မဂၤလာပါရွင္~~~
ဂဏန္းတဗူး၀ယ္ထားတာတြက္ေျခကိုက္တယ္ဗ်ား..။
ဂဏန္းထမင္းေၾကာ္၊ဂဏန္းနဲ ့ဗုံလုံသီးအစာသြပ္ခ်က္၊
ဒါလည္းမကုန္ႏိုင္ေသးဘူး။
ေကာ္ျပန္ ့လိပ္လုပ္ဖို ့စိတ္ကူးမိတာနဲ ့။
တေန ့ကတဲကသူမ်ားေတြေကာ္ျပန္ ့လုပ္ထားတာလိုက္ၾကည့္ၿပီး။
က်မစမ္းသပ္လုပ္ၾကည့္တာမဆိုးဘူး။
က်မကဒီတံဆိပ္နဲ ့ေကာ္ျပန္ ့အဖတ္ကိုသုံးပါတယ္။
မုန္လာဥနီ၊ၾကက္သြန္မိတ္၊တရုတ္နံနံပင္အရုိး၊ၾကက္သြန္ျဖဴနီနဲ ့ပဲငံျပာရည္၊ခရုဆီ၊ဆား၊ငရုတ္ေကာင္းမွူန္ ့၊
မူိ၊ဒါေလးေတြနဲ ့ဆီနဲနဲေရာသမေၾကာ္ေပါ့။
(အစမ္းလုပ္တာျဖစ္တဲ့အတြက္နဲနဲဘဲလုပ္တယ္ေလ)
ၿပီးေကာ္ျပန္ ့ဖတ္ကိုေရ(ဘုံဘိုင္ထဲကေရလည္းရပါတယ္၊
အပူဆုံးဖက္ကိုလွည့္ဖြင့္လိုက္ရင္ေတာ္ေတာ္ပူတာရတာ)ထဲခဏဘဲစိမ္တယ္။
ၾကာရင္ၿပဲကဲြသြားတတ္တယ္။ဇလုံႀကီးႀကီးလည္းရွိဘူးေလ။
ဒီဒယ္အိုးေလးဘဲျပန္သုံးတာေပါ့။
ေရထဲအားလုံးမႏွစ္လိုက္ရင္ျပန္ေကာ့တက္လာတတ္တယ္။
ၿပီးအ၀တ္သန္ ့သန္ ့ေပၚတင္ၿပီး၊အေပၚကအ၀တ္နဲ ့ေရကိုဖိသုတ္လိုက္တယ္။
ေရမက်န္ေအာင္လို ့ပါ။
ပုဂံျပားေပၚတင္အစာေလးထဲ့။
လိပ္ေလသတည္းေပါ့။
ဗီယက္နမ္ကေကာ္ျပန္ ့ဖတ္ကိုသုံးေတာ့ ဗီယက္နမ္ေကာ္ျပန္ ့ေပါ့ေနာ္...အဟဲ။
(ေဒၚမီးနည္းေဒၚမီးဟန္ျပန္ျပဳထားတာေလ)။
ဆီေၾကာ္သိပ္မစားတတ္တာနဲ ့ပါ။
ဆလပ္ရႊက္၊ၾကက္သြန္မိတ္နဲ ့တဲြစား...။
ေကာင္းပါ့ဗ်ားးးးး
ေပ်ာ္ေပ်ာ္ပါးပါးေပါ့ေနာ့္...။
မီးမီး
စားခ်င္စရာေလး
ReplyDeleteအေနာ့္မွာလည္း ဗီယက္နမ္မေလး မိုင္းေပးထားတဲ့ အဲဒီေကာ္ၿပန္ ့ရိွတယ္..ဘယ္လိုလုပ္စားရမွန္း မသိလို ့..အေတာ္ပဲ..
