Friday, April 15, 2016

လက္ဖက္ရည္(tea)ေသာက္ျခင္းအႏုပညာ

မဂၤလာပါရွင္~~~
လက္ဖက္ရည္ၾကမ္း၊ ေရေႏြးၾကမ္း၊အဖန္ရည္ ကိုက်မတို႔ရွမ္းျပည္ကအခါးရည္လို႔ေခၚၾကတယ္။ အရင္ကျမန္ မာျပည္ထမင္းဆိုင္ေတြမွာထမင္းစားရင္ က်မကအခါးရည္ေပးအုံးေျပာတာ နားမလည္ၾကဘူး လူကိုအူတူတူ
နဲ႔ၾကည့္ၾကတယ္။ ရွမ္းျပည္မွာဆို အဲ့လိုဘဲေျပာၾကတာကိုး..။က်မတို႔ရွမ္းျပည္မွာ ထမင္းစားရင္ ေရေႏြးၾကမ္း
ပါမွ ထမင္းဝိုင္းေလးကၿပီးျပည့္စုံတယ္လို႔ေျပာရမယ္။

အဲ့ဒီ ေရေႏြးၾကမ္းကိုဘဲ ေသာက္ဖို႔ျပဳလုပ္နည္းေတြမတူၾကျပန္ဘူး။ေသာက္ပုံေသာက္နည္းေတာင္ မတူၾက တာ။ ခပ္လြယ္လြယ္ေျပာရင္ေတာ့ ႏွာေခါင္းေအာက္ကပါးစပ္ေပါက္ထဲ သြင္းလိုက္ယုံဘဲ။ ဘာေပမ်ားရွည္ လွ်ားခ်င္ေနေသးပါသလဲ..ေဒၚမယ္ငီးလို႔မဆိုပါနဲ႔။ တကယ့္ကို နည္းလမ္းေပါင္းမ်ားစြာေတြ႔လာလို႔ မိတ္ေဆြ မ်ားကိုေဖာက္သည္ခ်ရအုံးမယ္..။ ဂလို..ဂလို..

မွန္တာေျပာရရင္ မႏွစ္ကႏွစ္ကုန္ခါနီး ဒီဇင္ဘာျပန္တုံးအထိဆိုပါေတာ့။ ဒီလက္ဖက္ဆိုတာႀကီးကို ဒီအတိုင္း ဘဲသိထားတာ။ ဆိုလိုခ်င္တာက လက္ဖက္သုပ္ကို ျမန္မာႏိုင္ငံသားေတြစားၾကတယ္။ လက္ဖက္ေျခာက္ကို
ေရေႏြးထဲခပ္ေသာက္တယ္။ ယြန္းရွမ္းေတြက လက္ဖက္ကိုအုန္းျခစ္သားေတြနဲ႔ အခ်ဳိႏွပ္ၿပီးစားတယ္။ ကုလားျပည္က အခ်ဳိေျခာက္လုပ္ေသာက္တယ္။ ဒီသေဘာေလာက္ဘဲရွိတဲ့ ဗဟုသုတနဲ႔ မယ္ငီးေနခဲ့တာပါ။
အဲ...ဒီတခါျပန္သြားေတာ့ ( အေရွ႔ကပို႔စ္မွာပါၿပီးပါၿပီ) အိမ္လာဌားတဲ့ လုပ္ငန္းရွင္လူငယ္က တညေနေတာ့
က်မကို လက္ဖက္ရည္ေသာက္ၾကြဖို႔ ဖိတ္ပါတယ္..။အဟဲ..ၾကားေကာင္းေအာင္ေျပာတာပါ..။အမလာခဲ့ပါ။
ကၽြန္ေတာ္လက္ဖက္ရည္တိုက္မယ္..ဒီေလာက္ပါဘဲ။  ျမန္မာျပည္လက္ဖက္ရည္မ်ဳိးမဟုတ္ဘူးေနာ္..အခ်ဳိ
မဟုတ္ဘူး..ဟီး..အခ်ဥ္လို႔ေျပာရင္လည္းရမဲ့ ဟိုဟိုဒီဒီ လာဘ္ထိုးတာမ်ဳိးမဟုတ္ရပါရွင္ း)))  ျမန္မာျပည္မွာ လက္ဖက္ရည္ဖိုးဆိုရင္ လာဘ္ေတာင္းတာေလ.. အဲ့ဒါအခ်ဥ္ဖမ္းၾကတာေပါ့..ကဲပါေလ..ဒါေတြကေနာက္ဆို
လုံးဝကင္းစင္ေတာ့မွာတဲ့.. ေပ်ာ္ထွာေနာ္..

