Wednesday, May 11, 2016

ခ်က္စားဝယ္စား ၈

မဂၤလာပါရွင္~~~
လက္ဖက္ေတာကခဏေလာက္ထြက္ၿပီး ဟင္းခ်က္ပါအုံးမယ္ရွင္ း))) ဒီတခါေတာ့ အင္းသားဟင္း ရွမ္းဟင္း
(အထူးသျဖင့္ မအိုင္အိုရာအတြက္) ခ်က္ျပဳတ္ထားတာေတြ ေျပာျပရအုံးမယ္..။

အင္းသားဟင္းဆိုရင္ ခ်င္းၾကက္သြန္ၿမိတ္ေပါမ်ားေတာ့ ႏိုင္ႏိုင္သုံးၾကတယ္ထင္ပါရဲ႔။ ဟင္းေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ခ်င္းေတြအရမ္းထဲ့ဘဲ။ ရန္ကုန္မွာေနတုံးက အကို႔မိန္းမဖက္က တူမေလးအိမ္မွာလာေနေသးတယ္။ သူက
ဟင္းခ်က္ရင္ ခ်င္းမထဲ့ ဆႏြမ္းမထဲ့ပါ။ ဘာျဖစ္လဲဆိုေတာ့ ရင္ပူတယ္ ဆံပင္ကၽြတ္မယ္တဲ့။ ထူးဆန္းတဲ့ အ
ေတြးအေခၚ။ ၿပီးခဲ့တဲ့အပတ္က ေဆးစာတခုမွာပါတယ္ ခ်င္းအစိမ္းလိုက္ တေန႔လက္ဆစ္ေလာက္ ဝါးေပးရင္
အသက္ရွည္တယ္..ဆိုဘဲ..။ အခုက်မေခ်က္စားေလ့ရွိတဲ့ဟင္းကလည္း အင္းသားေျမပဲခ်က္ပါ။

သက္သတ္လြတ္ခ်က္စားတာမ်ားပါတယ္။ ဒီတခါက်မက ငါးေၾကာ္ၿပီးထဲ့တာပါ။ နဲနဲလည္း ျပစ္သြားတယ္။
အေဖခ်က္ရင္ ခပ္က်ဲက်ဲ ေရျပန္ဆီက်န္ေလး ေဂၚရခါးသီးျပဳတ္တို႔စား အရမ္းေကာင္းေပါ့ဗ်ား..။ ခ်က္နည္း လည္းမ်က္စိမွိတ္ခ်က္ရင္ေတာင္ရတယ္..။ လႊယ္ကူခ်က္ကေတာ့ မေျပာနဲ႔ း)))  အဲ..ေျမပဲဆံေလွာ္ကိုေတာ့
ညွက္ညွက္ေထာင္းဖို႔ေတာ့လိုပါလိမ့္မယ္။ ခ်င္းပါးပါးရွည္ရွည္ေလး၊ ကုလားေအာ္သီး နံနံပင္ေတြကိုေနာက္ ဆုံးအိုးခ်ခါနီးမွအေပၚကေနအုပ္လိုက္ရုံပါဘဲ။ စစခ်င္းေတာ့ ထုံးစံအတိုင္း ၾကက္သြန္ျဖဴနီဆီသပ္ေပါ့။ ခရမ္း ခ်ဥ္သီးတလုံးေလာက္ထဲ့ပါ။ အလုံးႀကီးရင္ တဝက္ေလာက္ဘဲထဲ့။ ငါးေၾကာ္ထားတာရွိရင္ ဖဲ့ၿပီးထဲ့ခ်က္ရင္
တခြက္ထဲနဲ႔ ၿပီးတဲ့ဟင္းဆိုပါေတာ့။ အႏွစ္က်က္မွေျမပဲဆံေထာင္း( အဆီထြက္မတတ္ေထာင္းထားတာေနာ္
ဒီမွာေတာ့ ဘလူလူးနဲ႔ ခဏေလာက္ဆိုရင္ရၿပီ က်ဳဳိင္းတုံမွာဆိုရင္ အေဖတို႔ခိုင္းလို႔ အေသေထာင္းရတာ) ထဲ့
ၿပီးမီးေအးေအးေလးနဲ႔တည္ထား..ေအာ္..ပဲပုပ္မူန္႔ေလးနဲနဲခပ္ရွင့္..။ စြန္ထန္ဟင္းရည္ ထိုဖူးေခါက္ေၾကာ္နဲ႔
တို႔စရာ ေကာ္ဖီထုပ္ျပဳတ္ ေဂၚရသီးျပဳတ္ ဆလတ္ရြက္ ပါပါေစေနာ္..ဒါဆိုရင္ လက္ေဆးၿပီး မယ္ငီးတို႔ ကုန္း
ေလႊးခဲ့ၾကတာေပါ့။ အေပ့ါအငံဆိုရင္ က်မတို႔က ဆားတမ်ဳိးထဲသုံးတာပါဘဲ။ ၾကက္သားမူန္႔ အရသာမူန္႔ အခ်ိဳ
မူန္႔ေတြ အသာေခါက္ထားလို႔ ခ်က္စားၾကည့္ပါ။ (က်မ္းမာေရးအတြက္လွ်ာရွည္တာပါေနာ္..ဟီး)
အင္းစကူးမယ္ငီးအတြက္ ငါးကလည္းမပါမၿပီး။ ငါးနဲ႔ ပဲငံျပာရည္ေပါင္းစားတာေျပာျပရအုံးမယ္။ ထုံးစံအ တိုင္းက်မက လႊယ္ကူတဲ့နည္းေတြဘဲတတ္တာဆိုေတာ့..
လႊယ္ကူျမန္ဆန္တဲ့ဟင္းဘဲေျပာစရာရွိပါတယ္ေလ.. ^_^ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ၂ေခ်ာင္းေလာက္ ခ်င္း ၾကက္သြန္
ျဖဴ  ၁ တက္ဆိုရင္ အိုေကပါၿပီ..။

