Friday, June 27, 2014

က်ဴ ိင္းမိုင္@ဇင္းမယ္မွမနက္စာမ်ား..


မဂၤလာပါရွင္~~~

ဟိုဟိုဒီဒီစဥ္းစားရင္လည္းတေန႔ေန႔ ဘာခ်က္စားရင္ေကာင္းမလဲ ဆိုတာဘဲစဥ္းစားမိပါတယ္။ တေန႔ ၃ နပ္ 
စားဖို႔ကက်မတို႔မွာ တာဝန္ရွိတယ္ေလ မဟုတ္ဘူးလား။ မနက္စာကို ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက ေကာ္ဖီ ေပါင္ 
မုန္႔တို႔နဲ႔ၿပီးတတ္ေပမဲ့ ကိုယ္တို႔ရွမ္းေတြက်ေတာ့ အေငြ႔တေထာင္းေထာင္းထေနတဲ့ ေခါက္ဆဲြတို႔ ေကာက္ ညွင္းေပါင္း နန္တုန္(အသားခဲ) ဝက္ေခါက္ေၾကာ္ ထိုဖူးသုပ္ ဒါမ်ဴ ိးေတြစားမွဝမ္းမီးကၿငိမ္းတယ္လို႔ထင္တာ ကိုး..။ ဒီမွာလည္းမနက္ဆိုရင္ ေကာ္ဖီခြက္ေတြကိုင္ၿပီးအလုပ္ကိုအေျပးအလႊားသြားၾကရင္းလမ္းမွာေသာက္
ၾကတာမ်ားတယ္။သူတို႔ အေခၚ Cereal ေျပာင္းဖူးတို႔ ေကြကာအုပ္လို႔ က်မတို႔သိတဲ့အစာေတြနဲ႔ႏို႔ေသာက္ ၾကတာဘဲ။ အိမ္မွာေနတဲ့အခ်ိန္ဆိုရင္ သူတို႔လည္း မနက္စာကို က်က်နနစားၾကတာ။ ပရိုတိန္းဓါတ္ကအ
ေရးႀကီးတယ္ဆိုၿပီး ၾကက္ဥ ဝက္ေပါင္ေျခာက္ ခ်ိစ္ေတြ အသီးအႏွံေတြ ပန္ကိတ္ေတြ စားၾကတယ္။ ကိုယ္ ကသိပ္မႀကိဳက္ေတာ့ စားစရာမရွိသလိုခံစားရတယ္ေလ။


ရန္ကုန္မွာဆိုရင္ မုန္႔ဟင္းခါး အုန္းႏို႔ေခါက္ဆဲြ ပဲျပဳတ္ထမင္းေၾကာ္ အေၾကာ္စုံ..ေရႊးစရာေတြအမ်ားႀကီး..။
က်ဴ ိင္းတုံမွာေတာ့ ထိုဖူးေႏြး ေခါက္ဆိန္႔  ေကာက္ညွင္းေပါင္း..အိုး...အမ်ားႀကီးပါဘဲ။ ဒီမွာေတာ့ ေနာက္ဆုံး
ခုေလာေလာဆယ္ ဒိန္ခ်ဥ္ဗူးေလးနဲ႔ ႏွစ္ပါးသြားေလးကေနရတာေပါ့ အရင္ကေခါက္ဆဲြထုတ္ေတြျပဳတ္စား
တတ္တယ္။ ဓါတုပစၥည္းေတြပါတာမ်ားလို႔ ခုရပ္လိုက္တယ္။ ဟိုး..တေလာက တီဗီထဲမွာ က်ဴ ိင္းမယ္ကစား
ေသာက္အေၾကာင္းေတြၾကည့္ရင္း သတိရလာလို႔..ေျပာျပအုံးမယ္။


