ေႀကြဇြန္းတပ္ထားတဲ့ခြက္က ဖတ္ဟိ့ ေပါ့... |
ေညာင္ခ်ဥ္ဖူး ေတြလွိဳင္လိွဳင္ေပၚၿပီေပါ့။
က်ဳိင္းတုံမွာေတာ့ မ်ားေသာအားျဖင့္ ဟင္းရည္အျဖစ္ခ်က္စားၾကပါတယ္။
က်ဳိင္းမယ္(ဇင္းမယ္)မွာေတာ့ ျပဳတ္ၿပီးသုပ္စားၾကတာမ်ားပါတယ္။
က်မဒီတခါျပန္သြားတာအနပ္တိုင္းနီးပါးစားခဲ့တယ္ေလ။
ႀကိဳက္လို ့..။၀က္သားစားရင္ ၀က္နံရုိးေလးနဲ ့ခ်က္ေပါ့။
ၾကက္ရုိးနဲ ့လည္းအိုေကပါတယ္။
ခ်က္နည္းကလည္းလြယ္လြယ္ေလးပါ။
က်မေတာ့ အဲဒီေညာင္ခ်ဥ္ဖူးေလးေတြကို ခ်က္ဖို ့ေရြးရင္ သူ ့အခြံေတြအမ်ားႀကီးမထဲ့ဘူး။
ဖန္လို ့။ေရစင္စင္ေဆးၿပီး ဟင္းအိုးထဲအရုိးနဲ ့တခါထဲထဲ့ျပဳတ္လိုက္တာပါဘဲ။
ရန္ကုန္မွာေက်ာင္းတက္တုံးကေတာ့ စီးပြားေရးတကၠသိုလ္ ေရွ ့မွာအပင္ရွိတယ္။
အဲနားတ၀ိုက္သြားေကာက္ၿပီး ခ်က္စားဖူးတယ္။
ဟင္းအိုးထဲကို ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၾကက္သြန္နီ ငရုတ္သီးေလွာ္နဲနဲေလး ပဲပုပ္တခ်ပ္(မီးကင္ၿပီးေထာင္းထားတာ)၊
ဆား ငံျပာရည္နဲနဲေလး အားလုံးေကာက္ထဲ့လိုက္တာဘဲ။
ႏူးအိလာမွ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသတ္ၿပီး ေလာင္းထဲ့လိုက္ရင္ အင္မတန္မွ စားေကာင္းေသာ..။
ရွမ္းဟင္းတခြက္ရၿပီေပါ့ရွင္...။
က်မေရာက္တဲ့ေနာက္ေန ့မွာခ်က္စားတာက ဖတ္ဟိ့(ပဲပုပ္ခပ္)၊နမ့္ဖစ္ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္း(ပဲပုပ္ပါတယ္)
ဒရင္ေကာက္ရြက္ေၾကာ္(ပဲပုပ္ေလးျဖဴးတယ္)..အဟီး..။
ကဲ..ပဲပုပ္မမ ကြ..။
အိမ္သားေတြက ထုံးစံအတိုင္း ပြစိပြစိေပါ့..။
တက္တာ ခ်က္တာ ေနာက္မွ..အရင္ဆုံးစားလိုက္တယ္ေလ..။
ၾကာၾကာတည္ေလအရည္က်ေလ ပိုေကာင္းေလ..။
အနံေတြေမႊးႀကိဳင္ေနေတာ့ ဟင္းအိုးၾကာေအာင္ေတာင္မေစာင့္ ႏိုင္ဘူး။
ေခါက္လန္ဖိန္း (ခ်ဥ္ငံစပ္)၊
