Thursday, October 13, 2011

အသီးအရြက္နဲ ့အသုပ္မ်ဳိးစုံ..



မဂၤလာပါရွင္~~
က်မေတာ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မပါရင္ထမင္းစားရတာ တခုခုလိုေနသလိုပါဘဲ..
အၿမဲတမ္းစားေပမဲ့ သက္သတ္လႊတ္သမားလည္းမဟုတ္ပါဘူး။
ဆီ အခ်ဳိ အဆိမ့္ေတြကိုငယ္ငယ္ကတည္းကမႀကိုက္တာ..။
တခုေတာ့ေကာင္းတယ္။
အသားအရည္နဲ ့အသက္အရြယ္(သက္တူရြယ္တူေတြနဲ ့ယွဥ္ရင္)၊
နဲနဲေတာ့ပိုလတ္တယ္(ဟီး..ကိုယ့္ဖာသာကိုယ္ေဖာ္ရတာ..အင္မတန္မွအရသာရွိတာဘဲ..)။
အရြယ္ေလးပိုတင္တာေပါ့..:p 
အစာအိမ္ေတြက အရမ္းႀကီးအလုပ္မလုပ္ရေတာ့ လူကအရြယ္တင္တယ္တဲ ့...။
ၾကားဖူးတာေလးပါ..။

က်မအသုပ္ေတြက ဆီမပါဘူး။
တခါတေလ ႏွမ္းဆီ၊သံလြင္ဆီနဲနဲထည့္ပါတယ္။
အိမ္ကေက်းဇူးရွင္နဲ ့ေတာ့နဲနဲရန္ျဖစ္ရတာေပါ့။
ဆီပါရင္လႊစာေတာင္ စားေကာင္းတယ္ဆိုတဲ့ ေယာက္က်ားေလ..။

က်မအသုပ္ရဲ့အဓိကပါ၀င္တာကေတာ့..
ေျမပဲဆံေထာင္း၊သံပုရာသီးနဲနဲ၊ငံျပာရည္နဲနဲ၊ၾကက္သြန္ျဖူ၊ငရုတ္သီးေတာင့္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ဆား...။
ဟင္းရြက္အစိမ္းစားၾကည့္ပါ။
အင္မတန္မွအရသာရွိပါတယ္...။
က်မ္းမာေရးနဲ ့လည္းညီညြတ္တယ္ေလ...။
ဆလပ္မ်ဳိးစုံသုပ္
ပဲသီးျပုတ္သုပ္
ခရမ္းသီးမီးဖုတ္သုပ္


ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္
ဆလတ္ရြက္သုပ္
သခြါးသီးနဲ ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္
ပဲျပားနဲ ့ေခါက္ဆြဲသုပ္(ပဲျပားဟင္းက်န္လို ့ႀကံဖန္သုပ္လိုက္တာ)
ဒီလိုဟင္းက်န္ေလးေတြနဲ ့စားလို ့ရေအာင္လုပ္တာဆို၊ေက်းဇူးရွင္မ်ား ဘယ္ေတာ့မစားဘူး။
ကိုယ့္ဖာသာကိုယ္ဘဲ ေလြးရတယ္..။
နန္းႀကီးသုပ္
သူကနန္းႀကီးသုပ္ႀကိုက္လို ့ခဏခဏစားျဖစ္တယ္။
သေဘၤာသီးေထာင္း
(ဂ်ာမဏီမွာေနတုံးက..အဲဒီမွာသေဘၤာသီးေစ်းႀကီးလို ့ဥနီေလးေရာရတယ္..)
Thai အစားအစာပါ၊သူမ်ားလုပ္တာေပးတာအေသစပ္တယ္။ဆန္ေလွာ္မူန္ ့နဲ ့သုပ္တာ။

ခင္မင္တဲ့
မီးမီး

10 comments:

  1. မမီးေရ..နန္းၾကီးသုတ္နည္း နဲ့ ဆီမပါဘဲ ခပ္စိုစိုေလးၿဖစ္ေအာင္သုတ္နည္းေလးေၿပာၿပပါအုန္း..ဒီမွာအသုတ္ဆိုအရမ္းၾကိဳက္ေပမဲ့ ဆီမထည့္ေတာ့ ေၿခာက္ေၿခာက္ၾကီးၿဖစ္ေနလို့...စု

