အားလူးစားသူမ်ား ဆိုၿပီးကမာၻေက်ာ္တဲ့ ပန္းခ်ီကားကိုအားက်လို ့ ေခါက္ဆဲြႀကိဳက္ၿပီး၊ အားလူးေပးတတ္တဲ့
မယ္မီးလည္း ေခါက္ဆဲြအေၾကာင္းကို ေခါက္ဆဲြစားသူမ်ားကေန နဲနဲပါးပါးေလး ေျပာျပခ်င္ပါတယ္..:P
တကယ္ပါ ေခါက္ဆဲြႀကိဳက္သူေတြကေတာ့ ဘယ္ေနရာေရာက္ေရာက္ အခြင့္အေရးရွိရင္ စားခ်င္ၾကတာဘဲ။က်မ ဟိုတေလာက နယူးေယာက္ၿမိဳ ့ထဲေရာက္ေတာ့ ဂ်ာမာန္သံရုံးနားမွာပါဘဲ.။
ေခါက္ဆဲြဆိုင္တဆိုင္ေတြ ့တယ္။ လူေတြတန္းစီေနၾကတာ။ စားေကာင္းမွာဘဲဆိုၿပီး ဝင္တာေပါ့။
အထဲမွာထိုင္ၿပီးေတာ့လည္း ဘာမွာရမွန္းသိဘူး..ဟီး။ စားပဲြထိုးကိုေမးၾကည့္တယ္။ ေရာင္းအေကာင္းဆုံး၊
ေခါက္ဆဲြထဲက တပဲြေပးပါေပါ့..ဒီလိုခပ္တည္တည္နဲ ့ မွာလိုက္တာ...ေဟာၾကည့္ မဲမဲၿပဲၿပဲေလး..ဗ်..။
ဇီခၽြန္အမဲသားေခါက္ဆဲြအစပ္တဲ့..။စားဖူးေသးဘူး..ပူပူေလာင္ေလာင္နဲ ့ သူတို ့လိုတဖူးဖူးမွဳတ္ၿပီး၊
ပါးစပ္ထဲထဲ့ ႏွဳတ္ခမ္းေထာ္ၿပီး စုပ္သြင္းလိုက္တာပါဘဲ..မဆိုးဘူးဗ်..။
မကုန္ဘူးထင္ေနတာ တက္တက္စင္ေအာင္ေျပာင္သြားပါေရာ့လား:P
ဒီအေနာက္ႏိုင္ငံက food court တရုတ္ဆိုင္ေတြမွာ သြားစားရင္ ဒီလိုေခါက္ဆဲြမ်ဳိးနဲ ့ဘဲညားရတယ္။
ေခါက္ဆဲြက သပ္သပ္၊အသားက သပ္သပ္၊အရြက္က သပ္သပ္စီပုံေပးလိုက္တာဘဲ။
သိပ္ေခ်းမမ်ားရင္ စားလို ့ျဖစ္ပါတယ္။ ဆီနဲနဲမ်ားတာက လဲြရင္ေပါ့ေလ..။
ပင္လယ္စာဆိုၿပီးမွာလိုက္တာ ပုဇြန္ေတြတပုံတေခါင္းႀကီး၊ ပုဇြန္ခ်ည္းဘဲစားၿပီး၊
ဗိုက္တင္းသြားပါေရာ့လား..။
ထိုင္းဆိုင္မွာ ထိုင္းအုန္းႏို ့ေခါက္ဆဲြမွာစားမိပါတယ္။ စပ္လိုက္တာ အဖတ္ေတြကေတာ့ပုဂံအျပည့္ဘဲ။ အရည္ေလးက ဖင္ကပ္ေလးဘဲပါတယ္။ စားဖူးေနက် ေခါက္ဆဲြနဲ ့လည္းတူဘူး..။ တကယ္ပါ ၁၂ ေဒၚလာေက်ာ္ေပးရၿပီး ေကာင္းလည္းေကာင္းဘူး..ဟင္း..။ထိုင္းဆိုင္ကဘဲ ဖတ္ထိုင္းနဲ ့ၾကက္ကင္တဲ့...။
