မတူတဲ့အၾကာင္းအရာေတြကိုအတင္းဆဲြေစ့ေပးတတ္တဲ့ မယ္ငီးတေယာက္ေတာ့...ဒီတခါ မွာအစားအစာဆိုတဲ့(သူမ်ားေတြေန ့စဥ္စားသုံးၾကေပမဲ့လည္း)ကာလေဒသလူမ်ဳိးကဲြျပားျခားနားေတာ့
သူတို ့စားတာေတြ က်မအတြက္ အထူးအဆန္း ႀကီးျဖစ္ေနလို ့...နဲနဲအာလူးေလးေပးရအုံးမယ္...^_^
သူတို ့ဆီကဘီယာဂါးဒင္းေတြဆိုရင္ဘီယာခ်က္စက္ရုံမွာဖြင့္ထားတာမ်ားတယ္။ ဒီေတာ့ဂိုေဒါင္ပုံစံအေဆာက္အဦမွာသစ္လုံးေတြသစ္သားထိုင္ခုံၾကမ္းၾကမ္းႀကီးေတြနဲ ့ေလ။ |
ဒီတခါဘယ္ဌာေနေရာက္အုံးမွာလဲမသိေသးဘူး) ဒီေတာ့ သူ ့အလုပ္ထဲကဂ်ာဂ်ာႀကီးေတြ..ေအာ္.. ဂ်ာမာန္ ကုမၼဏီ ဆိုေတာ့ ဂ်ာေတြခ်ည္းဘဲေပါ့။ ဖဲရားပဲြေလးလုပ္ပါတယ္...။သူတို ့လည္းတႏွစ္လာေနတာ၊ ရွာ တတ္ပါတယ္၊သူတို ့ရဲ ့ဘီယာဂါးဒင္းကို...၊တကယ့္ဂ်ာမဏီကိုခဏေရာက္သြားတဲ့အတိုင္း၊ အျပင္ အဆင္
စားစရာေရာေပါ့..။ဘီယာေတြလည္း အင္ပို ့စ္ ဂ်ာမာန္ဘီယာပါ...။ေနရာက ဟတ္ဆန္ျမစ္ ကမ္းႏွေဘး ေလးမွာ (ေအာ္...ဒီတခါသူတို ့ရဲ ့ပေရာဂ်က္နာမည္ေတာင္ ဟတ္ဆန္ ပေရာ ဂ်က္လို ့ေပးထားတာ).....ဟတ္ဆန္ျမစ္ဆိုတာ နယူးေယာက္နဲ ့ နယူးဂ်ာစီကိုျခားထားတဲ့ျမစ္ေပါ့...။
က်မတို ့ေနတဲ့ေနရာကေဂ်ာ့ဝါ ရွင္တန္ တံတား နဲ ့ပိုနီးတဲ့ဖက္အပိုင္းေပါ့...။
အမဲသားအစိမ္းကို ေတာက္ေတာက္စင္းၿပီး ေပါင္မုန္ ့နဲ ့စားတာ.. သူတို ့အေခၚSteak tartare..... |
နယူးေယာက္ကိုသြားမဲ့တံတားေပၚအတက္ ကားလမ္းကေနခဲြသြားရတဲ့ေနရာဆိုေတာ့ သိတဲ့အတိုင္း နယူးေယာက္ထဲဝင္မဲ့ကားတန္းႀကီးထဲေမ်ာလိုက္ေနရတာ...ဆင္ေျခေပးလို ့ေကာင္းေပမဲ့၊ေစာေစာကတဲက
ႀကိဳတင္ထြက္လာသင့္ပါတယ္...။
ဂ်ာမာန္ေရာက္ခါစက ႀကဳံဖူးခဲ့တဲ့အေၾကာင္းတခုေျပာရအုံးမယ္...။သူတို ့ရုံးခ်ဳပ္ကို က်မတခါမွမလိုက္
သြားဖူးဘူး..။Erlangen ဆိုတဲ့ၿမိဳ ့ေလးမွာေပါ့။ မဒမ္ႀကီးေရာက္လာတယ္ဆိုေတာ့ (အဟီး)....ဒင္းနားၾကမယ္ဆိုၿပီး..ဒီလိုဘဲဘီယာဂါးဒင္းကို ခ်ိန္းႀကတယ္ေလ...။ တရုံးထဲေနတာေတာင္
တပတ္အလို ကတဲကအီးေမးေတြနဲ ့ခ်ိန္းၾကျပဳၾကနဲ ့ေလ..။ထုံးစံေသာၾကာေန ့ညေနခင္းေပါ့..
