Tuesday, July 3, 2012

က်မတို ့စားတဲ့ေခါက္ဆိန္ ့ေခါက္ဆဲြမ်ား...

မဂၤလာပါရွင္~~~
ကိုင္း..ဒီတခါေတာ့ စားစရာေလးေတြနဲ ့အာလူးေပးအုံးမယ္ေနာ္..။ေခါက္ဆိန္ ့ဆိုတာကို ခပ္တံုးတုံးဘာသာျပန္မယ္ဆိုရင္ "ထမင္းအမ်ွင္" "အမ်ွင္နဲ ့ထမင္း"လို ့မ်ားဆိုေလမလားဘဲ။
က်မတို ့ဆီက ေခါက္ဆိန္ ့က ျမန္မာအေခၚ မုန္ ့တီဖတ္ေပါ့။ ဒီေနရာမွာက်မေျပာခ်င္တဲ့ ေခါက္ဆဲြက ဆန္ေခါက္ဆဲြပါ။ သူ ့က်ေတာ့ "လွီးျဖတ္ထားတဲ့ထမင္း" ေပါ့..။

ဟင္းဟင္း...အင္းသား-ရွမ္းမ နဲ ့ေတြ ့ေတာ့ အေခၚအေဝၚ အသုံးအႏွဳံးေတြလည္း ကေပါက္တိကေပါက္ခ်ာ၊
ျဖစ္သြားရရွာတာေပါ့ေလ။:P

ေခါက္ဆိန္ ့ကို က်မတို ့နည္း၂ မ်ဳိးနဲ ့ခ်က္စားတတ္ၾကပါတယ္။
ပထမနည္းက ေခါက္ဆိန္ ့ဂ်ိန္း(မ္)(မုန္ ့တီဟင္းအခ်ိဳ)လို ့အဓိပၸါယ္ရတဲ့ ၊က်ဳိင္းတုံမုန္ ့တီေပါ့။
အဓိကပါဝင္တာကေတာ့ ပဲပုပ္ခ်ပ္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ၾကက္သြန္ျဖဴနီဂ်င္း၊ဝက္သား၊ဝက္ေသြးခဲ..ဒါေတြေပါ့။
ထဲ့စားတတ္တဲ့ အရြက္ေတြကေတာ့ ေရႊပဲရႊက္၊လက္ပံပြင့္ေျခာက္ျပဳတ္၊ပဲပင္ေပါက္၊ေကာ္ဖီထုပ္ပါးပါးလွီးနဲ ့၊
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ နံနံပင္ ႏွမ္းေထာင္း (မုန္ ့တီပုဂံတခုလုံးေရာင္စုံျဖစ္သြားတယ္)အဲလို..အမယ္အမ်ားႀကီးေပါ့။
အရင္ကေတာ့ အလွဳပဲြ ရွင္ျပဳပဲြ ေတြမွာ ဒီေခါက္ဆိန္ ့ဘဲေကြ်းတာထုံးစံရွိပါတယ္။
ခုေတာ့ ၾကက္ဆီထမင္းယဥ္ေက်းမွဳ ့ေတြ အစားထိုးဝင္လာၾကတယ္တဲ့။ 

