tag:blogger.com,1999:blog-700615696166121589.post2019167842286983390..comments2024-02-22T22:23:00.668-05:00Comments on ကျမရဲ့နေရာလေး: ဂ်ပန္Nattoo ကိုပအို႔ဝ္ပဲပုပ္ေစ့လိုေၾကာ္...မီးမီးငယ်http://www.blogger.com/profile/12775414821104006385noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-700615696166121589.post-15333068583698548452014-03-19T13:12:47.973-04:002014-03-19T13:12:47.973-04:00ကႀကီးဆိုင္ေရာ ဂ်ပန္ဆိုင္မွာပါရႏိုင္ပါလိမ့္မယ္။
ေဖာ...ကႀကီးဆိုင္ေရာ ဂ်ပန္ဆိုင္မွာပါရႏိုင္ပါလိမ့္မယ္။<br />ေဖာ့ဗူးအျဖူနဲ႔ တခ်ဳိ႔က ၃ထုပ္၊ တခါတေလ ၂ထုပ္ဘဲပါတတ္တယ္။<br />Miso ဟင္းရည္ထဲ့တဲ့ပဲအႏွစ္ကိုလည္းက်မေတာ့၊<br />ရွမ္းဟင္းရည္လိုသေဘာထားၿပီးထဲ့စားတာဘဲ။<br />အသီးအရႊက္တခုခုခပ္လို႔ရတယ္။<br />အရမ္းေကာင္းတာဘဲ..။<br />မီးမီးငယ်https://www.blogger.com/profile/12775414821104006385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-700615696166121589.post-86880421999011922962014-03-19T13:06:15.110-04:002014-03-19T13:06:15.110-04:00အမေရ....
ဂ်ဳးျမစ္နဲ႔တူတဲ့ဟာကို...
ရုရွားမွာေနတဲ့ဂ်...အမေရ....<br />ဂ်ဳးျမစ္နဲ႔တူတဲ့ဟာကို...<br />ရုရွားမွာေနတဲ့ဂ်ဳးလူမ်ဳိးကတဆင့္သိလာတာ..<br />သူပို႔လာေပးမယ္ေျပာၿပီး..<br />ခုထိမေရာက္ေသးဘူး.. :Pမီးမီးငယ်https://www.blogger.com/profile/12775414821104006385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-700615696166121589.post-19727580924509679762014-03-18T02:47:13.688-04:002014-03-18T02:47:13.688-04:00Natto ေကာက္ရိုးနဲ႔လုပ္တာ စိတ္၀င္စားတယ္သိလား..ကူးလဲ...Natto ေကာက္ရိုးနဲ႔လုပ္တာ စိတ္၀င္စားတယ္သိလား..ကူးလဲ စမ္းၾကည့္အံုးမယ္.. ပဲပုပ္စားခ်င္ေပမယ့္လုပ္ရတာလက္၀င္တယ္ရယ္... အရြက္ရွာခူးရတာနဲ႔.. ေနလွမ္းရတာနဲ႔... အခ်ိန္ၾကာၾကာေစာင့္ရတယ္.. ကိုးရီးယားဆိုင္နဲ႔ ဂ်ပန္ဆိုင္ ရာက္ရင္ရွာၾကည့္အံုးမယ္... အဲလိုလုပ္ထားပီးသားဆိုအသင့္ခ်က္စားရံုဘဲ.. း)Sandakuuhttps://www.blogger.com/profile/02235795274361561335noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-700615696166121589.post-68134887297296603472014-03-15T12:28:07.750-04:002014-03-15T12:28:07.750-04:00ေမ့က်န္ခဲ့လိုု ့ျပန္လာေျပာတာ။ း)