တရုတ္မမေလးေတြေရာင္းေနတဲ့ အမဲသားေခါက္ဆဲြ အစပ္တဲ့...။ နဲနဲေပါ့တယ္။ဒါေပမဲ့ စားေကာင္းတယ္။
ေခါက္ဆဲြဆိုၿပီး ဘာလို ့မုန္ ့တီဖတ္သုံးတာလဲသိဘူး..။
ေရႊပဲရြက္ေလး နဲ ့ဝက္သားနဲ ့ ေတာ္ေတာ္ေတာ့ ဟုတ္ေနသလိုဘဲ..။
အဲ...ပဲပုပ္နဲနဲေလးမ်ားသြားတယ္..;)))
ဂ်ပန္ soba ခါက္ဆဲြဆိုတာလည္းႀကိဳက္တာေပါ့...။ရယ္ဒီမိတ္ထုတ္ဝယ္ၿပီး ကိုယ့္ဖာသာက္ိုယ္လုပ္စားၾကည့္တာေလ...။ ၾကာခဲ့ပါၿပီေလ။ သူ့ ့အရည္ကိုေဖ်ာ္တာ နဲနဲမ်ားသြားတယ္...။
အသားမပါလို ့သြားၾကားညွပ္စရာမလိုပါ...။
က်မေတာ့ ေခါက္ဆဲြ စရင္းထဲထဲ့လိုက္တယ္။ဆိုင္မွာမစားဖူးပါဘူး။ ဒီလိုရယ္ဒီမိတ္က တထုတ္မွ
၁ ေဒၚလာဝန္းက်င္ဘဲရွိတာ။ အခ်ည္ထုတ္ေဖါက္ထဲ့ၿပီး မိုက္ကရုိေဝ့နဲ ့ဘလူးဘလူး ခဏေလးဘဲ၊
လုပ္လိုက္ရင္ စားလို ့ရၿပီေလ . .။
ဒီအာလူးကားႀကီးနဲ ့ ဒီေခါက္ဆဲြ ဘာမဆိုင္သလိုပါဘဲ...။ ဒါေပမဲ့ က်မက အတင္းဆဲြေစ့လိုက္ေတာ့..၊
သူ ့ချမာလည္း ကန္ ့လန္ ့ကန္ ့လန္ ့နဲ ့ပါလာရတာေပါ့ေနာ္..:)))
က်မကို ဟိုအေနာက္ဖက္ကမ္းေျခမွာေနတဲ့ သူငယ္ခ်င္းတေယာက္က အာလူးေပးတတ္လြန္းလို ့တဲ့၊
သူ ့ရုံးနားမွာ ကားတစင္းေတြ ့တာ က်မကိုသတိရစြာနဲ ့ဓါတ္ပုံရိုက္ၿပီးပို ့ေပးလိုက္ပါတယ္တဲ့။
ဒီလိုေလး အစားအေသာက္ေတြနဲ ့ဆဲြေဆာင္ၿပီး တခုခြင့္ေတာင္းရအုံးမယ္၊
ေနာက္အပတ္မွာက်မခရီးထြက္ရအုံးမယ္။ ဒီခရီးက နဲနဲၾကာၿပီး ဟိုကိုးနတ္ရွင္သိပ္မေကာင္းတဲ့
ေဒသဖက္ဆိုေတာ့ ဒီလို အာလူးေလးေတြ လာေပးဖို ့ခက္မယ္နဲ ့တူတယ္။ ၄/၅ လေလာက္ၾကာမယ္။
အေျခအေနေပးရင္ေတာ့ေတြ ့ၾကပါအုံးမယ္ေလ။
အားလုံးဘဲရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ ့ၾကပါေစ...
