Wednesday, March 12, 2014

ဂ်ပန္Nattoo ကိုပအို႔ဝ္ပဲပုပ္ေစ့လိုေၾကာ္...

မဂၤလာပါရွင္~~~
လြန္ခဲ့ေသာအပတ္ကေပါ့ရွင္ က်မရဲ႔နယူးဂ်ာစီကတဦးတည္းေသာမိတ္ေဆြမိသားစု  နယူးေယာက္ကေန
ေအာ္စြမ္းစားမလားလို႔ေမးၿပီး ဝယ္လာေပးပါတယ္။ သူတို႔အိမ္သြားယူရင္းနဲ႔လည္းထိုဖူးေႏြး မုန္႔ဟင္းခါးေတြ
ေကၽြးတဲ့အျပင္ အိမ္ကိုေတာင္ထိုဖူးခဲ မုန္ညွင္းခ်ဥ္ေတြေရာ အိုစြမ္း ၄ေခ်ာင္းေတာင္ထဲ့ေပးလိုက္ေသးတယ္။
ေတာ္ေတာ္အူစိုခဲ့တဲ့ရက္ေတြေပါ့ ^_^


သူတို႔ကို ဒီNatto ေလးလက္ေဆာင္ျပန္ေပးခဲ့ပါတယ္။ ပါးစပ္ကေတာ့ ဟိုလိုေလးလုပ္၊ ဒီလိုေလးလုပ္နဲ႔ေျပာ
ခဲ့ပါတယ္။ အေျပာနဲ႔ နားလည္ပါ့မလားမသိ၊ ကိုယ္ကလည္း အူေၾကာင္က်ား စကားေျပာပတ္ခ်ာလည္
ေနတတ္တာ..ကဲ..ညတေရးႏိုးထမွ ဘယ္လိုခ်က္စားရသလဲေျပာျပအုံးမယ္ေလ...
Sorry အမ်ားႀကီးပါ..ေမာင္ငယ္ညီမေလးတို႔ေရ...


ဂ်ပန္ကိုကိုတို႔ ဒီ Natto ကိုလုပ္တာအရမ္းေကာင္းတာဘဲ ေကာက္ရိုးေတြၾကားထဲထဲ့ၿပီး ပဲကိုပုပ္ေစ တာေပါ့ေနာ္...အရမ္းသန္႔ရွင္းတာဘဲ၊ ပရိုတင္းဓါတ္အမ်ားႀကီးပါၿပီး လူနဲ႔တဲ့တည့္အစားအစာတခုပါ။ ေနာက္
မွ သူတို႔နည္းအတိုင္းလုပ္စားၾကည့္ဖို႔စဥ္းစားထားတယ္။ ခုေတာ့ ကိုယ့္နည္းကိုယ့္ဟန္ေလးေပါ့..ရွင္..။

ပုံမွာပါတဲ့အတိုင္း တထုတ္ကို ၃ဗူးပါတယ္။ က်မက ၂ဗူးဘဲေၾကာ္တာ က်န္တာကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ပဲပုပ္ ခ်က္စားဖို႔ခ်န္ထားအုံးမယ္။ Natto ဆိုတာ ေတာင္ႀကီးဖက္ကိုေရာက္ဖူးတဲ့သူေတြျမင္ဖူးၾကမွာပါ။ေစ်းထဲမွာ
ပအိုဝ့္ေတြေတာင္းေလးနဲ႔ေရာင္းတာေလ..အစိမ္းသုတ္စားလည္းေကာင္းတယ္။ ဂ်ဳးျမစ္ရွိရင္ေတာ့ က်မ အသုပ္စားျဖစ္မွာဘဲ..။ရန္ကုန္မွာလည္းရွိပါတယ္။ပဲပုပ္ေစ့အခ်ဥ္တည္ထားတာေလ..။ဒါေပမဲ့ ရန္ကုန္မွာ
ေရာင္းတာက ေဆးဆိုးၿပီးႏွပ္လည္းမႏွပ္ဘူး အနံ႔လည္းမေကာင္းဘူး..ထားပါေလ..သူတို႔က အေရာင္ ဆိုးထားေတြဘဲေရာင္းေနတတ္ၾကတယ္။

 က်မက အေဖေၾကာ္နည္းေတာင္ႀကီးက ပအိုဝ့္ေတြေရာင္းတဲ့ ပဲပုပ္ေစ့လိုသေဘာထားၿပီး ေၾကာ္တာပါ။
အရင္ဆုံး ပဲပုပ္ေစ့ကို ဆီနည္းနည္းနဲ႔ ၾကြတ္ေနေအာင္ေၾကာ္တယ္။ ၿပီးေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္း နံနံ႔ပင္ ငရုတ္သီး ဆား အျပင္သူ႔တို႔ဂ်ပန္ေတြထဲ့ထားတဲ့ ပဲငံျပာရည္ေလး ၂ထုတ္ပါထဲ့လိုက္တယ္။