နတုုိပဲပုုတ္ေရာ က...ေမ့က်န္ခဲ့လိုု ့ျပန္လာေျပာတာ။ း)<br />နတုုိပဲပုုတ္ေရာ ကုုိရီးယား (ဟုုမ္းမိတ္ ပလတ္စတစ္ထုုတ္ျပားျပား၀ိုုင္း၀ုုိင္းနဲ ့ဟာ) ကိုုေရာ တခါတခါလည္း ဆီပူေလးနဲ ့လွိမ့္လိုုက္ျပီးမွေထာင္းတယ္လိုု ့..<br />အိုုင္အိုုရာAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-700615696166121589.post-51201198255473398422014-03-15T11:23:03.384-04:002014-03-15T11:23:03.384-04:00ဟုုတ္လား..ဒါဆုုိစိတ္၀င္စားစရာဘဲ။ ရွဲအုုန္းေနာ္။
က...ဟုုတ္လား..ဒါဆုုိစိတ္၀င္စားစရာဘဲ။ ရွဲအုုန္းေနာ္။ <br />ကုုိယ္လည္းဂ်ဴးျမစ္ၾကိဳက္တယ္။<br />တခါတခါဆုုိၾကက္သြန္ျမိတ္ေတြကိုုေရစိမ္ထားျပီးထြက္လာတဲ့အျမစ္ကုုိ<br />ျဖတ္ျပီးဂ်ဳးျမစ္အစားထုိးကုုိက္စားတယ္။ း)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-700615696166121589.post-17959733118696747212014-03-14T21:31:22.061-04:002014-03-14T21:31:22.061-04:00ဒန္အိုးေလးေရ႔..
ရမယ္ထင္တာဘဲ..ဂ်ပန္ Natto ဆိုၿပီးရွ...ဒန္အိုးေလးေရ႔..<br />ရမယ္ထင္တာဘဲ..ဂ်ပန္ Natto ဆိုၿပီးရွာၾကည့္ပါ။<br />ကိုယ္ေတာင္အဲဒီပဲပုတ္နဲ႔ က်ဳိင္းတုံၿမီးရွည္ခ်က္စားတာ၊<br />ေကာင္းမွေကာင္းဘဲ.. း)))မီးမီးငယ်https://www.blogger.com/profile/12775414821104006385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-700615696166121589.post-6170440541490563072014-03-14T21:29:37.367-04:002014-03-14T21:29:37.367-04:00နည္းေလးေပးတာေက်းဇူးတင္ပါတယ္..
မအိုင္အိုရာ...က်မလည္...နည္းေလးေပးတာေက်းဇူးတင္ပါတယ္..<br />မအိုင္အိုရာ...က်မလည္းပဲပုတ္ႀကိဳက္ေတာ့၊<br />အိုေကမယ္ထင္တယ္။<br />စမ္းရအုံးမယ္..။<br />တေန႔ကဒီမွာအေနၾကာတဲ့မိတ္ေဆြတေယာက္ေျပာျပတယ္။<br />ဂ်ဳးျမစ္နဲ႔ဆင္ဆင္သူစားတတ္တဲ့တခုရွိတယ္တဲ့။<br />အဲဒါရရင္ပဲပုတ္နဲ႔အားပါးတရထာင္းစားရအုံးမယ္ း))))<br />မီးမီးငယ်https://www.blogger.com/profile/12775414821104006385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-700615696166121589.post-40300150628536363922014-03-14T18:51:48.543-04:002014-03-14T18:51:48.543-04:00မီးမီး..
