Saturday, May 17, 2014

အီတလီ Pastina

မဂၤလာပါရွင္~~~
ခုတေလာဘိုဆန္ခ်င္ေနပါတယ္..။ အီတလီေခါက္ဆဲြက အမ်ဴ ိးေပါင္းေသာင္းေျခာက္ေထာင္ေလာက္ကိုရွိ
တာေလ..ဟဟ..ေခါက္ဆဲြေျခာက္ေတြထားတဲ့အတန္းထဲဝင္သြားမိရင္ ဘာဝယ္ရမွန္းေတာင္မသိဘူး..။
ဒီတခါေတာ့ Pastina လို႔ေခၚတဲ့"little pasta" ေတြဝယ္ခဲ့တယ္။ အဲဒီအထဲမွာမွ ဒီဟာက တကဲ့ေသးေသး မွေသးေသးေလး..ၾကယ္ပုံလုံးလုံးေလး..။ ဝယ္လာမိၿပီး ဘယ္လိုခ်က္ရမလဲလို႔ စနည္းနာၾကည္႔ေတာ့ ခ်က္
နည္းလည္းေသာင္းေျခာက္ေထာင္ပါဘဲရွင္ ^_^ ဒီေတာ့ သူတို႔စတိုင္ ကိုယ့္စတိုင္ ေရာသမေမႊေလေပါ့
ဆန္ျပဳတ္ၿပဲသလိုလို ထမင္းေၾကာ္လိုလိုေနာ္...ဒါေပမဲ့မထင္မွတ္ဘဲ တကယ္ႏူးညံ႔ၿပီးစားေကာင္းပါေကာရွင္
က်မထုံးစံကေတာ့ မူိေပါ့..က်မက မိူနဲ႔ မွ်စ္တို႔ကိုအရမ္းႀကိဳက္တယ္..။ အသားငါးသိပ္မစားတဲ့သူဆိုရင္ ထိုဖူး
တို႔ပဲတို႔ပိုစားေပးရတယ္ေလ..အရသာရွိေအာင္လို႔ မူိေလးနဲနဲသာထည့္ခ်က္လိုက္ အသားမူန္႔ဆိုတာမလိုဘူး
က်မက တရုတ္နံနံပင္ႀကီးေခၚမလား celery လို႔ေခၚၾကတယ္ေလ အဲဒါေလးနဲ႔ မုန္လာဥနီ အီတလီၾကက္
အူေခ်ာင္း ၾကက္သြန္နီ မူိ တို႔ကိုမာဂ်ရင္းလို႔ေခၚတဲ့ ဟင္းရႊက္ဆီနဲ႔လုပ္တဲ့ေထာပတ္နဲ႔ခ်က္ပါတယ္
တေယာက္စာ ေန႔လည္စာထမင္းဗူးအတြက္ေလ ဘယ္ေလာက္ထည့္ရမွန္းေတာင္မသိဘူး..နဲနဲဘဲခ်က္ တာကို ၂ခါခဲြစားရတယ္ အမ်ားႀကီးရတာ..
 

ခ်စ္စရာလုံးလုံးေလးေတြ..ေထာပတ္ဆီထည့္ထားတဲ့အိုးထဲ ဟင္းသီးဟင္းရႊက္ေတြ ၾကက္အူေခ်ာင္းေတြ
ေၾကာ္ၿပီးေမႊးလာမွ အဲဒီ ၾကယ္လုံးေလးေတြထည့္ေမႊၿပီးေရနဲနဲေလး ျမဳပ္ရုံေပါ့ ထမင္းခ်က္သလို အဖုံးေလး
ပိတ္ မီးေအးေအးနဲ႔ခဏေလာက္ထားလိုက္တယ္...။

တဝက္ေလာက္ကိုဗူးထဲမွာ သိမ္းထားရေသးတယ္။ မကုန္လို႔ေလ..။ အေပၚကခ်ိစ္ျဖဴ းလိုက္တာဘဲ...ပူေတာ့
အားလုံးေပ်ာ္ဝင္ကုန္တယ္...။ နူးနူးညံံ့ညံ့ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔အရသာအလြန္ရွိတာဘဲ...။ တကယ္ေျပာတာပါ း))
ကဲ...က်န္တဲ့ဟာေတြေနာက္တမ်ဴ ိးခ်က္မွ လာၿပီးအာလူးဖုတ္အုံးမယ္ေနာ့္..

အားလုံးဘဲရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ႔ၾကပါေစရွင္~~~
မီးမီး

10 comments:

  1. ကုုိယ္ကေတာ့ေလဘုုိစာကိုုအလကားစားရတဲ့ပါတီေတြနဲ ့
    ရံုုးမွာလုုပ္တဲ့ပါတီေတြမွာပဲစားတယ္။
    တခါတခါစိတ္ရူးေပါက္ျပီးခ်ိစ္ေတြ၀ယ္မိရင္မကုုန္လိုု ့လႊတ္ပစ္ရတာေတာ့ေတာ္ေတာ္ႏွေမ်ာတယ္။ ၾကယ္ပံုုေလးေတြကေတာ့စမ္းသပ္ျပီးခ်က္ခ်င္စရာရယ္။ း)
    အုုိ္င္အိုုရာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. အလကားေတြခဏခဏစားရင္းႀကိဳက္သြားတာေလဗ်ာ..ဟီး
      တခ်ဴ ိ႔ဟာေတြတကယ္စားေကာင္းတယ္
      အသုပ္သေဘာမ်ဴ ိးလုပ္ထားတာနဲ႔တူတယ္
      ရုိးရုိးစင္းစင္းေလးနဲ႔..ေလ
      ခ်ိစ္ေတြအေသးဆုံးအတုံးေလးဘဲဝယ္ေတာ့တယ္
      အမ်ဴ ိးေပါင္းမ်ားစြာဘဲေနာ္..ဒါနဲ႔..
      ဆန္ေစ့လိုေသးေသးပါစတာလည္းရွိေသးတယ္မအိုင္အိုရာေရ႔၊

      Delete
  2. ဘိုစာထဲမွာ အသားေတြ ခ်ိစ္ေတြေတာ့ ႀကိဳက္ေပမယ့္ ေခါက္ဆြဲဆို ဆန္နဲ႔လုပ္တဲ့ေခါက္ဆြဲပဲ ႀကိဳက္တာမို႔ အီတလီစာ ဂ်ံဳ ခါက္ဆြဲေတြကို သိပ္မစားျဖစ္ေနဘူး... တခါတေလ စိတ္႐ူးေပါက္မွ သို႔မဟုတ္ ေ႐ြးစရာမ႐ွိမွ စားျဖစ္တယ္။ မမအိုင္အိုရာလုိပဲ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ကုုိယ္တုုိ ့တူတာေတြသိပ္မ်ားတယ္ေနာ္စူးႏြယ္ေလး။ း)
      အိုုင္အိုုရာ

      Delete
    2. ကိုယ္တို႔ေတာ့ ေခါက္ဆဲြခင္ဘဲ
      ဟင္းဟင္း...ဆန္ေခါက္ဆဲြဆိုလို႔..
      က်ဴ ိင္းတုံက ဆန္ေခါက္ဆဲြဗန္းေသးေသးေလးနဲ႔
      ခ်က္ခ်င္းလုပ္ၿပီးခ်က္ခ်င္းစားတဲ့ဟာမ်ဴ ိးစားဖူးလား..
      ေနာက္ဗန္းဝယ္လာၿပီးလုပ္စားအုံးမယ္..
      စူးႏြယ္ မအိုင္အိုရာ နဲ႔တူတာတခုရွိတယ္ေလ..
      ခ်က္ေရးျပဳတ္ေရးစိတ္ဝင္စားတာေပါ့.. း)))

      Delete
    3. စားဖူးေသးဘူးမမီး

      Delete
  3. ဟန္ၾကည္May 18, 2014 8:50 AM

    ပါစတာဆိုလု႔ိ ျပဴးၿပဳဲၾကည့္လုိက္တာ ပိစိေကြးကေလးေတြကိုးဗ်...ဆတ္ခနဲၾကည့္လိုက္တာ ထမင္းေၾကာ္မွတ္ေနေရာ... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ပါစတာနဲ႔ျမဴတာခ်က္ခ်င္းႀကီးေရာက္ခ်လာတယ္ေပါ့..
      း))))

      Delete
  4. အဲလိုၾကယ္ပိုပါစတာ ဒီမွာမရွိေသးဘူး ခ်စ္စရာေလး စားလို႔ေကာင္းတယ္ဆိုလို႔ စားဖူးခ်င္ေသးတယ္ မမီး ေနာက္တမ်ိဳးခ်က္မယ့္ဟာကို ေမွ်ာ္လိုက္ဦးမယ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. မိုးေငြ႔ေလးေရ...
      ဆန္ေစ့ပုံေလး ဖဲျပားပုံေလးေတြ
      ဘီစကြတ္အဝိုင္းပုံေလးေတြလည္းရွိတယ္..
      တဗူးဝယ္ထားရင္ ၄-၅ ခါေလာက္ခ်က္ေနရတယ္.
      ေနာက္ေတာ့ဆက္ရန္လာမွာေပါ့ေနာ္..:D

      Delete