က်က်နနျပင္ဆင္ဝတ္စားလို ့သြားပါတယ္..။ ဟိုေရာက္ေတာ့ ဘီယာခ်က္စက္ရုံတခုပါ..။
အစားကေတာ့ၿခံအဝင္ဝနားကရုံေလးမွာတန္းစီ ဂ်ာမာန္ဝက္အူေခ်ာင္းကင္ ေပါင္မုန္ ့ ေကာ္ဖီထုပ္ခ်ဥ္ ဒီလိုေလးေတြရတယ္..။ က်န္တာေတာ့ဘီယာ...။တခြက္မွာရင္ တခြက္ရွင္း....စားစရာႀကိဳက္တာယူ..
က်သေလာက္ေပး..ထိုင္ခုံတန္းရွည္ႀကီးမွာ.. မ်က္ႏွာခ်င္းဆိုင္ထိုင္၊ ခြီးခီြးခြခြ အစ္အစ္အ့အ့ စကားေတြေျပာ..
(အဟဲ..ဂ်ာမာန္စကားနားမလည္ရင္သူတို ့ေျပာတာဒီအတိုင္းဘဲၾကားၾကမယ္ထင္ပါတယ္...:P )
ေနာက္ဆုံးေတာ့ ကိုယ့္ဖာသာကိုရွင္းလာရတယ္...ဒါမွ ဂ်ာမာန္စတိုင္...။အရင္တုံးက ရန္ကုန္မွာေျပာ
ေလ့ရွိတာ အေမရိကန္စတိုင္က္ိုယ္စားကိုယ္ရွင္း..ဘယ္ကလာ...အေမရိကန္ေတြမွ ေကၽြးပါေသးတယ္...။
ဒီတခါသြားတာ ဘယ္လိုစတိုင္နဲ ့ညားမလဲဆုိၿပီးၾကည့္ေနတာ တဝက္ရွင္း ေသာက္တာေတြေကၽြးမယ္
တဲ့...အဟဲ...:))))
ရလားဆိုေတာ့ မရဘူးတဲ့။ ဂ်ာမဏီမွာေတာ့မ်ဳိးစုံရတယ္။ေတာ္ေသးတယ္၊မရွိတာမွာေတာ့ ေသာက္
စရာမလိုေတာ့ဘူးေပါ့။
အဲယားကြန္းနဲ ့ေဆးလိပ္မေသာက္ရဘူးေပါ့..။အျပင္ဖက္မွာေတာ့လႊတ္လပ္တယ္.နဲနဲပူတာေပါ့၊ ဒါေပမဲ့
ေလေတာ့တိုက္ပါတယ္...။ စားပဲြထိုးမေလးေတြလက္၂ဖက္နဲ ့ဘီယာခြက္ႀကီး ၄ ၊၅ ခြက္ဘယ္လာႏိုင္တာ၊
တကယ္ခ်ီးက်ဳးတယ္...။
ဂရိအစားအစာတဲ့...အလယ္ကလြတ္ေနတဲ့ဗူးက မယ္ငီးလက္ထဲေရာက္သြားတယ္ေလ..:P |
ကိုင္း...ဒီတခုၾကေတာ့ ၿပီးခဲ့တဲ့ေႏြကတဲကပါ၊ ခ်စ္မိတ္ေဆြမအိုင္အိုရာရဲ ့လယ္သမားေစ်းကို အားက်လို ့ က်မတို ့နားကလယ္သမားေစ်းကိုရွာၿပီးသြားတာပါ။ မအိုင္အိုရာတို ့ဖက္ကလိုလည္းဟုတ္ဘူး...။
