Thursday, May 30, 2013

ခမာတို ့ရဲ ့အစားအစာမ်ား

မဂၤလာပါရွင္~~~~
ခမာအစားအစာေတြဆိုတာလည္း...ထိုင္းအစားအစာလိုလို၊ရွမ္းအစားအစာနဲ ့ဆင္သလိုလို..။
အားလုံးခပ္ဆင္ဆင္ဟင္းေတြပါဘဲ...။
အဲဒီထဲမွာမွ..က်မေရာက္တဲ့ညက ေဟာ္တယ္မွာစားပဲြထိုးေကာင္ေလးကိုေမးၿပီး မွာစားတဲ့၊
ငါးအုန္းႏို ့ဟင္းကိုေတာ့အရမ္းကိုႀကိဳက္ႏွစ္သက္ခဲ့ပါတယ္။

ဆိမ့္ၿပီးေမႊးေနတာပါဘဲ...။အနီးကပ္ရုိက္တာကလည္း..လက္ရာမေျမာက္ခဲ့ပါဘူး..။
ေကာ္ျပန္ ့စိမ္းကလည္း၊ အထဲကအသီးအရႊက္ေတြကိုခပ္ႀကီးႀကီးထဲ့ထားေတာ့၊ကိုက္စားရတာ..၊
နဲနဲခက္တယ္ေနာ္...။က်မလုပ္စားရင္ ခပ္ေသးေသးအန္စာတုံးပုံစံလွီးခ်လိုက္တာဘဲ..။
 
ေနာက္ေန ့အန္ေကာဝပ္ ပတ္ဝန္းက်င္မွာ ထမင္းစားေတာ့  ငါးအုန္းႏို ့ဟင္းကိုဘဲမွာလိုက္တာ..၊
သူ ့ပုံစံက ပိုၿပီးစားခ်င္စရာေလးဗ်...။
 ေနာက္ပင္လယ္စာအစပ္...။
 
ၾကက္သားခ်ဥ္စပ္ဟင္းရည္..ဆိုလား...။
ေနာက္တမ်ဳိးက ဓါတ္ပုံဘယ္ေရာက္ေနလည္းမသိဘူး၊ အရႊက္စုံကို ငါးေျခာက္ရိုးနဲ ့ ဟင္းရည္လုပ္ထားတာ။
ပင္စိမ္းရႊက္ေလးခပ္လို ့..တကဲ့ရွမ္းဟင္းအတိုင္းဘဲ...။
 
