Monday, October 15, 2012

အေဖခ်က္ေကြ်းဖူးတဲ့ငါးဟင္း...

မဂၤလာပါရွင္~~~~
 
အေဖ့ကိုဒီအခ်ိန္မွာတကယ္ေအာင့္ေမ့တမ္းတမိတယ္။
အေဖသာရွိေနေသးရင္ အေဖ့့သမီးလည္း ပူပင္ဗ်ာပါဒနဲ ့ ေျပးလႊားခရီးသြားေနစရာေတာင္
မလိုေတာ့ဘူး..။ အေဖ့ကိုသတိရေတာ့ အေဖ့ငါးဟင္းကိုလည္းလႊမ္းတယ္။ တေန ့ကကိုးရီးယားဆိုင္မွာ၊
ငါးၾကင္းအေကာင္ႀကီးႀကီးရခဲ့ေတာ့ အေဖ့အင္းသားစတိုင္ဟင္းခ်က္နည္းနဲ ့ခ်က္ထားတာ ေျပာျပအုံးမယ္။
(အခ်ိန္နဲနဲရလို ့ ဟင္းခ်က္တာေလး နဲနဲေျပာျပတာေနာ့္...း)))



အေဖ့အင္းသားငါးဟင္းေပါ့...အေငြ ့တေထာင္းေထာင္းထလို ့...
အေဖက ဟင္းခ်က္အင္မတန္ေကာင္းတဲ့ အင္းသားတေယာက္ေပါ့ဗ်ာ....။
သူငါးဟင္းခ်က္တာလည္း ဘာမွေထြေထြထူးထူး မပါပါဘူး။
ၾကက္သြန္ျဖဴနီနဲနဲ၊ ဂ်င္း၊စပ္တဲ့ငရုတ္သီးစိမ္းအႀကီးတေထာင့္၊နံနံပင္..ဒီေလာက္ပါဘဲ။

ငါးကို အေရခြံတင္းယုံေၾကာ္တာ ဟုတ္ဘူး။ ခပ္ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးျဖစ္ေအာင္ေၾကာ္လိုက္တာ။
က်မက ၂၁ ရာစုႏွစ္ရဲ ့ အိမ္ေထာင္ရွင္မဆိုေတာ့ ဟင္းစခ်က္တာနဲ ့ကြန္ျပဴတာေလးလွပ္ရေသးတယ္ေလ။
သူမ်ားေတြဘာကိုဘယ္လိုခ်က္သနည္း..ဆိုတာလိုက္ရွာၾကည့္တာက ေန ့စဥ္အလုပ္ေပါ့။
ေနာက္ဆုံး ၂တုံးက နဲနဲမဲတူးသြားတယ္ေလ..းP
အေဖက အရုိးထြင္ၿပီး အတုံးခပ္ေသးေသးျဖစ္ေအာင္ ျပန္ဖဲ့ထားတတ္တယ္။
ဆီဖင္ကပ္ေလးနဲ ့ဆီသပ္ၿပီး ခ်က္လိုက္တာဘဲ..ေရက်န္ဆီျပန္ေလးေပါ့...။

က်မဟင္းခ်က္ၿပီးရင္ မီးဖိုေခ်ာင္တခုလုံးလည္းပြထေနတာေပါ့..အဟဲ...။ 
ကိုးရီးယားအေရာင္တင္မွဳန္ ့ သုံးတာအရမ္းႀကီးကိုနီတာပါဘဲ..ဆီမ်ားတယ္လို ့ထင္ရတယ္။

ဒီလိုငါးတပိုင္း၊ ငါးတေကာင္ ရွိရင္ အေဖက ဆီနဲ ့နဲနဲလိမ့္ၿပီး၊ အေပၚကေန အသီးအရြက္ေလးေၾကာ္ၿပီး အုပ္ခ်က္ေပးတတ္တယ္။
အဟဲ ဒါကေတာ့ အင္းသားဟင္းထုတ္ပါ။ က်မေတာ့ အမ်ဳိးမ်ဳိးေပါင္းတာဘဲ၊ ဌက္ေပ်ာ္ဖက္မရွိေတာ့၊ ပလပ္စတိတ္ အၾကည္နဲ ့ထုပ္၊ အလူမီနီယံစကၠဴပါးေလးနဲ ့ ထဲ့ၿပီးေပါင္းလိုက္တာ။
သိပၸံနည္းအရ ဘယ္လိုဓါတ္ေပါင္းေတြျပဳႏိုင္တာေတြေတာ့ သိဘူး...။ စားလိုက္တာဘဲ..း)))