ထိုဖူးေနာင္း (ထိုဖူးျဖဴေပ်ာ့ေပ်ာ့တုန္တုန္ေလးေပၚမွာနဲ ့ဂ်င္းနဲ ့ျပဳတ္ထားတဲ့ၾကံသကာရည္ဆမ္း)
ေခါက္ဆဲြခက္(လင္ဘန္းေသးေသးေလးနဲ ့ေခါက္ဆဲြအခ်ပ္ေသးေသးေလးလုပ္တာ)
ညွပ္ၿပီး ငရုတ္သီးဆီခ်က္ ငရုတ္ခ်ဥ္ရည္ ပဲငံျပာရည္ ေျမပဲဆံေထာင္း ဆလပ္ရြက္ေလးထဲ့သုပ္ထားတာ။
စားစရာအမ်ားႀကီးထဲက ဘာစားရမွန္းေတာင္မသိဘူး။
ဒီတခါေတာ့ တူမတေယာက္ က ေခါက္ဆိန္ ့ပါလာတူး(ငါးေသတၱာငါး) လုပ္ေကြ်းပါတယ္။
က်မတို ့က ထိုင္းနဲ ့နီးေတာ့ ဟိုမေရာက္ ဒီမေရာက္၊ရွမ္းလည္းမဟုတ္၊ထိုင္းလည္း မျဖစ္တဲ့ ၊
စားနည္း ေသာက္နည္းမ်ားစြာရွိပါတယ္။
ခုေျပာျပမဲ့ ေခါက္ဆိန္ ့ပလာထူး ကလည္း အဲဒီကေနေပါက္ဖြားလာတဲ့ မုန္ ့တမ်ဳိးလို ့ဆိုရမွာေပါ့။
က်မတို ့ဆီမွာ မုန္တီဖတ္ကို ၂မ်ဳိးခဲြထားပါတယ္။
အခ်ဥ္ေဖါက္တဲ့ မုန္ ့တီ ဖတ္ကို ေခါက္ဆိန္ ့၀ွစ္ လို ့ေခၚပါတယ္။
အခ်ဥ္မေဖာက္တဲ့ မုန္ ့တီကိုေတာ့ က်ဳိင္းတုံေခါက္ဆိန္ ့လို ့လူသိမ်ားတဲ့ ဟင္းရည္နဲ ့စားတာပါ။
အခုဟာက အခ်ဥ္ေဖါက္ထားတဲ့ ေခါက္ဆိန္ ့၀ွစ္နဲ ့ စားၾကမယ္ေလ။
လုပ္ရတာလည္းလြယ္ပါတယ္။
က်မ မိတ္ေဆြမ်ားႀကိဳက္ႏွစ္သက္မယ္လို ့ထင္ပါတယ္။
ပါလာထူး... |
ပါလာထူး ဆိုတာထိုင္းမွာေပါင္းၿပီးေရာင္းပါတယ္။
အဲဒါကို ေၾကာ္ၿပီး သုံးတာပါ။မရွိလည္းရုိးရုိးငါးေသတၱာငါးလည္းျဖစ္ပါတယ္။
ၿပီးေတာ့ ဆလပ္ရြက္ ဖားဖားႀကီးႀကီးလွလွေလးေတြေပါ့။
ေရနဲ ့ၾကာၾကာသာစိမ္ထားပါ။ခုေခတ္က ဓါတ္ေျမၾသဇာေတြသိပ္သုံးၾကတယ္ ဟုတ္လား။
အခ်ဥ္ရည္အတြက္က ၾကက္သြန္ျဖဴ ကုလားေအာ္လို ့ေခၚတဲ့မိုးေမွ်ာ္ငရုတ္သီး သံပုရာသီး၊
ဆား သၾကား ဂ်င္း နံနံပင္ ငံျပာရည္ ေျမပဲဆံေထာင္း ေရနဲနဲေလးထဲ့ေပးရပါတယ္။
ထုံးစံအတိုင္းေထာင္းထုၿပီး က်မေတာ့ဇလုံအႀကီးႀကီးနဲ ့ေဖ်ာ္ပါတယ္။
အားလုံးကိုကိုယ့္စိတ္ႀကိဳက္ ခပ္ျပစ္ျပစ္ ခပ္ႀကဲႀကဲ ႀကိဳက္သလိုေပါ့ဗ်ာ..။