ဥေရာပဖက္ကေျပာင္းလာတဲ့ လယ္သမားႀကီးေတြျဖစ္ေနေတာ့ သူတို ့အစားအစာေတြဘဲရွိတယ္။
ခ်ဳိၿပီးအီစိမ့္ေနတာဘဲ...အဲ..တဗူးေလာက္စားၿပီး၊ဗိုက္ႀကီးတေတာင္ပူထြက္လာတယ္ထင္ရတယ္...။
ဂရိအစားစားေတြတဲ့....ခ်ိစ္ေတြသစ္သီးေစ့ေတြ...နဲ ့...လားမသိဘူး။မုန္ ့နာမည္ေတာင္ေမ့ေနၿပီ..။
အဖိုးႀကီးတေယာက္ထဲေရာင္းေနတာ သနားလို ့ဝယ္စားခဲ့တယ္...။
ေနာက္တေနရာကေတာ့ က်မတို ့နဲ ့နီးတဲ့ ကိုးရီးယားစူပါမားကက္ပါ။ တျခားေရာင္းတဲ့ဟင္းရႊက္သားငါးေတြေတာ့ ကႀကီးအႀကိဳက္သူတို ့အစာေတြပါ..။
ကိုယ္နဲ ့ခ်က္လို ့အဆင္ေျပမဲ့အရြက္ေတြဘဲေရႊးဝယ္တတ္ပါတယ္..။
အဲဒီမွာက်မစိတ္ဝင္စားၿပီးဝယ္ေလ့ရွိတာက၊သူတို ့ဟင္းေတြနဲ ့တျခားမုန္ ့ေတြ ခ်က္ေရာင္းတဲ့ေနရာပါ။
ေပါက္စီ၊အသားေပါင္း တို ့ကေတာ့ စားလို ့ျဖစ္ပါတယ္...။သတ္သက္လြတ္ဟာမ်ဳိးေတြရွာယူတယ္..။
က်မေတာ့ ၾကက္သြန္နီနဲ ့အသား၂ မ်ဳိးဘဲထဲ့ရင္ပိုစားေကာင္းတယ္လို ့ထင္တယ္။
(အဲ့ဒီအထဲမွာပါတာေတြ ဖတ္ၾကည့္တာ...)
ကႀကီးတိုင္းျပည္ေရာက္ေနသလိုဘဲေနာ္....။
ဟင္းဟင္း....အိမ္အေၾကာင္းကေန စားစရာအၾကာင္းေရာက္သြားျပန္ၿပီ...။
ေရးထားတာေလးေတြျပန္ၾကည့္ေတာ့ဂ်ာမဏီမွာေနခဲ့တဲ့အေၾကာင္းေတြသိပ္မရွိဘူး...။
နဲနဲႀကဳံရင္..ေျပာျပအုံးမယ္ေလ...။အူေၾကာင္က်ားျဖစ္ခဲ့တာေတြပါ...။
ေျပာခ်င္ေရးခ်င္တာေတြေတာ့မ်ားပါတယ္...။ကေလာင္ေသြးကမထက္ေတာ့ နဲနဲအခ်ိန္ယူရတယ္...ဟီး..
အားလုံးဘဲရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ ့ၾကပါေစ
မီးမီး
Ma Mee Nage !!! How are you?I I like Greek Food , Mostly Greek Coffee.
ReplyDeleteKhine
I like Greek Yogurt.
Delete:)
မီးမီး..
