Tuesday, June 6, 2017

ဂုံရွမ္းဟင္းမ်ားနဲ႔မိတ္ဆက္ေပးမယ္

မဂၤလာပါရွင္~~~
အစားအေသာက္ဆိုတာလူတိုင္းနဲ႔တဲ့ပါတယ္..ေနာ္႔👌 ရွမ္းဟင္းေတြဆိုရင္ လူတိုင္းနားလည္ၾကတာက
ဆီသိပ္မပါတာရယ္ အသီးအရြက္ကိုအမ်ားဆုံးသုံးထားတဲ့အတြက္ က်မ္းမာေရးရူေတာင့္ကေနၾကည္႔လည္း
ေကာင္း စားလို႔လည္းေကာင္း.. ဒီေတာ့ ျမန္မာျပည္မွာ နံမည္ႀကီး လူႀကိဳက္မ်ားလွပါတယ္။ ရွမ္းဆိုတာ
အမ်ဳိးမ်ဳိးကဲြျပားတဲ့ လူမ်ဳိးေတြရွိေသးလို႔ ျပည္မကသိပ္မသိၾကတဲ့ အေရွ႔ရွမ္းက ဂုံရွမ္းလူမ်ဳိးေတြရဲ႔ဟင္း နဲ႔မိတ္ဆက္ေပးပါရေစ။ ရန္ကုန္မွာမရႏိုင္တဲ့ မႏၱေလးမွာလည္း မေရာင္းတဲ့ဟင္းေတြဆိုပါေတာ့..ရွင္..။

ဖတ္ဆန္
ဒီဟင္းရႊက္ကိုေတာ့ရွမ္းလိုေခၚဘဲတတ္တယ္။ ဟင္းခ်ဳိရည္ခ်က္စားတာပါ။ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါး
ျပားရိုက္ၿပီး ရိုးရိုးေလးဘဲခ်က္တာပါ ထုံးစံပဲပုပ္မူန္႔ေလးခပ္လို႔ေပါ့။ အဲဒီဟင္းရည္ ေသာက္ၿပီးရင္ ပါးစပ္ထဲမွာ
အခ်ဳိစဲြက်န္ေနတာဘဲ။ ေရေသာက္ရင္လည္း ခ်ဳိေနတာဘဲ။ ဟင္းခပ္မူန္႔ အခ်ဳိမူန္႔ဆိုတာ ဒီလိုဟင္းရြက္နဲ႔
ေတြ႔ရင္ ထိုင္ငိုသြားေစရမယ္။ လူႀကီးေတြႀကိဳက္ၾကတယ္။ တခ်ဳီ႔ကလည္း ဝက္ရိုး ၾကက္ရိုးေတြနဲ႔ခ်က္ပါ တယ္။ ကိုယ္တို႔ေတာ့ ဘာမွမထဲ့ သားသတ္လႊတ္ပါဘဲ..။

အေမအရမ္းႀကိဳက္ေတာ့ အေမ့ညီမ အေဒၚအိမ္က ခဏခဏလာပို႔တတ္ပါတယ္။ ဒါကသူတို႔လာပို႔ထားတုံး
ကရိုက္ထားတဲ့ပုံ..။ ဝက္နံရိုးနဲ႔ခ်က္ထားတာ..။
ဖတ္မူန္ခို(သရက္ရႊက္ႏုေပါင္းၿပီးေၾကာ္)

