Tuesday, March 25, 2014

က်မရဲ႔ထိုဖူးကမာၻ

မဂၤလာပါရွင္~~~ 

ရွမ္းမမို႔လို႔ထိုဖူးႀကိဳက္တာဟုတ္ရေပါင္....သူမ်ားေတြလည္းႀကိဳက္ၾကမွာဘဲ။ လုပ္စားတဲ့နည္းေတြတာ မတူၾကတာ။ ရွမ္းေတြေတာ့ နည္းေပါင္းေသာင္းေျခာက္ေထာင္ရွိတယ္ဗ်ဳိ႔...။ ဒီအေၾကာင္းကို နဲနဲေဖါက္ သည္ခ်ပါရေစရွင္။

ထိုဖူးမွာလည္းအမ်ဳိးမ်ဳိးပါဘဲ။ ျပဳလုပ္တဲ့အေျခခံပစၥည္းေပၚမူတည္ၿပီးကဲြျပားသြားတာေပါ့။ ဆန္ထိုဖူး၊
ေျမပဲထိုဖူး၊ ကုလားပဲထိုဖူး၊ စားေတာ္ပဲထိုဖူး တဲ့။ လုပ္တာကေတာ့အားလုံးနီးပါးအတူတူေလာက္ပါဘဲ။
ပဲေတြေရစိမ္ ႀကိတ္ျပားနဲ႔ ႀကိတ္ခ်င္လည္းရ၊  Blender နဲ႔ဘလူးဘလူးလုပ္ ၿပီးပိတ္ပါးနဲ႔စစ္ ဒါေတြပါဘဲ။
ဒီတခါ က်မေျပာျပမဲ့ထိုဖူးသုပ္ကေတာ့ က်မတို႔ၿမိဳ႔မွာရွိတဲ့ သုတ္နည္းေပါင္း ေသာင္းေျခာက္ေထာင္ထဲက
တနည္းဆိုပါေတာ့။ ဒီအသုပ္က စားေတာ္ပဲ(ရွမ္းလို "ထိုအြန္" က်မဗမာလိုေခၚတာမွန္မမွန္ေတာ့မသိဘူး)
နဲ႔လုပ္တဲ့ထိုဖူးနဲ႔ ပိုေကာင္းမယ္နဲ႔တူတယ္။ ထိုဖူးသားေလးက အိအိေလးေပါ့။

အိုစြမ္းဆိုတဲ့ ဆလတ္ရိုးနဲ႔ထိုဖူးသုပ္တာပါ။ ထိုဖူးသားက ရန္ကုန္ဖက္မွာစားတဲ့ထိုဖူးနဲ႔နဲနဲကြာသလို
ပါဘဲ..။ ကုလားပဲနဲ႔လုပ္တာခ်င္းအတူတူ ႀကိတ္ၿပီးတခ်ဳိ႔က အားလုံးျပန္က်ဳိတယ္။ က်မတို႔က စစ္ၿပီး အဖတ္ျပန္မသုံးတတ္ဘူး..အဲဒီေနရာမွာကြာတာလားမသိပါဘူးေလ..။ဒီပုံထဲက ထိုဖူးက်မကိုယ္တိုင္ႀကိဳတာ
ဟုတ္ဖူးရွင့္ ..။ ခင္မင္ရတဲ့ညီမေလး Song Song တဗူးလက္ေဆာင္ေပးလိုက္တာပါ။ အိုစြမ္းေတြလည္း
၄ေခ်ာင္းေပးလိုက္တယ္။ ရင္ထဲမွာ ဒိန္းတပ္တပ္နဲ႔ျမည္ဟီးေနတာဘဲ..ေပ်ာ္လြန္းလို႔။ အိမ္ေရာက္ေတာ့ ၂ ခုေပါင္းသုပ္စားတာ။ တေန႔တခါနဲ႔ ၄ ရက္တိတိဆက္တိုက္စားရပါတယ္။  

