အစားအေသာက္အေၾကာင္းေလးဘာေလး အာလူးမဖုတ္ရတာၾကာေပါ့ေနာ္...။
အမွိဳက္ပုံးကိုခဏထားၿပီး ခ်က္စားျဖစ္ခဲ့တာေလးေျပာအုံးမယ္။ က်မခ်က္တာေတြကေတာ့ တကယ္ပါရွင္..
ေရခဲေသတၱာထဲရွိတာအေျခခံခ်က္တယ္လို ့ဆိုရမွာပါ။ ရွိတာေလးေတြနဲ ့ႀကံဖန္ရတာမ်ားပါတယ္။
က်မတို ့အိမ္ရွင္မေတြအားလုံးနီးပါးတဲ့၊ အိမ္မွာနဲနဲက်န္ေနေသးရင္ထပ္ဝယ္လာ၊အသစ္ေရာက္တဲ့ဟာသုံး၊
က်န္တာေတြမကုန္တာနဲ ့ေပါင္း ပစ္ရမလိုလို ႏွေျမာသလိုလိုနဲ ့ဆက္သိမ္းထား ေနာက္ဆုံးေတာ့ဝဲပစ္ၾက
တာဘဲတဲ့။ ရက္လြန္တာေတြစားမိလို ့ေဘးျဖစ္တာလည္းမနဲဘူးတဲ့..။ ဒီကက်မ္းမာေရးစာေစာင္တခုမွာ ဖတ္မိတာပါ။ အိမ္ေထာင္စုတခုရဲ ့အေလအလြင့္က ေရခဲေသတၱာထဲမွာအမ်ားဆုံးဆိုဘဲ..။
ပဲငံျပာရည္လည္းဖင္ကပ္ဘဲက်န္တယ္။ဟင္းခ်က္တဲ့ဝိုင္လည္း ႏိုးတူးတဲ့..။ အဲ.. Heineken Beer တဗူးေတြ ့
တာနဲ ့က်မရဲ ့ၾကက္သားလည္း ဒီလိုျဖစ္သြားတာေပါ့...။ အသားတတုံးကို၂ပိုင္းစီခုတ္ထစ္ၿပီး ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္
ျဖဴ၊အမွဳန္ ့နဲ ့ဆား၊ငရုပ္ေကာင္း၊ခရုဆီ ေတြအားလုံးေပါင္းၿပီးခဏႏွပ္ထားလိုက္တယ္။
ၿပီး ဆီနဲနဲပါေလရုံဘဲ(မ်က္ရည္စက္ေလး ၃စက္ေလာက္ေပါ့..ဟီး) အဲဒီထဲၾကက္သားကိုလုံးၿပီး ေမႊးလာရင္
ဘီယာဗူးဝက္ေလာက္ေလာင္းထဲ့ မီးေအးေအးေလးနဲ ့တည္။ ေရက်န္ေလးမရွိတရွိမွ ပါးပါးေလးကြင္းထားတဲ့
သံပုရာသီး ၃-၄ ျခမ္းေလာက္နဲ ့တရုတ္နံနံေလး အေပၚကေနျဖဴးၿပီးတခ်က္ေလာက္ေမႊတာနဲ ့ခ်လိုက္ တာဘဲ။ ျမန္လည္းျမန္တယ္ စားလို ့လည္းေကာင္းတယ္..။ဘာနည္းလဲလို ့ေမးရင္..ဟီးေျပာရခက္တယ္။
ရွိတာနဲ ့ခ်က္ပါတယ္ဆို...။အႏွီသံပုရာကဘာလို ့ပါရသလဲဆိုရင္ အီမွာစိုးလို ့..အရသာအခ်ဥ္မထြက္ပါဘူး။
ေနာက္ခ်က္စားခဲ့တာေတြကေတာ့ က်ဳိင္းတုံျပန္တုံးက တခါခါအိုးသူႀကီးလုပ္ခဲ့တာေလးေတြပါ...။
အင္းသားဟင္း..ေလ ငါးနဲ ့ဂ်ဳးျမစ္ေရျပန္ဟင္း...ဟီး.. ^_^ အဲဒီအရည္ေလးကိုထမင္းနဲ ့ဆမ္းၿပီးစား...ဂြတ္..
ငါးနဲ ့ငရုတ္သီးခ်က္...
ဆီကငါးထဲကေနသူ ့ဖာသာသူထြက္လာတာ မထဲ့ဘူး...။
ေတာသားဟင္းဆိုေတာ့ ဆီမရွိ၊ၾကက္သားမွဳန္ ့မပါ၊အခ်ဳိမွဳန္ ့ႏိုး...