ေရာသမသာေမႊလိုက္ပါ အိုေကပါတယ္။
ကဲ..စားေတာ့မယ္..။
လက္ေဆးထားၾက..။ဒီအတိုင္းဘဲစားလည္းရတယ္။
ပန္းကန္ေတြဘာေတြ ရူပ္ပါတယ္။
လက္ပါးေပၚ ဆလပ္ရြက္ိုေရနဲနဲေလာက္ခါၿပီးျဖန္ ့တင္လိုက္ပါ။
မုန္ ့တီဖတ္ေလး နဲနဲထဲ့လိုက္ပါ။ငါးတဖတ္ေလာက္ ဖဲ့ၿပီးထဲ့ပါ။
ဇလုံထဲက အခ်ည္ရည္ တဇြန္း ေလာက္အေပၚကေန ရဲြရဲြေလးေလာင္းလိုက္ပါ။
ေနာက္ ေတာ့..အားပါးတရ ပါးစပ္ဟၿပီးသာ သြင္းလိုက္ေပေတာ့။
ပလုတ္ပေလာင္းနဲ ့အင္မတန္စားေကာင္း...။
စားပဲြအလယ္မွာ အားလုံးခင္းထားၿပီး ၀ိုင္းစားၾကတာ ေပ်ာ္စရာႀကီးေပါ့။
ငရုတ္သီးစပ္စပ္နဲ ့ဆို ရူးရွဲရူးရွွဲ နဲ ့ပါးစပ္ကအခ်ည္ရည္ေတြ စီးက်လာလို ့၊
တစ္ရူးေတြ လုေနၾကရတယ္။
လက္တခုလုံးေပပြေနလို ့(က်မအတြက္မက်န္မွာစိုးလို ့၊လုေနရတယ္ေလ)
ဓါတ္ပုံေလးနဲ ့မွတ္တမ္းမတင္ႏိုင္ခဲ့ဘူးးးးးးဟီး(သီးခံပါရွင္..၂ခါရွိေလၿပီ:P)
က်မအေဒၚကေတာ့ လူႀကီးစတိုင္လ္လုပ္ပါတယ္။
ဆလပ္ရြက္ကအတူတူဘဲသုံးပါတယ္။
က်န္တာကေတာ့ အန္စာတုံး ပုံးစံမ်ဳိး လုပ္ထားတာပါ။
ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဳ ေျမပဲဆံေလွာ္ ၀က္ေခါက္ေၾကာ္ ငရုတ္သီး ..။
အားလုံးကို တတုံးစီ ဆလပ္ရြက္ထဲထဲ့ၿပီး ငံျပာရည္ေလးတေပါက္ထဲ့။
ကြမ္းယာလိုထုတ္ၿပီး ၀ါးလိုက္တာပါဘဲ...။
ပါးစပ္ေလးတၿမဳံၿမဳံနဲ ့အရသာရွိပါတယ္။
ဟင္းသီးဟင္းရႊက္ အစိမ္းႀကိဳက္တဲ့သူေတြဆိုရင္ စမ္းၿပီးစားၾကည့္ပါ။
က်မ္းမာေရးနဲ ့လည္းညီညြတ္ပါတယ္။
ကဲ....ဒီေန ့ေန ့လည္မွအလုပ္၀င္ရမွာမို ့လို ့အခ်ိန္ရတာနဲ ့ ႏွစ္သစ္လက္ေဆာင္အျဖစ္ ၊
က်မ တို ့ရဲ ့ရွမ္းအစားအစာေလးနဲ ့အာလူး ေပးလိုက္တယ္ေနာ္..။
ႏွစ္သစ္မွာ စိတ္သစ္လူသစ္နဲ ့ဘ၀အသစ္အတြက္ ျပန္စၾကရေအာင္....
(မေကာင္းတာေတြ ႏွစ္ေဟာင္းမွာအားလုံးထားခဲ့ၾကတာေပါ့ေနာ့္....)
