မင်္ဂလာပါရှင်~~~
ငါးဒုက္ခကိုရှမ်းပြည်ကအစားအစာတခုအနေနဲ့ သိကြပါလိမ့်မယ်..။ ထုံးစံအတိုင်းခင်ခင်ရှည်လေး မယ်ငီးနဲနဲလောက်ဒီအကြောင်းကို အကျယ်ချဲ့လို့ရှည်ပါရစေရှင်..။
ငါးဒုက္ခကို ရှမ်းအစားအစာလိုလို အင်းသားအစားအစားလိုလို ဘယ်တိုင်းရင်းသားအစားအစားမှန်းမသိရင်ခုဖတ်ပြီးသာ မှတ်ထားလိုက်ကွယ်..မယ်ငီးရဲ့အစားအစာပေါ့..အဟဲ...ရှုပ်ကုန်ပြီ....
ဒီလိုရှင့် အင်းသားငါးဒုက္ခက ငါးဖိန်းဆိုတဲ့ အင်းထဲကငါးကို ကျောကနေခွဲပြီး အဆာပလာသွပ် နှီးတွေနဲ့ အကောင်လိုက်ပြန်ပြီး ချည်ထုပ် ဆီနဲ့ကြော်တာပါ..။ အင်းသား အဆာပလာတွေလည်း ငရုတ်သီး ချင်း ကြက်သွန်ဖြူ ကြက်သွန်မိတ်နဲ့ (ကိုယ်တို့တော့ ငါးဥရှိရင်ငါးဥပါထဲ့) ဆား ဒီလောက်ပါဘဲ။ ငါးအကောင်ကြီး တဲ့အတွက် ကြော်ရင်ဆီနဲ့ရေပါနဲနဲထည့် အဖုံးလေးအုပ် ရေခန်းရင် ဆီပူပူနဲ့ကြော်စားတာရတာပါ..။
ရှမ်းငါးဒုက္ခက ငါးခူကိုကျောခွဲ ထုံးစံ ချင်း ကြက်သွန်ဖြူ ငရုတ်သီး အစာသွပ်(ရှမ်းအစာသွပ်တာပိုရှင်းပါတယ်)ပြီး ငါးကိုထက်ခြမ်းခေါက် ပြီးနှီးနဲ့တုပ် နို့မို့ရင် ဝါးခြမ်းပြားနဲ့ ညှပ်ပြီး မီးကင်တာပါ...။ ရှမ်းတွေကထုံးစံဆီမပါဘူးလေ..ခုတော့ ဆော်နဲ့ကြည် ဆီနဲ့ကြော်..စိတ်ကူးတဲ့ရာ ငါးနဲ့ပေါ့လေ.. အရင်ကကောက်ညှင်းပေါင်းတွေနဲ့စားဖို့ဖန်တီးကြတာကိုး...
ဒါက မယ်ငီး အင်းသားရှမ်းကပြားတို့အိမ်က ရိုးရာထုံးစံလိုလုပ်စားတတ်တဲ့ ငါးဒုက္ခအကြောင်းပေါ့....ဒီတော့ငါးဒုက္ခဆိုတာ...အင်းသား ရှမ်း ၂ခုလုံးရဲ့ရိုးရာအစားအစာလို့ပြောရင်လည်းမမှားပါဘူး..နော်..
ဒီတခါတော့ အမေရိကားရောက် အင်းသား ရှမ်းကပြားရဲ့ ငါးဒုက္ခကို ချက်ပြအုံးမယ်လေ...ငါးဘဲဒုက္ခရောက်တာမဟုတ်ပါ ချက်သူကြီးလည်း အတော်ဒုက္ခရောက်တာပေါ့ရှင်... 😁ကျမက ငါးကို သံပုရာငရုတ်ကောင်းလေးနဲ့ဆားဘဲ လူးထားတာပါ..။
အဆာပလာကလည်း..ကြက်သွန်မြိတ် နံနံပင် ချင်း ကြက်သွန်ဖြူ ..ဒီလောက်ပါဘဲ..များရင် အရသာရော သွားတယ်.. ကျမက အချိုမုန့် အသားမူန့် အရသာမူန့် ဘာမှမသုံးပါဘူး..သုံးနေတဲ့ ကျမမိတ်ဆွများကိုလည်းကြုံတုံးပြောပါရစေ... ကျမ်းမာရေးရူဒေါင့်ကနေကြည့်လို့ ကြိုးစားပြီး ဖြတ်ကြဖို့အကြံပေးချင်ပါတယ်..။ ကျမငယ်ငယ်ကတဲက မကြိုက်လို့(အနံ့ကြောင့်ပါ) မစားရင်းကနေ ခုမှကျမ်းမာရေးအတွက်ကောင်းတယ်ဆိုတာသိလာရတာပါ။ တကယ်ကောင်းတာပါ..ကျမခုထိဘာအနောက်တိုင်းဆေးတခုမှမသောက်ရဘူး။ ကျမဖြစ်ရင်လည်း အလာဂျီ အနံ့နဲ့ ပတ်သက်တဲ့ရောဂါတခုဘဲ...။ သွေးတိုး ဆီးချို ဘာညာ ခေါင်းကိုက် မခံစားရ ဘူး။ ဒါကအပိုမဆလာ..အဟဲ..ဟင်းချက်ကောင်းတယ်ဆိုတာ အပိုအရသာမူန့်ထဲ့စရာမလိုဘဲ စားကောင်းနေမှ ဟင်းချက်တတ်သူမဟုတ်ပါလား..( အင်း.. အွန်လိုင်းပေါ်ချက်ပြနေတဲ့ ဆရာ ဆရာမများ ထိပ်လာထုခံရတော့မယ်နဲ့တူတယ်..😂