က်မရဲ ့ငါးကင္...ငါးဥပါရွိေတာ့ထဲ့လိုက္တယ္..ငါးဒုကၡလို ့လည္းေခၚၾကတယ္ေလ..
(ေျပာမိရင္လည္း သူမ်ားေတြက်မကိုဝိုင္းေျပာၾကမွာပါ..ေနာက္တခါႀကဳံရင္ အသားမွဳန္ ့အေၾကာင္းေျပာခ်င္
ပါေသးတယ္။ က်မေတာ့မသုံးဘူး..နံတယ္ထင္လို ့။ေတြ ့ေနတာကေတာ့ အားလုံးနီးပါးသုံးၾကတယ္။
အသုပ္ေတြမွာေရာသုံးတယ္ ။ အသားကိုၾကာရွည္ခံေအာင္လုပ္ပါတယ္ဆို ဓါတုပစၥည္းေတြပါၿပီေပါ့။
ေနာက္ၿပီး သူ ့အရသာကၾကက္သားဆိုရင္ ရွိသမွ်ဝက္၊ဘဲ၊ပုဇြန္၊အေၾကာ္ေတြအားလုံးမွာထဲ့ေတာ့ အရသာေရာသြားတယ္ထင္လို ့ပါ။အသားကို ဟင္းခ်က္တဲ့ဝိုင္၊အရက္ ႏို ့မို ့ရင္ ဘီယာတို ့နဲ ့ခ်က္ၾကည့္ပါ
တကယ္စားေကာင္းတယ္ မိတ္ေဆြတို ့ရဲ ့ဟင္းခ်ဳိမွုန္ ့အသားမွဳန္ ့ဟင္းခပ္မွဳန္ ့မလိုပါဘူး..)။
မေျပာေသးပါဘူးဆို..နဲနဲေတာ့ အရာႀကီးဝင္ေခ်ာင္လိုက္ေသးတယ္..ကဲ..လွ်ာရွည္ပါတယ္ဆို.. @_@
ပါေသးတယ္။ က်မေတာ့မသုံးဘူး..နံတယ္ထင္လို ့။ေတြ ့ေနတာကေတာ့ အားလုံးနီးပါးသုံးၾကတယ္။
အသုပ္ေတြမွာေရာသုံးတယ္ ။ အသားကိုၾကာရွည္ခံေအာင္လုပ္ပါတယ္ဆို ဓါတုပစၥည္းေတြပါၿပီေပါ့။
ေနာက္ၿပီး သူ ့အရသာကၾကက္သားဆိုရင္ ရွိသမွ်ဝက္၊ဘဲ၊ပုဇြန္၊အေၾကာ္ေတြအားလုံးမွာထဲ့ေတာ့ အရသာေရာသြားတယ္ထင္လို ့ပါ။အသားကို ဟင္းခ်က္တဲ့ဝိုင္၊အရက္ ႏို ့မို ့ရင္ ဘီယာတို ့နဲ ့ခ်က္ၾကည့္ပါ
တကယ္စားေကာင္းတယ္ မိတ္ေဆြတို ့ရဲ ့ဟင္းခ်ဳိမွုန္ ့အသားမွဳန္ ့ဟင္းခပ္မွဳန္ ့မလိုပါဘူး..)။
မေျပာေသးပါဘူးဆို..နဲနဲေတာ့ အရာႀကီးဝင္ေခ်ာင္လိုက္ေသးတယ္..ကဲ..လွ်ာရွည္ပါတယ္ဆို.. @_@
ဒါကေတာ့ က်မတူမေလး ရွမ္းေခါက္ဆဲြခ်က္တာ၊ခ်က္နည္းေတြေတာ့အမ်ားႀကီးေပါ့။ အမ်ားသိၾကတဲ့ က်ဳိင္းတုံေခါက္ဆိန္ ့ပါ။ ဒယ္အိုးထဲမွာအသားေတြခ်က္ၿပီးအရုိးျပဳတ္အိုးထဲျပန္ေရာထဲ့တာပါ..။
အဲဒီထဲကေနနဲနဲခ်န္ထားေပါ့...ေနာက္က်မွစားတဲ့သူေတြအတြက္ေလ၊ ထိပ္ဆုံးကေနခပ္သြားတဲ့သူေတြဟာ
အသားေတြဘဲေရႊးခပ္ၾကမွာေလ..။
အသားေတြဘဲေရႊးခပ္ၾကမွာေလ..။
ပဲေသြးေတြပါ...။ ဝက္ေသြး၊ၾကက္ေသြးေတြနဲ ့လည္းေကာင္းပါတယ္။
အိုးစြမ္းသုတ္...
