ပိႏၷဲသီး ၀က္နံရုိးဟင္းရည္.
(ဒရင္ေကာက္ရြက္)ဟင္းရြက္ေၾကာ္ခ်က္ပဲပုပ္ေထာင္းေလးခပ္.
အိုဆြန္းသုပ္(ဖက္၀ုိးဆြန္းဆာ)
မုန္ညင္းေဆာ္အခ်ဳိ(ဖတ္ကာေက်ာကိ်မ္း)
ခရမ္းခ်ဥ္သီးပဲပုပ္ေထာင္း(နမ့္ဖစ္မေခဆြမ္)
တို ့စရာ ဆလပ္ရြက္ တန္အိုရြက္(ဖတ္ခိ၀ိုး)..
ဆိတ္သားေျခာက္ေထာင္းေၾကာ္.
အပါးပါးေကာင္းမွေကာင္း...
အိမ္သားေတြကေတာ့..ဟင္းကိုၾကည့္ျပီး ပြစိပြစိေျပာပါတယ္.
က်မေျပာျပီးျပီေကာ.စားခ်င္တာအားလုံးပါေအာင္စီစဥ္ရတာ..
ေခါင္းေတာင္မေဖာ္နိုင္ဘူး ..ကုန္းရုန္းျပီးေလြးရတယ္။
အိမ္ျပန္တုံးက အေမကိုခ်က္ေကြ်းခဲ့တာပါ.
ခုလိုဒီမွာပူျပင္းလြန္းတဲ့ရာသီမွာ..ေပါ့ဗ်ာ.
ဓါတ္ပုံေလးျပန္ၾကည့္ သတိေလးရ..
လ်ွာရည္ေလးတျမျမေပါ့..
ေတာင္ေပၚသူေတြဆိုေတာ့လည္း ဆီမပါ ပ်ားမပါတဲ့ဟင္းဘဲ
ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ပါတယ္ေလ..
အေမ့ အႀကဳိက္ထက္ကိုယ့္အႀကိဳက္ခ်က္စားခဲ့တယ္..
ဟီး..အက်င့္မေကာင္းပုံ...။
အဲ...ဘယ္လိုေျပာရမွန္းေတာင္မသိေတာ႔ဘူး
ReplyDeleteအားလံုးၾကိဳက္ေနလို႔ မၾကိဳက္တာတခုမွမပါဘူး
တို႔ေတြ ေတာင္ေအာ္ / တန္ေအာ္႐ြက္ကို ခ်ဥ္ရည္ဟင္းလည္းခ်က္စားၾကတယ္ သိပ္ေမႊးတာပဲ
ဘိုမေရ..အၾကိုက္ျခင္းတူတယ္ေနာ္.
ReplyDeleteတန္အို တန္ေအာ္(ရွမ္းလို ဖတ္ခိ၀ုိး)
က်မေတာ့ အစိမ္းစားတာပိုၾကိုက္တယ္.
ဒါနဲ ့ဟိုအေဟာင္းဘေလာ့ စီေဘာက္မွာသြားေအာ္တာရဘူးေတာ့္:(
ဘိုမ က လင္႔ေပးသြားလုိ႕ လာႀကည္႔ပါတယ္။
ReplyDeleteဟင္းေတြကို ႀကည္႔ျပီး “ ဂလု” ။
မေကာင္းမြန္ေရ..
ReplyDeleteအိမ္လွြမ္းရင္ဓါတ္ပုံေတြ့ျပန္ၾကည့္လိုက္
က်မလည္းဂလုဂလု ျဖစ္လိုက္နဲ ့:D
မွားလို႔... ခ်ဥ္ရည္ခ်က္စားတာ တန္အာ္ဟုတ္ဘူး.. ဆူးပန္း႐ြက္၊ အ႐ြက္ပံုစံက ဆင္ေနလို႔ မွားသြားတာ :D
ReplyDeleteေဟာ႔ေပါ႔တ္ထဲ ထည့္စားၾကတာေတာ႔ တန္ေအာ္ထင္တယ္ အဲလိုလည္းႀကိဳက္တယ္။
ဟိုအေဟာင္းက ပိတ္ထားလိုက္လို႔ပါ :P
ေရးထားတာေတြသိပ္နားမလည္ေပမဲ့ ၾကည့္ရတာ စားခ်င္စရာေတြရယ္...ဆီမပါေတာ့ပိုၾကိဳက္စ္...စု
ReplyDeleteရွမ္းဟင္းေတြဆိုေတာ့
ReplyDeleteရွမ္းလိုအသံထြက္ေရးတာပါ
အဲဒါမွ ပိုအရသာရွိတယ္လို ့
ထင္မိတယ္(စိတၱစအလြွမ္း..ဟီး)