Monday, January 29, 2018

ေဟာဒီက..ပဲျပဳတ္စစ္စစ္ေတာ့..

မဂၤလာပါရွင္~~~
ျမန္မာျပည္ကစားေတာ္ပဲရွင့္ ေသေသခ်ာခ်ာၾကည္႔ရင္
အရြယ္မညီတာ ဘာညာကြီကြေရာထားေပးရွာရတာ
ခဲပါတာကကိုယ္တို႔ရဲ႔မဟာအမွတ္တံဆိပ္ေပါ့ရွင္
အညာသားေတြကပဲဘဲစားတယ္တဲ့လား...။ အိမ္ကအညာသားႀကီးကို ရွမ္းေခါက္ဆဲြမ်ား တုတ္ျပေကၽြးရေပါ့
ပဲဆိုရင္ေတာ့ လာထားဘဲ..။ ေန႔တိုင္းစားလည္းမရိုးနိုင္။ပဲမ်ဳီးစုံလိုခ်င္ေတာ့ အာခ်ားဟဲေဒသ ခဏခဏၾကြရ
တာအေမာဗ်..။
ဒီတခါ ဒီဇင္ဘာသူအလုပ္ကိစၥနဲ႔ ျပည္ေတာ္ျပန္တုံး ေစ်းထဲက ပဲျပဳတ္ျပဳတ္တာ စားေတာ္ပဲလို႔ေခၚသတဲ့။ အဲ့ တာေလးတထုပ္ဆဲြခဲ့တယ္..။ အိမ္မွာ အာခ်ားဟဲတို႔ဆီက မျပဳတ္ျဖစ္လို႔ ရူံ႔တြေနစျပဳတဲ့ ပဲေလး အသာထား ေခါက္လို႔ သူ႔စားေတာ္ပဲေလးထုတ္ျပဳတ္ပါတယ္။ စကားမစပ္ ခင္ခင္ေတာသား စေတာ္ပဲကို ဘိုလိုေခၚတတ္ ဘူးရွင့္။ ၂ခုယွဥ္ၾကည္႔ေတာ့လည္း မတူသလိုပါဘဲ..😀😂


မ်က္မွန္အေသပင့္ကာဝင့္ဝင့္ၿပီးၾကည္႔လည္း တူသလိုလိုမတူသလိုလို...။ ဒီက white bean, green pea တို႔ကို အၿမဲဝယ္ၿပီး ျပဳတ္တာဘဲ..အိုေက..လို႔..။
ကိုင္း ပဲလက္၂ဆုပ္ေလာက္ျပဳတ္အုံးမွ..။ ခဲသလဲမေရြးျဖစ္တာအေတာ္ၾကာ ခုမွေတာအိမ္ေလးျပန္သတိရ သလိုလို ဟိုေနရာေလးလြမ္းသေယာင္ေယာင္...အဟဲ...ခံစားမူ႔ေတြလည္းေပးတတ္ပါ့ ကိုစားေတာ္ပဲေလး ရယ္..ဟိုကလည္း ေဘးကေန တြန္းအားေပးပါတယ္ ေသေသခ်ာခ်ာေရႊးေနာ္မိန္းမ ခဲဝါးမိရင္ အရသာ၈ြမ္
ေရာ..ဆိုဘဲ..။ ေရႊးထားတဲ့ အမိူက္ေတြကို ျမန္မာျပည္အမွတ္တရသိမ္းထားရေအာင္ေျပာေတာ့ မ်က္ေစာင္း
ထိုးေတာ္မူပါတယ္..😝😜
ပဲဆိုတာ အားလုံးမနူးရင္ စားမေကာင္း အရြယ္မညီေတာ့ ေရတညစိမ္ကတဲက ေရႊညာဏ္ေတာ္ေတြ ကြန္႔ရ တာေပါ့ေလ။မုန္႔ဖုတ္ဆိုဒါနဲနဲထဲ့ေရစိမ္ပစ္လိုက္တယ္။ ၿပီး အဝတ္ပါးနဲ႔ေရစြတ္ၿပီး အေညွာင့္ထြက္ေအာင္ ထားရတာေလ..။ ဒါကပထမတရက္ၿပီးေတာ့ နဲနဲေလးထြက္လာတာ။
 ဒုတိယရက္က်မွ လွတပတေလး ရွည္ထြက္လာၿပီ..ကဲ..ျပဳတ္ေတာ့မယ္ရွင့္..။
ဘာမွေထြေထြထူးထူးမလိုပါဘူး..။ ဆီနဲနဲ ေဆာ္ဒါနဲနဲ ႀကံသကာရည္(အီေဖကိုယ္တို႔က ျပဳတ္ၿပီး အရည္စစ္ ပုလင္းထဲထည္႔ထားတယ္ေလ) နဲနဲေလာင္းထဲ့။ ဒါဆိုရၿပီ...။ ၾကက္သားမွဳန္႔တို႔ အခ်ဳိမွဳန္႔တို႔ဘာတို႔သြားမထဲ့ 
ေလနဲ႔ အရသာတကယ္ဘဲဂြမ္သြားမယ္...။ ရန္ကုန္က ဟင္းခ်က္ဆရာ ဆရာမႀကီးေတြခ်က္ျပေနတာ ၾကက္ သားမွဳန္႔ခ်ည္႔ဘဲထဲ့ေနတာဘဲ။ ဘာအသားဟင္းဘဲျဖစ္ျဖစ္ ေသခ်ာတာက သူတို႔လွ်ာက အရသာစစ္စစ္ဘယ္
လိုမွ မသိနိုင္ဘူး။ ဒီေတာ့ သူတို႔ဟင္းေတြ အရသာေကာင္းမယ္လို႔မထင္ဘူး..ဟီးဟီး...ျပန္ၾကားရင္ မယ္ငီး
ကိုဝိုင္းကေလာ္ၾကမွာဘဲ...။

