Wednesday, October 30, 2013

Korea ပဲနဲ ့ပုန္းတဲ ့ပုန္းရည္ႀကီး ၾကက္သားဟင္း :)


မဂၤလာပါရွင္~~~

ကုိးရီးယားပဲေခါက္ဆဲြကိုေတာ့ လူေတြေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားႀကိဳက္ႏွစ္သက္ၾကတယ္လို ့ထင္တာဘဲ။
က်မေတာ့အရမ္းႀကိဳက္တယ္။ ေခါက္ဆဲြလည္းအရမ္းႀကိဳက္တယ္၊ပဲမ်ဳိးစုံလည္းႀကိဳက္တာကိုး...။
ဒီေရာက္ေတာ့ အသင့္စားပဲေခါက္ဆဲြထုပ္ေတြစားရင္းနဲနဲၿငီးေငြ ့လာတယ္။ တခါခါလည္းကိုယ့္ဖာသာသာ ကိုယ္လည္းခ်က္စားတတ္တယ္။ ပဲအႏွစ္ထုပ္ေလးတထုတ္ေလာက္ဝယ္ထားရင္ စားပါေလ့..တေမ့တေမာ။
ဒီတခါေတာ့ ၾကက္သားနဲ ့ပုန္းရည္ႀကီးလိုခ်က္စားၾကည့္တာ။ လႊတ္ေကာင္းဗ်ဳိ ့..။ အဲဒါနဲ ့အခ်ိန္မဆိုင္းဘဲ
ဒီေန ့ခ်က္ခ်င္း..မိတ္ေဆြမ်ားကိုေျပာျပမယ္ေနာ့္....။ဒီေန ့မနက္ကခ်က္စားတာေလ ^_^ 

ၾကက္သားကလည္းေတာင္ပံေလးေတြေတြ ့တာနဲ ့ဝယ္လာတာ။က်မေတာ့ အရင္ဆုံး အေရခြံအထူႀကီးေတြ အဆီေလးေတြညွပ္ထုတ္ပစ္လိုက္တာဘဲ။
 ခ်င္းမွဳန္ ့၊ဆား၊ငရုပ္ေကာင္း၊ခရုဆီ၊ပဲငံျပာရည္ေတြနဲ ့နယ္ထားလိုက္တယ္။
 
ကႀကီးရဲ ့ပဲႏွစ္ကိုသုံးတဲ့အတြက္သူတို ့ရဲ ့ငရုတ္ႏွစ္ေကာနဲနဲထဲ့ဖို ့ဝယ္လာခဲ့တယ္ေလ။တဗူးမွ ၂$ ဘဲေပးရ တာ။  အစိမ္းေရာင္လွီးခၽြတ္ထားတာက တရုတ္နံနံပင္အရုိး နဲ ့ခပ္ဆင္ဆင္ Celery ပါ။သူက ေမႊးလို ့
ဟင္းအႏွစ္ေတြမွာၾကက္သြန္နီကိုေလွ်ာ့ၿပီးအဲဒါက်မသုံးေလ့ရွိတယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲနဲပါထဲ့တယ္။
 