အေဒၚအိမ္ကခ်က္ေကြ်းတဲ့ ေခါက္ဆိန္ ့(စားခါနီးဒါတ္ရုိက္တာစိတ္မပါဘူးေလ.အဟိ.)
 ေနာက္တနည္းက ေခါက္ဆိန္ ့က်န္ လို ့ေခၚတဲ့(မုန္ ့တီအေပါ့) ပါ။ သူက်ေတာ့ ဟင္းအႏွစ္မလိုဘဲ ဝက္အူေျခာက္ကြ်တ္ကြ်တ္ေၾကာ္(ဝက္အူေတြကိုေနလွမ္းၿပီး ကြ်တ္ေနေအာင္ေၾကာ္ထားတာ)၊ေလးကို အေပၚကေနျဖဴးစားတာပါ။သူ ့အဓိကေတာ့ဝါထိန္ေနတဲ့ ဆီခ်က္(နမ့္မန္းဖူး ဝက္ဆီနဲ ့ခ်က္တာ၊
ခဲျပစ္ျပစ္ႀကီးေပါ့) နဲ ့ကြ်တ္ကြ်တ္ေၾကာ္ထားတဲ့ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေႀကာ္(ဒါလည္းေနလွမ္းၿပီးျပန္ေၾကာ္တာ)။
ဟင္းရည္အိုးလည္း ၾကက္သြန္ျဖဴနီဂ်င္းနဲ ့ျပဳတ္ထားတဲ့ ဝက္ရုိးျပဳတ္ရည္အၾကည္ေလးပါ။ 
အဲ့..အထဲကိုဝက္ေသြးခဲလည္းထည့္တတ္ၾကပါတယ္။

Photo credit
မုန္ ့ပဲြျပင္မွ အရြက္ထဲ့(ရာသီအလိုက္ေပါ့၊ေဆာင္းတြင္းဆိုရင္ ေရႊပဲရြက္နဲ ့)အဲဒီအေပၚမွာ မုန္ ့ဖတ္္ထည့္ၿပီး ဟင္းရည္ခပ္တဲ့ ေယာင္းမႀကီးႀကီးေပါ့ ဟင္းရည္တဇြန္းေလာင္းထဲ့၊
ျပီးေယာင္းမကိုအေပၚကေန ေမွာက္အုပ္ၿပီး အရည္ေတြကို အိုးထဲျပန္ေလာင္းပါတယ္။ 
ဒီလို ၂ခါ ၃ခါေလာက္လုပ္ေပးတယ္။ရွမ္းလိုေတာ့ "ထန္"တယ္လို ့ေခၚပါတယ္။
ေခါက္ဆိန္ ့ေခါက္ဆဲြေတြထန္ဖို ့အတြက္ ဟင္းရည္အိုးကိုအၿမဲပြက္ပြက္ဆူေအာ္တည္ထားရတာေပါ့။
(ထန္တာလည္း မီးဖိုေခ်ာင္ရဲ ့ပညာပါဘဲ၊ဆိုင္ေတြမွာဆို ပြက္ေနတဲ့အလည္ကဆီမပါတဲ့အရည္နဲ ့ထန္ၿပီး၊
ေနာက္ဆုံးဟင္းရည္ထဲ့ေပးခါနီးမွ ေဘးကဆီေလး အရုိးအသားေလး၊ ေသြးခဲေလး၊
ေတြကိုေမႊေႏွာက္ၿပီးထဲ့ေပးတတ္ပါတယ္)ထန္မွဘဲ မုန္ ့ဖတ္ေလးေတြလည္းအိၿပီးပူပူေလး။
ဟင္းရြက္လည္းစိမ္းေစာ္နံ ေတာ့ဘူးေပါ့။

