Friday, August 5, 2011

ေရညွိထမင္းလိပ္

သခြါးသီးအစား ေဂၚလခါးသီး
carrot ကလည္းေဘဘီေလးဘဲ
ၾကက္အူေခ်ာင္းက အီတလီ ခ်ိစ္နဲ ့
ၾကက္ဥ ကအျဖူေရာင္(ဒီအေနာက္နိုင္ငံေတြက ဘာလို ့ျဖူေသာၾကက္ဥရွိရတာလဲ!!!!)

ၾကက္ဥေၾကာ္တဲ့စတိုင္က မိတ္ေဆြေဒၚရွင္ေလးဆီက အတုယူတာ
အသီးေတြကို ဆားနဲ ့ျပုတ္ရင္ရျပီေလ
ထမင္းက ရွာလကာရည္နဲ ့သၾကား ဆားနဲနဲဆိုအိုေကျပီ..
အားလုံးေပါင္းျပီး ေရညိုပလပ္စတိတ္ကအညြန္းအတိုင္း.
ဟိုလိမ္ ့လိုက္ဒီဖက္လိမ့္လိုက္နဲ ့..
ေနာက္ဆုံးေတာ့ လည္းမလုံး၀န္းေသာ ခြ်န္တြန္တြန္ေလး..
ဘာနဲ ့ကပ္စားရင္ေကာင္းလဲ
ေအာ္ ပန္းသီး...:)) အိုးမိုင္ေရညိွေလးက ခ်ိစ္နံသင္းသင္းေလးနဲ ့
အေမက မွာထားတယ္ေလ..
သမီးရယ္...ရွိတာေလးနဲ ့၀ေအာင္စားတဲ့..
အိမ္နားမွာ sushi ဆိုင္လာဖြင့္တာစားခ်င္လို ့.
ေရၥေယာက္က်ားကမၾကိုက္ေတာ့..အာသာေျပေလးေပါ့ဗ်ာ...
တေယာက္ထဲလဲမသြားခ်င္ပါဘူးေလ...



4 comments:

  1. အဲသည္ထမင္းလိပ္ကိုေတာ႔ ခုထိ္ ဘယ္လိုမွ မႀကိဳက္ေသးဘူး :P တခါစစားၿပီးကတည္းက ထပ္မစားေတာ႔တာ

    ReplyDelete
  2. က်မတို ့က်ဳိင္းတုံရွမ္းေတြက
    ေရညိွကို(ေတာင္း(၀္))လို ့ေခၚတယ္
    အမ်ိဳးမ်ဳိးလုပ္စားတယ္
    ကင္.ေၾကာ္.သုပ္စားၾကတယ္
    အခုေခတ္စားေနတာက ေရညိွကို
    ဆား ငရုတ္သီး ၾကာ္သြန္ျမိတ္ေျခာက္ေတြနဲ ့
    ေရာေနွာျပီး.
    အခ်ပ္ျပားၾကီး(နံျပားအရြယ္ေလာက္ေပါ့)
    အေျခာက္လုပ္ျပီးေရာင္းတယ္
    အဲဒါကို မီးေလးနဲ ့
    ကင္ျပီးကြ်တ္ကြ်တ္ေလး၀ါးစားရရင္ တအားေကာင္းတယ္

    ReplyDelete
  3. ဒီတေခါက္႐ွမ္းျပည္ဖက္လည္ေတာ႔ ေရညွိခ်ပ္ေတြေတြ႕ခဲ႔တယ္.. ကိုးရီးယားေရညိွအခ်ပ္ ဒီတိုင္းစားဖူးတယ္။ ငန္ငန္ေလးနဲ႔ ႀကိဳက္တယ္။ က်ဴိင္းတံုကေရညွိခ်ပ္လည္း မီးကင္ၿပီး ဒီတု္ိင္းစားရင္ ႀကိဳက္မယ္လို႔ထင္တယ္။ ထမင္းလိပ္တို႔ ဆူ႐ွီတို႔က်ေတာ႔ အထဲကထည့္လိပ္တဲ႔ အဆာေတြကိုမႀကိဳက္တာ။ ထမင္း၊ ၾကက္အူေခ်ာင္း၊ ၾကက္ဥေၾကာ္၊ ငါးစိမ္း၊ သခြားသီး၊ မုန္လာဥနီ အဲဒါေတြကိုလံုး၀မႀကိိဳက္ဖူး :D

    ReplyDelete
  4. အဲ..
    မၾကိုက္တာမ်ားလို ့ဘဲ
    လူခဲ..:))

    ReplyDelete