ReplyDeleteကိုုယ့္ရဲ ့ေနရာသစ္မွာလည္းလယ္သမားေစ်း၂ေစ်းနီးနီးနားနားရွိတယ္။
အားလံုုးဘုုိပစၥည္းေတြခ်ည့္ဘဲ။
အိမ္နားကေစ်းမွာေတာ့တရုုတ္အစားအစာဖရက္ရွ္ေၾကာ္ေလွာ္ေရာင္းတ့ဲဆုုိင္ရီွတယ္။ ဒါေပမဲ့အဲဒါက်ေတာ့လည္း၀ယ္မစားခ်င္ဘူး။ ကုုိယ္လုုပ္တတ္တာေတြခ်ည့္ကိုု။ ေကာ္ျပန္ ့တုုိ ့ဘာတိုု ့လိုုမ်ဳိးေတြေလ။
အသီးအရြက္ေတာ့ကိုုယ့္ေနရာေဟာင္းလိုုရွိဘူးရယ္။
တခါနဲနဲလွမ္းတဲ့ေစ်းကိုုသြားတုုန္းကေတာ့ရွားရွားပါးပါးမုုန္ညင္းဖူးေတြေတြ ့လိုု ့၀ယ္လာခဲ့တယ္။
အစည္းခပ္ေသးေသးကိုု ၄ က်ပ္နဲ ့၀ယ္ခဲ့ရတယ္။ ေနရာေဟာင္းမွာဆုုိ ဘာ၀ယ္၀ယ္ ၁က်ပ္ဘဲ။
ေနရာေဟာင္းက ေစ်းကိုုရုုိက္ထားတာအမ်ားၾကီးဘဲ။ ေတာ္ေတာ္အားမွတင္ဘိုု ့ၾကိဳးစားလိုုက္အုုန္းမယ္။
ကိုုရီးယားမားကက္ၾကီးကမိုုက္တယ္ေနာ္။ သြားခ်င္တာ။ ကုုိယ္ဆုုိကိုုရီးယားဆုုိင္က ပဲပုုတ္ေစ့ရယ္၊ မုုန္လာဥအရြက္ပါတာရယ္၊ မက္ကရယ္ငါးပိေကာင္ရယ္၊ ငါးေျခာက္ေသးေသးေလးေတြရယ္၊ ဍရင္ေကာက္ဖရုုိးဇန္းရယ္၊ ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့ရယ္၊ ႏွမ္းရယ္၊ ဆီး၀ိဒ္ရယ္၊ တင္ပူရာမွုုန္ ့ရယ္၀ယ္ေလ့ရွိတယ္။ တခ်ဳိ ့ဟာေတြ၀ယ္လာရင္ကုုန္ေအာင္မစားျဖစ္ပဲပစ္လုုိက္ရတာမ်ားတယ္။
ဥပမာ ဖစ္ရွ္ကိတ္လိုုမ်ဳိးေတြေလ။
ပဲပုုတ္ေစ့ခ်က္စားခ်င္ရင္ ကိုုရီးယားဆုုိင္သြားလိုုက္တယ္။ ျပီးေတာ့မုုန္လာဥအရြက္ပါတာပါ၀ယ္လာျပီးခ်က္စားျဖစ္တယ္။
ဒီေနရာမွာေတာ့ကိုုယ္ငတ္ေနျပီ။ မနည္းဖန္တီး(မေကာင္းမြန္၀င္းေျပာသလိုု) အစားထုုိးခ်က္စားေနရတယ္။ သနားစရာ။ း)
အုုိင္အိုုရာ
မေရ..
Deleteက်မတို ့ဖက္မွာလည္း ဘိုလယ္သမားမ်ားေနတယ္..။
လာတီးႏိုေတြလည္းသိပ္မရွိဘူး...။
အာခ်ားဟဲဆိုင္လည္းေတာ္ေတာ္သြားရတယ္။
ဒါေၾကာင့္ ကႀကီးဆိုင္နဲ ့ဘဲညားေနရတယ္။
ကႀကီးေတြဘယ္ေလာက္မ်ားသလဲဆို၊
အိမ္ကိုဖုံးလာလို ့ေကာက္ကိုင္ရင္၊
အညာဇီးယို ကေနစတာပါဘဲ..။
တံခါးလာေခါက္ရင္လည္း ဟစိဟစိေရာ..နဲ ့၊
သူတို ့ေက်ာင္းမွာဗလန္တီယာ လုပ္ဖို ့လာေခၚတယ္..:P
သူတို ့ပဲပုပ္ေစ့ဝယ္ၿပီးရွမ္းေခါက္ဆဲြ၊
ခ်က္စားၾကည့္တာသိပ္မမိုက္ဘူး..။
အခ်ဳိဓါတ္မ်ားေနတယ္...။
ငါးဆားနယ္၊ငါးပိေကာင္လည္းဒီတခါဝယ္လာမိေသးတယ္။
ကိုက္လံရႊက္နဲ ့ငါးပိေကာင္ေၾကာ္စားမလို ့၊