သူငယ္ခ်င္းေတြအားလုံးနီးပါးေတာင္ငူသူေတာင္ငူသားေတြခ်ည္းပါဘဲ ...
ဒါကေတာ့ ငါးနဲ ့ခ်ဥ္ေပါင္..က်မႀကိဳက္တယ္ဆိုလို ့ခ်က္ေပးတာ..အေသစားေကာင္းတယ္ဗ်ဳိ ့..
ခုစာေရးရင္းနဲ ့..ရွလႊတ္ ..: P
သူတို ့ကက်မကိုစပယ္ရွယ္ခ်က္ေၾကြးတာ...မနက္စာ အရႊက္ေၾကာ္နဲ ့ပဲျပဳတ္ထမင္းေၾကာ္...သေဘာၤသီး
ဒါကေတာ့ Espresso သူ ့ေရာဂါ...မေသးဘူး....
သူတို ့ပေရာဂ်က္ၿပီးေတာ့ ကိုဂ်ာမာန္ႀကီးေတြျပန္ၾကတယ္ေလ..ရုံးခန္းမွာက်န္တဲ ့ဒီ Lavazza Blue
ဆိုတဲ့ေကာ္ဖီကိုသူတို ့က်မေယာက္က်ားအပါအဝင္ႀကိဳက္ၾကတယ္ေလ။ ေနာက္ဆုံးအေမရိကား
မွာက်န္ေနခဲ့တဲ့သူ ့ဆီေရာက္လာတယ္..အဲဒါကအေရးမႀကီးဘူး...ဆရာ...သူ႔ေကာ္ဖီေတြ တခါခါ မွာရတာေခ်ာင္ဘူး...
ဆိုတဲ့ေကာ္ဖီကိုသူတို ့က်မေယာက္က်ားအပါအဝင္ႀကိဳက္ၾကတယ္ေလ။ ေနာက္ဆုံးအေမရိကား
မွာက်န္ေနခဲ့တဲ့သူ ့ဆီေရာက္လာတယ္..အဲဒါကအေရးမႀကီးဘူး...ဆရာ...သူ႔ေကာ္ဖီေတြ တခါခါ မွာရတာေခ်ာင္ဘူး...
စက္ကိုအလကားရေပမဲ့ ေကာ္ဖီေစ်းၾကီး :)))
ေနရာတခုမွာေတာ့ေစ်းပိုခ်ဳိလို ့..မွာလိုက္တာ..ဒီေန ့ဘဲေရာက္လာတာ...
ခါးကခါးနဲ ့..ႀကိဳက္ပါဘူးေတာ္...အပန္းေရာင္ကေတာ္ေသးတယ္..။
ဒီတခါ..သူကနဲနဲျပင္းတာမွာလိုက္တယ္ေလ...။
ကဲ...နဲနဲေတာင္ရွည္သြားပါေကာလား... အိမ္လာလည္ရင္ေကာ္ဖီတိုက္မယ္ဗ်ဳိ ့...ခုေတာ့ ေက်းဇူးရွင္နဲ႔တိုက္ပဲြျပင္းထန္ေနတယ္။
Canada,England,Chicagoဘယ္ေျပးရမွန္းမသိလို႔ကိုယ္ေတာ့ ႏိုင္ငံေျပာင္းခ်င္ေတာ့ဘူး..ပင္ပန္းတယ္...အိုၿပီေလေနာ္...
အားလုံးဘဲရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ ့ၾကပါေစရွင္~~~Canada,England,Chicagoဘယ္ေျပးရမွန္းမသိလို႔ကိုယ္ေတာ့ ႏိုင္ငံေျပာင္းခ်င္ေတာ့ဘူး..ပင္ပန္းတယ္...အိုၿပီေလေနာ္...
မီးမီး
Look good Mee. .
ReplyDeletemake me hungry.....
Oh..Really
Deletenext time I cook and send it to you..
OK...:P
မီးမီးတင္တာေတြအားလံုုးစားခ်င္စရာ။
ReplyDeleteအစားခ်င္ဆံုုးကဂ်ဴးျမစ္နဲ ့ငါး။
ငါးခူဟင္း။
ေတာင္ငူမုုန္ ့ဟင္းခါး။
ကင္ျပီးသားငါးကဘယ္မွာတုုန္း။ အကုုန္စားလိုုက္ျပီလား။ း)
အိုုင္အိုုရာ
ဂ်ဳးျမစ္နဲ ့ငါးေတာ့ခဏခဏလႊမ္းေနရတဲဟင္းေပါ့..