ကဲ..ဒီကလည္းေနခင္းအိပ္ေနတာ တူမေလးလာႏိုးေတာ့ ကမန္းကန္းေျပးဆင္းၿပီးသူတို႔လက္ဖက္အေရာင္း
ျပခန္းထဲေျပးဝင္သြားတာေပါ့..။ သူက မီးစက္ႏိုးခိုင္းေနတာၾကားရတယ္ ဒီကလည္း..ဟြန္႔..ဒီအခါးရည္မ်ား
ဘာမီးစက္ကလိုေသးတုံးေပါ့..စိတ္ထဲထင္ေနတာ။ သူ႔ခုံတန္းလ်ားေရွ႔ဝင္ထိုင္ေတာ့ စားပဲြကိုလည္းအရမ္းသ
ေဘာက်သြားတယ္။ သစ္သားအလွ်ားလိုက္တခ်ပ္ထဲအထူႀကီးကို စားပဲြလုပ္ထားတာအရမ္းမိုက္တယ္။ ေရွ႔
မွာထိုင္ခုံကလည္းခုံတန္းလွ်ားသေဘာမ်ဳိးဘဲ ။ ဒါေပမဲ့ သစ္သားအထူႀကီး။ စားပဲြေပၚမွာ ထူးဆန္းတဲ့ေနာက္ ထပ္သစ္သားတခ်ပ္တင္ထားေသးတယ္..အဲ့ဒီသစ္သားျပားမွာေတာ့အေပါက္ကေလးပါတယ္။ အကန္႔ေလး
ပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး ေရေႏြးအိုးေသးေသးေလး လွ်ပ္စစ္နဲ႔တည္တဲ့အိုးတခုကိုေရထဲ့ၿပီးတည္ပါတယ္။ က်မ လည္းသတိရၿပီးမွ အိမ္ထဲျပန္ေျပးၿပီး ကင္မရာသြားယူရတာ။ စစခ်င္းေတာ့(က်ားက်ားကလည္းေရာက္လာ တယ္ေလ) သူ႔နဲ႔ ဗီဒီယိုရိုက္ဖို႔ကို ကင္မရာလုၾကတာ။ သူကကင္မရာမန္းႀကီးျဖစ္ခ်င္ေနတာ။ ဒီကလည္း မရဘူးဘဲ။ အဲ့ဒါနဲ႔ေရွ႔ဆုံးအခန္းနဲနဲလြတ္သြားတယ္။ က်မ ဒီမွာ ဗီဒီယိုဖိုင္တင္ထားပါတယ္။

ဒီလိုမ်ဳိး လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းကို ေသာက္ဖို႔ပထမဦးဆုံးကအဖုံးပါတဲ့ ခြက္တလုံးေလာက္လိုပါမယ္။ ေရလည္း တအားႀကီးဗြက္ဗြက္ဆူတာမ်ဳိးမဟုတ္ဘူး ေရေႏြးေပါ့။ အရင္ဆုံးသူ႔ေရွ႔မွာရွိတဲ့ခြက္ထဲကို ကိုယ္ေသာက္မဲ့ လက္ဖက္ေျခာက္ေတြထဲ့ရတာေပါ့။ ေနာက္ေရေႏြးဆူလာရင္  အဲ့လက္ဖက္ေျခာက္ထဲငွဲ႔ၿပီး အဖုံးကိုခဏ