ကိုင်း..အီဖေကိုယ်ငါးလေးဖက်ပြန်သွားရအောင်...ငါးကဝယ်ကတည်းက တကောင်လုံးအလွှာလိုက် အရိုးထုတ်ထားပြီးသားလေး...။ ပုံစံကပိန်ရှည်ရှည် အကောင်လိုက်အရှည်ကို အဆာသွပ်ပြီး ပြန်ချည် ဖို့မလွယ်
ကဲ..ဒီတော့ခေါက်မယ်...ခေါက်တော့လည်းကိုးလို့ကန့်လန့် အဝတ်ခေါက်သလို အထပ်လေးခေါက်ပြီး ရိုးရိုးချည်ကြိုးနဲ့ထုပ်ရင်လည်း မခံမှာကြောက်တော့ Pandan leaves လို့ခေါ်တဲ့ "ဝိုင်သေး"ရှမ်းလိုခေါ်တာ ဝိုင်..ဆိုတာ အရွှက် များသောအားဖြင့် မုန့်တွေအချိုပွဲတွေလုပ်ရင်သုံးတာ..အဲ့တာနဲ့ စည်းလိုက်တယ်...
မီးပြင်းပြင်းဆီနဲနဲနဲ့ မျက်နှာပြင်အားလုံးတင်းအောင်ကြော်တယ်..ခဏလေးပါဘဲ...
ဒန့်တန်တန်...ပြီးတော့ oven ထဲ ၁ဝ မိန်စ်လောက် ထည့်လိုက်ရင်...အိုလာလား..ဘယ်ပြောကောင်းလိမ့်မလဲ သီးစုံချည်ရည်ဟင်းနဲ့...ရှလွှတ်ရှလွှတ်...စားတဲ့အချိန်..ဒါတ်ပုံတောင်မရိုက်အား..ရှင့်..ခွင့်လွှတ်တော် မူပါ....ပိတ်သတ်ကြီးများ....
အားလုံးဘဲရွှင်လန်းချမ်းမြေ့ကြပါစေရှင်~~~
#meemeenage
အုိလြတ္ေကာင္းမဲ့ပုံပဲ။ I tried to order that dish when I was in In Lay. Unfortunately it was done.
ReplyDeleteYes, Inlay style dish have to be patient on fried and
Deleteneed a high skill too.
တခါခါ လူႀကီးေတြေျပာဖူးတဲ့စကားတခြန္း အမွတ္ရမိတယ္။
ဘာတဲ့...
"ေဟ့..တု႔ိကတတ္လို႔လုပ္စားတာဟုတ္ဖူး
ငတ္လို႔လုပ္စားတာကြ.."
ဟီး..ဒီလိုဘဲမွတ္ယူလိုက္ပါရွင္...
း)))))
yummy... :)
ReplyDeleteး))))
Deleteေဆးၾကက္သားေပါင္း
စားလို႔ေကာင္းလား
အေမႀကီးဘာေျပာလဲ..
ဒီအပတ္ လုပ္စားၾကည့္မယ္..
ReplyDeleteစားလို႔အလြန္ေကာင္းေပါ့..
Deleteဘာငါးျဖစ္ျဖစ္ပါေလ...
ကုုိယ္ေလ အင္းေလးအခါခါေရာက္တယ္။
ReplyDeleteငါးဒုုကၡမစားခဲ့ရတာကုုိယ့္ကုုိကုုိယ္မေက်နပ္ဆံုုး။ း)
အုုိင္အိုုရာ
ဟာ...စားခဲ့သင့္တာေပါ့..
Deleteေနာက္တခါထပ္သြား..ေနာ့္
^_^
နယူးဂ်ာစီကိုုအတင္းလာစားတာပိုုေကာင္းမယ္ထင္တယ္။ း)
Deleteဟင္ ခုုမွသတိရတယ္။ ေနရာသစ္ေျပာင္းတယ္ဆုုိလားလိုု ့။ ဘယ္မွာလဲခုု။
အုုိင္အိုုရာ
နယူးဂ်ာစီထဲမွာဘဲကိုပတ္ၿပီးေျပာင္းေနတာ..
Deleteနယူးေယာက္ေလာင္းအိုင္းလန္းမွာလည္း
၃ေနရာနဲ႔တေနရာကapt အတြင္းမွာဘဲ ၂ ခါေျပာင္း
ဒီမွာလည္း ၃ေနရာ နဲ႔တေနရာကapt အတြင္းမွာဘဲ ၂ ခါေျပာင္း
ကိုင္း...ေျပာင္းသလားမေျပာနဲ႔
ပစ္သလားမေျပာနဲ႔..
ဘာတခုမွအတည္တက်ကိုမရွိရဘူး...
^_^