အင္းသားမ်ဳိးဆိုေတာ့၊ငါးႀကိဳက္ပါတယ္။က်မ္းမာေရးအတြက္ငါးႀကိဳက္ပါတယ္။
ငါးအသားေလးႏူးညံံ့လို ့ငါးႀကိဳက္ပါတယ္။
ဂ်ပန္ကအသက္ရွည္တဲ့သူေတြငါးဘဲစားတယ္ဆိုလို ့ငါးႀကိဳက္ပါတယ္။
ငါးစားရင္မွတ္ညာဏ္ေကာင္းတယ္ဆိုလို ့ငါးႀကိဳက္ပါတယ္..။
အဟဲ.... ပုံစံအမ်ဳိးမ်ဳိးနဲ ့ဆင္ေျခေပးၿပီး ငါးမႀကိဳက္တဲ့ ခင္ပြန္းသည္ကိုဆဲြေဆာင္ရပါတယ္။
အစကေတာ့ ခါးခါးသီးသီးပါ။ေနာက္ေတာ့ ဆရာဝန္ကအဆီေတြေလ်ာ့ပါ၊ငါးဘဲစားပါျဖစ္လာေတာ့။
က်မခြင္ထဲတန္းတန္းမွတ္မွတ္ေရာက္လာရပါေတာ့တယ္။
က်မလည္း သိပ္ထူးထူးဆန္းဆန္းခ်က္တတ္ဘူးေလ။
ဒီေတာ့ခပ္လြယ္လြယ္ေလးေတြဘဲရွာႀကံရပါတယ္။
သူမ်ားဆီကဖတ္လိုက္ ကိုယ့္နည္းကိုယ္ဟန္ေလးနဲ ့ျပန္ခ်က္တာေပါ့။
ေၾကာ္စားရင္လည္း ဆီမ်ားလို ့သိပ္မဟန္ဘူးေလ။
ဒီေတာ့ကင္စား ဖုတ္စား ေပါင္းစား ရတာေပါ့ေလ။
ကဲ..က်မကင္နည္းေျပာျပမယ္ေနာ္..။
saba လို ့က်မသိတဲ့ငါးကိုဆိုင္မွာေတာ့ Mackerel လို ့ေရးထားတာေတြ ့ပါတယ္။
အဲဒီငါးက အမ်ဳိးမ်ဳိးရွိတယ္က်မဝယ္တတ္တဲ့ကိုးရီးယားဆိုင္မွာေတာ့ ဆားသိပ္ထားတာလည္းရွိတယ္။
အသားထူ၊အရုိးမမ်ားေတာ့ စားရတာေကာင္းပါတယ္။
အဲဒါကို က်မေတာ့ ဆိုင္ကသန္ ့ေပးလိုက္လည္းျပန္ၿပ႔ီးဆားနဲ ့ေဆးတတ္တယ္။
ၿပီး...စပါးလင္တေခ်ာင္းဗိုက္ထဲထဲ့ကင္လိုက္တာဘဲ။
ဒီလိုေလး...ဒယ္ျပားကိုဆီနဲနဲလူးလိုက္တယ္။ငါးကဆီမ်ားတယ္။အမ်ားႀကီးျပန္ထြက္လာတတ္တယ္။
တဖက္ကို ၁၅ မိနစ္(သိပ္ႀကီးရင္)ကင္ရင္ ရၿပီ။အခ်ဥ္ေလးလုပ္ၿပီးထမင္းပူပူေလးနဲ ့စားရင္ေကာင္းစ္....:D
ဒီေဆာ္လမြန္ငါး ကိုေတာ့ ေထာပတ္ေလးနဲနဲ သံပုရာသီးအခြံေလးျခစ္နဲနဲ..၊
ဆားငရုတ္ေကာင္းေလးျဖဴးဖုတ္လိုက္တာဘဲ..။
မီးပိတ္မွ သံပုရာကြင္းေလးတင္ၿပီး အိုဝင္မွာခဏေလာက္ထားလိုက္တယ္။
ဒီငါးကေတာ့ ပဲငံျပာရည္ေတြ ပ်ားရည္ေတြနဲ ့စမ္းကင္ၾကည့္တာ။စားလို ့ေကာင္းေပမဲ့ အျမင္မလွဘူးေနာ္..။
ဒီငါးကေတာ့ ပဲငံျပာရည္ေတြ ပ်ားရည္ေတြနဲ ့စမ္းကင္ၾကည့္တာ။စားလို ့ေကာင္းေပမဲ့ အျမင္မလွဘူးေနာ္..။
ဒီငါးကိုေတာ့ခ်ည္တုတ္ဖို ့ရာႀကိဳးကုန္ေနလို ့၊အပ္ခ်ည္နဲ ့ဘဲစခန္းသြားလိုက္ရတယ္..ဟီး..။
အထဲမွာအစာသြပ္ဖို ့က နံနံပင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုပ္သီး ဆား ငရုပ္ေကာင္း..ဒါပါဘဲ။တခါတုံးကေပါင္းစားတဲ့ကကတစ္ငါး...ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္မိတ္ဒါဘဲပါတယ္...။လြယ္ခ်က္ေနာ္...။
ဒါက..ဟိုးအပတ္ကခ်က္စားတဲ့ငါးေပါင္း..လွီးျဖတ္ထားတဲ့ဂ်င္းၾကက္သြန္ကိုလည္းၾကည့္ပါအုံး..။
ၾကမ္းေထာ္လို ့....။သံပုရာသီးညွစ္ထဲ့ထားတယ္။
ဒီေန ့ေတာ့ ကကတစ္အႀကီးႀကီးတေကာင္ရခဲ့တယ္။
ေကာင္းေကာင္းေလးခ်က္မယ္..ေစ်းႀကီးလိုက္တာ ၁၀ ေက်ာ္ေတာင္ေပးရတယ္။
ေဟာ...ေတြ ့ၿပီ...မက်ည္းသီးနဲ ့ပဲပုပ္ေစ့ ငရုပ္သီး ခ်ဥ္ငံစပ္ ေၾကာ္ခ်က္တဲ့..။
ေအာင္ျမင္ျဖစ္ေျမာက္ရင္ လာၿပီး အာလူးဖုတ္အုံးမယ္ေနာ္...
