ဒီတလလုံးက်မ အိမ္မွာမကပ္ဘူး..။ ေဝၚဒစ္စနီ အေၾကာင္းေရးမလို ့ပထမရက္ကေနမတက္ေတာ့ဘူး..။
လူနဲ ့စိတ္နဲ ့မကပ္ရင္ ဘာမွမျဖစ္လာေတာ့ဘူးေလ..။ ဒီတခါ ၾကားျဖတ္ၿပီးစားေၾကာင္းေသာက္ေၾကာင္းေတြ
ေျပာျပရအုံးမယ္..။က်မေတာ့ "မ်က္ႏွာဘုတ္အုပ္"မွာလည္း သူမ်ားဘာေတြခ်က္တာလဲဘဲ သြားေခ်ာင္း
တယ္။ ကိုယ္က တပတ္စာ တခါဝယ္ရတာ..။ တခါခါဝယ္ရင္ ဘာဝယ္လို ့ဘာခ်က္ရမွန္းကိုမသိဘူး..။ မိတ္ေဆြမ်ားလည္းက်မလို ျဖစ္တတ္မယ္ထင္ပါတယ္..။
လုပ္စားတာလည္းလြယ္တယ္..။ သူ ့ေဆာ့စ္ကိုဒီမွာရယ္ဒီမိတ္ပုလင္းရွိတယ္ေလ..။ ပဲငံျပာရည္ပါဘဲ..။
ဘာေတြေရာထားလည္းေတာ့မသိဘူး..က်မက အဲဒီထဲကို မုန္လာဥျဖဴနဲနဲျခစ္ထဲ့၊ ဝါဆာဘီ wasabi သြား
တိုက္ေဆးလိုမ်ဳိးဗူးေလးနဲ ့ရွိတယ္..နဲနဲထဲ့ ၿပီးေခါက္ဆဲြကိုေရာထားတဲ့ ေဆာ့စ္ရွည္ထဲစိမ္ျပီး ရွလူး ဘလူး
ျမည္ေအာင္စုတ္သြင္းလိုက္တာဘဲ..
ဒါက က်မရဲ ့ဟုမ္းမိတ္ဆိုဘာ...မနက္စာေလ..သူမ်ားေတြလိုေကာ္ဖီ ေပါင္မုန္ ့စားတတ္ဘူး..။
တခါခါ လည္းပုံထဲကအတိုင္း ကမ္ခ်ီနဲ ့သုပ္စားလိုက္တာဘဲ...ပဲငံျပာရည္ရယ္ ငရုပ္ေကာင္း ဆားနဲနဲေလး..
ဒါကေတာ့ ပဲေခါက္ဆဲြထုပ္ေလးပါ...လူကလည္းေနရင္းအသားေတြသိပ္စားခ်င္စိတ္မရွိေတာ့ဘူး...။
ဘယ္ေတာ့မွ မဝယ္စားေတာ့ဘူးလို ့ဆုံးျဖတ္ထားတယ္..။
အီတလီေခါက္ဆဲြကိုလည္း..ကိုယ့္နည္းကိုယ့္ဟန္နဲ ့ ၾကက္သား Hem နဲ ့ခ်ိစ္ ေရာၿပီး လုပ္စားတတ္
ေသးတယ္..။ ဟား..တီဗီေပၚကဟင္းခ်က္ဆရာႀကီးမ်ားလို ့ႏြားနို ့ေတြ ငရုပ္ေကာင္းေတြ ဘာေတြနဲ ့
မဆိုးဘူး..ငံခ်ဳိခ်ဳိေလး...စားေကာင္းဗ်ား...။
မဆိုးဘူး..ငံခ်ဳိခ်ဳိေလး...စားေကာင္းဗ်ား...။
မအိုင္အိုရာလို ဘိန္းမုန္ ့လုပ္ၾကည့္တာေလ...အမေရ..တခုက အုန္းသီးထဲ့တယ္ တခုကမထဲ့ဘူး..။
တကယ္စားေကာင္းတယ္ေနာ္..ေမႊးေနတာဘဲ..ခဏခဏလုပ္စားျဖစ္တဲ့မနက္စာေလးေပါ့..။
တကယ္စားေကာင္းတယ္ေနာ္..ေမႊးေနတာဘဲ..ခဏခဏလုပ္စားျဖစ္တဲ့မနက္စာေလးေပါ့..။
အမ်ဳိးသားကလည္းအာလူးအရမ္းႀကိဳက္ အာလူးကက္သလိတ္စားခ်င္တယ္ဆိုလို ့ သူမ်ားနည္းေတြၾကည့္
ၿပီး ေၾကာ္ေပးလိုက္တယ္ နဲနဲညိုတဲ့ဟာက ၾကက္ဥနဲ ့အေၾကာ္မုန္ ့မပါရိုးရိုးအာလူးလုံးေၾကာ္..ၾကက္ဥနဲ ့
နဲ ့အေၾကာ္မုန္ ့ေတြၾကားထဲ အာလူးလုံးေလးကိုေရာလိမ့္ၿပီးမွ ေၾကာ္ရင္ ပိုၾကြတ္ရြေလးျဖစ္လာတယ္..