အေဒၚအိမ္ကေခါက္ဆိန္ ့ဟင္းရည္အိုး
 အဲ..ေခါက္ဆိန္ ့က်န္အတြက္ဆိုရင္ ဆီခ်က္တဇြန္းခပ္ထဲ့၊(ခဲေနတဲ့ဆီကအရည္ေပ်ာ္
ၿပီးဝါဝင္းေရာင္ေလးထလို ့နေဘးကမုန္ ့ဖတ္ေတြေပၚစီးဆင္းသြားတယ္။က်မက တူကိုင္ၿပီး မ်က္လုံးမမွိတ္တမ္း ၾကည့္ေနခဲ့ဖူးတယ္..ေလ။ဟင္းဟင္း..ဒါငါ့အလွည့္ကြ ငါ့ပုဂံကြ...:P
ၾကက္သြန္မိတ္ကြ်တ္ကြ်တ္ေၾကာ္ေလးနဲနဲနဲ ့ဝက္အူေၾကာ္နဲနဲေပါ့ ျဖဴးေပးလိုက္တာဘဲ။
ၿပီးမွ ကိုယ္လိုတဲ့ အေပါ့အငံအခ်ဥ္အစပ္အတြက္ ဆား၊ငရုပ္သီးမွဳန္ ့ေလွာ္၊သံပုရာသီး(ေစ်းႀကီးခ်ိန္ဆိုရင္ မန္က်ည္းသီးမွည့္ေဖ်ာ္ရည္နဲ ့ဘဲညားတာေပါ့ေလ)..ဒီေလာက္ပါဘဲ အင္မတန္မွ စားေကာင္းတဲ့ေခါက္ဆိန္ ့က်န္ေပါ့။အရင္တုံးကဆိုရင္ေတာ့ ေခါက္ဆိန္ ့ဆိုင္ႏွေဘးမွာသားေရပြေၾကာ္၊
ပဲေၾကာ္(စားေတာ္ပဲ)အေၾကာ္္ဆိုင္ကအၿမဲကပ္ရပ္ရိွတတ္တယ္။ဝက္ေခါက္ေၾကာ္နဲ ့စားရင္လည္း အဆီမပါအေခါက္ခ်ည္းဘဲဆို ပိုလိုက္ပါတယ္။ႏို ့မို ့ရင္လည္း ေကာက္ညွင္းေပါင္းကို၊
အဲဒီဟင္းရည္မွာတို ့တို ့စားရင္လည္း၊ေကာင္းမွေကာင္းေပါ့။

က်မငယ္ငယ္တုံးက က်ဳိင္းတုံမဟာျမတ္မုနိဘုရားႀကီးႏွေဘးက ေညာင္ေစာင့္နတ္ကြန္းႏွေဘးကပ္ရပ္ မွာ
ေခါက္ဆိန္ ့က်န္ဆိုင္တဆိုင္ရွိတယ္။ သစ္သားထိုင္ခုံရွည္ပု ေလးနဲ ့၊
(အစြန္းမွာထိုင္မိရင္ ေဘးကလူထသြားတဲ့အခါ ထိုင္ခုံေျမာက္တက္သြားတတ္တယ္ေလ..ဟီး)
ဆိုင္ရွင္က သူ ့ဟင္းအိုးမီးရွိန္ေလ်ာ့ရင္ ထင္းတုံးႀကီးတစထပ္ထဲ့၊ေျပာင္းတံႀကီးနဲ ့တဖူးဖူးမွဳတ္လို ့၊မီးခိုးေတြ ကိုယ့္ဖက္ေရာက္လာရင္တဟြတ္ဟြတ္နဲ ့မီးခိုးေတြသီး လက္ေလးနဲ ့ခါ အစားမျပတ္ပါဘူး ကုန္းၿပီးေလြးခဲ့တာဘဲ...တကယ္သတိရတယ္။
(ဒါေတြက ဟိုးအရင္ကေလးဘဝက စားခဲ့တဲ့ မယ္မီးရဲ ့ေခါက္ဆိန္ ့က်န္စား အေတြ ့အႀကဳံေပါ့၊)
ခုေတာ့အားလုံးေျပာင္းလဲ ကုန္ပါၿပီ။က်မေတာင္ တႏွစ္တခါဘဲျပန္မွ စားရတယ္။

ခုက်ဳိင္းတုံမွာမနက္ဆိုရင္ ေစ်းႀကီးထဲက အသားရုံပတ္ဝန္းက်င္ မွာတဆိုင္ေတြ ့တယ္။
ဆိုင္ကအလယ္တန္းဆိုေတာ့ ထိုင္စားေနရင္ ကိုယ့္ေနာက္ေက်ာ လူလာတိုးတာလည္းခံရတယ္။
ေရွ ့ကေန ကိုယ္ကစားၿပီးႏွပ္တရွဳပ္ရွဳပ္နဲ ့သုပ္ေနတာလည္း၊သူတို ့သြားရင္းလာရင္းေတြ ့ႏိုင္တယ္။
ဟီး..က်မေတာ့တရက္အားတင္းၿပီး သြားထိုင္စားခဲ့တယ္။ၿမိဳ ့ကလူေတြက သိပ္စားေလ့မရွိဘူး။
သူတုိ ့ကအစားအစာေရာင္းတဲ့တန္းမွာဘဲစားေလ့ရွိတယ္။