ကုုိယ္ကအဲဒီ နတုုိ ပဲပုုတ္ကိုု မိုုက္ခရုုိ...မီးမီး..<br />ကုုိယ္ကအဲဒီ နတုုိ ပဲပုုတ္ကိုု မိုုက္ခရုုိေ၀ ့နဲ ့နည္းနည္းအပူေပးလိုုက္တယ္။ ျပီးေတာ့ပဲပုုတ္ေထာင္းသလိုုမ်ုဳိးငရုုတ္သီးစိမ္းတုုိ ့ငရုုတ္သီးေျခာက္ေၾကာ္တုုိ ့ၾကက္သြန္ျဖဴတိုု ့ထဲ့ျပီးမညက္တညက္ေလးပဲေထာင္းစားတာစိုုတုုိတုုိေလး။ တခါတေလ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါတလံုုးေလာက္မီးဖုုတ္ထဲ့ေထာင္း နံနံပင္ပါထဲ့ေထာင္းတာ ပဲပုုတ္ကုုိၾကိဳက္ေတာ့ ကုုိယ္ေတာ့အလကားေနရင္းေတာင္ႏွုုိက္ႏွိက္စားျဖစ္တယ္။ း)<br />အိုုင္အိုုရာAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-700615696166121589.post-42893483459843526782014-03-13T21:37:20.624-04:002014-03-13T21:37:20.624-04:00ဟင္ အဲဒါစလံုးမွာ၀ယ္လို႕ရလားမမမီးငယ္
သာမီးလဲ၀ယ္ျပီ...ဟင္ အဲဒါစလံုးမွာ၀ယ္လို႕ရလားမမမီးငယ္ <br />သာမီးလဲ၀ယ္ျပီးလုပ္ၾကည္႕ခ်င္တယ္ မဒမ္ကိုးhttps://www.blogger.com/profile/17456842548495872767noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-700615696166121589.post-16801697433267491242014-03-13T13:24:39.440-04:002014-03-13T13:24:39.440-04:00က်မ္းမာေရးအတြက္လည္းေကာင္းတယ္တဲ့၊
စားၾကည့္ပါေလ..ႀကိ...က်မ္းမာေရးအတြက္လည္းေကာင္းတယ္တဲ့၊<br />စားၾကည့္ပါေလ..ႀကိဳက္သြားမွာ..<br />ျမတ္ၾကည္ေလးေရ႔..မီးမီးငယ်https://www.blogger.com/profile/12775414821104006385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-700615696166121589.post-48763737123301122352014-03-13T12:07:17.863-04:002014-03-13T12:07:17.863-04:004 ပုံေျမာက္ကို ၾကည့္ျပီးသကာလ ဂလုလို႕ ျမိဳခ်လိုက္ရတ...4 ပုံေျမာက္ကို ၾကည့္ျပီးသကာလ ဂလုလို႕ ျမိဳခ်လိုက္ရတယ္။Mrs. Bagelhttps://www.blogger.com/profile/11698288157235936574noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-700615696166121589.post-3171339524751114142014-03-13T08:45:20.118-04:002014-03-13T08:45:20.118-04:00မအိုင္အိုရာေရ႔..
က်မအစိုေထာင္းမစားဖူးဘူး..။