ေသခ်ာတာက မေန႔တေန႔ကမွ ခ်က္ျပဳတ္တတ္လာၿပီး အရသာတဖက္ကမ္းခပ္ေကာင္းေအာင္လည္း ခ်က္ တတ္ေလသူႀကီးကမယ္ငီးေပါ့...ရွင္..။ (ကိုယ့္ကိုယ္ကိုေဖာ္ မသူေတာ္ႀကီးေလ.............😁😂😝) ဒီလိုအရသာေကာင္းတဲ့ပဲျပဳတ္ ျပဳတ္ တတ္ဖို႔  ၇ နွစ္ႀကီးမ်ားေတာင္ ျပဳတ္ပစ္ ျပဳတ္ဝဲ ခဲ့တာေတြေတာ့ အသာေလးေမ့ထားၿပီး ၾကြားတာ အရသာရွိထွာ...တကယ္ေတာ့ အလုံးေသးေသးေလးေတြက ပိုစား
ေကာင္းေနသလိုပါဘဲ...။


ေဟာဒီက!!! ပဲဲျပဳတ္ပူပူေလးရွင့္ .....ထမင္းနဲ႔နယ္ရင္ ပဲထမင္း ။ ထမင္းၾကမ္းခဲေလးနဲ႔ေၾကာ္ရင္ ပဲျပဳတ္
ထမင္းေၾကာ္။ အာခ်ားဟဲတို႔ဆီကနံျပားနဲ႔ပဲေပၚဆီဆမ္းဆားျဖဴးရင္ ပဲနံျပား။ ေဟာင္ေကာင္ဆိုင္က အီၾကာ
ေကြးနဲ႔စားရင္ ပဲအီၾကာ။ မုန္႔ဟင္းခါးထဲညွပ္ထဲ့မလား ဆန္ျပဳတ္နဲ႔စားမလား...ထိုဖူးေႏြးနဲ႔အုပ္လည္းရ..
ကဲ..ဘာလိုေသးလည္းရွင္ ေလာကမွေနတတ္ရင္လည္း ေက်နပ္စရာေတြအမ်ားသား...


အားလုံးဘဲရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ႔ၾကပါေစရွင္~~~
#meemeenage

Ps...India ကပဲမဝယ္တာစိတ္မေကာင္းမျဖစ္ပါနဲ႔ ပဲကိုထုတ္ရင္ သဲမပါခဲမေရာ အရြယ္အစားညီေအာင္ေရႊး
ဒါဆိုရင္ ပဲေစ်းက တသက္မက်ဘူးရွင့္...လူတိုင္းစားပါတယ္..ကဲ..အရာႀကီးေလသံလည္းဖမ္းတတ္ပါ့ေတာ္
😅😆😁😂😎😋😉

4 comments:

  1. ပဲျပဳတ္ဆို ရန္ကုန္ကထက္ မန္းေလးက ပဲျပဳတ္အလံုးၾကီးၾကီးေတြကိုပဲၾကိဳက္တယ္ အီၾကာေကြးနဲ႔စား... မန္းသြားခ်င္စိတ္ေပါက္သြားျပီ...။

    မိုးေငြ႔

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဒီကပဲေတြကႀကီးတယ္
      စားလို႔လည္းမဆိုးပါဘူး
      ဒါေပမဲ့အခုပဲေလးကေသးေသး
      စိမ့္စိမ့္ေလး
      အရသာပိုေလးသလို...
      ထင္သလား
      ခဲမွဳန္ေတြေၾကာင့္လား
      ကိုယ့္ငါးခ်ဥ္ကိုယ္ခ်ဥ္တာလား..
      မသိ..ဟိ..
      မႏၱေလးေရာက္ၿပီး
      ေစ်းခ်ဳိနားတည္းတာ
      ဘာစားရမွန္းမသိ
      တကယ္ဘဲ..ခပ္ေၾကာင္ေၾကာင္
      ျဖစ္ခဲ့တာ...

      Delete
  2. ထမင္းေပါင္းမအုိးနဲ့ၿပုတ္တာေ၇ဘယ္ေလာက္ထည့္လည္္းမမီး။အခြံေတြမက်ြတ္ဘူးလား

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေရကိုပဲနဲ႔အတိထည္႔ပါ
      မေက်ာ္ေစနဲ႔အခြံ
      သိပ္မကၽြတ္ဘူး
      ဆီနဲနဲထည္႔တာ
      အခြံမကၽြတ္ဖို႔လားမသိ
      သင္ေပးတဲ့
      က်ဳတီ(ကိုးရီယား)
      သမီးေလးလည္း
      ဘယ္ေရာက္သြားလဲမသိ
      သူသင္ေပးတာ..

      Delete