စားၿပီးေသာက္ၿပီး ဒီလို ဇိမ္ၾကခဲ့ၾကေသးတယ္...။
က်မတူေလးစကားလုံးအတိုင္းေျပာမယ္ဆိုရင္...တုံးလုံးလဲတယ္...ဆိုလား...။ထမင္းလုံးစီတယ္ဆိုလား...။
က်မတင္မဟုတ္ပါဘူးေလ...ကားသမားေတြလည္းဂလိုေလးနဲ ့ ဧည့္သည္ေစာင့္ၾကတာ...
ေနာက္ေန ့လည္စာၾကေတာ့ သူတို ့ရုိးရာဟင္းေတြနံမည္ႀကီးတယ္၊ဆိုတဲ့ဆိုင္ကို ကားသမားေခၚသြားပါတယ္။ ၾကက္သားကန္စြန္းရြက္ခ်ဥ္ရည္ဟင္းတဲ့...။
ပဲပင္ေပါက္ပဲျပားေၾကာ္..။ရုိးရုိးေလးပါ..။ပုဇြန္ပါတာတခုပါဘဲ..။
ငါးရံ ့ေကာင္လုံးၾကြတ္ၾကြတ္ေႀကာ္...တကယ္လတ္ဆတ္တယ္...။
ဒါလည္းငါးရံ  ့ပါဘဲ..။ ခ်ဥ္စပ္ဟင္း...။
ေဟာ္တယ္ရဲ ့မနက္စာက ၃ မ်ဳိးေရႊးစရာရွိတယ္။ ၾကက္ဥထမင္းေၾကာ္...။
ဘိုစာေတြ...က်မေတာ့ခပ္တုံးတုံး မစားတတ္ဘူး....။
ထုံးစံ ေခါက္ဆဲြျပဳတ္လည္းရွိတယ္တဲ့...။ဒါဘဲစားခဲ့တယ္။
အန္ေကာဝပ္ကိုမနက္၄ နာရီထသြားမယ္ဆိုေတာ့ က်တို ့ကို ည ကတဲက မနက္စာေပါင္မုန္ ့ၾကက္ဥ၊
အသားျပားေတြ အမ်ားႀကီး ဗူးနဲ ့ထဲ့ေပးထားတယ္...။ဗူးကလည္းအႀကီးႀကီးဘဲ...။
ေစတနာေကာင္းလိုက္တာ...။
ဒီဘူေဖးဒင္းနာကေတာ့ မမိုက္ဘူး...လူမ်ားလြန္းလို ့မတိုးႏိုင္ဘူး..။
သူတို ့ရဲ ့ရိုးရာအက ယဥ္ေက်းမွဳ ့ေတြၾကည့္ခ်င္လို ့တာသြားတာပါ။
ရွိတာဘဲႀကံဖန္စားလိုက္ရတယ္...။
လူေတြ ဘူေဖးဆိုေတာ့ မတန္တဆေတြထည့္လာၾက ယူလာၾကၿပီး..။ျပန္သြားေတာ့...။
တပုံတပင္ႀကီးခ်န္ထားႀကတယ္...ေအာ္...လူေတြလူေတြ..။စည္းကမ္းမရွိဘူး...ဘဲ။
ေရွးေဟာင္းဟိႏၵဴဘုရားေက်ာင္းတခုရဲ ့ဝင္းထဲမွာ၊ ထန္းရည္သည္ေလးေတြ ့လို ့..။
တခြက္မွ ၁ ေဒၚလာထဲရယ္...။သူဝါးဆစ္ဗူးထဲမွာထဲ့ထားတာ..။အဝကိုထန္းလက္ေလးခ်ိဳးၿပီးပိတ္ထားတယ္။
လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္နဲ ့ခ်ဳိၿပီးေမႊးေနတာဘဲ...။
က်မက်ားက်ားႀကီးက ရွည္ၿပီးေမးတယ္၊အရမ္းခ်ိဳတယ္ သၾကားထဲ့တာလားတဲ့။
သူကေျပာတယ္သၾကားထဲ့ရင္အဆိပ္ျဖစ္သြားတယ္။ေသာက္ၿပီးအန္မယ္၊ေသမယ္..တဲ့..။
သူထန္းပင္တက္လာတာ ႏွစ္ေပါင္း ၃ဝ ရွိၿပီတဲ့၊ လက္ေလးျပရွာတယ္..။သနားပါတယ္။
ကို ့ရုိကားယားအဖဲြ ့(အဲေလ..ကိုးရီးယားေတြေပါ့) တဖဲြ ့လုံးသူ ့နားဝိုင္းအုံေနတာ..။
တေယာက္မွမဝယ္ေသာက္ၾကဘူး...။
က်မတို ့ေသာက္တာကိုဘဲ..ျပဴးၾကည့္ေၾကာင္ၾကည့္လုပ္ေနၾကတယ္..ဟင္း :(
ျပန္ခါနီး သူတို ့ရဲ ့နံမည္ႀကီး old market ဆိုတာဝင္လိုက္ေသးတယ္...။
လက္ေဆာင္ေတြ အိမ္ျပန္ဘယ္ခ်င္စရာေတြအျပည့္ဘဲ...။
ေေေေေေ ေတာေရွာက္ရႊက္လို ့ဗမာလိုေခၚတာလား..မသိဘူး...၊အဲဒီစိမ္းစိမ္းေလးကို...။
က်မတို ့ရွမ္းေတြအရမ္းသုံးသလို ထိုင္းေတြလည္းေတာ္ေတာ္သုံးၾကတယ္ေလ...။
ငါးေျခာက္ဆိုင္ေတာ့ ရွယ္ဘဲ...။အေရာင္ၾကည့္ရတာ ယမ္းမွဳန္ ့ေတြမပါသလိုဘဲ...။
အေရာင္ကသဘာဝေလး..သိပ္ႀကီးနီရဲေနတာဟုတ္ဘူးေနာ္...။
(ျမန္မာျပည္မွာက်မနဲ ့သိတဲ့ငါးေျခာက္လုပ္တဲ့ေကာင္မေလးတေယာက္ေျပာဖူးတယ္။
သူတို ့ယမ္းနဲ ့ဟင္းခ်ဳိမုန္ ့ကိုအဓိကထဲ့တယ္တဲ့...:((((

ငါးပိေတြလားမသိဘူးးး။
ေက်းဇူးရွင္ႀကီး သြားရင္းနဲ ့ထုံးစံ ေရအိမ္ေတြလိုက္ရွာရတယ္...။
ေစ်းထဲမွာဆိုေတာ့ ေရာင္းေနတဲ့ဆိုင္ေတြကို ေျပးလႊားျဖတ္သန္းၿပီးရွာရတယ္ေလ...။
ဓါတ္ပုံလည္း တၿဖိဳက္ၿဖိဳက္ႏွိပ္လိုက္တာဘဲ...။ဘာမွေကာင္းေကာင္းမရလိုက္ဘူး....အဟီး..:P
အခ်ဥ္ေပါင္းသည္...
ေကာက္ညွင္းနဲ ့ဌက္ေပ်ာ္သီးကင္...