ေလးဖုံးထား (စကၠန္႔ပိုင္းေလးပါ) ေနာက္ၿပီးအားလုံးျပန္သြန္ပစ္လိုက္တယ္ အဖုံးကိုနဲနဲဟထားေတာ့ ေရစစ္
သလိုျဖစ္သြားတာေပါ့။ အဖတ္ေတြေတာ့ ဒီအတိုင္းက်န္ခဲ့တယ္။ အဲ့တာ လက္ဖက္ေျခာက္ေဆးတာပါတဲ့။
ၿပီးက်ေတာ့ ေျခာက္ေနတဲ့လက္ဖက္ေတြကိုေရေႏြးနဲ႔ ခဏေလးထိလိုက္ေတာ့ ႏူးၿပီးသူ႔ရဲ႔အခါးဓါတ္ေတြပြင့္
လာေအာင္လုပ္တာပါတဲ့။ က်မ ဗီဒီယိုိုင္က ၂ခုရွိတယ္။ ဒုတိယတခုမွာေတာ့ သူလက္ဖက္ေျခာက္ေဆး တာပါတယ္။ ေအာ္တခုေမ့သြားလို႔ လက္ဖက္ေျခာက္ေဆးတဲ့ေရကို အလကားမသြန္ပစ္ဘူး ေနာက္ခရား

ေသးတခုထဲထဲ့ၿပီး က်မတို႔ကိုတိုက္မဲ့ခြက္ေတြကို ေဆးပါတယ္။ လက္နဲ႔မကိုင္ဘူးတူလိုမ်ဳိး ညွပ္တုတ္ေခ်ာင္း
နဲ႔ကိုင္တာ။ ခြက္ေတြလည္း ေအးစက္ေနတာမ်ဳိးမျဖစ္ရဘူးတဲ့။ ေနာက္ေရတအိုးမွ လက္ဖက္ခြက္ထဲ့ ခဏေလာက္ဘဲဖုံးထားၿပီး ခ်က္ခ်င္း ဇာကာစစ္ထဲ့ထားတဲ့ ေရက်ားေသးေသးတခုထဲ ျပန္ေလာင္း တာေပါ့။ ၿပီးမွ က်မတို႔ေရေႏြးခြက္ထဲ ေလာင္းထဲ့ေပးတာပါ။ အေရာင္ ကေတာ့သပ္အရင့္ႀကီးမဟုတ္ဘူး။ ဒါေပမဲ့ တကယ္ဘဲေသာက္လို႔ေကာင္းလိုက္တာ။ တသက္လုံးေသာက္ဖူးတဲ့ ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႔ အရသာဘာမွမဆိုင္ဘူး

ဒီေရာက္ေတာ့ သူ႔လိုလုပ္ၿပီးေသာက္တာ
ေမးျမန္းၾကည့္မွ လက္ဖက္ေျခာက္က တပိသာ သိန္းေက်ာ္တယ္တဲ့ဗ်ား...။ အပင္ေတြက သက္တမ္းရင့္
ႏွစ္ေပါင္းေထာင္ခ်ီေနၿပီ..အနဲဆုံး ၃၅၀ႏွစ္ကစတယ္လို႔ေျပာျပတယ္ေလ။ အင္း..နဲနဲစိတ္ဝင္စားလာၿပီ။ ကဲ
ေျပာေနၾကာတယ္..ကၽြန္ေတာ္မနက္ျဖန္ NGO အဲဖဲြ႔ေတြကိုသြားပို႔ရမယ္ လိုက္ခဲ့ပါ စီစဥ္ေပးမယ္တဲ့..။ ဒါနဲ႔
ၿပီးခဲ့တဲ့အပတ္က ေရးလိုက္တဲ့ ဝမ္ဆိုင္းလက္ဖက္ရႊာ အေၾကာင္းေပၚေပါက္လာတာေပါ့ရွင္..။

လက္ဖက္ေျခာက္ဖတ္ေတြလည္းႀကီးမားပါ့
က်မေတာင္ႀကီးမွာေနေတာ့ ဓႏု အင္းသားအမ်ဳိးေတြအိမ္မွာ ေသာက္တဲ့ လက္ဖက္ေျခာက္က တမ်ဳိဳး။ လက္
ဖက္ကိုေလွာ္ၿပီးမီးဖိုေပၚကခ်တာနဲ႔ ႏွမ္းနဲနဲထဲ့လိုက္တယ္။ အိုးအပူရွိန္နဲ႔ႏွမ္းကခ်က္ခ်င္းက်က္တယ္ တေဖါက္