အားလုံးဘဲ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ ့ၾကပါေစ
မီးမီး
တုုိ.လဲ ငါးၾကိဳက္ ....
ReplyDeleteမမီး ပိုု.စ္ထဲက ငါးေတြက ကိုုယ္.အၾကိဳက္ေတြခ်ည္းပဲ။
ဆာဘားငါးကင္ကိုု ဂ်ပန္ေရာက္မွ အားရပါးရစားဖူးတယ္။
အေမက ငါးသေလာက္ေပါင္းခ်က္သလိုု ခ်က္ေကၽြးတယ္။
ပံုုေတြၾကည္.ပီး သေဘာေတြက်သြားစ္..
ငါးႀကိဳက္တယ္လား...။
Deleteဆာဘာငါးကိုအစကသိပ္မစားဘူး။
ေနာက္ပိုင္းမွကင္ရတာလြယ္လို ့စားျဖစ္ေနတယ္။
အေပၚဆုံးကငါးဆာငံသီးေပါင္းက?
ရန္ကုန္Queenpark Hotel က၊
ဒုတိယပုံကဘန္ေကာက္မွာ။
:)))
တို႔လည္း ငါးသိပ္ႀကိဳက္တယ္ ငယ္တုန္းကေတာ့ လံုးဝမႀကိဳက္ဘူး ခုမွ...
ReplyDeleteအပ္ခ်ည္ႀကိဳးနဲ႔တေကာင္ ကင္ထားတဲ့ပံုစံ ႀကိဳက္တယ္ :D
စူးႏြယ္ေရ ့..အဲဒီလိုကင္တာ၊
Deleteက်ဳိင္းတုံကေရွးရုိးပုံစံေလ။
တခ်ဳိ ့လည္းစပါးလင္၊ရွမ္းနံနံေတြငရုပ္သီးမွဳန္ ့ေတြ၊
ထဲ့ေသးတယ္၊မ်ားမ်ားထဲ့ရင္မူလငါးအရသာေပ်ာက္သြားမွာစိုးလို ့၊
ကိုယ္ကင္ရင္ ခပ္ရုိးရုိးေလးဘဲကင္တတ္တယ္။
တို႕လည္းၾကိဳက္တယ္
ReplyDeleteအႀကိဳက္ခ်င္းတူေနၿပီေနာ္..:)))
Deleteအိမ္မွာငါးႀကိုက္တာအိမ္ရွင္ထီးတစ္ေယာက္ဘဲ။ကိုယ္အပါအဝင္အားလံုးကေႀကာ္မွစားတယ္။
ReplyDeleteမေကာင္းမွန္းသိေပမဲ့ၿပင္လို.မရေသးဘူး။ႀကိုးစားႀကည့္ပါ့မယ္။မီးမီးဟင္းေတြကအကုန္စားခ်င္
စရာေတြဘဲ။နဲနဲစီစားသြားပါတယ္။ေကာင္းမွေကာင္း။
အန္တီဦးေရ..