အားလုံးကိုဆီသပ္ၿပီးခ်က္တာ..နဲနဲေမႊးလာရင္(အႏွစ္ခပ္ျပစ္ျပစ္ေလးလိုခ်င္လို ့ပါ) Blander ထဲေျပာင္းထဲ့။
ေဟာ..၃ ခ်က္ေလာက္ဘလူး..ဘလူး..လုပ္လုိက္ရင္ရၿပီ...သိပ္ၾကာရင္ မေကာင္းဘူး...။
ၿပီးအိုးထဲျပန္ထဲ့..မီးေအးေအးနဲ ့ျပန္ခ်က္တာေပါ့။ေရခန္းရင္ေရလည္းနဲနဲထဲ့၊ဆီျပန္ဟင္းဆိုတာ၊အရသာက
ဟင္းအႏွစ္မွာရွိတာ..စိတ္ရွည္ရွည္ေလးထားၿပီး အႏွစ္ကိုခ်က္ရတယ္။ ေရေႏြးတအိုးလည္းလိုပါတယ္။
ေရေႏြးနဲနဲဆီထဲ့၊ ျပန္ေမႊ..အိုးနဲနဲကပ္လာရင္ေရျပန္ထဲ့...ဟင္းအေရာင္လည္းလွတယ္။
ေနာက္..ၾကက္သားထဲ့...ႏွံေအာင္ေမႊၿပီးအဖုံးေလးပိတ္...။ အခ်ိန္ပိုေနရင္ သူမ်ားေတြဘာဟင္းေတြမ်ား
ခ်က္စား ၾကသလဲလို ့ fb မွာစပ္စုတာေပါ့..:P
ဆုံေဆးရည္ေတာ့မရွိဘူး..ဒါေပမဲ့ ဘလူးဘလူးလုပ္တဲ့အခါသုံးတဲ့ခြက္ေလးမွာကပ္ေနတဲ့အႏွစ္ေတြႏွေမ်ာ
စရာ..ဒီေတာ့ ခြက္ေဆးရည္လည္းနဲနဲထဲ့...ၿပီးဆက္လက္ေမႊ..အဖုံးျပန္ပိတ္.. ဟီး...:))
ေဟာ..အဆီျပန္လာရင္ ပဲအႏွစ္တဇြန္းေမာက္ေမာက္ေလာက္ကေလာ္ထဲ့...ေရသံဆီသံတျဖစ္ျဖစ္ၾကား
လာရင္..ေရနဲနဲထပ္ထဲ့...ၿပီးမီးမိတ္အိုးပိတ္....ေလွာ္ထားတဲ့ကိုယ္တိုင္လုပ္ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္ ့နဲနဲ၊ မုန္လာဥျဖဴ
နဲနဲ နဲ ့ႏိုင္လြန္ဟင္းရည္..(ျဖဴေဖြးၿပီး သန္ ့ရွင္းၾကည္လင္ေနေသာဟင္းရည္ေလ..ဟီး) ငရုတ္ေကာင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴတဥ ဓါးျပားရုိက္ထဲ့..၊ေဟာ..ဟင္းရည္ရၿပီ...တခြက္၊ ေနာက္ဘလူးဘလူးခြက္ကိုေဆး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးေထာင့္ေတြ ခုတ္ထစ္ၿပီးဆားနဲနဲထဲ့...ခဏေလာက္ထပ္ဘလူးလိုက္တာနဲ ့ ငရုတ္သီး
ဆားေထာင္းတခြက္...မိုတ္တယ္ေနာ္...ေတာ္ၿပီ...တို ့စရာအသီးအရႊက္အျပည့္ရွိတယ္။
ကဲ...ေရခ်ဳိးၿပီး၊ထမင္းစားေတာ့မယ္...ညစာအတြက္မခ်န္ေတာ့ဘူး..အျပတ္တြယ္ေတာ့မယ္...။
ခ်ဳိခ်ဳိ စိမ့္စိမ့္ စပ္ေမႊးေနတာဘဲ...အန္မတန္မွေတာ္ေသာ အီေဖကိုယ္ပါလား....  ^_^ ပထမဦးဆုံးစမ္းသပ္ခ်က္ၾကည့္တာ...မဆိုးဘူးဘဲ.. အလွဴအဒါန္းပဲြမ်ားေအာ္ဒါလက္ခံရင္ ေကာင္းမယ္ေၾကာင္း.... ဟီး.

အားလုံးဘဲရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ ့ၾကပါေစရွင္~~~
မီးမီး

10 comments:

  1. ေကာင္းမွေကျင္း ေတာ္မွေတာ္ မမီး.... ;)

    Suenwelay

    ReplyDelete
  2. ေပ်ာက္ေနလိုက္တာကြာ..
    ဘိရုမာေနပူေတာ္မွာကိုး....
    မ်ားမ်ားစားခဲ့..
    ဒါေပမဲ့ မပန္းခဲ့နဲ ့ေနာ္...
    ေအာ္...ပင္ပန္းတာက္ုေျပာတာပါ..ဟီး
    အန္းပီးတာကေတာ့ ...လူတိုင္းျဖစ္လို ့ေျပာေတာ့ဘူးေနာ္.. ;P

    ReplyDelete
  3. ဟင္းအႏွစ္ေလးေတြကိုု ထမင္းနဲ ့ နယ္စားလိုုက္လိုု ့ရေတာ့ ရွယ္ပဲ...အလႈေအာ္ဒါလက္ခံမယ္ဆိုုလိုု ့ ေအာ္ဒါမွာမလားလိုု ့....ဟဲ...အလႈကေတာ့ ေနာင္ႏွစ္ေတြမွ ထင္ပါရဲ ့ ...လာမယ္ ၾကာမယ္ေပါ့ေလ...း)

    ReplyDelete
    Replies
    1. အဟမ္း..
      အလွဴတင္မက၊မဂၤလာပဲြမ်ားလည္း
      ေအာ္ဒါလက္ခံပါေၾကာင္း...
      ဟီး..အပ်ဳိေလးကိုေသြးထိုးေပးၾကည့္တာ :P

      Delete
  4. ဟန္ၾကည္October 31, 2013 10:28 AM

    အာ ကိုရီးယားပဲေခါက္ဆြဲ မႀကဳိက္ေပါင္ဗ်ာ...ဆိုဂ်ဳဆိုတဲ့ ေတာအရက္ႀကီးလည္း ဘာထူးေသးလဲ ဖြယ္တယ္တယ္နဲ႔...ဒါေပမယ့္ ေဒၚမီးခ်က္ထားတာေတာ့ ေခါက္ဆြဲမဟုတ္ဘဲ ၾကက္သားဆိုေတာ့ အဟမ္း ... း)

    ReplyDelete
    Replies
    1. အသားငါးမပါတဲ့ေခါက္ဆဲြဆိုရင္၊
      ပဲေခါက္ဆဲြေလးကစားေကာင္းတယ္၊
      ဒါေပမဲ့သူတို ့ဆိုင္မွာသြားစားတာကေတာ့ေကာင္းဘူး။
      အာလူးတုံးႀကီးကိုက္မိလို ့..:(
      ဆိုဂ်ဳေတာ့သိဘူး...ရွိသမွ်အရက္ကိုေတာ့
      အသားနဲ ့ႏွယ္ဖို ့နပ္ဖို ့ေလာက္ဘဲသိတာဗ်..
      လာလည္ရင္ခ်က္ေကၽြးမယ္ဗ်ဳိ ့... း)

      Delete
  5. ပဲကဘယ္လိုုအရသာလည္းေျပာအုုန္းေလမီးမီးရဲ ့။
    အီစကိုုကပဲပုုတ္အရသာနဲ ့တူရင္ေတာ့ၾကိဳက္တယ္။ ခ်ဳိေနရင္မၾကိဳက္ဘူး။
    ဘာေျပာေျပာခ်က္ထားတာစားခ်င္စရာ။
    အုုိင္အုုိရာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. မခ်ဳိဘူး...ဆားေတာ့ဟင္းထဲထဲ့စရာမလိုဘူး..
      က်မကငရုတ္ႏွစ္လည္းထဲ့ေတာ့...
      နဲနဲစပ္တဲ့အရသာရွိတယ္...
      သၾကားထဲ့ထားသလိုမခ်ဳိတာေတာ့အမွန္ဘဲ၊
      ဝက္သားခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ေလာက္ေတာင္မခ်ဳိပါဘူး..
      အာမခံတယ္..ဟီး...
      ခ်ဥ္ရည္ဟင္းနဲ ့လည္းလိုက္မယ္ထင္တာဘဲ...
      ခ်က္စားၾကည့္မေရ...

      Delete
    2. အုုိေခ...ၾကံဳရင္စမ္းလုုိက္အုုန္းမယ္။ း)

      Delete
  6. Wow!!!
    I love that!! Ma Mee Nage!
    Khine

    ReplyDelete