ခရုဆီနဲနဲထဲ့ရင္ရၿပီေလ..ထိုင္းစတိုင္..၊
က်မတို ့၂ေယာက္ထဲ၊မ်ားေသာအားျဖင့္ဝဲရတာမ်ားတယ္။
ခုေတာ့အစားထိုးႀကံဖန္ေနတတ္ၿပီ..။
သနားပါတယ္ မလည္းအရင္ကလိုျမန္မာဟင္းနဲ ့အူမစိုေတာ့ဘူးေပါ့ :))
ဟားဟား..က်မတို ့နယ္သာလန္ေရာက္ခါစလိုေပါ့...ေနာ့္
အခုက်မကထိုင္းစူပါမားကက္ေလးလိုက္ရွာေနတာ..။
ဘ၀တူေတြေပါ့ေနာ္။
ReplyDeleteတရုုတ္ဆုုိင္ေကာနီးဘူးလား။
ကုုိယ္ေျပာတဲ့ပဲပုုတ္ေစ့ကလံုုး၀အခ်ဳိမပါဘူး။ ဘူးနဲ ့ဟာကခ်ဳိတယ္။ ဘူးအစိမ္းနဲ ့ပဲပုုတ္ေစ့၀ယ္တာခ်ဳိခ်ဳိၾကီး။ တခါဘဲစမ္းစားျဖစ္တယ္။
ကုုိယ္ေျပာတဲ့ပဲပုုတ္ေစ့ကျမန္မာျပည္ရန္ကုုန္ကထက္ေကာင္းတယ္။ ရွမ္းျပည္တုုိ ့အညာတိုု ့ကလိုုမ်ဳိး။
plastic wrap နဲ ့အိမ္လုုပ္လိုုမ်ဳိးဘဲျပားျပား၀ုုိင္း၀ိုုင္းေလးထုုတ္ထားတာ။ လက္တ၀ါးမရိွတရွိေလာက္ရွိမယ္။ မွန္ဖရီဇာတုုိ ့မုုန္ ့တုုိ ့ပန္ကိတ္တုုိ ့လိုုမ်ဳိးေတြနားမွာထားတတ္တယ္။ မီးမီးၾကိဳက္မယ္ထင္တယ္။ ကိုုယ္လည္းအခ်ဳိဘူးမစားျဖစ္လိုု ့၀ဲလိုုက္ရတယ္။ အဲဒါမ်ဳိးေတြက ပလတ္စတစ္ဘူး အစိမ္းတုုိ ့အနီတုုိ ့နဲ ့သပ္သပ္ယပ္ယပ္ brand name တုုိ ့ingredients တုုိ ့ဘာညာ စာေတြတံဆိပ္ေတြပါတယ္။ ကုုိယ္ေျပာတဲ့ပဲပုုတ္ေစ့က ဘာတံဆိပ္မွမပါဘူး။
ကုုိယ္ပဲပုုတ္ေစ့ဟင္းစားခ်င္ရင္ ဂ်ပန္လုုပ္ Ngatho ဘူးေသးေသးေလး ၃ဘူးတဲြေလး ရယ္ အဲဒီကိုုရီးယားထုုတ္ရယ္၀ယ္စားတယ္။ ဂ်ပန္ဘူးက အေစးေတြပါတယ္။ ဂ်ပန္အေမရိကန္ကျပားသူငယ္ခ်င္းကစားလိုု ့သိသြားတာ။
ထုုိင္းဆုုိင္လည္းရွာေသးတယ္။ Restaurant ဘဲရွိတယ္။ မမိုုက္ဘူးကြာ။
အုုိင္အိုုရာ
ဟုတ္ပါ့..ဘဝတူေတြ..။
Deleteပလပ္စတစ္နဲ ့ျပားျပားေလးထုတ္ထားတာဝယ္ဖူးတယ္။
တဆိုင္နဲ ့တဆိုင္အရသာကဲြတယ္နဲ ့တူတယ္။
အရင္က H&Y ဆိုတဲ့ဆိုင္မွာဝယ္တယ္(Longisland)မွာေနတုံးက။
အဲဒါစားေကာင္းၿပီးခုဝယ္တာခ်ဳိတိုတိုနဲ ့ေခါက္ဆိန္ ့၊
ဟင္းရည္ထဲကိုရွာလကာရည္ေလာင္းရပါတယ္ဆို..:)
Ngatho ဟုတ္တယ္ဒီလိုေခၚတယ္တဲ့..။
ေဟာ္လန္မွာၾကေတာ့ အင္ဒိုနီးရွားေတြရဲ ့ပဲပုပ္က၊
အုန္းသီးဖတ္လိုျဖဴၿပီးမိွဳတက္ေနသလိုမ်ဳိး..။
အရမ္းစိမ့္တယ္..အနံမရွိဘူး။
သူတို ့ကပဲပုပ္ထဲဂ်င္းမထဲ့ဘူးေနာ္..။
က်မတို ့ပဲပုပ္ခ်ဥ္ကအဓိကဂ်င္း၊ငရုတ္သီးေလ...။
အေနာက္ဖက္ကမ္းမွာ ထိုင္းမားကက္ေပါတယ္လို ့ၾကားတာဘဲ၊