စမ္းၾက...မအိုင္အိုရာေရ႔..<br />က်မအစိုေထာင္းမစားဖူးဘူး..။<br />စမ္းၾကည့္ရမယ္။<br />သိပ္ညက္ေအာင္ေထာင္းစရာလိုပါသလား?<br />အခုက်မဝယ္တဲ့ ကႀကီးဆိုင္က အေရွ႔ဖက္ျခမ္းမွာ၊<br />အႀကီးဆုံးလို႔ဆိုတယ္၊<br />ဂ်ပန္အစားအစာေတြကိုေကာင္တာသပ္သပ္နဲ႔ထားတယ္။<br />ဒီပဲပုတ္ေတြၾကေတာ့ အခဲထားတဲ့ေနရာမွာရွိတာ။<br />အမ်ဳိးေပါင္းေသာင္းေျခာက္ေထာင္ဘဲ၊<br />ဂ်ပန္ေတြဝယ္ရင္နဲနဲေခ်ာင္းၾကည့္ထားရတယ္။<br />သူတို႔ဆဲြတဲ့အထုတ္လိုက္ၿပီးယူရတာ.<br />ဟီး..ကိုယ္မွဘူးသီးခေပါင္းစာမတတ္ဘူးေကာ..။<br />တရုတ္စာနဲ႔ဂ်ပန္စာလုံးေတြကိုေတာ့ကဲြေအာင္နဲနဲၾကည့္တတ္ေနပါၿပီ။<br />အဲလိုမ်ဳိးပဲပုတ္ကိုအမေတာင္ႀကီးသြားရင္ေစ်းထဲမွာ၊<br />ပအို႔ဝ္ေတြေရာင္းတာျမင္ရမွာဘဲ။ <br />ဒီလိုခၽြဲခၽြဲေလးပါ..ဂ်ပန္ကဟာေတာ့ ပိုနယ္ေပးရင္၊<br />ပိုခၽြဲတယ္။ အင္း..ကႀကီး၊နဲ႔ဂ်ပန္အစားအစာေတြက၊<br />ဘယ္လိုလုပ္က်မတို႔ဟာေတြနဲ႔လာတူေနလည္းမသိဘူးေနာ္..။<br />စိတ္ဝင္စားစရာေကာင္းတယ္။မီးမီးငယ်https://www.blogger.com/profile/12775414821104006385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-700615696166121589.post-50094386911201843132014-03-12T21:31:20.268-04:002014-03-12T21:31:20.268-04:00ကုုိယ့္ကိုုအဲဒါမိတ္ဆက္ေပးတာဂ်ပန္အေမရိကန္သူငယ္ခ်င္း...ကုုိယ့္ကိုုအဲဒါမိတ္ဆက္ေပးတာဂ်ပန္အေမရိကန္သူငယ္ခ်င္းမေလးေလ။ သူကကုုိယ္တုုိ ့စီလာလာအိပ္တယ္။ ကုုိယ္နဲ ့သူကစာက်က္ေဖၚစာက်က္ဖက္။ ဘာသာေတာ့တူပါဘူး။ ကုုိယ္ကရွမ္းပဲပုုတ္ကုုိေထာင္းေကၽြးတာသူကၾကိဳက္တယ္ေလ။ အဲဒါသူကပဲပုုတ္ေထာင္းစားျပီးအဲဒါကုုိကုုိယ့္ကိုုျပန္၀ယ္လာျပီးစားၾကည့္ခိုုင္းတာ။ ခၽြဲခၽြဲၾကီးမိုု ့ကိုု္ယ္ၾကိဳက္ပါ့မလားလိုု ့သူကထင္ေနတာ။ အဲဒါကိုုသူ ့အရည္ေလးနဲ ့နယ္ျပီး Beet Leave အရြက္ႏုုေလးေတြနဲ ့သူကတုုိ ့စားတာ။ အရမ္းေကာင္းတယ္။ ကုုိယ္လည္းအဲဒီကတည္းက ပဲပုုတ္အတြက္မပူေတာ့ဘူး။ ကုုိရီးယားပဲပုုတ္ပလတ္စတစ္ထုုတ္နဲ ့ဟာရယ္အဲဒါရယ္ရွိရင္ ကုုိယ္တုုိ ့ၾကိဳက္တဲ့ပဲပုုတ္ဟင္းမ်ဳိးစံုုလုုပ္စားလိုု ့ရတယ္ေလ။<br />၀ယ္ရင္သတိထားရတယ္။ တခ်ဳိ ့ဟာေတြက ဂ်ပန္စာေတြေရးထားေပမဲ့ဂ်ပန္ကလုုပ္တာမဟုုတ္ဘူး။ တရုုတ္ကလာတာ။ ကုုိယ္ကခံရဘူးလိုု ့။ အရသာေတာ့တူတူပါဘဲ။ ဂ်ပန္ကလာတာပိုုစားခ်င္လုုိ ့ပါ။<br />မိတ္ဒ္အင္ဂ်ပန္ဆုုိတာေလးကိုုေတြ ့ေအာင္ရွာျပီးၾကည့္ရတယ္။ <br />ကုုိယ္သူ ့ကိုုအစိုုေထာင္းစားတာလည္းၾကိဳက္တယ္။<br />အိုုင္အိုုရာAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-700615696166121589.post-31922929179602237912014-03-12T18:58:23.133-04:002014-03-12T18:58:23.133-04:00စားၾကည့္ပါကြယ္..