ငါးေလးတပိုင္းကို ဆား ငရုပ္ေကာင္းနဲ႔ႏွယ္ၿပီး ေပါင္းအိုးနဲ႔ ၁၅ မိန္စ္ေလာက္ေပါင္းထား။ ၿပီးဆီအိုးထဲမွာ ဆီပါ
ေလရာထဲ့ၿပီး ခ်င္းနဲ႔ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသပ္ေပါ့။ ၿပီးမွ ပဲငံျပာရည္ ေလာင္းထဲ့ သၾကားအညိဳေရာင္နဲနဲထဲ့။ ခ်က္ ခ်င္းဘဲ က်မေတာ့ ငါးေပါင္းအိုးထဲ ျပန္ေလာင္းထဲ့လိုက္တယ္။
အေပၚကေန ပါးပါးေလးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေတြျဖဴးၿပီး သံပုရာ၂ကြင္းထဲ့လိုက္တယ္။ ညီွနံ႔ေပ်ာက္
ေအာင္ပါ..မခ်ဥ္ဘူး..။ ေနာက္ ၃မိနစ္ေလာက္ဆိုရင္ ခ်ၿပီး ပူပူေႏြးေႏြးစားလို႔ရၿပီေလ..။ ပဲျပားကိုလည္း က်မ
အဲ့အတိုင္းလုပ္စားေလ့ရွိတယ္..။ သက္သတ္လႊတ္သေဘာမ်ဳိးေပါ့။
ေနာက္တခုက ၾကာရိုးပါ။ ၾကာရုိးက အမ်ုိးမ်ဳိးလုပ္စားလို႔ရတယ္။ ဘူးသီးေၾကာ္လိုလည္းလုပ္စားလို႔ရတယ္။
ဟင္းခ်ဳိရည္လည္း ခ်က္စားတယ္။ ဒီတခါက်မက ေၾကာ္ခ်က္သေဘာမ်ဳိးလုပ္တာပါ။ၾကက္သြန္ၿမိတ္ အရင္းပိုင္း
ကအျဖဴပိုင္းကိုေတာက္ေတာက္စင္းၿပီး ဆီနဲနဲနဲ႔ေၾကာ္ ၾကက္အူေခ်ာင္းရွိေနတာနဲ႔ နဲနဲထဲ့လိုက္ေသးတယ္။
ဆား ပဲငံျပာရည္နဲနဲ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတာက္ေတာ္က္စင္းနဲနဲ စီထဲ့ၿပီးေၾကာ္တာ ေကာင္းမွေကာင္းေပါ့ရွင္..။

ေနာက္ရွမ္းဟင္းကေတာ့ မစားခင္ေကာ စားၿပီးေကာ ပုံေတြရိုက္ထားတာ ဘယ္ေရာက္ေနမွန္းကိုမသိဘူး..။
က်မတို႔ က်ဳိင္းတုံ ဂုံရွမ္းဟင္းျဖစ္ပါတယ္။" ေန႔ယမ္း "လို႔ေခၚပါတယ္။ အသားကိုကင္ၿပီး ျပန္ေပါင္းတာပါ။ထုံးစံ
အတိုင္း ဝက္သားေပါ့။ အေမနဲ႔ အဖြားေတြ စားၾကတာ။ အသားခ်ည္းဘဲ အဆီမပါဘူး။ သူတို႔က ေကာင္ညွင္း
ေပါင္းနဲ႔စားၾက တာမ်ားလို႔ ခပ္ေျခာက္ေျခာက္ပုံစံေပါ့။ က်မက ဒီမွာ ၾကက္သားနဲ႔လုပ္တာပါ။ ေနာက္တခါမွ
အေသးစိတ္ပုံနဲ႔တကြေျပာျပပါရေစ..

အားလုံးဘဲရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ႔ၾကပါေစရွင္~~~
မီးမီး

6 comments:

  1. လာစားအံုးမွပဲ။ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. လာခဲ့
      ပရိသတ္အမ်ားႀကီးရွိတဲ့
      ေနရာမွာလက္စြမ္းမျပရတာ
      ၾကာၿပီေနာ္...
      တျပင္ျပင္ျဖစ္ေနတာသိလား..ဟီး

      Delete
  2. Interesting. But it might not be my taste.

    ReplyDelete
  3. ေက်းဇူးပါဗ်ဳိ ့..
    ကုုိယ့္အတြက္ မွတ္မွတ္ရရ ဆုုိေတာ့ ပိုုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
    ကုုိယ္ကေတာ့ ငါးနဲ ့ပဲပုုတ္နဲ ့ပိုုၾကိဳက္မယ္။ ကိုုယ္ေျမပဲျပဳတ္အရမ္းၾကိဳက္သေလာက္က်န္တာက် မစားခ်င္ဘူး။ ဘာလိုု ့မွန္းကိုုမသိဘူး။ ေျမပဲေၾကာ္က်ေတာ့လည္း စားခ်င္တဲ့အခါစားတယ္။
    ဒါေပမဲ့ရွမ္းဟင္းေတြကေတာ့ ၾကိဳက္ျပီးသားပဲ။
    အုုိင္အုုိရာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ရွမ္းဟင္းႀကိဳက္တဲ့သူကိုအျပင္မွာတကယ္ဘဲခ်က္ေကၽြးခ်င္ထွာေနာ္... း))))

      Delete