က်မဟိုမွာ ၉ ႏွစ္ေနခဲ့တဲ့ကာလတေလ်ာက္လုံး မနက္မနက္ဆိုရင္ ေကာ္ဖီတို႔ဘာတို႔ဆိုတာ ေဝးေဝးေရွာင္ တယ္။ အဟဲ..ေရွာင္လို႔လည္းရတယ္ေလ..စားစရာမွအမ်ားႀကီး..။ မနက္ ၈ နာရီအလုပ္ထဲဝင္ရတာကို  ၇ နာရီထိုး နာရီႏိုးစက္ကေအာ္မွ ပိတ္ၿပီး ျပန္ႏွပ္ေနတတ္ေသးတယ္။ အိပ္ယာကထ ေရခ်ဴ ိးခန္းဝင္ အဝတ္ အစားလွဲၿပီး အလုပ္ကို အေျပးအလႊားသြားရတယ္။ အိမ္နဲ႔ အလုပ္က ၁ဝ မိနစ္တိတိ လမ္းေလ်ာက္ရတယ္
ေလ။ မနက္စာကိုအလုပ္ေရာက္ၿပီး Time-card လုပ္၊ အလွျပင္..ဟီး..အိမ္မွာကအဝတ္ေလာက္ဘဲလွဲဖို႔အ ခ်ိန္ရွိတာေလ။ အားလုံးအဆင္သင့္ၿပီးသြားမွ မနက္စာကို ေမာ္ေတာ္ဆိုင္ကယ္ေဘးတဲြယာဥ္ေတြလာေရာင္း
တာကို ဒူးေလးနန္႔လို႔ေစာင့္ေနရုံပါဘဲ။ 

လမ္းေဘးတေနရာကေမာ္ေတာ္ယာဥ္
ေခါက္ဆဲြဆိုင္ credit to google
ေခါက္ဆဲြသည္နဲ႔ ထမင္းသည္ မနက္ ၉နာရီမထိုးခင္ေလာက္ဆိုလာတယ္။ထမင္းသည္က မနက္ဆိုရင္
ေကာက္ညွင္းနဲ႔ အသားကင္ေတြ အမယ္စုံလွေသာ ငရုတ္သီးေထာင္းအမ်ဴ ိးမ်ဴ ိးေတြ ရုိးရာဟင္းေတြ ပါလာတတ္တယ္။ ပိႏဲၷသီးျပဳတ္သုပ္ နဲ႔ ဟင္းေပါင္းေတြ မွ်စ္ခ်ဥ္စင္းအစပ္ခ်က္ကေတာ့ အၿမဲပါတတ္တယ္ ဇင္းမယ္သူေတြေတာ့ ေကာက္ညွင္းေပါင္းေတြစားတတ္ၾကတယ္။ ဟင္း၂ထုပ္ နဲ႔ ေကာက္ညွင္းေပါင္း ၁ ထုပ္ဝယ္မွ ၁ဝ ဘတ္ေတာင္မက်ဘူး။ တမ်ဴ ိးမွ ၂ ဘတ္ ၃ဘတ္ေလာက္ဘဲေပးရတာ..။ အဲဒီတုံးကေငြေစ်း
ကလည္း ၂၅ ဘတ္ကို ၁ေဒၚလာေစ်းေလ..။ လြန္ခဲ့ေသာ ၂၅ႏွစ္သာကာလလို႔ေျပာရင္ေတာင္ရၿပီ..။ ေခါက္
ဆဲြခင္ကေတာ့ ေခါက္ဆဲြသည္ကိုဘဲေစာင့္စားတာမ်ားတယ္။ 

အမဲသားေခါက္ဆဲြ
credit to google
အမဲသားလုံး ဝက္သားလုံး အမဲသားအေၾကာေတြပါတဲ့အသားတုံးႀကီးကိုႏူးေနေအာင္ျပဳတ္ထားၿပီးဟင္း
ရည္အိုးထဲစိမ္ထားတာ၊ မွာစားမွ ဆယ္ၿပီးလွီးခၽြတ္ေပးတာ..ေဘးကေန အေၾကာပိုင္းေတြ နဲနဲပိုထည့္ပါ
ေခါက္ဆဲြနဲနဲဘဲထည့္ပါ ပဲပင္ေပါက္မ်ားမ်ား အရႊက္မ်ားမ်ား ဒီလိုအမွာစကားအမ်ားႀကီးေျပာတတ္တဲ့ေဖါက္
သည္ႀကီးမယ္ငီးကို သူတို႔တခါမွ မျငဴစူဘူး၊ၿပဳံးၿပဳံးေလးနဲ႔ထည့္ေပးတတ္တယ္။ "နမ့္တုတ္"လို႔မွာရင္ ေသြးအ
စိမ္းကိုပန္းကန္ထဲတဇြန္းေလာက္ခပ္ထည့္ေပးၿပီးဟင္းရည္ပူပူနဲ႔ ေရဆူဆူမွာေဖ်ာ္ထားတဲ့ေခါက္ဆဲြပူပူကို