ေအာက္က ဒါတ္ပုံကေတာ့ ေမွာင္ေမွာင္မဲမဲ ေညာင္ပင္ေအာက္မွာစားတုံးက ။က်န္တဲ့ပုံေတြက ဝါးေနတာ။


ညေနဖက္ဆိုရင္ေတာ့ ေနာင္တုန္ကန္နားက ေညာင္ပင္ေအာက္မွာ ေရာင္းတယ္။ ၂ ဆိုင္ကပ္ရပ္။
တအားလူစည္တယ္။က်မေတာ့ခဏခဏသြားစားတယ္။ျခင္ကတဝီွးဝွီး၊ေမွာင္ေမွာင္မဲမဲ (လက္တဖက္ကကုတ္ ေအာက္ကဒူးကိုနန္ ့ေပးရတယ္ေလ ျခင္မနားေအာင္လို ့...:)))
အဲဒါ က်မတို ့ေဒသရဲ ့တကယ့္အရသာေပါ့ေနာ္...။

၂၀၀၀ ခုႏွစ္ပတ္ဝန္းက်င္က ရန္ကုန္စမ္းေခ်ာင္းဖက္ပဒုမၼာကြင္းနားမွာ၊
ေခါက္ဆိန္ ့က်န္ဆိုင္တဆိုင္ရွိခဲ့ဖူးတယ္။သူတို ့က ၾကက္အူနဲ ့လုပ္တာပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ ့ခ်က္ထားတဲ့ၾကက္သားဟင္းလည္းထဲ့ေပးတယ္။စားေကာင္းတယ္။ခုရွိေတာ့ဘူး။
ေစ်းနားမွာဝယ္စားတဲ့ေခါက္ဆိန္ ့ဂ်ိန္း(မ္)၊ေခါက္ဆဲြဖတ္နဲ ့တဝက္ဆီေရာထားတယ္။
 က်ဳိင္းတုံရဲ ့ပတ္ဝန္းက်င္ရြာေလးေတြဖက္မွာေတာ့ ေခါက္ဆိန္ ့အစား ေခါက္ဆဲြကိုသုံးတာမ်ားတယ္။
ဟင္းရည္အိုးကလည္း ေလးေထာင့္ပုံး (ဆီပုံးေဟာင္းကိုအသြင္ေျပာင္းထားတာေပါ့) နဲ ့အုတ္ခဲတုံး ၃ တုံး၊
ဖိုခေနာင့္ဆိုင္ေပၚတင္ ထင္းေခ်ာင္းႀကီး၂ေခ်ာင္း၃ေခ်ာင္းေလာက္ထဲ့ထားၿပီး၊
မီးခိုးေတြအူတက္ေနတဲ့ေနတာေပါ့။သူတို ့အေခၚ( ေခါက္ဆဲြ စို ့စို ့)တဲ့။
အသားကမယ္မယ္ရရ မပါပါဘူး။ ဟင္းအိုးတအိုးလုံးကို ဝက္သား သုံးထပ္သားေလးနဲနဲ ဝက္ေသြးခဲနဲနဲ က်ဲက်ဲ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္ေလးေတြ ေပါေလာေပၚလို ့။စားရင္လည္းမီးခိုးနံေလးနဲ ့..က်မေတာ့၊
စားလို ့ေကာင္းခဲ့တာဘဲ။(ရန္ကုန္က မုန္ ့ဟင္းခါးဆိုင္လိုေပါ့ ရြာတိုင္းရွိတယ္)။
ေတာပုံစံ ေခါက္ဆဲြဂ်ိန္း(မ္)ေပါ့..။
တရုတ္ဘုရားရွိခိုးေက်ာင္းကေကြ်းတဲ့သက္သတ္လြတ္ေခါက္ဆဲြဂ်ိန္း(မ္)
ေခါက္ဆဲြက်န္ကေတာ့ ထိုင္းက ေကြ ့သယိုနဲ ့ခပ္ဆင္ဆင္ေပါ့။
က်မတို ့ဆီက ဝက္သား တတုံးကိုဟင္းရည္အိုးထဲထဲ့ျပဳတ္လိုက္တာဘဲ။ႏူးမွဆယ္ၿပီး ပါးပါးေလးလွီး ေခါက္ဆဲြထန္ၿပီး အေပၚကေန အသားေလးထဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ေလး ဆား၊ငရုပ္သီး၊
ငံျပာရည္၊ပဲငံျပာရည္၊သံပုရာသီး ဒါေလးေတြထဲ့စားတာပါ။

