အေရာင္ကမဲလို ့မဟူရာလို ့အမည္ေပးတာ။ |
ၾကက္သားက မထည့္လည္းရပါတယ္ |
အစပ္ဓါတ္ပါေအာင္ ငရုတ္သီးေလး တေတာင့္ထည့္တယ္။
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ဂ်င္း ဆီသတ္။ |
ၿပီးၾကက္သားငရုတ္သီးေရာ၊ေမႊးလာမွခရမ္းသီးထည့္ရမွာ။ |
ၿပီးအဆာပလာအရည္ေလာင္းထည့္လိုက္တာပါဘဲ။ |
ႏူးႏူးေလးႀကိဳက္ရင္အဖုံးေလးနဲ ့မီးေအးေအးေလးဆက္တည္ထားေပါ့။ |
ၿပီးနံနံပင္ေလးအုပ္လိုက္ရင္ ရသာခ်ဳိေမႊး(ငရုတ္သီးအနံ၊ႏွမ္းဆီအနံ)ေလး၊ |
တရုတ္ဟင္းခ်က္နည္းထဲကၾကည့္ၿပီးခ်က္တာ အရမ္းႀကီးကိုစားေကာင္းလို ့။
ဆီေၾကာက္တဲ့သူ၊ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဘဲအဓိကစားတတ္တဲ့၊
က်မအတြက္ဟင္းေကာင္းေလးတခြက္ပါရွင္။
ဟင္းရည္ကေတာ့ မုန္ညင္းေစာ္ေခၚ က်မရဲ ့စတိုင္ မုန္ညင္းခ်ည္ရည္ဟင္းပါ။
အုိးထဲ မုန္ညင္း ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖူ နီ၊ဆား၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊မက်ဥ္းသီး၊
ေရ ၾကက္ေပါင္၂ တုံးေလာက္တက္ျခမ္းခဲြထည့္ ၁နာရီေလာက္မီးေအးေအးေလးနဲ ့တည္လိုက္ဆို၊ရၿပီေလ။
သူမ်ားေတြက နံနံပင္ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးခပ္ၾကတာေပါ့။
ပဲပုပ္မူန္ ့ေလးနဲ ့ဆိုပိုေကာင္းပါတယ္။
ကဲ. .ဟင္းရည္ကအခ်ဥ္၊ဟင္းပြဲက ခ်ဳိစပ္၊ ၾကက္ဥေၾကာ္နဲ ့။
ဒီတနပ္ေတာ့ စားေကာင္းတဲ့ ညစာတနပ္ေလးျဖစ္သြားပါတယ္။
ရႊင္လန္းေအးခ်မ္းၾကပါေစေနာ္။
ခင္မင္တတ္တဲ့
မီးမီး
မီးမီးေရ... မုန္ညင္းေစာႀကိဳက္တယ္
ReplyDeleteခရမ္းသီးလည္း အဲလိုမခ်က္ဖူးေသးဘူး ခ်က္ၾကည့္ဦးမယ္
မုန္ညင္းေစာ၊မုန္ညင္းေပါင္း၊မုန္ညင္းေလွာ္၊မုန္ညင္းခ်ဥ္
ReplyDeleteအကုန္ၾကိဳက္ဧ။္ ခ၇မ္းသီးခ်က္နည္းလည္းစမ္းၾကည္.ပါ
အုန္းမယ္။ကခ်င္ျပည္နယ္မွာေနခဲ.ျပီးအေမကလည္း၇ွမ္း
စပ္္ေသာေၾကာင္.၇ွမ္းစာမ်ားအလြန္ၾကိဳက္ပါသည္......
စူးႏြယ္ေရ.
ReplyDeleteခရီးထြက္ေနရင္အခ်ိန္၊
အမ်ားႀကီးရွိတယ္ေလ:)
ေဟာ္တယ္မွာ၊
ေယာင္ေျခာက္ဆယ္ဆိုေတာ့၊
ရွမ္းဟင္းေတြရွာဖတ္ေနတာ၊
ေနာက္ေ၀မွ်ေပးအုံးမယ္ေနာ္။
jewel..
ကခ်င္ျပည္နယ္ကတာရုိးရွမ္းဆိုလား၊
က်မသိတဲ့ရွမ္းကခ်င္မေလးခ်က္ကြ်းတဲ့၊
မုန္ညင္းေပါင္းနဲ ့ငါးဟင္း၊
(ဆီလုံး၀မပါဘူး)၊
အရြက္ေတြအမ်ားႀကီးနဲ ့
ခ်က္တာအရမ္းႀကိုက္တယ္။
:)