ေလာင္းထည့္ေပးလိုက္ရင္ ဟင္းရည္ကခပ္ညိဳညိဳအေရာင္နဲ႔ ေလ..သူတို႔ေတာ့ အရမ္းစားၾကတာဘဲ။ ကိုယ္
ေတာ့တခါေလာက္စားဖူးသြားရင္ၿပီးတာဘဲ။ အၿမဲတမ္းစားေလ့မရွိဘူး။ သူတို႔အသားက အရမ္းႏူးေတာ့
ေတာ္ရုံသူ႔ဆီမွာစားရင္ အမဲသားလုံးဝက္သားလုံးမွာစားဖို႔ သတိမရၾကဘူး..။ ႏူးအိေနတဲ့ အသားနဲ႔ စားၾက

တယ္ေလ။ေခါက္ဆဲြသည္လင္မယားမွာ ခေလးေလးတေယာက္ ေက်ာင္းပိတ္ရင္လိုက္လာတတ္တယ္။ သူကအရုပ္ေတြကို တန္းစီခ်ထားၿပီးေပါင္ခ်ိန္တရားစီရင္ခန္းကြ..ဆိုၿပီး..ဓါးနဲ႔အားပါးတရ ေခါင္းေတြျဖတ္
ေနလို႔..ေတာ္ေတာ္လန္႔သြားဖူးတာ အမွတ္ရေနေသးတယ္။ (အဲ..ေခတ္က
ေပါင္ခ်ိန္ေခတ္ေလ...) ခုံေတြပါေတြလည္းမပါပါဘူး။ ဒီလိုမိုးတိုးမတ္တပ္ နဲ႔ဘဲ ရွလႊတ္ရွလႊတ္လုပ္ခဲ့ရတာဘဲေလ..။
ငါးဆန္ျပဳတ္ credit to google
စိတ္ကူးေပါက္ရင္ (မန္ေနဂ်ာနဲ႔လည္းၾကည္တဲ့သူဆိုေတာ့..ဟီး) အျပင္မထြက္ရဆိုေပမဲ့ မားကတ္တင္း အဖဲြ႔ကသူေတြဆိုင္ကယ္ေနာက္ကကပ္ၿပီး လမ္းထိပ္ကေစ်းထဲမွာ ပဲႏို႔ရည္နဲ႔ အီၾကာေကြး၊ ႏို႔မို႔ရင္လည္း သူတို႔အေခၚ က်ဴတ္ ကိုယ္တို႔ကေတာ့ဆန္ျပဳတ္ေပါ့ ဒါေပမဲ့ ထိုင္းမွာ ဆန္ျပဳတ္ ၃မ်ဴ ိးရွိတာဗ်..။ သူတို႔မနက္ မနက္စားတတ္တဲ့ဆန္ျပဳတ္ဆိုတာက ထမင္းကိုအသားျပဳတ္ရည္ေလးနဲ႔ျပန္က်ဴ ိၿပီး အသားလုံးေတြ တရုတ္နံနံပင္ေတြထည့္တာ။ ငါးေတြ ပုဇြန္ေတြနဲ႔လည္းစားတတ္တယ္ေလ။ ဒါကိုသူတို႔က ဆန္ျပဳတ္လို႔ေခၚ ၾကတယ္။ ေခါက္တုမ္..ေပါ့..ရွမ္းလိုအေခၚျခင္းတူၾကပါတယ္။

ေခါက္တုမ္ကြီး credit to google
ေနာက္ဆန္ျပဳတ္တခုက ဆန္ျပဳတ္အျဖဴထည္ကို ဟင္းေတြနဲ႔စားတာ၊ ဟင္းကလည္း ခပ္ေျခာက္ေျခာက္ေပါ့ ဝက္အူေခ်ာင္းေၾကာ္ ဆားငံဘဲဥ မုန္ညွင္းရွလကာရည္စိမ္ ကန္စြန္းရႊက္ေၾကာ္ ပုဇြန္ေျခာက္သုတ္တို႔ဘာတို႔
ေပါ့..။ ညလည္စာတို႔ ညစာခပ္ေပါ့ေပါ့စားခ်င္ရင္ အဲလိုစားတတ္ၾကတယ္။ ဒါကိုေတာ့ ေခါက္တုမ္ကြီး..တဲ့