အဲဒီထဲကို ထဲ့တာလည္း ရိုးရိုးေလးပါ ။ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ဆား၊ငရုတ္သီးမူန္႔၊ ေျမပဲေထာင္း၊နံနံ႔ပင္၊ရွာ
လကာရည္နဲ႔ ႀကံသကာရည္ နဲနဲစီ...ဒါပါဘဲရွင္...။ ထိပ္ကပုံမွာေတာ့  ပဲပုပ္ခ်ဥ္ေလးနဲနဲပိုေနတာေကာက္ ထဲ့လိုက္တာပါ။ မထဲ့လည္းရပါတယ္။

က်မတို႔က အဲလိုအရည္စပ္စပ္ေလးနဲ႔စားရတာပိုႀကိဳက္ပါတယ္။ ေတာင္ႀကီးဖက္မွာမိတ္ေဆြတို႔စားဖူးၾကတဲ့ ပဲခ်ဥ္ေလးထဲ့တဲ့ ထိုဖူးသုပ္ကိုေတာ့ စားဖူးၾကမွာပါ။ အဲဒါကိုက်ေတာ့ အင္းသားသုပ္ဆိုၿပီး အိမ္ကဒီလိုအ
လြယ္ေခၚလိုက္တာပါဘဲ။ထိုဖူးေၾကာ္ေလးေတြပါညွပ္ၿပီးထဲ့သုပ္တာေလ..ေကာက္ညွင္းေပါင္းနဲ႔စားလို႔ အရမ္းလိုက္ဖက္တာေပါ့ရွင္။
ေနာက္တခုက က်မတို႔က်ဳိင္းတုံသားေတြ စားတတ္ၾကတဲ့ ေျမပဲထိုဖူးပါ။ လုပ္ရတာလည္းလြယ္ပါတယ္။
ဟိုဖက္မွာေတာ့ ေျမပဲဆံကအခြံနဲ႔ဝယ္ရတာလြယ္ေပမဲ့ ဒီမွာက ေဟာလို..အခြံမပါေတာ့ က်မေျမပဲ ထိုဖူး
ေလးအေရာင္ျဖဴေရာ္ေရာ္ေပါ့ရွင္..။
ဒီမွာ ဒါေတြဘဲေတြ႔တယ္ အစိမ္းဆိုလို႔..မ်ားေသာအားျဖင့္ ေလွာ္ထားတာေတြမ်ားတယ္..
ညီမဝမ္းကဲြေပးတဲ့နည္းအတိုင္း ေျမပဲဆံ နဲ႔ ဆန္မူန္႔ ၃း၁ တဲ့...ဆန္မူန္႔မ်ားမွနဲနဲမာေတာင့္ေတာင့္ေလးျဖစ္
မွာပါ။ သိပ္ေပ်ာ့ရင္ လွီးျဖတ္ရတာ မေကာင္းဘူး..။ ဒီလိုထိုဖူးေႏြးအေနအထားကို က်ဳိင္းတုံမွာ ပါလွ်ံဆိုတဲ့
ရပ္ကြက္ဖက္မွာ ဝါတြင္း၃ လအခါ၊ ဥပုဥ္ေန႔ဆိုရင္ အထမ္းေလးနဲ႔ ေရာင္းတယ္။ ခပ္ပူပူေႏြးေႏြးေလး ဒီအတိုင္းခပ္စားရုံပါဘဲ...ဘာမွထဲ့စရာမလိုေအာင္ကို အရသာေကာင္းမြန္ပါတယ္။

ဆားတခုထဲဘဲထဲ့ပါ။ အခ်ဳိမူန္႔တို႔ အသားမူန္႔တို႔က တကယ္အရသာပ်က္တယ္။ တကယ့္ေျမပဲရဲ႔စိမ့္စိမ့္ေလး
အရသာက အင္မတန္ေကာင္းပါတယ္။ အိုးဖင္ကပ္ေလးေတာင္ ေအးခဲသြားရင္ျခစ္စားရတာအရသာရွိပါ့..။