ၿပီး ေၾကာ္ေပးလိုက္တယ္ နဲနဲညိုတဲ့ဟာက ၾကက္ဥနဲ ့အေၾကာ္မုန္ ့မပါရိုးရိုးအာလူးလုံးေၾကာ္..ၾကက္ဥနဲ ့
နဲ ့အေၾကာ္မုန္ ့ေတြၾကားထဲ အာလူးလုံးေလးကိုေရာလိမ့္ၿပီးမွ ေၾကာ္ရင္ ပိုၾကြတ္ရြေလးျဖစ္လာတယ္..
မနက္စာေတြဖက္ကေန ဟင္းေတြဖက္ ကူးအုံးမွ... ^_^
ငါးၾကြတ္ၾကြတ္ေၾကာ္ၿပီး ပုလင္းဖင္နားကပ္ေနတဲ့ ပဲငါးပိအစပ္နဲ ့ ေျပာင္းဖူးမုန္ ့ေလးနဲနဲ ေရေရာၿပီး
အိုးေပၚခဏခ်က္လိုက္..ေနာက္ေလာင္းထဲ့လိုက္တာ...ေကာင္းမွေကာင္း...
အိုးေပၚခဏခ်က္လိုက္..ေနာက္ေလာင္းထဲ့လိုက္တာ...ေကာင္းမွေကာင္း...
ေရာင္းတာေလ..က်မေနခဲ့တုံးကခဏခဏမွာစားခဲ့ရတဲ့ဟင္းေပါ့...။ က်မေတာ့ ၾကက္သားေတာက္ေတာက္ စင္းနဲ ့ေၾကာက္တာပါ..။
ၾကက္သားနဲ ့ပဲသီး..အေမကေတာ့ ဝက္သား၃ထပ္သားနဲ ့ခ်က္စားေလ့ရွိတယ္...။ ဒီလိုဟင္းခ်က္ရင္ သံပုရာ
သီးနဲ ့ငရုတ္သီးေထာင္း..ပါရင္လႊတ္ေကာင္းဗ်ဳိ ့..
ေဟာ္တယ္အခန္းထဲ တေယာက္ထဲ ေၾကာင္ေတာင္ေတာင္နဲ ့ ေလကတိုက္ ႏွင္းကက် အစားအေသာက္
ကလည္းဆင္းရဲ..စိတ္ပိန္ခ်က္... ၁ဝဝ % ..၊ အျပင္မထြက္ႏိုင္ဘဲ ရွိတာမွာစားရတယ္...
က်မေတာ့ ဆန္ျပဳတ္ရွိတယ္ဆိုလို ့ ၂ခါ ၃ခါေလာက္စားတယ္..သူတို ့စပါကက္တီ ကိုၾကည့္ပါအုံး...
ခ်ိစ္ပင္လယ္ေပၚမွာ ခ်စ္ထပ္ျဖဴးၿပီး ေနာက္ထပ္ခ်စ္လိုက္ပဲြေသးေသးတခုပါ ေပးပါတယ္...အီး..ဟီးဟီး..
သူမို ့လို ့ေန ့တိုင္းမွာစားႏိုင္တယ္
ၾကက္သား ပုဇြန္..ဒါဘဲကြာတာ..အတူတူပါဘဲ...
ဘာညာနဲ ့ ဟူး...
ေဘးခ်ၿပီးသူ ့ပုဂံကိုခြတုတ္ခဲ့တာဘဲ..သူမ်ားေတြၾကည့္လည္း ..ဂရုမစိုက္ဘူး..ေနာ့္..ဘာျဖစ္လဲ..
ၾကက္သားေၾကာ္...တခါဝယ္ရင္ အခ်ဥ္ခြက္အလကားအပိုင္ရတယ္ေနာ္..မိုက္စ္..စတီးခြက္ေလးဗ်...
