျခားဟာေတြမခ်က္ထားေပးနဲ႔၊
ငါးတမ်ဴ ိးထဲခ်က္ထားၿပီးအျပင္လစ္သြားလိုက္..
ေသခ်ာေပါက္စားတယ္..
ဟီး...နည္းလမ္းေကာင္းတခုေနာ့္..
း)))
ဒီပို့စ္ျမင္မွ ငါးထမင္းမစားျဖစ္တာ ၾကာျပီဆိုတာ သတိရသြားတယ္.. နက္ျဖန္ပိတ္ရက္လုပ္စားဦးမယ္ :)
ReplyDeleteေတာင္ႀကီးေစ်းေန႔မွာ၊
Deleteငါးထမင္းနဲ႔ အင္းမုန္႔ဟင္းခါး၊
အၿမဲစားေလ့ရွိတယ္..
သတိရလိုက္တာကြာ...
စားလို႔ေတာ့ ေကာင္းမယ့္ပံုပဲဗ်ဳိ႕...သို႔ေပမင့္ ထမင္းပူႀကီးကို ထမင္းလံုးေပ်ာက္ေအာင္ နယ္ရမွာႀကီးေတာ့ စာမလိပ္ေပါင္ဗ်ာ...Blender ထဲထည့္ၿပီး ႀကိတ္ေခ်လိုက္ရင္ ပိုမေကာင္းေပဘူးလား...ဟဲ ဟဲ
ReplyDeleteအဲလိုလုပ္မွစားေကာင္းတယ္လို႔..
Deleteဖခမည္းေတာ္မွာတမ္းေခၽြခဲ့တာဘဲေလ..
ထမင္းေစ့ကေၾကသြားေတာ့သူ႔ရဲ႔ေစးပိုင္တဲ့သေဘာေလး၊
ငါးရဲ႔စိမ့္တဲ့အရသာ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးရဲ႔ ခ်ဴ ိခ်ဥ္အရသာ..
ကဲ...ဂြတ္ၿပီေပါ့..ဟုတ္လား..
Blender ထဲထည့္ႀကိတ္ၿပီးရင္ေတာ့ ထိုင္းတို႔ရဲ႔ "က်ဴတ္" လို႔ေခၚတဲ့၊
ဆန္ျပဳတ္ေပါ့..စားလို႔အရမ္းေကာင္းဘဲေလ.. :P
ေကာင္းမွေကာင္း...
ReplyDeleteဂြတ္ရွယ္ေပါ့ကြာ...
Deleteလြယ္သားပဲ...လုုပ္စားဦးမယ္...တေန ့ေန ့...
ReplyDeleteခပ္လြယ္လြယ္ေလးေတြဘဲစားေကာင္းတာေနာ့္
Delete:P