ေဖါက္နဲ႔ထျမည္တာေပါ့။ခ်က္ျခင္းဘဲ ေရေႏြးၾကမ္းအိုးထဲထည့္ၿပီး ေရဗြက္ဗြက္ဆူေနတာေလာင္းထဲ့လိုက္ တာေပါ့။ ခဏေလာက္ အဖုံးေလးအုပ္ထားၿပီး ခြက္ထဲငဲ့ ေသာက္ၾကတာေပါ့။ ဆားနဲ႔လည္းခပ္ေသာက္ၾက တယ္။ ႏွမ္းန႔ံေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ေပါ့ရွင္။ က်ဳိင္းတုံကဘဲ က်မတို႔ရွမ္းေတြက လက္ဖက္ေျခာက္ကို ထမင္းဟင္းခ်က္
တဲ့အိုးနဲ႔ မေလွာ္ဘူး။ ေျမအိုးလက္ကိုင္ပါတယ္ ေသးေသးေလးနဲ႔ ထင္းရူးေခ်ာင္းနဲ႔ေလွာ္ရတယ္။ ၿပီး နွမ္းထဲ့
တာေပါ့။ ကဲ...စမ္းေသာက္ၾကည့္ၾကပါလား...။

ဒီလက္ဖက္ရႊက္ကိုေတာ့လက္ဖက္ႏွပ္လုပ္လို႔မရဘူးတဲ့
 အေမရိကားျပန္ေရာက္ၿပီး ဒီလက္ဖက္အေၾကာင္းသိခ်င္လြန္းလို႔ Google နဲ႔ ကမာၻတလႊားရွာေဖြဖတ္ရူ႔ၾကည့္ တာတကယ္ဘဲ...အံၾသစရာစိတ္ဝင္စားစရာအမ်ားႀကီးေတြ႔လာလာတယ္။

ကဲ..ေနာက္တခါအဲ့ရႊာက လက္ဖက္ခူးပုံေလးေတြ လုပ္ပုံေလးေတြေျပာျပအုံးမယ္... ေနာ္ကၿပီး ဘာျဖစ္ လို႔ေစ်းႏူန္းေခါင္ခိုက္ရသလဲဆိုတာလည္းေျပာျပမယ္ေလ..ေနာက္ၿပီး အခါးရည္ရဲ႔ အရသာ ခါးျခင္းရဲ႔ပုံစံအမ်ဳိး
မ်ဳိး..။ ေနာက္တခုက က်မ္းမာေရးနဲ႔ ဘယ္လိုပတ္သက္သလဲဆိုတာ...လာမယ္ေနာ္..ေမွ်ာ္..အဟဲ

ကိုယ္တို႔ၿမိဳ႔မွာ တာဝန္က်တဲ့ မူးႀကီးမတ္ႀကီးမ်ား..အဲေလ..အရာရွိႀကီးဆိုပါေတာ့ သူတို႔တေတြ ေစ်းထဲတိုင္း ခန္းလွည့္လည္တာ ေတြ႔တဲ့ေစ်းသည္ေတြကို ဘာလဲ ဘယ္လိုေရာင္းလဲ ဘယ္ေစ်းလဲဆိုၿပီးေမးျမန္း စပ္စု တတ္တယ္တဲ့ လက္ဖက္ေျခာက္တပိသာ သိန္းေက်ာ္ဆိုေတာ့ မ်က္စိျပဴးၿပီး ဘာျဖစ္လို႔လဲ ဘာလဲဘာေၾကာင့္ လဲ ..လဲေပါင္းမ်ားစြာနဲ႔ အဲ့ဒီေဒသကို ကိုယ္တိုင္ၾကြခ်ီပါသတဲ့။ အပင္ေတြျမင္မွ အံၾသလို႔ သူတို႔ေကာင္းမူ႔လို႔
ေျပာရမွာဘဲ လမ္းေတြေဖါက္ေပး ေက်ာင္းေတြေဆာက္ေပးျဖစ္လာတယ္ေလ..။




သူ႔ကိုေျပာထားတာ လက္ဖက္ခူးခ်ိန္က်ရင္ ရႊာကလူေတြလက္ဖက္ခူးပုံေလးပို႔လာေပးပါဆိုလို႔ က်မကိုပို႔လာ
ေပးတဲ့ပုံေတြပါ...