ၾကည့္လို ့ေတာ့ လွေပမဲ့ လုံးဝလုံးဝမစားရဲပါဘူး...။

 
ေလယာဥ္ကြင္းေရာက္ေတာင္ေက်းဇူးရွင္က သြားမွာစားေနေသးတယ္...။
ပုံကသာလွတာ ..လုံးဝစားမေကာင္းပါဘူး...။
 
ေလယာဥ္ပ်ံေပၚက အစားအစာ...အရင္လြန္ခဲ့တဲ့ ၁ဝႏွစ္ပတ္ဝန္းက်င္ကဆို...၊ေလယာဥ္ေပၚက အစားေတြ
လႊတ္ေကာင္းဘဲ..ပုဂံခြက္ေတြလည္းေႀကြနဲ ့လွမွလွ...။
ခိုးႀကလြန္းလို ့လား တြက္ေခ်မကိုက္တာလား...ခုေတာ့ စကၠဴ၊ပလပ္စတိတ္ျဖစ္ကုန္ၿပီ...။
အထူးတန္းႀကီးေတြမွာမွ သားသားနားနားေတြ ့ရတတ္တယ္..ေနာ္...

ကဲ..ေခတ္ႀကီးေျပာင္းလဲသလို ...မယ္မီးလည္းအင္မတန္ေျပာင္းလဲေနပါတယ္။
အပ်င္းထူၿပီး လုပ္ခ်င္ကိုင္ခ်င္စိတ္ကုန္ခမ္းေနတာပါ..။
ဟီး....ဒီပိတ္ရက္မွာလည္း ဘယ္မွမသြားရဘူး...။
ေအးပါေလ...ခရီးေပါင္းေျမာက္မ်ားစြာအေၾကာင္းေတာင္ ေရးလို ့မွမၿပီးေသးတာေနာ့္...။
ဒီေန ့သိသိတာတာပူလာလိုက္တာဗ်ာ...အဲယားကြန္းႀကီးဖုန္ျပန္သုတ္အုံးမွ...^_^

အားလုံးဘဲရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ ့ၾကပါေစရွင္~~~~
မီးမီး

16 comments:

  1. ပင္လယ္စာအစပ္ထဲကစိမ္းစိမ္းလံုုးေလးေတြက ခရမ္းကေစာ့သီးေလးေတြလား။ ငရုုတ္သီးေလးေတြလား။
    အုုန္းသီးထဲကငါးဟင္းေလးကုုိယ္လည္းၾကိဳက္မွာဘဲ။
    ဘိုုစာကေတာ့မလႊဲသာမွစားခ်င္တာ။ ဘယ္ေတာ့မွဦးစားေပးမစားဘူး။ း)
    ျမန္မာျပည္နဲ ့ေတာ္ေတာ္ဆင္တယ္ေနာ္။
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. မအိုင္အိုရာ..
      အဲဒါ..ငရုတ္ေကာင္းသီးႏုႏုေလးေတြေလ..
      ဝါးၿပီးကိုက္စားလို ့ေကာင္းတယ္..။
      ေဖါက္ကနဲအသံမည္ၿပီး ပူပူွရွိန္းရွိန္းေလးေပါ့..။
      ထိုင္းမွာလည္းအမ်ားႀကီးသုံးတတ္ပါတယ္။
      သူတို ့ဟင္းထဲ့ရင္အခိုင္လိုက္ထဲ့တတ္ၾကတယ္။
      ပင္လယ္စာမွာသုံးၾကတယ္။
      ထိုင္းငါးခူဟင္းတမ်ဳိးမွာထဲ့တာအရမ္းစားေကာင္းတာဘဲ..။
      ေနာက္မွ..မအိုင္အိုရာကိုဓါတ္ပုံနဲ ့ျပမယ္ေလ..။
      :)

      Delete
  2. မမီးရဲ ႔ ပိုစ့္ေလးေတြကို အၿမဲေစာင့္ေမွ်ာ္ အားေပးလွ်က္ပါ။
    ႏွင္းဖူး