    ReplyDelete
  2. ခ်က္ဟင္းကို အရည္မ်ားမ်ား ဆီပါေလ႐ံုနဲ့ခ်က္ျပီး အဲဒီအရည္ဆမ္းသုပ္ပါ၊ ေနာက္တမ်ဳိးက သက္သတ္လြတ္ ခိုေတာင္မုန္႔တီလိုမ်ဳိးလုပ္တဲ့အခါ အသုပ္နဲ႔တဲြေသာက္တဲ့ မွန္ေရာင္ဟင္းခ်ဳိ ခ်က္ျပီး ဟင္းခ်ဳိေလးဆမ္းသုပ္၊ က်မေတာ့ အဲလိုပဲလုပ္စားပါတယ္။

    Mandy

    ReplyDelete
  3. စုေရ..
    Mandy ေျပာတဲ့အတိုင္းပါဘဲ။
    ဟင္းကိုေရက်န္ဆီက်န္ခ်က္ၿပီး၊အဲဒါေလးဆမ္းၿပီးသုပ္၊
    ပိုေတာင္စားေကာင္းေသးတယ္..။
    ဒါနဲ ့..Mandy ေရ..က်မခိုေတာင္မုန္႔တီဆိုတာ၊
    က်မ မသိဘူး၊စားလည္းစားဖူးဘူး။
    လိုက္ရွာဖတ္ၾကည့္ရအုံးမယ္။

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. မီးငယ္... ခုိေတာင္မုန္႔တီဆိုတာ မႏၱေလးျမိဳ႔ဆီကို အနီးအနား ခိုေတာင္ဆိုတဲ့အရပ္ကေန လာေရာင္းၾကတဲ့ သက္သတ္လြတ္မုန္႔တီသုပ္ကေလးပါ။ ဟိုးတုန္းကဆို ေခါင္းမွာရြက္ျပီး လာေရာင္းၾကတာ၊ ဘိုစားပဲသီးျပဳတ္ကေလးေတြနဲ႔ ဆီခ်က္၀ါ၀ါေလးနဲ႔ သုပ္တာ အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတာပဲ၊ ဆီေတြအမ်ားၾကီးထည့္မသုပ္ရေအာင္ ပုစြန္ေျခာက္နဲ႔ ခ်က္တဲ့ဟင္းရည္အၾကည္ေလးဆမ္းျပီးသုပ္ ၾကတယ္ေလ၊ တို႔သိပ္ၾကိဳက္တဲ့အစာေပါ့၊ ဘုရားၾကီးသြားရင္ စားလို႔ရတယ္

    မုန္႔တီကို အသားနဲ႔ဆိုရင္ အမဲသားဆီက်န္ေရက်န္ခ်က္ျပီးသုပ္တာလည္း ၾကိဳက္တယ္

    Mandy

    ReplyDelete
  6. Mandy..
    ခုိေတာင္မုန္႔တီၾကားတာနဲ ့စားေတာင္စားခ်င္လာၿပီ၊
    သက္သတ္လႊတ္ဆို အရသာသိပ္မေလးဘူးေပါ့ေနာ္။
    စားဖူးရင္ႀကိုက္မွာ..လုပ္စားရင္လည္းနဲနဲမွ်ပါအုံး..
    ေက်းဇူးဘဲေနာ္..

    ReplyDelete
  7. ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္...ဒီမွာလဲ အသုတ္ဆိုအရမ္းကိုၾကိဳက္တာ..ဆီအမ်ားၾကီး၊အနွစ္ေတြအမ်ားၾကီးတို့ဆီခ်က္မ်ားမ်ားတို့ဆိုမၾကိဳက္လို့...ဟင္းခ်ိဳေလးနဲ့သုတ္မယ္...နန္းၾကီးအတြက္ဟင္းကိုလဲေရမ်ားမ်ားဆီနဲနဲ နဲ့ခ်က္..အိုး..ရွလြတ္ပဲ...စု

    ReplyDelete
  8. မမီးေရ...စာေတြၿပဳတ္က်က်န္ခဲ့တယ္နဲ့တူတယ္...ေရးထားတာအကုန္ၿပန္မေပၚဘူးရယ္...စု

    ReplyDelete
  9. Ma KhinU Khine ..
    Thanks you for dropping your warm kindness here..:)

    ReplyDelete