အားလုံးဘဲ ႏွစ္သစ္အခါသာမည ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ႔မူ႔အေပါင္းနဲ႔ျပည့္စုံခေညာင္းၾကပါေစရွင္~~~

မီးမီး
ေျပာျပခ်င္တဲ့လက္ဖက္ရည္ေသာက္နည္းအမွန္..
အပိုင္း(၁)

အပိုင္း(၂)
အပိုင္း(၃)

14 comments:

  1. စိတ္၀င္စားစရာဘဲေနာ္။
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟုတ္တယ္ေရ..
      က်မလည္းစိတ္ဝင္စားလို႔ဖတ္ရင္း
      လိုက္ရင္းနဲ႔ဗဟုသုေတြအမ်ားႀကီးတိုးလို႔...

      Delete
  2. မေလးရွား ကင္မရြန္းဟုိင္လန္ မွာေတာ့ လက္ဖက္ပင္ကုိ ၃ ေပပဲ အျမဲထားတယ္။ ခူးရလြယ္ေအာင္တဲ့။ ကုိယ္တုိ႕ ျမန္မာျပည္မွာေတာ့ အပင္ၾကီးတဲ့အထိ ထားတဲ့ပံုပဲေနာ္။ လက္ဖက္ပင္ကုိ ကုိယ့္နုိင္ငံမွာ ေသခ်ာ မျမင္ဖူးေသးဘူး။ တစ္ေခါက္ေလာက္ေတာ့ သြားၾကည့္ခ်င္တယ္။ လက္ဖက္ ဘယ္လုိခူးတယ္။ လက္ဖက္ ဘယ္လုိနွပ္တယ္။ လက္ဖက္ေျခာက္လုပ္ဖုိ႕ ဘယ္လုိျပင္ဆင္တယ္။

    ReplyDelete
    Replies
    1. ခုေခတ္လက္ဖက္ပင္ေတြအားလုံးက
      စီးပြားျဖစ္စိုက္ၾကတယ္ဆိုေတာ့
      ခပ္ပုပုေလးေတြပါဘဲ
      ကိုယ္တို႔ၿမိဳ႔ကတျခားေနရာမွာလည္း
      အမ်ားႀကီးရွိတယ္..။
      ခုေနရာကႏွစ္ေပါင္းရာဂဏန္းမ်ားစြာ
      ေထာင္ဂဏန္းအထိၾကာျမင့္ခဲ့တဲ့
      လက္ဖက္ပင္ေတြဆိုေတာ့
      ဒီလိုႀကီးမားေနတာျဖစ္တာပါ
      တေတာလုံးတေတာင္လုံးဘဲ
      အားရင္သြားလည္ပါ
      စိဝင္စားစရာေကာင္းပါတယ္...

      Delete
  3. ရွမ္းေျမာက္ပိုုင္းသူပါဗ်ဳိ႕ နာမည္ေက်ာ္နမ္႔ဆန္ ေျမာက္ပိုုင္းလၻက္ေျခာက္လုုပ္ပံုုအဆင့္ဆင့္ လၻက္ခူးခ်ိန္မွစ အေျခာက္အဆင့္ဆင့္လုုပ္တာ လက္ေတြ႔တပါတ္ေက်ာ္ကိုုယ္တိုုင္သြားေရာက္ေလ့လာခဲ့ဖူးတယ္။ အခါးေျခာက္နဲ႔အခ်ဳိေျခာက္ (လၻက္ရည္အခ်ဳိေဖ်ာ္ရာမွာသံုုးတာ) ၂မ်ဳိးခြဲထားပါတယ္။ ေျမာက္ပိုုင္းရွမ္းရဲ႕ ပေလာင္ေတာင္ လၻက္ခင္းတေတာလံုုးတေတာင္လံုုးအားလံုုး လူတရပ္ထက္မျမင့္ဘူး ခါး ရင္အုုပ္အျမင့္အပင္ပုုျဖစ္ေအာင္ခုုတ္ထားပါတယ္။

