Thursday, September 28, 2017

ခရမ်းသီးချိုချဉ်ကြော်

မင်္ဂလာပါရှင်~~~
ကျိုင်းရိုင်းခရီးသွားတာရှေ့မဆက်ခင် ခရမ်းကြော်အုံးမှ..👌 ခရမ်းသီးကို ခရမ်းသီးနှပ် မီးဖုတ်သုပ် သီးစုံ ဟင်းထဲရော..ဒီလောက်ဘဲအစကချက်တတ်တာ။ ခုမှ တရုတ်စတိုင်ဟင်းတွေကြည့်ရင်းတွေ့လာတာ။
သူတို့နည်းလည်းပါ ကိုယ့်နည်းလည်းရော...သက်သတ်လွှတ်ဟင်းတခွက်ရလာရော😋
ရေခဲသေတ္တာထဲက ခရမ်းသီးပိန်ပိန်လေးတလုံးဒေါင့်ကပ်နေတာ အဲ့တာနဲ့ ဆွဲထုတ်ပြီးစီမံရတာပေါ့။
သိပ်အဆန်းကြီးမဟုတ်ပါဘူး..။ ပုံထဲပါတာတွေ ဟင်းသီးဟင်းရွက်ဆီ ကိုးရီးယားငရုပ်သီးအနှစ် ဆား
ငရုပ်ကောင်း ဟင်းချက်အရက် ပဲငံပြာရည် ခရုဆီ ငါးငံပြာရည် နှမ်းဆီ( အင်း..သက်သတ်လွှတ်
ပြောမရတော့ဘူးပေါ့ ခရုဆီနဲ့ငံပြာရည်ပါနေတာ..ဟီး 😂)
 အိုး..မေ့သွားလို့ မပါမဖြစ် ပန်းသီးရှာလကာရည် ထညက်ခဲကိုကျိုထားတာအချိုရည် ပြောင်းဖူးမူန့်
ကိုင်း..အားလုံးနဲနဲစီ ရောနယ်ပါလေ့...ကျမထုံးစံတော့ အချိုမူန့် အသားမူန့်ထည့်လေ့မရှိဘူး..။ ကျမလုံးဝ မစားတတ်လို့ပါ..။ အပြင်စာစားလို့ပါရင် ပါးစပ်ကနေလို့မရဘူး..။ အန်ချင်သလို ခေါင်းမူးသလို ကော်ဖီလို
ချိုချိုပူပူ သောက်လိုက်ရမှနေတာထိုင်တာရှိတော့တယ်။ မြန်မာပြည်က ဟင်းချက်ဆရာကြီးများ ၉၉.၉၉%
ကြက်သားမူန့်သုံးကြတယ်။ ဥပမာ ဒီခရမ်းသီးဆိုပါတော့ အသားမပါတဲ့အတွက် ခရမ်းသီးအရသာထွက်
နေရမှာလေ..ကြက်သားမူန့်သုံးတော့ ကြက်သားအရသာဖြစ်သွားပြီပေါ့နော်..။ဒါကမယ်ငီးအတွေးပါလေ။
 ကဲပါလေ..အရောင်လှအောင် နီနီ စိမ်းစိမ်းတွေထည့်ရအောင်...
ကြက်သွန်ဖြူနီဆီသပ်...ပြီးခရမ်းသီးလောင်းထဲ့၊ ကျမကျားကျားကြီးက နူးမှစားချင်တယ်ဆိုလို့ ခရမ်းသီး ထဲ့ပြီးရေနဲနဲထဲ့ အဖုံးအုပ်ထားရသေးတယ်။ ခရမ်းသီးနူးမှ ရောစပ်ထားတာတွေလောင်းထဲ့ အဖုံးခန ပိတ် ထားပြီးရင် အိုကေပါပြီလေ
ဟော...ခရမ်းသီးချိုချဉ်ရပြီ ချိုချိုချဉ်ပြုံးပြုံးလေး..ငရုပ်ကောင်းပူပူလေးနဲ့ ကိုချုးကျန်လို့ ခေါ်တဲ့ကကြီးငရုပ်သီး
မစပ်တစပ်တခွက်...ထမင်းပူပူလေးနဲ့ ငပိထောင်းစပ်စပ်တခွက်ဆိုရင်..အိုကေပါပြီ...အရည်သောက်
ကကြက်ပေါင်း...
ကျားကျားနလံထခါစ ရာသီအပြောင်းဆိုတော့ ကြက်အနက်ကို တရုတ်ဆေးနဲ့ပေါင်းပြီးသောက် ဒီကြက်
ကအဆီများတယ် အားလုံးခါွတာတောင် အဆီဝေ့နေတာ...ကျမဆီ တဂါလံဆိုရင် ၆လလောက်သုံး
ရတယ်..အဲ့လို..ဆီစားသုံးပုံက...😁😆 ကြောက်တာလေ...

အားလုံးဘဲရွှင်လန်းချမ်းမြေ့ကြပါစေရှင်
#meemeenage

0 comments:

Post a Comment