က်ဴ တ္ credit to google
ေနာက္တခုကက်မႀကိဳက္တဲ့ "က်ဴတ္"ဆိုတာေပါ့။ ဆန္ကိုအေစ့ေပ်ာက္ေအာင္က်ဴ ိထားတာေလ။ဂ်င္းမ်ားမ်ား
နဲ႔ဆိုရင္ ဂြတ္မွဂြတ္ဘဲ စပယ္ရွယ္ဆိုရင္ ၾကက္ဥတလုံးေဖာက္ထည့္ေပးပါတယ္။

 
က်ဴ ိင္းမယ္မုန္႔ဟင္းခါး(က်ဴ ိင္းတုံမုန္႔တီနဲ႔အတူတူဘဲ)
 credit to google
ေစ်းသည္ဆီကေန သူတို႔မုန္႔ဟင္းခါး (က်မတို႔က်ဴ ိင္းတုံမုန္႔တီလိုဘဲေလ ဝက္ေသြးနဲ႔ခ်က္တာ၊သူတို႔ ကေတာ့ မုန္႔တီဖတ္ေသးေသးမွ်င္မွ်င္နဲ႔စားတယ္ေလ။ျမန္မာမုန္႔ဟင္းခါးလိုေပါ့) လည္း ၃မ်ဴ ိးေလာက္ပါတတ္ပါတယ္။
က်ဴိင္းမယ္မုန္႔ဟင္းခါးက ဝက္သားနဲ႔ခ်က္ၿပီး ထိုင္းမုန္႔ဟင္းခါးက ငါးနဲ႔အုန္းႏို႔ပါတယ္။ ေနာက္..ေအာက္ျပည္
နယ္ဖက္ကဆိုရင္ တကယ္စပ္တယ္။ ေနာက္ ၾကက္သားနဲ႔ခ်က္တဲ့ အစိမ္းေရာင္ဟင္း( ကိုင္ေခဝ္ဝမ္)၊ အနီ
ေရာင္ဟင္း(ကိုင္ဖစ္) တို႔ဆိုတာက ထမင္းနဲ႔စားသလိုမုန္႔တီဖတ္နဲ႔လည္းစားတတ္ၾကတယ္။ က်မတို႔လို ဟင္း
ရည္အမ်ားႀကီးဆမ္းစားတာမ်ဴ ိးမဟုတ္ဘဲ အသုပ္သေဘာမ်ဴ ိး အရည္နဲနဲေလာက္ဘဲစားတယ္ေလ။ေမာ္
ေတာ္ဆိုင္ကယ္သမားလာေရာင္းရင္ ဟင္းရည္ေတြကနဲနဲေႏြးေႏြးလာက္ဘဲရွိေတာ့တာ။ သိပ္မပူေတာ့
က်မေတာ္ရုံမဝယ္စားျဖစ္ဘူး။ မုန္႔ဟင္းခါးဆိုတာ ပူပူေလးမွ ရွလႊတ္လို႔ေကာင္းတာေလေနာ့္ ^_^

ငါးနဲ႔ခ်က္တဲ့မုန္႔ဟင္းခါး(ခနုမ္ဂ်င္းနမ့္ယာ..လိုေခၚတယ္)
 credit to google
"ခႏုမ္ဆိန္႔" "ခႏုမ္ဂ်င္း" ဆိုတာမုန္႔တီဖတ္ကိုေခၚတာ။ ဒီေတာ့ က်ဴ ိင္းမယ္ကမုန္႔တီကို "ခႏုမ္ဂ်င္းနမ့္ေနအိုဝ္" လို႔ေခၚၿပီး ငါး၊အုန္းႏို႔နဲ႔ ခ်က္တာကိုေတာ့ "ခနုမ္ဂ်င္းနမ့္ယာ" လို႔ေခၚပါတယ္။ "ခႏုမ္" တလုံးထဲက်ေတာ့ မုန္႔လို႔အဓိပၸါယ္ရပါတယ္။ အင္း..ျမန္လိုအသံထြက္ကိုအနီးစပ္ဆုံးေရးၾကည့္တာပါဘဲ..နမ့္ယာဆိုတဲ့ ငါးနဲ႔ ခ်က္တာ ခုေနာက္ပိုင္းသြားေတာ့ ငါးအသားလုံးေတြထည့္ေပးတတ္တာေတြ႔ရတယ္။ စားလို႔အရမ္းေကာင္း
ဘဲ။ အားလုံးတူတာတခုက ကပ္စားရတဲ့အရႊက္ေတြ အမယ္အမ်ားႀကီးရွိတာပါဘဲ။ က်မေတာ့တကယ္ႀကိဳက္
တယ္။ 