    ReplyDelete
    Replies
    1. ရွမ္းေျမာက္ပိုင္းကလက္ဖက္ခင္းေတြကို
      ဓါတ္ပုံထဲမွာေတာ့ျမင္ဖူးပါတယ္။
      က်မတို႔ဆီမွာလည္းေနာက္ပိုင္း
      ဒီလိုစီးပြားျဖစ္စိုက္ၾကပါတယ္။
      ျမင္ဖူးေနၾကလုံးလုံးစိမ္းစိမ္းနဲ႔
      တေတာလုံးတေတာင္လုံးေပါ့
      အခုက်မကသက္တမ္းရင့္
      လက္ဖက္ပင္နဲ႔သူ႔လက္ဖက္ေျခာက္
      အေၾကာင္းကိုစိတ္ဝင္စားလို႔
      ေလ့လာရင္းေျပာျပတာပါ..
      အခြင့္အေရးရရင္ေျမာက္ပိုင္းရွမ္းျပည္
      သြားလည္ခ်င္တာ...
      မားလည္ေကာ့ေက်းဇူးယိုင္ခါေနာ္..
      (ေျမာက္ပိုင္းရွမ္းလိုေျပာၾကည့္တာ)
      က်မတို႔ဖက္ကလိုေျပာရင္..
      မားေအာင္(န္)ေကာ ယိင္းလီတဲ့တဲ့နား
      း)))))

      Delete
    2. ေကာ့ ယိင္းလီနက်႕ ေခးပိုုင္ယူထိ ခရုုန္ေထ့မဟာနေခါင္ ဟပီက်႕

      Delete
  4. ခု အန္တီမီးမီး ပို ့စ္ ေတြ ဖတ္ မွဘဲ လက္ဖက္ပင္ ဆို တာ ဒါ ဒီေလာက္ၾကီး မွန္းသိေတာ ့တယ္ အပင္ၾကီး ေလး အရသာ ေကာင္းေလလား ဒါမွ မဟုတ္ ခူးၿပီး ေသခ်ာ ထား ေလ ပိုေကာင္းေလလား ဆက္ဖတ္မယ္ ဆက္ေရးအံုးေနာ္ တကယ္ စစ္အစိုး ရကသာ လုပ္တတ္မယ္ အားေပးမယ္ဆို တကယ္ ့ေစ်းကြက္ၾကီးပဲ

    ReplyDelete
    Replies
    1. သက္တမ္းရင့္အပင္ရဲ႔
      လက္ဖက္ရႊက္ကို
      ေနာက္ထပ္ႏွစ္ရွည္ခံေအာင္
      လုပ္ထားတဲ့လက္ဖက္ေျခာက္က
      ကင္ဆာဆဲေတြကို
      မျပန္႔ေအာင္တားႏိုင္တာ
      ကိုယ္အေလးခ်ိန္က်တာ
      ေခါင္းကိုက္ေရာဂါေပ်ာက္ေစတာေတြ
      အတြက္ေပ်ာက္တယ္လို႔
      စစ္ေဆးေတြ႔ရွိလာလို႔
      တဟုန္ထိုးေစ်းႀကီးလာတယ္
      ဆိုပါေတာ့...