မီးမီး
ခရီးထြက္မယ္၊ႀကာမယ္ဆိုေတာ့လြမ္းစရာေလးေတြေတာ့ၿဖစ္ကုန္ၿပီ။အာလူး
ReplyDeleteသီးႀကီးနဲ.အၿပိဳင္အာလူးေပးတတ္တဲ့အမီးကိုေတာ့သတိရေနမွာပါ။
ါ
အန္တီေရ...
Deleteဒီတခါေတာ့နဲနဲအလုပ္လုပ္ၿပီးရူပ္ေနမဲ့ခရီးစဥ္ေပါ့။
တခါမွ မက်င္လည္ဖူးတဲ့ နယ္ပယ္တခုမွာ၊
အရာႀကီးလိုလို ခြက္သိမ္းလိုလို သြားလုပ္ရမွာ၊
ျပန္လာရင္ အဲ့အေၾကာင္းကို ျပန္ေျပာျပအုံးမယ္ေနာ္။
ဟုတ္တယ္ေနာ္... ဒီက အာ႐ွလူမ်ဳိးေတြေရာင္းတဲ့ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္က သိပ္ဆီမ်ားတယ္..၊ တို႔ကေတာ့ ဂ်ဳံခါက္ဆြဲနဲ႔အာလူးဆို တသက္လံုး အိမ္မွာ တခါမွ မစားခဲ့ဘူး။ (ဆန္နဲ႔လုပ္တဲ့ ခါက္ဆြဲပဲ ႀကိဳက္တာ)ခုေတာ့ အေျခအေနအရ စားေနပါတယ္ :D
ReplyDeleteGute Reise!!
ဟုတ္ပါ့ စူးႏြယ္ေရ ့..
Deleteဆီေတြေဝ့ေနတာဘဲ..။
က်မေတာ့ ဘယ္ေခါက္ဆဲြလာလာ အရင္စမ္းသပ္ျမည္းရမွေလ။
ဆန္ေခါက္ဆဲြ က်ေတာ့ဗီယက္နမ္ဆိုင္နဲ ့ထိုင္းဆန္မွာဘဲ ရတယ္။
က်န္တာေတာ့ ကိုယ့္ဖာသာကိုယ္ခ်က္စားဘဲေနာ္..။
Vielen Dank für Ihre Freundlichkeit.
ေခါက္ဆြဲၾကိဳက္သူမို႔ လာအားေပးသြားပါတယ္ မမီးေရ...။ ဘာပဲေျပာေျပာ တို႔ရွမ္းမုန္႔တီကေတာ့အေကာင္းဆံုးပဲ...။
ReplyDeleteမိုးေငြ ့ေရ..
Deleteကိုယ္တို ့ေခါက္ဆိန္ ့ကေတာ့ စူပါေပါ့။
အရမ္းစားႏိုင္တယ္။
တပုဂံနဲ ့ဝရုိးထုံးစံရွိခဲ့ဘူးေနာ္..:P
ေခါက္ဆဲြကအၾကိဳက္ၾကီးထဲမွာမပါဘူး။
ReplyDeleteမစားရတာၾကာရင္ေတာ့လုုပ္စားျပန္ေရာ။
လြမ္းလိုု ့က်န္ရစ္ခ့ဲရမွာေပါ့ေလ။ း)
ခရီးမွာေပ်ာ္ပါေစ။
အိုုင္အိုုရာ
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
Deleteျပန္လာရင္ က်ဳိင္းတုံက ရွမ္းဟင္း၊
ဆန္းဆန္းေလးေတြ ဒါတ္ဒါတ္မ်ားစြာနဲ ့၊
မအိုင္အိုရာကို ေျပာျပမွာေပါ့...:)))
ေခါက္ဆြဲမ်ိဳးစံုပဲေနာ္... ေပ်ာ္ရႊင္စရာခရီးေလးျဖစ္ပါေစေနာ္အမ...