ဒီလိုေလး တဗူးဘဲရတာ...။
က်န္တဲ့ ေျမပဲဖတ္ေတြေတာ့ ႏြားစာဝက္စာ ေကၽြးခ်င္ေပမဲ့ ေလာေလာဆယ္ေတာ့ဝဲထုတ္လိုက္ရတာေပါ့ရွင္။
ေျမပဲတဗူးနဲ႔ မေအးခင္မွာဘဲ တဝက္ေလာက္ကကိစၥျပတ္သြားပါတယ္။ အခ်ဥ္ေတာင္လုပ္စရာမလိုဘူး။
အခ်ဥ္လည္း ဘာမွမခက္ပါဘူး..။ ပဲငံျပာရည္၊ငရုတ္သီးဆီခ်က္၊ႏွမ္းေထာင္း(သို႔မဟုတ္ေ)ေျမပဲေထာင္း၊
က်မေတာ့ ၂ခုလုံးထဲ့တယ္၊ ဆားနဲနဲ..ဒီေလာက္ပါဘဲ...
ဒါကက်ဳိင္းတုံေစ်းထဲကေနဝယ္လာတာ..တို႔စရာအခ်ဥ္ထုတ္ေလးပါတယ္။ အခြံပါရင္အေရာင္က ညစ္ညစ္ 
ေလးေပါ့..
ဒါက ခရီးသြားရင္းလမ္းေဘးတေနရာမွာစားခဲ့တာ သူကဆန္မူန္႔အမ်ားႀကီးထဲ့ေတာ့ ဒီလိုေလးေပါ့။ အခ်ဥ္ရည္ကခရမ္းခ်ဥ္သီးျပဳတ္ရည္နဲ႔ပါ..ေရႊပဲရႊက္အစိမ္းနဲ႔ေကာ္ဖီထုတ္အရႊက္ေရာပါတယ္။ 
က်ဳိင္းတုံေလယာဥ္ကြင္းမွာေရာင္းတဲ့ ေျမပဲထိုဖူးသည္ပါ..။ငရုတ္သီးေၾကာ္ႏွေဘးကဗူးက အာဂ်ီႏိုမိုတိုေပါ့...
ဒီေန႔ေတာ့ ထိုဖူး ၂မ်ဳိးနဲ႔ဘဲ ခဏရပ္လိုက္ပါအုံးမယ္ရွင္...
အရမ္းအီသြားတဲ့အတြက္ မက်ဥ္းသီးေဖ်ာ္ရည္ႀကံသာကာနဲ႔ သံပုရာသီးေလးညွစ္လို႔....အိုး... မယ္ငီး ဘဝကသာယာေနတာေပါ့ရွင္...

အားလုံးဘဲရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ႔ၾကပါေစရွင္~~~
မီးမီး

# ေျမပဲ ၃ဆ၊ဆန္မူန္႔ ၁ဆ၊
   ေျမပဲကိုအရင္ေရတညစိမ္ပါ
   ၿပီးႀကိတ္ပါ
   အဝတ္ပါးနွင့္စစ္ပါ
   အဖတ္မသုံးပါႏွင့္
   ဆန္မူန္႔ ၁ဆကိုေရအနည္းငယ္နွင့္ေဖ်ာ္ပါ
   ၿပီးအိုးႀကီးႀကီးထဲေရနဲနဲထဲ့ဗြက္လာမွ
   က်န္တာအားလုံးေလာင္းထဲ့ၿပီးတလစပ္ေမႊပါေလ့..။
   ဆားနဲနဲထဲ့ပါ... #

ဆန္ထိုဖူးအေၾကာင္းကို ဒီမွာ လည္းတခါတုံးကအာလူးေပးဖူးတာေပါ့ရွင္....