      Delete
  5. ยิ่นดีนจ่า ထိုုင္းကိုုသြားဖိုု႔က်ဳိင္းတံုုျဖတ္ျပီးတာခ်ီလိတ္ကေန ဘန္ေကာက္၅နွစ္ျကာခဲ့လိုု႔ထိုုင္းစာစကားသင္ထားတာပါ အခုုမေရးတာ ၁၀နွစ္ျကာျပီနဲနဲေမ့ခ်င္ခ်င္ ေဟာင္းပင္တိုုင္းေန ယူတီမိန္းနမ့္တူ မားလည္စူတမ့္ဝိုုက္ တာေစ ေဟာင္းေကာ ဂြ်မ္းတဲ့တဲ့န ေပါဝါ ခိင္းဟိန္းေတ မိန္းတိုုင္း မားေလေဟာင္းလွဲ႔ ယမ္း၌ေဟာင္းယူတီ japan ဆစ္ပီေယာက္ မီးမီးငယ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. နန္းေကာင္တစ္..
      ယူလီခါဟား...
      ေဟာင္းပိန္တိုင္း တုတ္ဟိုင္ခါေအာ...
      ေမာဝါ့ကြမ္းတိုင္းေစေတ့ေကာ
      မေမာတမ္ခါ..လီအိုင္တဲ့ခါေအာ..
      ฉันเป็นสัญชาติฉาน(ไทยใหญ่) แต่สามารถพูดได้.
      ไม่มีการเขียน ไม่ดีและรู้สึกอับอายเหมือนกัน.
      နမၼတူၿမိဳ႔ကလား...
      သိရတာဝမ္းသာပါတယ္..
      က်ဳိင္းတုံလာလည္ပါအုံး...

      Delete
  6. ေဟး မီးငယ္ ေဟာင္းေကာ့ယူလီကင္ဝမ္း ယူတိဂ်ပန္ယူ နန္းခြမ္သီ ခ်ိဆိမ့္န မိန္ကန္ေယာက္မီးငယ္ ေမာဝါ့ကြမ္းတိုင္း အမ္ေမာတမ္ ေကာမိန္းတိုင္း ယူတီနမ့္တူ ေပါ့ မယ္ အမ္မီးေယာက္ က်ဳိင္းတံုအလည္ဖိတ္ေခါ ္လို႔ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ လာလည္ခ်င္ပါတယ္ တေန႔ေန႔အေရာက္လာအံုးမယ္ fb မွာ မက္ေဆ့ပို႔ fri req: ေတာင္းထားတယ္ေလ အာလူးဖုတ္ရေအာင္ေလ ရွမ္းေျမာက္တိုင္းေန စကား ထိုင္းစကား ဖလွယ္ျကရေအာင္ေလ

    ReplyDelete
    Replies
    1. နန္းေကာင္သီေရ...
      က်မက fb မွာႀကီးက်ယ္တာေတာ့မဟုတ္ပါဘူး
      လူပုံမပါနံမည္မျပည့္စုံရင္
      ေတာ္ရုံျပန္မ add ဘူးဆိုပါေတာ့
      ဘယ္သူမွန္းမသိ
      ဘာေတြလာရွယ္မွန္းမသိစိတ္ရူပ္လို႔ပါ...
      က်မကိုmassage ပို႔ေလ..
      နန္းေကာင္သီ..ဆိုတဲ့နံမည္နဲ႔ေတာ့မေတြ႔မိဘူးေနာ္..
      စကားေျပာရေအာင္ေလ..
      ရတာေပါ့..

      Delete
    2. မီးငယ္ တို႔နာမည္က နန္းခြမ္သီ ဒါေပမဲ့ fb မွာ Nang Nang နဲ႔သံုးေနတယ္ ဌက္ကေလးတေကာင္ Profine နဲ့႔ ပါ မက္ေဆ့ေရးပို႔လိုက္ေသးတယ္ေလကြာ နန္းခြမ္သီျဖစ္ပါတယ္ဆိုျပီ ေအးဟယ္ ေယာကၡမ ကဓါတ္ပံုမေပးတင္လို႔ အရင္ကကိုယ္ပံုနဲ႔ေပါ့ အေျပာခံေနရေတာ့ ျဖဳတ္ပစ္လိုက္တာ fb မွာ fri မျဖစ္ရင္ ဖုန္း Free ဆက္ဖို႔ Viber နဲ႔ line ပဲသံုးရမယ္ fb မွာ fri လက္ခံထားလဲ unfollow လုပ္ထားရင္ ဘာမွတက္မလားဘူးေလ စကားေျပာရေအာင္ ျကံတာပါကြယ္ ရွမ္းေျမာက္ ရွမ္းေတာင္ဗဟုသုတဖလွယ္ျက ထိုင္းစကားေျပာျကမလားလို႔

      Delete