 
ဒီဟင္းကေတာ့ မ်ားေသာအားျဖင့္ ေပါင္းၿပီးသားအရႊက္အတိုင္းဝယ္ၾကတာမ်ားပါတယ္။ ၿပီးမွ ေၾကာ္စား သုပ္စားႀကိဳက္ရာလုပ္စားၾကတာပါ။ ကိုယ္တို႔ေတာ့ ခ်က္ၿပီးသားေလးေတြဝယ္တာဘဲ..။ အဲ့တာက သုပ္ထားတာေလးပါ။ အစာပလာအမ်ားႀကီးမပါဘဲ ဆားေလး ငရုပ္သီးမုန္႔ေလးနဲ႔ ၾကက္သြန္နီေလးဆီ သပ္ၿပီး သုပ္တာဘဲ..။ အရသာကေတာ့ လႊတ္ေကာင္းေပါ့...။ ေကာက္ညွင္းေပါင္းနဲ႔တို႔ တို႔စား...။
ဍရင္ေကာက္နဲ႔ငါးခူေပါင္း...
ဒီဍရင္ေကာက္ကေတာ့ က်မတို႔တကယ္စားေလ့ရွိတယ္။ တခ်ဳိ႔ကလည္း ခၽြဲလို႔မႀကိဳက္ၾကဘူး။ ကိုယ္တို႔
ေတာ့ အမ်ဳိးမ်ဳိးခ်က္စားတတ္တယ္။ ဒီဟင္းက တကဲ့ေတာဂုံရွမ္းဟင္းပါ..။ ငါးခူနဲ႔ တျခားဟင္းရႊက္(အေမႊး

အႀကိဳင္ဆိုပါေတာ့) နယ္ဖတ္ၿပီး ဌက္ေပ်ာဖက္နဲ႔ထုပ္ၿပီး ေပါင္းတာပါ။ ဆီမထဲ့လည္းရတယ္။ ငါးခူကဆီ
ထြက္တယ္။ အရမ္းေမႊးအရမ္းစားေကာင္းတာပါ။ ငါးရုပ္သီးအေတာင္းမ်ားမ်ားထဲ့ရင္ ခပ္စပ္စပ္ေလးေပါ့..။

ဍရင္ေကာက္ျပဳတ္သုပ္
ဒါက်ေတာ့ ဍရင္ေကာက္အရြက္ကိုျပဳတ္ၿပီး ျပန္သုပ္ထားတာ..ထုံးစံက ပဲပုပ္မူန္႔ေပါ့..။ဆီမပါပါဘူး။
သံပုရာသီးေလးညစ္လို႔ ကုလားေအာ္သီးေလးညက္ညက္လွီးထဲ့ပါေလ..။ ေျမပဲဆံေလွာ္ေထာင္းေလး
နဲနဲေလးျဖဴး ၾကက္သြန္ျဖဴနီေလး နဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး မေမ့နဲ႔ေနာ္..အဲ့အရည္ကိုလည္း ေကာက္ညွင္းေပါင္း နဲ႔တို႔ကာ စားေပါ့..ရွလႊတ္ ေကာင္းလင့္တည္း... 😂😜

ကိုင္း...တေန႔နဲနဲေပါ့ေနာ့္....မိတ္ေဆြမ်ား သုံးေနၾက အသားမူန္႔ ဟင္းခပ္မူန္႔ အခ်ဳိမူန္႔ အသာထားလို႔
ဒီလို အရႊက္ေလးေတြနဲ႔စမ္းသပ္ခ်က္စားၾကည္႔ၾကပါလား..စားေကာင္းၿပီး က်မ္းမာေရးနဲ႔ညီညႊတ္တာ
အမွန္ေနာ့္..စကားမစပ္ဗ်ာ...တေလာက ဗီဒီယိုကလစ္တခုၾကည္႔မိတယ္။ တကဲ့ စားဖိုမူးႀကီး...တီဗီ
အစီအစဥ္ကေနလာတာဗ်ား.. ၾကက္ဆီထမင္းခ်က္ျပတာေတြ႔မိတယ္..ဖယားဖယား..ရွိသမွ်ဘုရားတ
မိပါတယ္..။သူျပတာ ၾကက္သားမူန္႔ေတြ ခေနာ္တုံးေတြ ဟင္းထဲလည္းထဲ့ ထမင္းထဲလည္းထဲ့ အခ်ဥ္
ထဲလည္းထဲ့..😨😱 ဘုရားစူး ၾကက္ဆီထမင္း... ေအာ္...ကိုယ့္ကိုယ္ကို မခ်က္တတ္ဘူးလို႔ ထင္ေနတာ
အဲ့လိုေတြ႔ေတာ့ အယ္...အီေဖကိုယ္ မယ္ငီး လႊတ္ခ်က္တတ္ပါလား...။ စားဖိုမူးႀကီးဘဲြ႔ခံယူမွေတာ့သဘာ
ဝအတိုင္းအရသာရွိေအာင္ခ်က္ျပပါလားကြယ္...။ တတိုင္းျပည္လုံးကို ခ်က္ျပေနရင္ ကိုယ္က က်မ္းမာ
ေရးနဲ႔ညီညႊတ္တဲ့ အစားအေသာက္နဲ႔မိတ္ဆက္ေပးရမွာေပါ့ေနာ္..။ စပြန္ဆာေပးလို႔ခ်က္ျပရတယ္ဆိုရင္ လည္းမယ္ငီး..ေျပာေတာ့ပါဘူး..ဟီး😷🙊