အားရွိပါတယ္..
ႀကိဳက္သြားမွာေပါ့.....စားၾကည့္ပါကြယ္..<br />အားရွိပါတယ္..<br />ႀကိဳက္သြားမွာေပါ့..<br />အမ်ဳိးမ်ဳိးလုပ္စားလို႔ရတယ္ေလ..<br />မီးမီးငယ်https://www.blogger.com/profile/12775414821104006385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-700615696166121589.post-64376865416790916532014-03-12T18:57:31.388-04:002014-03-12T18:57:31.388-04:00ေအာ္....
ပဲပုပ္ႀကိိဳက္သူတေယာက္ေတြ႔ၿပီ း)))
ဟုတ္တယ္...ေအာ္....<br />ပဲပုပ္ႀကိိဳက္သူတေယာက္ေတြ႔ၿပီ း)))<br />ဟုတ္တယ္၊ဆက္ေတာက္ဆက္ေတာက္ျဖစ္တတ္တယ္။<br />တခ်ဳိ႔ကလည္းျပဳတ္ၿပီးအေရာင္ဆိုးေရာင္းတာတဲ့၊<br />မသိပါဘူး..သူမ်ားေတြေျပာၾကတာဘဲ..<br />ေနာက္တခါNatto နဲ႔စပါကက္တီေလးလုပ္စားရအုံးမယ္..<br />စူးႏြယ္ေရ႔...<br />၈်ပန္ကေတာ့အရမ္းစားဘဲ၊<br />ဝိတ္ခ်တဲ့သူေတြအတြက္အသင့္ေတာ္ဆုံးလို႔ေျပာတာဘဲေလ။မီးမီးငယ်https://www.blogger.com/profile/12775414821104006385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-700615696166121589.post-16618002977404660982014-03-12T11:36:15.447-04:002014-03-12T11:36:15.447-04:00ေက်းဇူးပါ အမ။ စမ္းၾကည့္ရ မယ္။ မစားရေသးဘူး။ေက်းဇူးပါ အမ။ စမ္းၾကည့္ရ မယ္။ မစားရေသးဘူး။Goldfishhttp://goldfishkeepers.com/GoldfishCare.phpnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-700615696166121589.post-19171812061279730062014-03-12T08:52:57.756-04:002014-03-12T08:52:57.756-04:00ဒီကလည္း ပဲပုပ္ေစ့ မနပ္တဲ့အေၾကာင္းေတာ့ ပို႔စ္ေတာင္ေ...ဒီကလည္း ပဲပုပ္ေစ့ မနပ္တဲ့အေၾကာင္းေတာ့ ပို႔စ္ေတာင္ေရးထားေသးတယ္ မမီးေရ<br />ေအာင္သုခဆိုင္ ရန္ကုန္မွာ စားတာေလ<br />လံုးဝပဲ.. မနပ္ဘူး<br />ဒီထဲမွာ ေရးထားတာ http://suenwelay.blogspot.de/2014/02/blog-post_20.html<br />ဒါက နပ္ပါတယ္<br />မနပ္တဲ့ ပဲပုပ္ေစ့ေတာ့ ၿပီးမွ ပံုနဲ႔ တကြ တင္ဦးမယ္<br />က်မက ထင္တာ အဲဒီတေန႔တည္းပဲ မနပ္တာလားလို႔<br />မမီးေျပာသလိုဆိုေတာ့ အျမဲတန္းပဲ မနပ္ေနတာေပါ့ေနာ္စူးနွယ်လေးhttps://www.blogger.com/profile/17511445198729210820noreply@blogger.com