18 comments:

  1. ျမန္မာျပည္ ျပန္ေရာက္ေနတယ္ ထင္လို႕ ပါ
    ဝမ္းသာေနတယ့္ ပုံစံေတြဖတ္ရလို႕
    ထပ္တူ ေပ်ာ္မိပါတယ္ မမီး . .ခင္ဗ်ား .

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဒီတႏွစ္မျပန္ႏိုင္ေတာ့ဘူး..
      ဝက္ေတြခမ္းလို႔..ဟီး..
      ေကာင္းျခင္းေတြ၊ေကာင္းသတင္းေတြ၊
      လာေနလို႔ေလ...။
      လြန္ခဲ့ေသာႏွစ္ေပါင္း၃ဝေက်ာ္၊
      ကဲြေနတဲ့သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ျပန္ေတြ႔တယ္။
      အလုပ္ရၿပီ..သိလား...။
      2015 မွျပန္ေတာ့မယ္..။

      Delete
    2. good good. ျမတ္ျကည္လဲ အလုပ္ရျပီ ၃ လ ျပည့္ေတာ့မယ္ :)

      Delete
  2. အင္ဒီးယန္းဆုုိင္မွာေရာင္းတဲ့ေျမပဲကကုုိယ္တုုိ ့ျမန္မာေျမပဲနဲ ့ဆင္တယ္။
    အဲဒါနဲ ့လုုပ္ရင္ေရာ..?
    ေဘဘီလည္းေျမပဲတုုိဖူးလုုပ္တယ္။ မစားဖူးဘူး။ စားၾကည့္ခ်င္တယ္။
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. မေလွာ္တဲ့ေျမပဲနဲ႔ဆိုရင္ရတယ္၊
      က်မခုတေလာအာခ်ားဟဲတို႔ဖက္မေရာက္ျဖစ္ဘူးေလ..။
      စမ္းၾကည့္ပါ စားေကာင္းတယ္..။

      Delete
  3. ထမင္းစားျပီးျပီးခ်င္း အစ္မတိုဖူးပို႔စ္ကိုလာဖတ္လိုက္တာ သေရက်လိုက္တာ ခုလိုခ်ိန္မ်ိဳးဆို ရွမ္းျပည္မွာ တိုဖူးဆိုင္ကိုေရာက္ေနျပီေလ...စားခ်င္လိုက္တာေနာ္...။

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟုတ္ပါ့...ညေနဆိုရင္၊
      စက္ဘီေလးထုတ္၊
      ဘာစားရမလဲ..၊
      စဥ္းစားခန္းေလးနဲ႔..
      သတိရတယ္..ဒီတႏွစ္မျပန္ရလို႔ပိုသတိရတယ္၊
      ႏွစ္တိုင္းျပန္ေနက်..

      Delete
  4. အႀကိဳက္ေတြခ်ည္းပဲ မမီးေရ..
    ေျမပဲတုိဖူးေတာ့ မစားဖူးေသးဘူး.. ေျမပဲသိပ္မႀကိဳက္ေတာ့ ႀကိဳက္မယ္ မထင္ဘူး..က်န္တာေတြေတာ့အကုန္ႀကိဳက္တယ္
    စားေတာ္ပဲနဲ႔လုပ္တဲ့ တိုဖူးေႏြးဆို ေကာင္းမွေကာင္း... အသားမပါ သက္သတ္လြတ္..
    ရွာလကာရည္ရႊဲ႐ႊဲနဲ႔ သုပ္တဲ့စတုိင္လည္း ႀကိဳက္တယ္.. အင္းသားသုပ္လည္း စားပါတယ္
    ဒီမွာေတာင္ အင္းသားသုပ္အေၾကာင္းေလး ေရးထားေသးတယ္
    http://suenwelay.blogspot.de/2014/02/blog-post_20.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. စားၾကည့္ပါ၊
      အင္းသားသုပ္ကမနက္ေကာက္ညွင္းေပါင္းနဲ႔စား၊
      ေန႔လည္ခင္းမွအဲလိုေလးေတြစားျဖစ္တယ္။
      ေတြ႔တယ္..စူးႏြယ္ထိုဖူးသုပ္..
      ကိုယ္လည္းေနာက္အခြံပါတာရွာဝယ္လို႔ရရင္ထပ္လုပ္အုံးမယ္။