မီးမီး
ေညာင္ခ်ဥ္ဖူးဟင္းေလးကို လာၾကည့္တယ္။
ReplyDeleteငယ္ငယ္တုန္းကဆို အာလူးနဲ့ ခ်က္တဲ့ အဲဒီဟင္းေလးနဲ႕ ပဲပုပ္ေထာင္း ငရုပ္သီးစပ္စပ္နဲ႕
စားခ်င္လာၿပီ။
ေညာင္ခ်ဥ္ဖူးဟင္းကို ရွမ္းလိုခ်က္တာဘဲစားဖူးတယ္။
Deleteအာလူးနဲ ့ခ်က္တာ မသိဘူး..။
ပံုမၿမင္ရဘဲသြားရည္က်သြားပါတယ္။စားခဲ့တဲ့ရွမ္းစာေတြအေႀကာင္းဆက္ေရး
ReplyDeleteပါအံုး.ေစာင့္ဖတ္ေနပါတယ္။
အန္တီေရ..က်မႀကိဳက္တဲ့ဟင္းေတြကလည္း၊
Deleteဆီမပါတဲ့ဟင္းေတြ၊
လူႀကီးႀကီးႀကိဳက္ဟင္းေတြဘဲ..။
မုန္ညွင္းအမ်ဳိးမ်ဳိး ခ်က္နည္းေလးေျပာျပအုံးမယ္ေနာ္..။
ေညာင္ခ်ဥ္ဖူးကို အရင္တုန္းက မႀကိဳက္ခဲ့ဘူး။ အခုဆို ႀကိဳက္မွာပဲ။
ReplyDeleteပလာတူးငါးေတြ ရန္ကုန္မွာရပါတယ္။
အျပံဳးပန္း... မၾကာခင္စားရေတာ့မယ္မဟုတ္လား :D
စားႀကည့္ေလစူးႏြယ္ေလး..။
Deleteေကာင္းတယ္ သိလား..။
အၿပဳံးပန္းက ရွမ္းျပည္သြားလည္မယ္နဲ ့တူတယ္။
:))
ေညာင္ခ်ဥ္ဖူးဟင္းအားသေ၇က်သြားပါသည္။ေခါက္ဆိန္.ပလာထူးေတာ.တခါမွမစားဘူးေသးပါ။
ReplyDeleteေခါက္ဆိန္ပလာထူး..။
Deleteစားၾကည့္ႀကိဳက္သြားမယ္ေနာ္..။
က်မလည္းအစက အင္တင္တင္..။
ေနာက္ေတာ့..ေရေရလည္လည္ေကာင္းဆိုဘဲ..။
ေညာင္ခ်ဥ္ဖူးစားခ်င္တယ္...
ReplyDeleteမစားရတာ ၁၀ ႏွစ္ေက်ာ္ပီ... ျပင္ဦးလြင္မွာဆိုရွိတတ္တယ္..
ျပင္ဥိးလြင္မွာလည္း ရွမ္းေတြမ်ားတယ္ေနာ္။
Deleteေစ်းထဲက ထိုဖူး၀ါေတြဆိုေကာင္းမွေကာင္းဘဲ။
က်မႀကိဳက္တယ္။
ေညာင္ခ်ဥ္ဖူးအရမ္းၾကိဳက္။
ReplyDeleteရွမ္းျပည္ေရာက္တုုိင္းရွမ္းစာေတြ ့သမ်ွစားတယ္။ အနည္းဆံုုးမႏၱေလးေရာက္ရင္ေတာင္ရွမ္းဆုုိင္မွာဘဲထမင္းသြားစားတယ္။ ရွမ္းစာအရမ္းၾကိဳက္တယ္။
ဒီပိုု ့စ္ကေတာ့ေနာက္ထပ္ျပန္လာၾကည့္ရမဲ့ပိုု ့စ္ဘဲမီးမီးေရ။
အိုုင္အိုုရာ
အင္းးး..။
ReplyDeleteခုလည္း ရွမ္းအစာဆိုလို ့၊
ရွမ္းနဲ ့နီးစပ္တဲ့ ေလာ(လာအို)အစားအစာဖတ္ၿပီး၊
အာလူးေလးဖုတ္ဖို ့စဥ္းစားေနတာ..။
ေညာင္ခ်ဥ္ဖူးရြက္ဆိုတာ မၿမင္ဖူးဘူး မမီး..စားခ်င္တယ္
ReplyDeleteေအးဟယ္...။
Deleteဓါတ္ပုံေလးနဲ ့ျပခ်င္လိုက္တာကြယ္။
စားလို ့ေကာင္းတယ္သိလား..။
ေညာင္ခ်ဥ္ဖူးကိုတို႔စားရတာလဲၾကိဳက္တယ္မီးမီးေရ
ReplyDeleteမမာေရ..
Deleteက်မ ေဖးပရိတ္ေပါ့။
Looks so yummy! I want to eat a lot! :(
ReplyDelete