သြားရင္းလာရင္းနဲ႔ ဘန္ေကာက္တေနရာမွာ မုန္႔တီဘူေဖးေတြ႔ဖူးတယ္။ ဟင္းရည္မ်ဴ ိးစုံနဲ႔ေပါ့။ အဲဒီအခ်ိန္တုံး
ကဗိုက္ျပည့္ေနတဲ့အခ်ိန္ဆိုေတာ့ မဝင္လိုက္ရဘူး..။ ကဲ..ေနာက္တခါက်ရင္ က်ဳ ိင္းမယ္က နံမည္ႀကီးဆိုင္
ကနံမည္ေက်ာ္တဲ့ ေခါက္ဆဲြေတြအေၾကာင္းေျပာျပအာလူးဖုတ္မယ္ေနာ္...ဒီေန႔ေတာ့ မနက္စာ ဒိန္ခ်ဥ္ေလး
စားလိုက္အုံးမယ္... း))))


အားလုံးဘဲရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ႔ၾကပါေစရွင္~~~
မီးမီး

6 comments:

  1. ထိုင္းမုန္႔တီ၊ မုန္႔ဟင္းခါးေတြ
    အားလုံးႀကိဳက္တယ္..
    km

    ReplyDelete
    Replies
    1. အၾကိဳက္ျခင္းတူေနေပါ့ း)))

      Delete
  2. တူတယ္မမီးေရ..မနက္ဆို ဒီကလည္း ဒိန္ခ်ဥ္ဘဲေလ...လြယ္တယ္ ဗိုက္လည္း ေလမပြဘူး
    ဆန္ျပဳတ္လည္း ဆန္အေစ့ေပ်ာက္ေအာင္ က်ဳိထားတဲ့ဟာမ်ဳိး ႀကိဳက္တယ္
    ဒီမွာစားတတ္ၾကတဲ့ မနက္စာ ေပါင္မုန္႔ေလးေတြေတာ့ ႀကိဳက္ပါတယ္။
    အလုပ္မ်ားတဲ့ ေန႔မ်ဳိး ေတြမွာ မနက္နဲ႔ ေန႔လည္စာကိုေပါင္းၿပီး belegtes Brötchen
    ေလး စားလုိက္ရင္ အေတာ္ပဲ။

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဒိန္ခ်ဥ္ကအရႊယ္တင္တယ္ဆိုဘဲ..
      အရႊယ္ေလးလည္းတင္ခ်င္သား..ဟီး
      ဆန္ျပဳဳတ္ႀကိဳက္တဲ့သူနည္းတယ္လို႔အသိတေယာက္ေျပာဖူးတယ္။
      ကိုယ္ေတာ့ ႀကိဳက္တယ္။ Germanyမွာေနတုံးကစားဖူးတဲ့၊
      Spinach and Feta Puff Pastry အရမ္းႀကိဳက္ဘဲ၊
      အိမ္နားကဆိုင္မွာရတယ္ေလ..။
      ယူရိုဖက္ကအသားသြပ္ေပါင္မုန္႔ေတြက၊
      ရွင္းရွင္းေလးအေမရိကထက္
      အမ်ားႀကီးေကာင္းတာအမွန္ဘဲ ^_^

      Delete
  3. ဒီလုုိပိုု ့စ္မ်ဳိးဆိုုသိပ္စိတ္၀င္စားတာေပါ့။
    ထပ္တင္အုုန္းေနာ္။
    မုုန္ ့တီဘူေဖးစားခ်င္တာမီးမီးရာ။
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဒီတခါျပန္ရင္စားျဖစ္ေအာင္စားခဲ့မယ္..
      ဟင္းရည္ေတြက ၇ မ်ဴ ိးေလာက္ေတာင္ရွိတာတဲ့..

      Delete