ေဟာ...ေတြ႔လား..ေမႊးေနတာဘဲ...ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ဆို...ရွမ္းမကေတာ့ ဂြတ္တာေပါ့ @_@
ေနာက္တခါက်ရင္ ပုံထဲကလို စပါကက္တီနဲ႔လုပ္စားၾကည့္ရအုံးမယ္...ထမင္းျဖဴေလးနဲ႔ႏွယ္စားလည္း အိုေကဘဲတဲ့။

TunTunWin & SongSong ကိုေက်းဇူးတင္တယ္ေနာ့....


အားလုံးဘဲရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ႔ၾကပါေစရွင္~~~
မီးမီး

17 comments:

  1. ဒီကလည္း ပဲပုပ္ေစ့ မနပ္တဲ့အေၾကာင္းေတာ့ ပို႔စ္ေတာင္ေရးထားေသးတယ္ မမီးေရ
    ေအာင္သုခဆိုင္ ရန္ကုန္မွာ စားတာေလ
    လံုးဝပဲ.. မနပ္ဘူး
    ဒီထဲမွာ ေရးထားတာ http://suenwelay.blogspot.de/2014/02/blog-post_20.html
    ဒါက နပ္ပါတယ္
    မနပ္တဲ့ ပဲပုပ္ေစ့ေတာ့ ၿပီးမွ ပံုနဲ႔ တကြ တင္ဦးမယ္
    က်မက ထင္တာ အဲဒီတေန႔တည္းပဲ မနပ္တာလားလို႔
    မမီးေျပာသလိုဆိုေတာ့ အျမဲတန္းပဲ မနပ္ေနတာေပါ့ေနာ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေအာ္....
      ပဲပုပ္ႀကိိဳက္သူတေယာက္ေတြ႔ၿပီ း)))
      ဟုတ္တယ္၊ဆက္ေတာက္ဆက္ေတာက္ျဖစ္တတ္တယ္။
      တခ်ဳိ႔ကလည္းျပဳတ္ၿပီးအေရာင္ဆိုးေရာင္းတာတဲ့၊
      မသိပါဘူး..သူမ်ားေတြေျပာၾကတာဘဲ..
      ေနာက္တခါNatto နဲ႔စပါကက္တီေလးလုပ္စားရအုံးမယ္..
      စူးႏြယ္ေရ႔...
      ၈်ပန္ကေတာ့အရမ္းစားဘဲ၊
      ဝိတ္ခ်တဲ့သူေတြအတြက္အသင့္ေတာ္ဆုံးလို႔ေျပာတာဘဲေလ။

      Delete
  2. ေက်းဇူးပါ အမ။ စမ္းၾကည့္ရ မယ္။ မစားရေသးဘူး။

    ReplyDelete
    Replies
    1. စားၾကည့္ပါကြယ္..
      အားရွိပါတယ္..
      ႀကိဳက္သြားမွာေပါ့..
      အမ်ဳိးမ်ဳိးလုပ္စားလို႔ရတယ္ေလ..