ReplyDeleteေက်းဇူးဘဲေနာ္ baby ေလးေရ
Deleteအားပါး... ဒီေလာက္မ်ားတဲ့ ေခါက္ဆြဲေတြ ဒီတစ္ေနရာပဲ ေတြ႕ရေသးတယ္... ခရီးစဥ္တစ္ေလွ်ာက္ ေပ်ာ္ရြင္ပါေစ ခင္ဗ်ာ
ReplyDeleteအဟား..စုေဆာင္းထားေတာ့၊ဂေလာက္ေတာင္ရွိတာေပါ့ဗ်..။
Deleteေပးတဲ့ဆုနဲ ့ျပည့္ပါေစလို၏..:))
ေခါက္ဆြဲဆိုလာထားဘဲ
ReplyDeleteဘယ္လိုလုပ္လုပ္အကုန္ၾကိဳက္တယ္
အၾကိဳက္ဆံုးကေတာ႔ ငယ္ငယ္တုန္းက မ်က္စိေရွ႕မွာတင္ ဂ်ဴံနယ္ ၾကိတ္ျပီး ျပဳတ္ေရာင္းတဲ႔
အညာေစ်းထဲက တရုတ္ၾကီးလုပ္တဲ႔ ၾကက္ဥဂ်ံဴေခါက္ဆြဲ အၾကိဳက္ဆံုးဘဲ
ပဲငံျပာရည္အေနာက္နဲ႔ ဆီခ်က္ ငရုတ္သီးမွဳန္႔ေလးထည္႔ ....ေခါက္ဆြဲေျခာက္ၾကြတ္ေၾကာ္ေလးန႔ဲ
ေကာင္းမွေကာင္းပဲဗ်ာ....
ေမမီး ေခါက္ဆြဲေတြလည္း အကုန္ၾကိဳစ္စ္စ္
ပဲျပားေလးထည္႔ထားတာက လြဲရင္ေပါ႔ :)))
ဟင္းဟင္း..အႀကိဳက္ခ်င္းတူေနတာကိုးကြ..:P
Deleteဘယ္အညာဘယ္ၿမိဳ ့ကေစ်းထဲမွာလဲ၊သြားရွာစားအုံးမွ..။
က်ဳပ္က မဲမဲဆိုရင္ငယ္ငယ္ကသိပ္မုန္းတာ။
ပဲငံျပာရည္ေတာင္ႀကိဳက္ဘူးမုန္းလို ့မဲလို ့။
ပဲေခါက္ဆဲြမဲမဲေပၚ ပဲျပားျဖဴျဖဴေလးတင္ထားေတာ့၊
သိပ္မမဲသလိုျဖစ္ေနသလားလို ့..ဟီး။
I wish I could try က်ဳိင္းတုံမုန္ ့တီ. Look delicious..
ReplyDeleteWe will miss you.. and enjoy your trip.. take a lot of pics..
You should try,I am sure you will like it very much.
DeleteI will try to be the best Photographer lady:P
အၾကာၾကီးဆိုေတာ႔လြမ္းေနေတာ႔မွာေပါ႔ ကိုးနတ္ရွင္ေကာင္းပါေစလို႔ဆုေတာင္းရမွာေပါ႔ သီတာ
ReplyDeleteမသီတာ..
Deleteမ်ားမ်ားလြမ္းေနတာနဲ ့တန္ေအာင္၊က်မတုိ ့ၿမိဳ ့ကအေၾကာင္းနဲ ့၊
ထိုင္းမွာေနခဲ့တဲ့အေၾကာင္းေတြ ဓါတ္ပုံမပါဘဲ၊
အခြင့္ရရင္ဟိုကေနေျပာျပမယ္ေနာ္..:)))
ေခါက္ဆြဲႀကိဳက္တယ္..
ReplyDeleteအိမ္က သမီးငယ္ေလးလည္း ႀကိဳက္လို႕ ခဏခဏ စားျဖစ္တယ္။
NSA
ဒီကလည္း ေခါက္ဆြဲၾကိ ုက္..မၾကိ ုက္လည္း အေၿပာင္ရွင္းတာ မမီးနဲ ့ တူတယ္..:P..ကိုးနတ္ရွင္ ေကာင္းရင္ အာလူး လာဖုတ္ဦးေနာ္..:D
ReplyDelete