      Delete
  5. တိုဟူးေျကာ္တာက ဘာတိုဟူးလည္းမသိ။ ရွမ္း တို့ဟူးေတြကို ပိုျကိုက္တယ္။ နူးညံ့လို့။ ေနာက္တို့ဟူးထဲမယ္ အျကိုက္ဆံုးက တို့ဟူးေႏြး :) မနက္စာ ခနခန စားျဖစ္တယ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ထိုဖူးေၾကာ္တာကကုလားပဲနဲ႔လုပ္ၾကတာမ်ားပါတယ္။
      ပဲကစစ္စစ္နဲ႔လတ္ဆတ္ရင္လည္းအရမ္းေကာင္းတာေပါ့၊
      း)

      Delete
  6. ဒီရွမ္း ျပည္ကလူေတြ တိုဟူး တယ္ႀကိဳက္ တာ ကိုး။ ဟဲဟဲ ရန္စ လိုက္ မယ္။

    ေျမပဲ အစိမ္းကို တရုတ္ ဆိုင္ မွာ ၀ယ္ လို႔ ရ ပါ တယ္။

    ReplyDelete
    Replies
    1. ရွမ္းျပည္ကလူေတြထိုဖူးစားၿပီးလွေနၾကတာ၊
      ဟင္းဟင္း..သိတယ္ေနာ့္...
      ေပးလိုက္တဲ့ထိုဖူးကိုတေယာက္ထဲဘဲစားတယ္။
      သူ႔ကိုေတာင္လုံးဝမေကၽြးပါဘူးဆို.. :P
      အိစံကြားဆိုင္ကေတာ့၊
      မေရာက္ဘူးေလ..ဒီေတာ့ရွိတာနဲ႔လုပ္ရတာေပါ့ း)))

      Delete
  7. မမီးမီးေရ.. ေျမပဲထိုဖူးလုပ္နည္းေတြ့ျပီဆို ေပ်ာ္သြားတာ။ အဲေလာက္ဆိုရင္ မလုပ္တတ္ေသးဘူး..hee.. :D ေျမပဲဆံနဲ့ ဆန္မွုန့္က ၃း၁ ဆိုေတာ့ ေျမပဲကို blender နဲ့ ေရထည့္ေဖ်ာ္ျပီး အဖတ္ေတြ ညွစ္လိုက္ျပီးမွ က်ိုရမွာလား?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေျမပဲကိုတညေရစိမ္ၿပီးမွblender နဲ႔ႀကိတ္
      ၿပီးမွအဝတ္နဲ႔စစ္ၿပီးညွစ္..
      ေနာက္မွဆန္မူန္႔ ၁ဆကိုေရေဖ်ာ္
      အားလုံးေရာႀကိဳတာပါဘဲ..

      Delete
    2. ပို႔စ္ေအာက္ဆုံးနားမွာ
      လုပ္နည္းေလးျပန္ေရးထားလိုက္တယ္..
      ညီမေလးေရ႔...
      မသိရင္ထပ္ေမးပါ..
      ကိုယ့္ဆရာညီမဝမ္းကဲြေျပာသလိုဆိုရင္
      အမလုပ္တာလုပ္ၾကည့္ပါ တခါမျဖစ္ရင္ေနာက္တခါေပါ့..တဲ့
      :)))))

      Delete
  8. အလုပ္ရျပီဆိုလို႔ ၀မ္းသာတယ္ အားရင္ေတာ႔ ဖတ္စရာေလးေတြ တင္ေပးဦးေနာ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေရးမယ္ပါ..အားေပးေနတာေက်းဇးတင္ပါတယ္ရွင္...

      Delete