      Delete
  3. ကုုိယ့္ကိုုအဲဒါမိတ္ဆက္ေပးတာဂ်ပန္အေမရိကန္သူငယ္ခ်င္းမေလးေလ။ သူကကုုိယ္တုုိ ့စီလာလာအိပ္တယ္။ ကုုိယ္နဲ ့သူကစာက်က္ေဖၚစာက်က္ဖက္။ ဘာသာေတာ့တူပါဘူး။ ကုုိယ္ကရွမ္းပဲပုုတ္ကုုိေထာင္းေကၽြးတာသူကၾကိဳက္တယ္ေလ။ အဲဒါသူကပဲပုုတ္ေထာင္းစားျပီးအဲဒါကုုိကုုိယ့္ကိုုျပန္၀ယ္လာျပီးစားၾကည့္ခိုုင္းတာ။ ခၽြဲခၽြဲၾကီးမိုု ့ကိုု္ယ္ၾကိဳက္ပါ့မလားလိုု ့သူကထင္ေနတာ။ အဲဒါကိုုသူ ့အရည္ေလးနဲ ့နယ္ျပီး Beet Leave အရြက္ႏုုေလးေတြနဲ ့သူကတုုိ ့စားတာ။ အရမ္းေကာင္းတယ္။ ကုုိယ္လည္းအဲဒီကတည္းက ပဲပုုတ္အတြက္မပူေတာ့ဘူး။ ကုုိရီးယားပဲပုုတ္ပလတ္စတစ္ထုုတ္နဲ ့ဟာရယ္အဲဒါရယ္ရွိရင္ ကုုိယ္တုုိ ့ၾကိဳက္တဲ့ပဲပုုတ္ဟင္းမ်ဳိးစံုုလုုပ္စားလိုု ့ရတယ္ေလ။
    ၀ယ္ရင္သတိထားရတယ္။ တခ်ဳိ ့ဟာေတြက ဂ်ပန္စာေတြေရးထားေပမဲ့ဂ်ပန္ကလုုပ္တာမဟုုတ္ဘူး။ တရုုတ္ကလာတာ။ ကုုိယ္ကခံရဘူးလိုု ့။ အရသာေတာ့တူတူပါဘဲ။ ဂ်ပန္ကလာတာပိုုစားခ်င္လုုိ ့ပါ။
    မိတ္ဒ္အင္ဂ်ပန္ဆုုိတာေလးကိုုေတြ ့ေအာင္ရွာျပီးၾကည့္ရတယ္။
    ကုုိယ္သူ ့ကိုုအစိုုေထာင္းစားတာလည္းၾကိဳက္တယ္။
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. မအိုင္အိုရာေရ႔..
      က်မအစိုေထာင္းမစားဖူးဘူး..။
      စမ္းၾကည့္ရမယ္။
      သိပ္ညက္ေအာင္ေထာင္းစရာလိုပါသလား?
      အခုက်မဝယ္တဲ့ ကႀကီးဆိုင္က အေရွ႔ဖက္ျခမ္းမွာ၊
      အႀကီးဆုံးလို႔ဆိုတယ္၊
      ဂ်ပန္အစားအစာေတြကိုေကာင္တာသပ္သပ္နဲ႔ထားတယ္။
      ဒီပဲပုတ္ေတြၾကေတာ့ အခဲထားတဲ့ေနရာမွာရွိတာ။
      အမ်ဳိးေပါင္းေသာင္းေျခာက္ေထာင္ဘဲ၊
      ဂ်ပန္ေတြဝယ္ရင္နဲနဲေခ်ာင္းၾကည့္ထားရတယ္။
      သူတို႔ဆဲြတဲ့အထုတ္လိုက္ၿပီးယူရတာ.
      ဟီး..ကိုယ္မွဘူးသီးခေပါင္းစာမတတ္ဘူးေကာ..။
      တရုတ္စာနဲ႔ဂ်ပန္စာလုံးေတြကိုေတာ့ကဲြေအာင္နဲနဲၾကည့္တတ္ေနပါၿပီ။
      အဲလိုမ်ဳိးပဲပုတ္ကိုအမေတာင္ႀကီးသြားရင္ေစ်းထဲမွာ၊
      ပအို႔ဝ္ေတြေရာင္းတာျမင္ရမွာဘဲ။
      ဒီလိုခၽြဲခၽြဲေလးပါ..ဂ်ပန္ကဟာေတာ့ ပိုနယ္ေပးရင္၊
      ပိုခၽြဲတယ္။ အင္း..ကႀကီး၊နဲ႔ဂ်ပန္အစားအစာေတြက၊
      ဘယ္လိုလုပ္က်မတို႔ဟာေတြနဲ႔လာတူေနလည္းမသိဘူးေနာ္..။
      စိတ္ဝင္စားစရာေကာင္းတယ္။

      Delete
    2. မီးမီး..
      ကုုိယ္ကအဲဒီ နတုုိ ပဲပုုတ္ကိုု မိုုက္ခရုုိေ၀ ့နဲ ့နည္းနည္းအပူေပးလိုုက္တယ္။ ျပီးေတာ့ပဲပုုတ္ေထာင္းသလိုုမ်ုဳိးငရုုတ္သီးစိမ္းတုုိ ့ငရုုတ္သီးေျခာက္ေၾကာ္တုုိ ့ၾကက္သြန္ျဖဴတိုု ့ထဲ့ျပီးမညက္တညက္ေလးပဲေထာင္းစားတာစိုုတုုိတုုိေလး။ တခါတေလ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါတလံုုးေလာက္မီးဖုုတ္ထဲ့ေထာင္း နံနံပင္ပါထဲ့ေထာင္းတာ ပဲပုုတ္ကုုိၾကိဳက္ေတာ့ ကုုိယ္ေတာ့အလကားေနရင္းေတာင္ႏွုုိက္ႏွိက္စားျဖစ္တယ္။ း)
      အိုုင္အိုုရာ