က်မ ေတာင္ႀကီး ရန္ကုန္ မႏၱေလး ေရာက္မွ ရွမ္းေခါက္ဆဲြ၊ဆိုတဲ့ေဝၚဟာရနဲ ့ဆန္ဆီးဆန္ဖြယ္ၿမီးရွည္၊
ဆိုတာၾကားဖူး၊ျမင္ဖူး၊စားဖူးတာ။က်မတို ့စားတာနဲ ့ကြာတာကိုး။ထိုဖူးခ်ဥ္ေတြ(သူတို ့အေခၚဆီထိုဖူး)၊
ထဲ့ခ်က္တာ၊ထိုဖူးေႏြးထဲအသားထဲ့တာဆိုရင္ အရမ္းအံၾသဘဲ။ေၾသာ္...တေက်ာင္းတရြာ တဂါထာ ဆိုတာေပါ့ေနာ္။

က်မတို ့ဖက္မွာ ေခါက္ဆဲြကို ကိုယ္တိုင္(homemade) လုပ္တာကိုး..။ၿပီး ကပ္ေက်းနဲ ့ညွပ္တာေလ။
ေနာက္မွစက္ႀကီးေတြေပၚလာၿပီး စက္နဲ ့ညွပ္ စက္လုပ္ေခါက္ဆဲြ ေတြျဖစ္လာၾကတယ္။
က်မေတာ့ ေတာေခါက္ဆဲြ လက္ညွပ္ဘဲႀကိဳက္တယ္။ဆီသိပ္မပါဘူး။
စက္လုပ္ေတြက ဆီေတြမွတေထာႀကီး။(ရန္ကုန္မွာ ဆန္မုန္ ့ကိုအခ်ဥ္ေဖါက္ၿပီးလုပ္တာလားမသိဘူး။
ခ်ဥ္ေစာ္နံရတယ္လို ့ခံစားမိတယ္။)က်မတို ့ဖက္က နံဘူးဗ်ဳိ ့ အာမခံတယ္။ေရာက္ရင္ဝယ္စားၾကေနာ္။
က်မ နဲ ့စာအျပန္အလွန္ေရးရင္းသိတဲ့မိတ္ေဆြ ေလာ(လာအို) ကရွမ္းအစားအစာဘေလာက္
ဆီက ေခါက္ဆဲြလုပ္နည္းပါ။
သူ ့ဘေလာက္ကေနယူလာတဲ့ဓါတ္ပုံ၊ေတာေခါက္ဆဲြလုပ္ပုံ။

ရန္ကုန္ျပည္လမ္းေပၚမွာအသစ္ဖြင့္တဲ့ Citymart Mall ဆိုလားဘဲ၊ညီမေလးဝမ္းကဲြေျပာျပတာ။
အဲဒီေအာက္ထပ္မွာ ေခါက္ဆိန္ ့၂ မ်ဳိးလုံးရတယ္တဲ့။က်မေရာက္သြားတုံးက ကားရပ္စရာမရွိ ကားၾကပ္၊
ေတာ္ေတာ့္ကို အဆင္မေျပျဖစ္တာနဲ ့မစားလိုက္ရဘူး။