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးပါဘဲ..ႏွင္းဖူး..ေရ...။

      Delete
  3. Ma Mee Nage!!!
    Khine

    ReplyDelete
    Replies
    1. ခိုင္...နိဗၺာန္ေစ်းေန ့မွာေတြ ့ၾကမယ္ေလ..
      လဘၻရည္ကူေရာင္းေပးမယ္..:)

      Delete
  4. ခမာေတြအစားအစာေတြက ၿမန္မာစာေတြနဲ ့ တူတယ္ေနာ္..ဒီစီနဲ ့ ေမရီလန္းမွာလဲ ပူတာ ကႊ်ပ္ေနတာပဲ မမီးေရ...း)

    ReplyDelete
    Replies
    1. စန္းထြန္းေလးေရ...
      ဟုတ္တယ္..လူေတြလည္းတူတာပါဘဲ..။
      နဲနဲညိဳၾကတယ္ေလ..။
      မေန ့ကစၿပီးရုတ္တရက္ပူလိုက္တာေနာ္...။
      အျပင္ထြက္ရင္ အသားအရည္စပ္ျဖင္းျဖင္းနဲ ့။
      ေန ့တိုင္းအျပင္အားကစားသြားလုပ္တာ..။
      ကြင္းထဲလမ္းေလ်ာက္သြားတာနဲ ့လူကိုေခြ်းနဲ ့ေရခ်ဳိးတာၾကေနတာဘဲ..:(

      Delete
  5. ငပိနံ႔သင္းတဲ့ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေတြ စားခဲ့တာေတာ့သတိရတယ္။ ဗမာခ်ဥ္ရည္လိုပါပဲလို႔ေတာင္ ေတြးလိုက္ေသးတယ္ အဲဒီတုန္းကေလ။ ဟင္းပံုေတြ႐ိုက္ဖို႔ေတာ့အေတြးထဲေတာင္ မ႐ွိခဲ့ဘူး :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. စူးႏြယ္ေရ...
      ေတာေတာင္ေျမေတြပါတူတယ္ေနာ္...။
      ပိုၿပီးပူတာတခုဘဲ....။
      ႏိုင္ငံျခားသားခရီးသြားအရမ္းႀကီးကိုမ်ားတဲ့ေနရာဘဲ။
      ဟင္းဟင္း...ကိုယ္တေယာက္ထဲရုိက္တာဟုတ္ဘူး..။
      တခ်ဳိ ့ documentary ေတြလာရုိက္ အစားအစာေတြကို
      ေရာေသေသခ်ာခ်ာ ရုိက္ေနၾကတာေတြ ့ရတယ္။
      ကင္မရာမွ အႀကီးႀကီး ေထာက္တိုင္နဲ ့ဘာနဲ ့ :P
      အဟီး..ကိုယ္လည္းကိုယ့္အခ်က္အလက္ေတြကိုရွာေဖြရတာေပါ့ေနာ့္...။
      စထားမိၿပီကိုး..ဟားဟား..။

      Delete
  6. မမီးပို႔စ္ကိုဖတ္ရတာ အားရစရာ စားခ်င္စရာေတြအမ်ားၾကီး ဗဟုသုတရစရာေတြလည္းပါတယ္ မေရာက္ဖူးတဲ႔ေနရာေရာက္သြားသလိုမ်ိဳး

    ReplyDelete
    Replies
    1. မိုးေငြ ့ေလးေရ..
      စားစရာဆိုလို ့၊တီဗီခ်ယ္နယ္ထဲက ဟင္းခ်က္ဆရာႀကီးအေၾကာင္းေတြ၊
      ေရးမလားလို ့စဥ္းစားေနတာ..။
      ကိုယ္ေရာက္တဲ့ေနရာတိုင္းရွာၾကည့္တယ္။
      တႏိုင္ငံနဲ ့တႏိုင္ငံ ကဲြျပားျခားနားတာေတြ ေရးအုံးမယ္ေလ..။

      Delete
  7. yummy yummy.. feel hungry now..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ့haha...come and join next month in NJ Nibenzay..
      :)))

      Delete
  8. အန္တီမီးးး . . ရွယ္ေတြ ပါလား .. . ဗဟုသုတလည္းရ . . သြားရည္လည္း တျမွားျမွားက် း))))))

    ခင္မင္စြာျဖင့္
    ဗညားရွိန္

    ReplyDelete
    Replies
    1. အိမ္လာလည္ရင္ခ်က္ေကြ်းမွာေပါ့..:)
      ဒီဖက္ကိုလာလည္ေလ...ဗညားေရ..

      Delete