      Delete
    3. နည္းေလးေပးတာေက်းဇူးတင္ပါတယ္..
      မအိုင္အိုရာ...က်မလည္းပဲပုတ္ႀကိဳက္ေတာ့၊
      အိုေကမယ္ထင္တယ္။
      စမ္းရအုံးမယ္..။
      တေန႔ကဒီမွာအေနၾကာတဲ့မိတ္ေဆြတေယာက္ေျပာျပတယ္။
      ဂ်ဳးျမစ္နဲ႔ဆင္ဆင္သူစားတတ္တဲ့တခုရွိတယ္တဲ့။
      အဲဒါရရင္ပဲပုတ္နဲ႔အားပါးတရထာင္းစားရအုံးမယ္ း))))

      Delete
    4. ဟုုတ္လား..ဒါဆုုိစိတ္၀င္စားစရာဘဲ။ ရွဲအုုန္းေနာ္။
      ကုုိယ္လည္းဂ်ဴးျမစ္ၾကိဳက္တယ္။
      တခါတခါဆုုိၾကက္သြန္ျမိတ္ေတြကိုုေရစိမ္ထားျပီးထြက္လာတဲ့အျမစ္ကုုိ
      ျဖတ္ျပီးဂ်ဳးျမစ္အစားထုိးကုုိက္စားတယ္။ း)

      Delete
    5. ေမ့က်န္ခဲ့လိုု ့ျပန္လာေျပာတာ။ း)
      နတုုိပဲပုုတ္ေရာ ကုုိရီးယား (ဟုုမ္းမိတ္ ပလတ္စတစ္ထုုတ္ျပားျပား၀ိုုင္း၀ုုိင္းနဲ ့ဟာ) ကိုုေရာ တခါတခါလည္း ဆီပူေလးနဲ ့လွိမ့္လိုုက္ျပီးမွေထာင္းတယ္လိုု ့..
      အိုုင္အိုုရာ

      Delete
    6. အမေရ....
      ဂ်ဳးျမစ္နဲ႔တူတဲ့ဟာကို...
      ရုရွားမွာေနတဲ့ဂ်ဳးလူမ်ဳိးကတဆင့္သိလာတာ..
      သူပို႔လာေပးမယ္ေျပာၿပီး..
      ခုထိမေရာက္ေသးဘူး.. :P

      Delete
  4. 4 ပုံေျမာက္ကို ၾကည့္ျပီးသကာလ ဂလုလို႕ ျမိဳခ်လိုက္ရတယ္။

    ReplyDelete
    Replies
    1. က်မ္းမာေရးအတြက္လည္းေကာင္းတယ္တဲ့၊
      စားၾကည့္ပါေလ..ႀကိဳက္သြားမွာ..
      ျမတ္ၾကည္ေလးေရ႔..

      Delete
  5. ဟင္ အဲဒါစလံုးမွာ၀ယ္လို႕ရလားမမမီးငယ္
    သာမီးလဲ၀ယ္ျပီးလုပ္ၾကည္႕ခ်င္တယ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဒန္အိုးေလးေရ႔..
      ရမယ္ထင္တာဘဲ..ဂ်ပန္ Natto ဆိုၿပီးရွာၾကည့္ပါ။
      ကိုယ္ေတာင္အဲဒီပဲပုတ္နဲ႔ က်ဳိင္းတုံၿမီးရွည္ခ်က္စားတာ၊
      ေကာင္းမွေကာင္းဘဲ.. း)))

      Delete
  6. Natto ေကာက္ရိုးနဲ႔လုပ္တာ စိတ္၀င္စားတယ္သိလား..ကူးလဲ စမ္းၾကည့္အံုးမယ္.. ပဲပုပ္စားခ်င္ေပမယ့္လုပ္ရတာလက္၀င္တယ္ရယ္... အရြက္ရွာခူးရတာနဲ႔.. ေနလွမ္းရတာနဲ႔... အခ်ိန္ၾကာၾကာေစာင့္ရတယ္.. ကိုးရီးယားဆိုင္နဲ႔ ဂ်ပန္ဆိုင္ ရာက္ရင္ရွာၾကည့္အံုးမယ္... အဲလိုလုပ္ထားပီးသားဆိုအသင့္ခ်က္စားရံုဘဲ.. း)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ကႀကီးဆိုင္ေရာ ဂ်ပန္ဆိုင္မွာပါရႏိုင္ပါလိမ့္မယ္။
      ေဖာ့ဗူးအျဖူနဲ႔ တခ်ဳိ႔က ၃ထုပ္၊ တခါတေလ ၂ထုပ္ဘဲပါတတ္တယ္။
      Miso ဟင္းရည္ထဲ့တဲ့ပဲအႏွစ္ကိုလည္းက်မေတာ့၊
      ရွမ္းဟင္းရည္လိုသေဘာထားၿပီးထဲ့စားတာဘဲ။
      အသီးအရႊက္တခုခုခပ္လို႔ရတယ္။
      အရမ္းေကာင္းတာဘဲ..။

      Delete