ကဲ..ဒီေန ့ေတာ့ ေခါက္ဆိန္ ့ေခါက္ဆဲြ နဲ ့ဘဲတခန္းရပ္လိုက္အုံးမယ္။
ေနာက္တခါက်ေတာ့ ဆန္ထိုဖူး ေျမပဲထိုဖူး (ပဲပိစပ္)ထိုဖူး ျမားေျမာင္လွစြာေသာထိုဖူးသုပ္မ်ဳိးစုံနဲ ့၊
အားလူးဖုတ္ၾကတာေပါ့...:P
ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ ့ၾကပါေစ
မီးမီး

16 comments:

  1. Replies
    1. Sure,all are my breakfast when I was there...
      :)))

      Delete
  2. အေဒၚအိမ္ကခ်က္ေပးတာ ေကာင္းမယ့္ပံုပဲ..စမ္းေခ်ာင္းပဒုမၸာကြင္းနားကဟာ စားဖူးခဲ့တယ္ ဟုတ္တယ္ ခုမရွိေတာ့ဘူး...။ လက္ပံပြင့္ေျခာက္ရွိတယ္ ပဲပုပ္ရွိတယ္.. ခ်က္စားခ်င္လာၿပီ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. အေဒၚတို ့ကဟင္းခ်က္ေကာင္းတယ္။
      ေဆာင္းတြင္းမုန္ညွင္း(ဘိန္းခင္းထဲကေလ)ဆိုေျမအိုးေလးနဲ ့၊
      ခ်က္တာ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးနမ့္ဖစ္ေထာင္းနဲ ့ေကာင္းမွေကာင္း..။
      စမ္းေခ်ာင္းပဒုမၸာကြင္းနားကဟာ စားဖူးတယ္လား။
      သူတို ့အိမ္လည္းအဲပတ္ဝန္းက်င္မွာဘဲ။
      ခုက်ဳိင္းတုံကအစားအစာေတြေရာင္းတယ္တဲ့။
      ခ်က္စားရင္လည္းမွ်ပါအုံး..စူးႏြယ္ေရ ့:P

      Delete
  3. ေအာင္ညန္.ေလး ထမင္းစားပီးၾကည္.လဲ ခ်ားခ်င္တာပဲ မမီးမီးေရ။ေခါက္ဆြဲဆိုုတာနဲ. တအားၾကိဳက္။ ငမ္းသြားတယ္ေနာ္။ ရွလြတ္ရွလြတ္............

    ReplyDelete
    Replies
    1. က်မလည္းထမင္းမစားဘဲ၊ေခါက္ဆဲြေတြဘဲစားခ်င္ေနတာ။
      အဟဲ...အႀကိဳက္ခ်င္းတူေနၿပီ။

      Delete
  4. စားခ်င္လိုက္တာ မမမီးမီးရယ္...ပံုေတြၾကည့္ျပီးသေရက်ရတယ္...။ ေျမပဲတိုဖူးကို အရမ္းစားခ်င္ေနတာ ဘယ္သူ႔မွမွာလို႔မရဘူး...။ ေခါက္ဆြဲကို ၀ါးတန္းေပၚတင္ထားတာၾကည့္ျပီး ငယ္တုန္းက တာေလမွာ ေခါက္ဆြဲကို အဲဒီဖိုအထိပူပူေႏြးေႏြးသြား၀ယ္ျပီးငံျပာရည္ထဲ သံပုရာသီးညွစ္ျပီး ဒီတုိင္းတို႔စားတာကို သြားသတိရမိတယ္...။