ဘယ္ေလာက္ေတာင္ စားေကာင္းလဲဆိုေတာ့ ေပါင္းၿပီးထြက္ထြက္ျခင္း တဖူးတဖူးမွဳတ္ၿပီး စားလိုက္တာ၊
ဓါတ္ပုံေတာင္ မရုိက္အားေတာ့ပါဘူး..းD 

 တခါကၿမိဳ ့ထဲမွာသြားစားတာ၊ ဒီလိုငါးမ်ဳိးကို ေက်းဇူးရွင္ကႀကိဳက္တယ္ဆိုလို ့...၊

က်မငါးကြင္းအႀကီးႀကီးရလာေတာ့ ေၾကာ္လိုက္တာ ဒီလိုကားယားႀကီးျဖစ္သြားတာဘဲ...း)))..အဟဲ..

ကိုယ့္ဖာသာကိုယ္ အခ်ိန္မရွိဘူးေျပာေပမဲ့ ဒီလိုေလးေတာ့ အခ်ိန္လုၿပီး ေရးတတ္ေနၿပီ...။
ကဲ.....ေဝဟင္ခရီးႏွင္ေတာ့မယ္....။
အားလုံးဘဲ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ ့ၾကပါေစ...
မီးမီး

11 comments:

  1. Look so good!!!!!Ma Mee Nage,
    Khine

    ReplyDelete
  2. ငါးဆို ဘယ္လိုခ်က္ခ်က္ႀကိဳက္ၿပီးသားပဲ :D :D

    ReplyDelete
  3. ဟိုကိုေရာက္ရင္ စားခ်ဳိတဲ့ငါးေတြ မ်ားမ်ားစားခဲ့ေနာ....:D
    ဓာတ္ပံုလည္း မ်ားမ်ား႐ိုက္ခဲ့ေပါ့...

    ReplyDelete
  4. ငါးကိုုအဲလိုုခ်က္တာၾကိဳက္တယ္။
    ဟုုတ္တယ္ ငါးကသိပ္ၾကီးရင္ဗိုုက္သားေတြကမ်ားျပီးေၾကာ္ရတာသိပ္မေကာင္းဘူးေနာ္။
    မသြားခင္စားစရာေလးထားခဲ့ေတာ့ပိုုလြမ္းေနရမွာေပါ့။ း)

    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  5. မီးမီးငယ္ေရ..ငါးေၾကာ္နပ္..အင္းေလးငါးေပါင္းလာစားတယ္ေနာ္..အရမ္းၾကဳိက္တယ္...ေကာင္းမွေကာင္း..ဟီးးးးးးးးးးးးးးး


    ခင္မင္စြာျဖင့္..
    ေရႊဝန္းရတနာ...

    ReplyDelete
  6. အိမ္မွာေတာ့ ငါးဟင္းခ်က္စားခဲတယ္...။ မမီးငါးဟင္းေလးက လြယ္တယ္ ခ်က္စားၾကည့္ဦးမယ္..။ ခရီးလမ္းေျဖာင့္ျဖဴးပါေစ...း) ျပန္ေရာက္ရင္ ပို႔စ္အသစ္တင္ဦးေနာ္..။

    ReplyDelete
  7. ငါးေတြ ခ်က္ရင္ ညွီတာ..ဒီလို ေၾကာ္ၿပီးခ်က္မွ ေကာင္းမယ္ထင္တယ္..ဟင္းခ်က္ဖို ့ တမယ္တိုးၿပီ မမီးေရ

    ReplyDelete
  8. :)dear all my friends..
    I am so sorry that I have no chance to reply you.
    Now I am in Bangkok.
    I m busy with eating and eating..:P
    My Samsung tablet cannot type in Myanmar font.
    I want to share my experience in vegetable festival food in BKK.
    I have many home work to do:)))
    When I can come I will come with very nice food for you all:D

    ReplyDelete
  9. အလည္ေ၇ာက္ပါတယ္ငါးဟင္းကိုသေဘာက်တယ္
    အၿမဲတမ္းစာေတြဆက္လက္ေ၇းနိုင္ပါေစဗ်ာ။

    ReplyDelete
  10. ma mee, miss you alot..still in BKK or back to MM...
    happy to read your message on your block that you are fine....su

    ReplyDelete