Deleteငါးကင္ၿပီးေတာ့ အရိုးအေရခြံခြါ၊
လက္ကေပေရေနေတာ့ ကင္မရာလည္းကိုင္ႏိုင္ေတာ့ဘူးေလ..
အေမ့ေန ့လည္စာက မနက္၁ဝနာရီ၊ အမွီခ်က္ရတယ္။
အိမ္ေဆာက္ေနတဲ့အလုပ္သမားကတဖက္၊
ဟင္းအိုးကတဖက္၊
အဟီး..ခဏခဏတူးတာဗ်ဳိ ့ း))
အုုိေခ..အုုိေခ..
Deleteတကယ္ေတာ့ဓါတ္ပံုုရုုိက္ရတာအလုုပ္ေတာ္ေတာ္ဖင့္တာေနာ္။
ရွီကာဂုုိဆုုိေကာင္းမယ္ကြာ။ အမ်ားၾကီးေရးစရာေတြရွိလာအုုန္းမွာကုုိယ္ၾကိဳက္တတ္တာေတြ။ း)
အိုုင္အိုုရာ
ခုေတာ့...
Deleteဘာမွန္းကိုမေျပာတတ္ေသးပါဘူးေလ..
:)))
မီးေရ..
ReplyDeleteငါးေတာ္ေတာ္စားႏိုင္တာဘဲ..
:D
km
ဒါဘဲစားစရာရွိေနတာေလ.:P
Deleteငါးေတြစားခ်င္စရာမမီးရယ္...။ စလံုးမွာေနရတာ ဒီတစ္ခုမေကာင္းဘူး ငါးရွားတာေလ... း( မမီးဟင္းေတြအကုန္စားခ်င္စရာပဲ..။ စကားမစပ္ ေတာင္ၾကီးကလူေတြ ပန္းေရာင္ကို အပန္းလို႔ေခၚၾကတယ္ေနာ္..ဟီးး ။ ၾကားစတုန္းက ရယ္ခ်င္လိုက္တာ ..။
ReplyDeleteသတိတရခ်စ္ခင္လ်က္
ဆုျမတ္
ပင္လယ္နဲ ့နီးၿပီး..
Deleteငါးရွားရတယ္လို ့...ေနာ္..အဟဲ..
ဒါနဲ ့အခါးရည္ေကာေသာက္တာႀကိဳက္လား..
ေရေႏြးၾကမ္းကိုလည္းအခါးရည္လို ့ဘဲေခၚတာေလ..
ေရခဲေသတၱာ...ဟဲ ဟဲ ကၽြန္ေတာ့္ေရခဲေသတၱာကေတာ့ ဘာမွ မေလလြင့္ေပါင္ဗ်ာ...ဖြင့္ၾကည့္လိုက္ရင္ ေရနဲ႔ ေသာက္စရာ ဘာညာကြိကြေတြပဲ ထည့္ထားတာကိုး...
ReplyDeleteၾကက္သားကို ဘီယာနဲ႔ ခ်က္တာကေတာ့ ဟုတ္ပါၿပီ...တ၀က္ေလာင္းထည့္လိုက္တယ္ဆိုေတာ့ က်န္တဲ့တ၀က္ ဘယ္နားသြားထားလိုက္သလဲဗ်ဳိ႕...ဟိုင္နီကင္က အရသာ တယ္ရွိသေနာ... း)
ေကာ္ဖီခါးခါးေရာ ခ်ဳိခ်ဳိပါ မႀကဳိက္ေပါင္ဗ်ာ...ေသာက္ၿပီးရင္ ရင္တုန္ပါဘိသနဲ႔...
ၾဆာဟန္ႀကီးေမးေတာ့လည္းေျဖရေပါ့ေလ...
Deleteရူးတိုးတိုး..ဗ်ဳိ ့..သူမ်ားေတြၾကားရင္၊
ေျပာစရာ..က်န္တဝက္က ေဒၚႀကီးမီးေခါင္းေပၚေရာက္တယ္ေလ..ဟီး
ဘီယာနဲ ့ဆံပင္ေပါင္းတင္တာေကာင္းတယ္ဆိုလို ့...
(လူကိုမူးေနာက္သြားတာေတာ့အမွန္ဘဲ)