    ReplyDelete
  5. မိုးေငြ႔........ has left a new comment on your post

    စားခ်င္လိုက္တာ မမမီးမီးရယ္...ပံုေတြၾကည့္ျပီးသေရက်ရတယ္...။ ေျမပဲတိုဖူးကို အရမ္းစားခ်င္ေနတာ ဘယ္သူ႔မွမွာလို႔မရဘူး...။ ေခါက္ဆြဲကို ၀ါးတန္းေပၚတင္ထားတာၾကည့္ျပီး ငယ္တုန္းက တာေလမွာ ေခါက္ဆြဲကို အဲဒီဖိုအထိပူပူေႏြးေႏြးသြား၀ယ္ျပီးငံျပာရည္ထဲ သံပုရာသီးညွစ္ျပီး ဒီတုိင္းတို႔စားတာကို သြားသတိရမိတယ္...။
    (မိုးေငြ ့ေပးတဲ့ေကာ္မန္ ့ကအီးေမးထဲေရာက္လာေပမဲ့၊ဒီမွာေပၚဘူးဟယ္။
    ဒါေၾကာင့္ျပန္တင္လိုက္တယ္ေလ။)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေျမပဲထိုဖူးကဆန္မုန္ ့တခ်ဳိး ေျမပဲ၃ခ်ဳိးနဲ ့ႀကိတ္တယ္လို ့ေတာ့၊
      ညီမေလးကေျပာတာဘဲ။က်မလည္းတခါမွမစမ္းဖူးဘူး။
      က်ဳိင္းတုံေလယာဥ္ကြင္းမွာေရာင္းတယ္။
      ဒီတခါျပန္ရင္ယူလာေပးမယ္ေနာ္။
      က်မတို ့လည္းေခါက္ဆဲြျပားေတြဝယ္ၿပီး၊
      ပဲငံျပာရည္ ေျမပဲဆန္ေထာင္း ငရုပ္သီးဆီခ်က္နဲ ့တို ့စားၾကတယ္။
      အရမ္းေကာင္းေနာ္...။

      Delete
  6. မေန ့ကရွမ္းျပည္ကသူငယ္ခ်င္းကရွမ္းေခါက္ဆဲြလုုပ္ထားတယ္လာခဲ့ပါဆိုုတာနဲ ့သြားစားျဖစ္ေတာ့ မီးမီးနဲ ့က်ဴတီကိုုသတိရေနတာ။ သူငယ္ခ်င္းရဲ ့လာအိုုသူငယ္ခ်င္းလည္းလာျပီးအရည္ေရာအသုုပ္ေတြေရာအားေပးသြားတယ္။ သူ ့သမီးေလးပါလာလိုု ့ၾကာၾကာမေနႏုုိင္တာနဲ ့ေခါက္ဆဲြေတြအေၾကာင္းေတာင္မေမးလိုုက္ရဘူး။ း)
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  7. လာအိုမွာေနတဲ့ရွမ္းေတြကိုထိုင္းေတြက ရွမ္းေလး(ထိုင္းႏဲြ ့)လို ့ေခၚတယ္။
    က်မတို ့ကိုရွမ္းႀကီး(ထိုင္းယိုင္)တဲ့။အားလုံးစားေသာက္တာေတြဆင္ဆင္တူၾကပါတယ္။
    ေနာက္ႀကဳံရင္တျခားဟင္းေတြလည္းေမးၾကည့္အုံးမေရ...။
    က်မေခါက္ဆဲြသရဲဘဲြ ့ကိုက်ဳတီယူသြားၿပီ။
    သူ ့ေခါက္ဆဲြေတြမွမ်ဳိးစုံ၊ေရခဲထဲ့တာေတြေရာပါတယ္။
    :P

    ReplyDelete
  8. ဗိုက္ဆာသြားၿပီ..စားခ်င္တယ္..

    ReplyDelete
  9. မအားတဲ့ၾကားထဲကေျပးလာစားရွာသား...။
    ေၾသာ္..စန္းထြန္းေရ...။
    လည္လည္လာ ေကြ်းမယ္။

    ReplyDelete
  10. ဟုိက္ စားေသာက္စရာေတြ
    ခက္တာက ပုံေတြၾကည္႔ၿပီး တံေတြးမ်ဳိးရ ဟင္႔ း)

    း)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟင္းေတြနဲ ့လဲွစားမယ္ေလ။
      ;P

      Delete
    2. ေဟ့ ငါ့ဟာ ေလး တင္ ေပး အုန္း ဟ

      Delete