Wednesday, April 30, 2014

အေဖ့သမီးရဲ႔ငါးထမင္း..

မဂၤလာပါရွင္~~~
အင္းသားေသြးတမတ္သားပါလည္း အင္းသားပါဘဲေလေနာ့္..အေဖခ်က္ေကၽြးတတ္တဲ့ငါးထမင္း အလႊမ္း
ေျပေလးခ်က္စားတာေပါ့..အေဖ့နည္းက ရိုးရိုးရွင္းရွင္းေလးပါ..။ ဟိုဟာထည့္ပါလား..ဒီဟာထည့္ပါလားနဲ႔ က်မက ေဘးကေနလွ်ာရွည္ေတာ့ လူခဲ အသာေန ငါခ်က္ေကၽြးတာဘဲစား စကားမမ်ားနဲ႔..တဲ့ ^_^ 
ငါးထမင္းဆိုေတာ့ ငါးတမ်ဴ ိးထဲပါဘဲ..ၿပီး..ခရမ္းခ်ဥ္သီး..ဆား..ဆီ..ဆႏြန္းမူန္႔..အေပၚကေနျဖဴးတာက ၾကက္
သြန္ၿမိတ္ေလးနဲနဲ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ ဆီခ်က္..ငရုတ္သီးေထာင့္ေလွာ္ ဂ်ဴးျမစ္..ဒါပါဘဲ

ငါးကို အေဖေတာ့ နံနံပင္အျမစ္ရွိရင္လည္းထည့္ျပဳတ္တတ္တယ္။ က်မက ဘာမွမရွိလို႔ ဂ်င္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ
ထည့္ျပဳတ္လိုက္တာပါ။ တခါထဲ ဆႏြန္းမူန္႔ပါထည့္လိုက္တယ္။ငါးေတာင္မွ အၿမီးပိုင္းနဲ႔ေခါင္းနားက ကပ္ေန တဲ့အပိုင္းေလးဘဲ..တေယာက္စားစာဘဲေလ..ဗ်ာ..

ၿပီး..အိုးေတာင္းေဆးစရာမလို ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂လုံးထည့္ေရနဲနဲနဲ႔ျပဳတ္၊ အခြံဖယ္ပစ္ၿပီး ေခ်လိုက္တယ္။ အေဖ့လိုဘဲ ဆီတခါထဲေလာင္းထဲ့ ဆား ငံျပာရည္ေလးထည့္..ခပ္ပစ္ပစ္ေလးရတဲ့အထိတည္လိုက္တယ္..။
ေဟာ..အားလုံးၿပီးမွ ထမင္းကိုေနာက္ဆုံးတည္တာပိုေကာင္းတယ္..။ ငါးထမင္းတို႔ အလူးထမင္းတို႔ရဲ႔ အဓိက ထမင္းက်က္ခါစပူပူေလးပါဘဲ..။
 ခရမ္းခ်ဥ္သီး တဇြန္း ငါးေလး နဲနဲ ဆား ငရုတ္ေကာင္းနဲနဲ..ကဲ..အားပါးတရနယ္ေပေတာ့..
 ပူလြန္းလို႔ ဇြန္းနဲ႔ဘဲ ေခ်ရတာ..ထမင္းေစ့ေပ်ာက္ေအာင္ နယ္မွစားေကာင္းတာေနာ့္...
ဒီေန႔မိုးရႊာတယ္..မေန႔ကတည္းကဘဲ..မနက္က်ေတာ့ ေနာက္က်တာနဲ႔ ကမန္းကတန္းေျပးတာ ေရခဲ
ေသတၱာထဲက ထမင္းဗူးယူတာ ခ်ဥ္ေပါင္ေတြ ဝယ္လာၿပီး အရင္ေလွာ္သိမ္းထားတဲ့ ဗူးနဲ႔မွားၿပီးဆဲြခ်သြား
တယ္ေလ..ေန႔လည္စာ စက္ထဲကမုန္႔ေတြဘဲဝယ္စားလိုက္ရလို႔..ဗိုက္ကဆာ..ခပ္ျမန္ျမန္ေလး..နယ္ဖတ္
ပစ္လိုက္တယ္ေလ..ဟီး..စိတ္ကသိပ္မရွည္တတ္.. :P

ကိုင္း...ငါးေလးအေပၚကေနနဲနဲျဖဴ းလိုက္မယ္..အေဖဆိုရင္ေတာ့ ဆီေတြအမ်ားႀကီးထပ္ထည့္မွာ..ၿပီး..ငါး
လည္းအမ်ားႀကီးထည့္တယ္..ကိုယ္ႀကိဳက္သလို ကိုယ္စားၾကတာပါဘဲေလ.. ဂ်ဴ းျမစ္မရွိေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ
တလုံးစားတယ္ စပ္လိုက္တာ ဂရင္းတီးေလးနဲ႔..ဖူး.ပူတယ္ဗ်ဴ ိ႔ မိုးကလည္းေကာင္း...ဒီမွာ ပ်ဴ ိေမတကိုယ္
တည္း..ခ်စ္ခ်စ္ႀကီး..ဆန္ဖရန္ဖက္သြားတယ္ေလ...ဒီေတာ့အခါးရည္ေလးေသာက္..ဒူးေလးနန္႔လို႔ blog 
တခြင္ၿဗဲၿဗဲစင္လည္လည္သြားလိုက္အုံးမယ္... ေလ.. ^_^

အားလုံးဘဲရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ႔ၾကပါေစရွင္~~~
မီးမီး

17 comments:

  1. ေဒၚမီးက..
    အာလူးမႀကိဳက္လို႔ျဖစ္ပါလိမ့္မယ္..
    တို႔ကအာလူးထဲ့တယ္.. :))))
    km

    ReplyDelete
    Replies
    1. အာလူးေပးတတ္ေပမဲ့၊အာလူးသိပ္မႀကိဳက္မသလိုပါဘဲ..
      ဟီး.. :P

      Delete
  2. ငါးထမင္းၾကိဳက္တယ္၊
    ခ်က္နည္းေလးကလဲ လြယ္တယ္၊
    လုပ္စားအံုးမယ္။

    ReplyDelete
    Replies
    1. လြယ္လြယ္ေလးေတြဘဲလုပ္တတ္တာေလ..
      း)))

      Delete
  3. I love fish rice. Healthy and tasty! Thanks for sharing with us!

    ReplyDelete
    Replies
    1. You are welcome..
      I love fish very much so all kind of fish dish try to make.

      Delete
  4. ကုုိယ္လည္းဟင္းမရွိရင္အဲလိုုလုုပ္ေလ့ရွိတယ္။
    ငါးမၾကိဳက္တဲ့ခ်စ္ခ်စ္ကငါးထမင္းက်ေတာ့ၾကိဳက္တယ္ေလ။
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ညီမလည္း အစ္မ ခ်စ္ခ်စ္လိုပဲ။ :P

      Delete
    2. က်မေတာ့..ငါးဆိုရင္..လာထားဘဲ..
      အိမ္ကအညာသားေတာ့၊
      က်မနဲ႔ေတြ႔မွရူံ႔မဲ႔မဲ႔နဲ႔တြယ္ေနရၿပီေလ..
      သူတို႔ကိုတျခားဟာေတြမခ်က္ထားေပးနဲ႔၊
      ငါးတမ်ဴ ိးထဲခ်က္ထားၿပီးအျပင္လစ္သြားလိုက္..
      ေသခ်ာေပါက္စားတယ္..
      ဟီး...နည္းလမ္းေကာင္းတခုေနာ့္..
      း)))

      Delete
  5. ဒီပို့စ္ျမင္မွ ငါးထမင္းမစားျဖစ္တာ ၾကာျပီဆိုတာ သတိရသြားတယ္.. နက္ျဖန္ပိတ္ရက္လုပ္စားဦးမယ္ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေတာင္ႀကီးေစ်းေန႔မွာ၊
      ငါးထမင္းနဲ႔ အင္းမုန္႔ဟင္းခါး၊
      အၿမဲစားေလ့ရွိတယ္..
      သတိရလိုက္တာကြာ...

      Delete
  6. ဟန္ၾကည္May 03, 2014 4:17 PM

    စားလို႔ေတာ့ ေကာင္းမယ့္ပံုပဲဗ်ဳိ႕...သို႔ေပမင့္ ထမင္းပူႀကီးကို ထမင္းလံုးေပ်ာက္ေအာင္ နယ္ရမွာႀကီးေတာ့ စာမလိပ္ေပါင္ဗ်ာ...Blender ထဲထည့္ၿပီး ႀကိတ္ေခ်လိုက္ရင္ ပိုမေကာင္းေပဘူးလား...ဟဲ ဟဲ

    ReplyDelete
    Replies
    1. အဲလိုလုပ္မွစားေကာင္းတယ္လို႔..
      ဖခမည္းေတာ္မွာတမ္းေခၽြခဲ့တာဘဲေလ..
      ထမင္းေစ့ကေၾကသြားေတာ့သူ႔ရဲ႔ေစးပိုင္တဲ့သေဘာေလး၊
      ငါးရဲ႔စိမ့္တဲ့အရသာ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးရဲ႔ ခ်ဴ ိခ်ဥ္အရသာ..
      ကဲ...ဂြတ္ၿပီေပါ့..ဟုတ္လား..
      Blender ထဲထည့္ႀကိတ္ၿပီးရင္ေတာ့ ထိုင္းတို႔ရဲ႔ "က်ဴတ္" လို႔ေခၚတဲ့၊
      ဆန္ျပဳတ္ေပါ့..စားလို႔အရမ္းေကာင္းဘဲေလ.. :P

      Delete
  7. ေကာင္းမွေကာင္း...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဂြတ္ရွယ္ေပါ့ကြာ...

      Delete
  8. လြယ္သားပဲ...လုုပ္စားဦးမယ္...တေန ့ေန ့...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ခပ္လြယ္လြယ္ေလးေတြဘဲစားေကာင္းတာေနာ့္
      :P

      Delete