လို ့အံၾသမိတယ္..ေတာ္ေတာ္ေကာ္ဖီႀကိဳက္တဲ ့အေမရိကန္ေတြ...ႏိုင္ငံတကာက ေကာ္ဖီမ်ဳိးစုံ ဝယ္ၿပီး အဲ့ဒီ
ေနရာမွာဘဲႀကိတ္ၿပီးယူသြားၾကတယ္..အနံေလးေမႊးေနတာဘဲ...
ေနာက္ဆုံးေတာ့.....ဂရင္းတီးေပါ့..ရွင္.....
ကဲ.....ရက္ေပါင္းမ်ားစြာ အူသိပ္မစိုေျပခဲ့လို ့ ဒီေန ့စာေရးရင္း..ခႏၶယ္ကိုယ္ထဲကပိုးေလာက္လန္းေတြ ကိုျပန္ေျဖသိမ့္ေပးလိုက္တယ္ေလ... :))))
အားလုံးဘဲရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ ့ၾကပါေစရွင္~~~
မီးမီး
Yummy
ReplyDeleteyes...yummy in that time :P
Deleteခ်ိစ္ပင္လယ္ေပၚ ခ်ိစ္ျဖူးထားတာ ၾကည့္ရတာေတာင္ ေတာ္ေတာ္အီသြားတယ္ :D အေပၚက ငါးေၾကာ္စားခ်င္တယ္..
ReplyDeleteဟုတ္ပါ့ ..ခ်ိစ္အစား ေတာင္ႀကီးညေစ်းအေပၚဖက္က ထ ၄သြားတဲ့လမ္းေပၚမွာ
Deleteပန္းေသးညီအမေတြေရာင္းတဲ့ ထိုဖူးေႏြး ဆိုရင္ ဘယ္ေလာက္ေကာင္းလိမ့္မတုံး..ေနာ့္.. :))
(ေျပာရင္းနဲ ့သတိရတာကြာ..)
မမီး အားလံုးစားခ်င္စရာေတြခ်ညး္ပဲ ဒါေပမယ့္ေတာ္ေတာ္အီမယ္ေနာ္...အဲလိုစားျျပီးရင္း ရွမ္းစာခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလးျပန္မစားခ်င္ဘူးလားအစ္မ...ဟိ ရန္စသြားသည္...။
ReplyDeleteဟြန္ ့..ဒီခေလးမေလးေနာ္...စားခ်င္ေနပါတယ္ဆို...
Deleteဝယ္စားတဲ့ဟာေတြဆိုရင္လည္း..
ကိုယ့္လက္ရာဘယ္မွီလိမ့္မတုံး..
(ဟီး...ကို္ယ့္ငါးခ်ဥ္ကိုယ္ခ်ဥ္ၾကည့္တာေလ..)
ဘယ္နားေရာက္ေရာက္ ရွမ္းစာေတြဘဲ
တမ္းတတယ္..ႀကံဖန္လုပ္စားၾကည့္တယ္..
ခုေတာ့ ၇်ပန္..နာတိုး..ဆိုတဲ့ပဲပုပ္ေစ့ နဲ ့
ကိုရီးယားကပဲပုပ္ေတြ နဲ ့အေတာ္ဟုတ္ေနၿပီ..
ကုုိယ္ေတာ့မီးမီးခ်က္တာေတြပဲစားခ်င္တယ္။
ReplyDeleteေခါက္ဆဲြေတာ့မပါဘူးေနာ္။
ကုုိယ္ေတာင္ဘိန္းမုုန္ ့မလုုပ္ေပးျဖစ္တာႏွစ္ေပါက္ေနျပီ။
လုုပ္ေပးအုုန္းမွဘဲ မီးမီးတင္မွသတိရသြားျပီ။
အိုုင္အိုုရာ
မအိုင္အိုရာကဟင္းခ်က္ေတာ္တယ္..
Deleteက်မက..အိမ္ေထာင္က်မွ ျပဴးတူးၿပဲတဲ ဟင္းခ်က္သင္ေနရတာ..
ေပါက္ကရေရွာက္ခ်က္ရင္းနဲ ့အခုေတာ့ အေတာ္ဟုတ္ေနသလိုေပါ့..
ဟဟ..ကိုယ့္အေလးခ်ိန္တိုးလာတယ္ဆိုေတာ့..အေတာ္ဟုတ္တယ္လို ့
သတ္မွတ္တာေလ.. ဟီး
ဘိန္းမုန္ ့က ဘလိန္းဘဲ..အုန္းသီးနဲ ့ၾကံသကာဘဲပါတာ..
ဒါေပမဲ့စားေကာင္းတယ္..
Ma Mee Nage
ReplyDeleteYummy!!!
Khine
yummy and want to invite you come and join us..
Delete:)))