ReplyDeleteမမမီးငယ္ေရ ရွလြတ္ း)
ReplyDeleteခ်စ္တဲ႕
ိဒိုးကန္
ကိုုယ္လည္းၾကိဳက္လိုု ့လုုပ္စားျဖစ္တယ္။ ဒါေပမဲ့ခဏခဏေတာ့မလုုပ္ျဖစ္ပါဘူး။
ReplyDeleteဗီယက္နမ္ဆုုိင္သြားစားျပီးလုုပ္ခ်င္စိတ္ေပါက္လိုု ့ လုုပ္ၾကည့္တာေလ။ ပထမေရေႏြးအိုုးတည္ျပီးလုုပ္တာေပ်ာ့သြားေရာ။ ေနာက္မွအြန္လိုုင္းမွာၾကည့္၊ သူငယ္ခ်င္းကလည္းရုုိးရုုိးေရနဲ ့လုုပ္ျပေတာ့မွ အိုုေကသြားတာ။ အဟဲ။
အုုိင္အိုုရာ
စားခ်င္လုိက္တာ လုပ္ရတာလဲ၀ါသနာပါတယ္
ReplyDeleteခက္တာကမလုပ္တတ္တာပဲနီးရင္ေတာ႔ေျပးျပီးေတာင္
လာသင္လုိက္မယ္----
ေၾကာ္တာနဲ႔ အဲဒီ အစိမ္းဆုိရင္ အစိမ္းကုိပုိၾကိဳက္တယ္
ReplyDeleteဂ်က္ေျပာသလုိပါပဲ မလုပ္တတ္ဘူး စားခ်င္တယ္
ပုံေတြၾကည္႔ရတာစားခ်င္စရာေတြပဲ
လာ၀ါးသြားပါတယ္။
ReplyDeleteေကာ္ျပန္႔စိမ္းေရာ ေကာ္ျပန္႔ေႀကာ္ေရာ ႏွစ္မ်ိဳးစလုံး ႀကိဳက္တယ္။ မမီးငယ္ရဲ႕ ေကာ္ျပန္႔စိ္မ္းေလးက စားခ်င္စရာေလး။
ReplyDeleteေၾသာ္... စားလိုက္ သြားလိုက္ ဟန္ကို က်ေနတာပဲ.. ေဒၚမီးတု႔ိကေတာ့ ဇီမ္ကိုက်လို႔
ReplyDeleteမီးမီးငယ္ေရ..ေကာ္ျပန္႔စိမ္းလာစာသြားပါတယ္..က်န္းမာပါေစ...
ReplyDeleteေမတၱာျဖင့္..
ေရႊဝန္းရတနာ....
လြင္ျပင္လႈိင္းငယ္..
ReplyDeleteစားေလသတည္း...;)
san htun
အင္မတန္မွလုပ္ရလြယ္ပါတယ္။
ဒိုးေလး
ေရာ့..လက္သုတ္ပါ၀ါေလး။သုတ္လိုက္အုံးေလ:D
အိုင္အိုရာ..
ဗီယက္နမ္ပုံစံပင္စိမ္းရႊက္ေတြနဲ ့ေကာလုပ္ေသးလား။
စပယ္ေလးဂ်က္..
အီကိုယ္လည္းလက္သင္ေလးပါဟယ္..။
ဟီးးးတိုးတိုးေျပာရေအာင္။
ဘိုျဖဴ..
အစိမ္းကပိုၿပီးက်မ္းမာေရးနဲ ့ညီညႊတ္တယ္ေနာ့္။
ေဒၚႀကီးရွင္ေလး..
၀ါးၿပီးေကာႀကိဳက္ရဲ ့လား..:)
ႏွင္းဆီ..
၂မ်ဳိးလုံးႀကိဳက္ပါတယ္။ေႀကာ္ရမွာပ်င္းလို ့..:P
ကိုရင္..
ဇိမ္ယူတတ္ရင္ဇိမ္ရွိတယ္ေလ..။
ဘုန္းဘုန္းေရႊ၀န္းရတနာ..။
ပို ့သတဲ့ေမတၱာေၾကာင့္က်မ္းမာပါတယ္..။
မီးမီးေရ.. ဗုဒၶဂယာခရီးလြန္ေနလို႔ အလည္ေရာက္တစ္ေခါက္ ေနာက္က်စြာနဲ႔ ေရာက္လာေၾကာင္းပါ...
ReplyDeleteခ်မ္းေျမ့ပါေစဟု
ခ်ယ္ရိေျမ
အဲဒီေကာ္ျပန္႔ရြက္ေတြ အိမ္မွာရွိေနေသးတယ္...လုပ္စားရေသးဘူး ဗီယက္နမ္ကျပန္လာတဲ႔ ေမာင္ေလးေပးသြားတာ။။
ReplyDelete