Deleteဒီမွာေၾကာ္စားရင္ သိတဲ့အတိုင္းနံေဟာင္ေနတာဘဲ။
ဒီကအိမ္ဖဲြ ့စည္းပုံကက်မတို ့ဆီမွာလိုေၾကာ္ေလွာ္ခ်က္ၿပဳတ္ရတာအဆင္မေျပဘူး။
ကိုးရီးယားနဲ ့မူတူးတို ့အိမ္ေတြဆိုရင္၊
ျပူတင္းေပါက္မွာအနံစုပ္ပန္ကာ၂ခုစီအပိုတပ္ထားၾကတာေတြ ့တယ္။
မီးဖိုထိပ္မွာလည္းတခုရွိတာမေလာက္ဘူးေလ..။
ေနာက္ႀကဳံရင္က်မရဲ ့ဟင္းဆန္းေလးေတြခ်က္အုံးျပအုံးမယ္ေလ..။
:D
က်ေနာ္လာပီ မားမားးးး
ReplyDeleteခုတေလာ ကြန္က်ဴတာ ကလိလိုက္တာ
ကြန္မန္းျပန္ခ်င္တာျဖစ္ျဖစ္ ေပးခ်င္တာျဖစ္ျဖစ္
တေနရာရာမွာ စာေရး...ျပန္ကူး ျပီးမွ ျပန္ပြား ျပန္ထည္႔ေနရဒယ္
ေဇာ္ဂ်ီ ေဇာ္ဂ်ီ ခ်င္း ဖိုက္ေနထွာလား မသိပါဖူး :DDD
ငါးဟင္းးးးးးဆို အကုန္ၾကိဳက္တယ္ မားမားးးး
ပို႔ေပး ...ေနာ္.. :DDD
ငါးကိုေၾကာ္ျပီးေတာ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔အေျခာက္ ဆီျပန္ခ်က္ပီး
ဒယ္ဒယ္ကို ခ်က္ေကၽြးလိုက္ဘာာာဂ်ာ (ေျမပဲဆန္ေၾကာ္ေလးက အရံ)
အညာသူ အညာသား ဒါမ်ိဳးဆို သိမ္႔ ၾကိဳက္ထွာ :DDD
ေခြ်းမဂ်ီးေရ...
Deleteေပၚမလာအေတာ္ၾကာလို ့ျပန္မ်ားသြားပီလားလို ့...
ေၾကာ္တာေတာ့ေန ့တိုင္းစားဘူး..။
အဟဲ..ဆီမႀကိဳက္ပါဘူးဆို..ဒီေကာင္မေလးေနာ္..။
က်ဳပ္ကကင္ၿပီးျပန္အရုိးေလးႏြင္၊ဖဲ့ၿပီးမွခရမ္းခ်ည္သီးေလးနဲ ့ခ်က္တာေတာ့။
ဘာနည္းလဲေတာ့မသိပါဘူးဟာ..။
ေျမပဲဆံလည္း အေစ့ရည္တြက္ၿပီးမွေကြ်းတာ...ၿဗဲ..။
ရွင့္ေယာကၡမေတာ္ခ်င္စိတ္ရွိေသးလား..:P
ငါးကင္ ၊ ငါးေပါင္း ႏွစ္မ်ိဳးလံုးၾကိဳက္တယ္။:)
ReplyDeleteမရဲ ့ဟင္းေတြနဲ ့လဲစားမယ္ေနာ္..
Delete:P
မိုုက္တယ္ကြာ။ း)
ReplyDeleteအိုုင္အိုုရာ
မိုက္မိုက္ေလး..
Deleteလုပ္ထားလို ့ေလ...
;p
Mee Nage,
ReplyDeleteYou want to post fish photos,you are InnTharr. When you need to show off Kengton foods and local photos you are Gon Shan. When we were in college you said I am Shann Gyee it means original super-duper Shann. Thanks to you not yet saying you are "Wa" or "Koekant". You wrote good buddy. Your writing style is much better than now when you always joked on my note books in school. Silly Mee Nage. Keep your international food modification work.
အိုကီတိုကီ..
Deleteဟဟ..နံမည္ေလးကလည္းတယ္ေရႊးတတ္ပါလား..ကိုယ့္လူ...။
KKT..I sware I will never ever say "Wa" or "Koekant".
Because I am only InnTharr-Shan :P
I believed I never say Shann Gyee,but Thai people call Shan is the same meaning as you said "Shann Gyee".
Too many different minatory in Shan group,I even don't know exactly:D
Even I speak Burmese with very bad pronunciation,I can write good Burmese..hahaha..Right!!!!
It was happen for long time ago, wrote on your note book,just kidding you.
But you never forget it..May be since that time my writing was very good....Hahahahaha..
My cook experience is not too good,but I will keep try to express here like a good cook:P........
Thanks for stopping by.. :))))))
ဓာတ္ပံုေတြက ! လို ့ပဲ ၿမင္ရတယ္..ကြန္ပ်ဴတာဘာေတြ crash ၿဖစ္ၿပန္ၿပီလဲမသိ..ေနာင္မွ လာေမွ်ာ္ဦးမယ္..
ReplyDeleteစန္းထြန္းေလးေရ..
Deleteတကယ္ေက်းဇူးတင္တယ္သိလား...
ျပန္ၾကည့္လိုက္ေတာ့ ! အဲဒါဘဲျမင္ရတယ္။
ခုပန္တင္ထားလိုက္ၿပီ..ဘာျဖစ္လို ့လဲသိဘူးေနာ္..