Thursday, September 28, 2017

ခရမ္းသီးခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္

မဂၤလာပါရွင္~~~
က်ဳိင္းရိုင္းခရီးသြားတာေရွ႔မဆက္ခင္ ခရမ္းေၾကာ္အုံးမွ..👌 ခရမ္းသီးကို ခရမ္းသီးႏွပ္ မီးဖုတ္သုပ္ သီးစုံ ဟင္းထဲေရာ..ဒီေလာက္ဘဲအစကခ်က္တတ္တာ။ ခုမွ တရုတ္စတိုင္ဟင္းေတြၾကည္႔ရင္းေတြ႔လာတာ။
သူတို႔နည္းလည္းပါ ကိုယ့္နည္းလည္းေရာ...သက္သတ္လႊတ္ဟင္းတခြက္ရလာေရာ😋

ေရခဲေသတၱာထဲက ခရမ္းသီးပိန္ပိန္ေလးတလုံးေဒါင့္ကပ္ေနတာ အဲ့တာနဲ႔ ဆဲြထုတ္ၿပီးစီမံရတာေပါ့။
သိပ္အဆန္းႀကီးမဟုတ္ပါဘူး..။ ပုံထဲပါတာေတြ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီ ကိုးရီးယားငရုပ္သီးအႏွစ္ ဆား
ငရုပ္ေကာင္း ဟင္းခ်က္အရက္ ပဲငံျပာရည္ ခရုဆီ ငါးငံျပာရည္ ႏွမ္းဆီ( အင္း..သက္သတ္လႊတ္
ေျပာမရေတာ့ဘူးေပါ့ ခရုဆီနဲ႔ငံျပာရည္ပါေနတာ..ဟီး 😂)

 အိုး..ေမ့သြားလို႔ မပါမျဖစ္ ပန္းသီးရွာလကာရည္ ထညက္ခဲကိုက်ဳိထားတာအခ်ဳိရည္ ေျပာင္းဖူးမူန္႔
ကိုင္း..အားလုံးနဲနဲစီ ေရာနယ္ပါေလ့...က်မထုံးစံေတာ့ အခ်ဳိမူန္႔ အသားမူန္႔ထည္႔ေလ့မရွိဘူး..။ က်မလုံးဝ မစားတတ္လို႔ပါ..။ အျပင္စာစားလို႔ပါရင္ ပါးစပ္ကေနလို႔မရဘူး..။ အန္ခ်င္သလို ေခါင္းမူးသလို ေကာ္ဖီလို
ခ်ဳိခ်ဳိပူပူ ေသာက္လိုက္ရမွေနတာထိုင္တာရွိေတာ့တယ္။ ျမန္မာျပည္က ဟင္းခ်က္ဆရာႀကီးမ်ား ၉၉.၉၉%
ၾကက္သားမူန္႔သုံးၾကတယ္။ ဥပမာ ဒီခရမ္းသီးဆိုပါေတာ့ အသားမပါတဲ့အတြက္ ခရမ္းသီးအရသာထြက္
ေနရမွာေလ..ၾကက္သားမူန္႔သုံးေတာ့ ၾကက္သားအရသာျဖစ္သြားၿပီေပါ့ေနာ္..။ဒါကမယ္ငီးအေတြးပါေလ။

 ကဲပါေလ..အေရာင္လွေအာင္ နီနီ စိမ္းစိမ္းေတြထည္႔ရေအာင္...
ၾကက္သြန္ျဖဴနီဆီသပ္...ၿပီးခရမ္းသီးေလာင္းထဲ့၊ က်မက်ားက်ားႀကီးက ႏူးမွစားခ်င္တယ္ဆိုလို႔ ခရမ္းသီး ထဲ့ၿပီးေရနဲနဲထဲ့ အဖုံးအုပ္ထားရေသးတယ္။ ခရမ္းသီးႏူးမွ ေရာစပ္ထားတာေတြေလာင္းထဲ့ အဖုံးခန ပိတ္ ထားၿပီးရင္ အိုေကပါၿပီေလ
ေဟာ...ခရမ္းသီးခ်ဳိခ်ဥ္ရၿပီ ခ်ဳိခ်ဳိခ်ဥ္ၿပဳံးၿပဳံးေလး..ငရုပ္ေကာင္းပူပူေလးနဲ႔ ကိုခ်ဳးက်န္လို႔ ေခၚတဲ့ကႀကီးငရုပ္သီး
မစပ္တစပ္တခြက္...ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ ငပိေထာင္းစပ္စပ္တခြက္ဆိုရင္..အိုေကပါၿပီ...အရည္ေသာက္
ကၾကက္ေပါင္း...
က်ားက်ားနလံထခါစ ရာသီအေျပာင္းဆိုေတာ့ ၾကက္အနက္ကို တရုတ္ေဆးနဲ႔ေပါင္းၿပီးေသာက္ ဒီၾကက္
ကအဆီမ်ားတယ္ အားလုံးခါြတာေတာင္ အဆီေဝ့ေနတာ...က်မဆီ တဂါလံဆိုရင္ ၆လေလာက္သုံး
ရတယ္..အဲ့လို..ဆီစားသုံးပုံက...😁😆 ေၾကာက္တာေလ...

အားလုံးဘဲရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ႔ၾကပါေစရွင္
#meemeenage

0 comments:

Post a Comment