ခုေလာေလာဆယ္ေတာ့ ေႏြပူပူမွာ၊
လက္ဖက္ထမင္းသုပ္နဲ ့ၾကက္ကင္၊ပုဇြန္ကင္၊
ဒါဘဲလည့္ပတ္လုပ္စားျဖစ္ေနတယ္။
:)))
Sorry, Natto..လုုိ ့ေပါင္းတယ္ထင္တယ္။ ဂ်ပန္ပဲပုုတ္ခပ္ခၽြဲခၽြဲကိုု။ း)
ReplyDeleteအိုုင္အိုုရာ
ဟီးဟီး...
Deleteတဆက္ထဲမဖတ္မိဘူး...
ကိုယ္လည္းခပ္တည္တည္နဲ ့
Ngatho လို ့လုပ္လိုက္တယ္ေလ..
@_@
Hi Ma Mie Mie,
ReplyDeleteI just across your post and I love to read it. I have spent a few days to finish your 2010 and 2011 posts. I will continue reading your 2012 posts. In the mean time I just want to say thanks for sharing interesting topics and photos.
စာခ်စ္သူ(Canada)
စာခ်စ္သူ...
DeleteThank you very much.
Really I start to write it just for kill my spare time.
First I don't know what to write,so only post the photo.
Later try to use Myanmar font and write it.
Where we visited,what we ate then I try to tell about my self,because I know very well is only myself. :)))
Now I try to write about 9 years experience in Chaing Mai.
Thanks again for your kindness comment.
မမီး..အဲ့ဒီပေရာဂ်က္ၿပီးရင္ ဒီဖက္ကိုၿပန္လာခဲ့..ဟီးဟီး..ၿဖစ္ေစခ်င္တာေတြဇြတ္ၾကီးေၿပာလိုက္ၿပီ...စု
ReplyDeleteစုေရ...
Deleteဂ်ာမဏီမွာေနတာေတာ့ေကာင္းတယ္..
စကားလည္းသိပ္နားမလည္..
အူတူတူနဲ ့...
ေနရတာေငါင္ေငါင္ႀကီးဟယ္...
ငါ့ညီမေလးနဲ ့ေတာ့ေတြ ့ခ်င္တာေပါ့လို ့..
ဒီေႏြနယူးေယာက္အရမ္းပူတယ္ေနာ္..
ဘယ္ေတာ့လာမလဲ...
ေမွ်ာ္ေနတယ္...
မမီး
ReplyDeleteသာမီးလည္း အဲဒီကိုရီယားဆိုင္နဲ ့ ႏွစ္ပါးသြားေနရတယ္...ဂ်ာမဏီက အေၾကာင္းေတြ ေဖာက္သည္ခ်ဦးေလ..ဗဟုသုတ ရတာေပါ့...
ေမရီလန္းကို လာခဲ့ေလ...:P
ကႀကီးေတြတကယ္မ်ားတာေနာ္...
Deleteဘာဘဲျဖစ္ျဖစ္တရုတ္ဆိုင္ေတြထက္သန္ ့ရွင္းၿပီး
ေစ်းသုံးလို ့ေကာင္းတယ္...
ေမရီလန္းမွာျမန္မာေတြလည္းအမ်ားႀကီးလို ့ၾကားတယ္...
သြားလည္ခ်င္တယ္..
ဒီတႏွစ္ဘယ္မွမသြားရေသးဘူး..
ဂ်ာမာန္အေၾကာင္းေတြလား..လာမယ္ၾကာမယ္..အဟီး
ႀကဳံရင္အာလူးဖုတ္မွာေပါ့..