တခါခါ ၾကားမိတဲ့ စကားတခြန္း "တတ္လို႔လုပ္တာ မဟုတ္ ငတ္လို႔လုပ္တာဟ" ဆိုတဲ့ လူႀကီးေတြေျပာ ဖူးတာ မွန္တယ္လို႔ေျပာရင္ အဲ့စာဖိုမူးႀကီးမယ္ငီးကို ဖေနာင့္နဲ႔လာေပါက္ေလမလားဘဲ
😆😋😁😂

အားလုံးဘဲ ရွင္လန္းခ်မ္းေျမ႔ၾကပါေစရွင္~~~
#meemeenage

8 comments:

  1. ဟင္းရြက္ေလးေတြက လတ္ဆတ္ေနတာပဲ စားခ်င္စရာေနာ္.. အဲလိုလတ္လတ္ဆတ္္ဆတ္စားခြင့္ရေနတာ ကံေကာင္းျခင္းတပါးပဲ မမီးေရ..စကားမစပ္ ဘေလာ့ေတြ သိပ္ေခတ္မစားေပမယ့္ ညီမေတာ့ အျမဲဖတ္ေနေသးတယ္.. မမီးခရီးသြားတုန္း ျပန္လာျပီလားလို႔ လာလာၾကည့္မိေသးတယ္..
    Thinzar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thinzar ညီမေလးကိုမွတ္မိေနတယ္..
      ညီမေလးေကာအစားအစာပို႔စ္ေတြမတင္ေတာ့ဘူးလား
      တကယ္ေတာ့ကိုယ္လည္း
      အေတြ႔အႀကဳံေတြေရးရင္းေျပာရင္းနဲ႔
      ေရးခ်င္မိေနတာေလ..း))))

      Delete
  2. မမီးရဲ႔ ရွမ္းစာလို႔ေခါင္းစဥ္ေတြ႔တာနဲ႔ အေျပးလာတာ..... ဟင္းေတြနည္းနည္းပဲေတြ႔ရလို႔ မတင္းတိမ္ႏိုင္ ေနာက္ပိ႔ုျမန္ျမန္တင္ေစခ်င္..း)

    မိုးေငြ႔

    ReplyDelete
    Replies
    1. အဟဲ..
      အစားအစာေတြကေရးခ်င္ပါတယ္
      ကိုယ့္ဟင္းေတြကေျခာက္ကပ္ကပ္ျဖစ္ေနေတာ့
      သိပ္မတင္ျဖစ္တာပါ..
      လာအုံးမယ္ေလ...
      မၾကာမွီေပါ့.. း)))

      Delete
  3. ဂုံရွမ္းဟင္းကို NJ မွာ စားခ်င္ရင္ ဘယ္လိုလုပ္ရမလဲ။ ဟီးဟီး

    ReplyDelete
    Replies
    1. အဲ့အရႊက္ေတြကဒီမွာမရွိဘူးေလ..
      ရန္ကုန္မွာေတာင္ဍရင္ေကာက္ဘဲရႏိုင္တာ...
      ခုေတာ့အျမင္ေလးနဲ႔စားလိုက္ပါအုံးေလ.. :P

      Delete
  4. စားဖူးတယ္ေညာင္ေရႊမွာေနတုန္းက..သတိရမိျပီ

    ReplyDelete
    Replies
    1. စားဖူးလား...ႀကိဳက္လား..
      မ်ားေသာအားျဖင့္
      အသားငါးအေျခခံတဲ့အစားအစာထဲမပါေတာ့
      လူေတြသိပ္မႀကိဳက္ၾကဘူးတဲ့.. း)))

      Delete