Friday, January 16, 2015

ပဲေခါက္ဆဲြနဲ႔မိူ၊စပင္းနစ္စြပ္ျပဳတ္..

မဂၤလာပါရွင္~~~
ဒီတခါေတာ့အစားအေသာက္ဖက္သြားရေအာင္..။ တေန႔တေန႔ ဘာစားရမွန္းမသိပါဘူး။ ေဆာင္းတြင္းဆို
အေနာက္ႏိုင္ငံမွာေနထိုင္တဲ့သူေတြအတြက္က အရမ္းခက္ခဲတယ္။ ျပဴတင္းေပါက္ဖြင့္ဟင္းခ်က္မရ။ ေအး
လြန္းလို႔ေလ..။ ခဏတၿဖဳတ္ဘဲဖြင့္ရတာဆိုေတာ့ အရမ္းႀကီး အနံျပင္းတဲ့ ဟင္းေတြမခ်က္ႏိုင္ဘူး။ ဥပမာ
ဆီသတ္ၿပီးခ်က္ရတဲ့ ကိုယ္တို႔ဆီက ဆီျပန္ဟင္းေတြ ဘာေတြေပါ့ေလ။

ခဏေလးခ်က္ၿပီး စားလို႔လည္းေကာင္း က်မ္းမာေရးအတြက္လည္းေကာင္း ဆိုတဲ့ဟင္းခြက္မ်ဳိးေတြ လိုက္ရွာ
ၾကည့္ေတာ့ ၂မ်ဳိး ၃မ်ဳိးေလာက္ ေတြ႔လာတယ္။ အဲဒါေလး..လာအာလူးေပးတာပါ..ဟီး..။ သူတို႔မူရင္းပုံစံက
ေနတမူကဲြၿပီး ခ်က္ထားတယ္။ ဘာလို႔လည္းေမးရင္ေတာ့ သူတို႔လိုမရွိလို႔။ ဒီေတာ့ ကိုယ္ထည့္စားခ်င္တာ စားလိုက္တာဘဲေလ..။ ဒါေပမဲ့လည္း အရမ္းအရသာရွိတာဘဲ သိလား။ မယ္ငီး ဗားရွင္းေလးဆိုပါေတာ့ရွင္။

က်မကေတာ့ အသားငါးစားရင္ သြားၾကားေတြထဲညွပ္တတ္လို႔ မိူနဲ႔မွ်စ္ကို အဓိကထားစားတတ္တယ္။ က်မ
ဟင္းေတြထဲမွာ ပင္တိုင္စံပါတတ္တယ္ေလ။ ဒီဟင္းကိုေတာ့ ထိုင္ဝမ္မွာေနတဲ့ ဂ်ပန္စာဖိုမူးတေယာက္ဆီက
ေတြ႔လာတာပါ။ အဓိကပါဝင္တာကသံဗူးနဲ႔လာတဲ့ Mushroom Cream ပါ။ ဘာတံဆိပ္မဆိုရပါတယ္။
ေနာက္ၿပီး မိူ၊ spinach( အေနာက္ႏိုင္ငံရဲ႔ဟင္းႏုႏြယ္ရႊက္)၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ေထာပတ္ ေပါင္မုန္႔ၾကြပ္နဲ႔ခ်ိစ္ အနည္းငယ္စီေပါ့ရွင္။ အဲ..ေမ့သြားတာက သူက ဝက္သား ham ကိုသုံးတာပါ။ ကိုယ္ကေတာ့ မရွိဘူး။ အိမ္မွာရွိေနတဲ့ ၾကက္အူေခ်ာင္းထည့္လိုက္ရတာေပါ့ေလ..အဟဲ..နဲနဲေလးဘဲလဲြတာပါ..^_^
ေထာပတ္ဆီထဲမွာ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ဟင္းႏုႏြယ္ဆီသတ္ၿပီး နဲနဲႏြမ္းလာရင္ ရၿပီ..
ဘရန္းတာႀကီးထဲထည့္ၿပီးခဏေလာက္ဘလူးဘလူးလုပ္ေပးပါ။
အိုးထဲကို ၾကက္အူေခ်ာင္းေလးနဲနဲလွိမ့္ေပး(သူတို႔က ဝက္ေပါင္ေျခာက္သုံးေတာ့ဆီအရမ္းထြက္တယ္ ဝက္
ေပါင္ေျခာက္ကိုၾကြပ္ေနေအာင္ေၾကာ္ၿပီးဆယ္ထား၊ေနာက္ မိူထည့္ေၾကာ္တာပါ) က်မေတာ့ ၾကက္အူေခ်ာင္း
ေလးအန႔ံေမြးလာတာနဲ႔ မိူထည့္လိုက္တာဘဲ။ ၿပီးမွ သံဗူးထဲက မိူခရိမ္၂ဇြန္းေလာက္ခပ္ထည့္လိုက္တယ္။
တခါထည္းဘဲ ဘလူးဘလူးလိုက္ထားတဲ့ စိမ္းစိမ္းေလးေလာင္းထည့္လိုက္ ေရနဲနဲေလာက္ထည့္ေပးရတယ္
အပစ္အႀကဲက ကိုယ္လိုသလိုေပါ့။ ေယာင္းမနဲ႔ေမႊၿပီး ငရုတ္ေကာင္းေလးခပ္..အရင္ျမည္းၾကည့္ပါေလ။ ဆား နဲနဲဆိုရပါၿပီ..ခ်ိစ္ထည့္အုံးမွာမို႔လို႔ သိပ္မငန္ေစနဲ႔ေနာ္။ ေပါင္မုန္႔လည္း သူကကိုယ္တိုင္မီးကင္ဘာညာလုပ္
ေနေသးတယ္။ အီေဖငီးတို႔ကေတာ့ ရယ္ဒီမိတ္ထုတ္ေဖါက္ၿပီးေကာက္ ထည့္လိုက္တာဘဲ..။
ကိုလွေစာတို႔..ဘာတို႔နားမလည္ဘူး...ခ်ိစ္ေလးျဖဴးလို႔စားလိုက္တာဘဲ.. း))))
ေနာက္တခုက ခဏခဏလုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ဒီတခါက ေနာက္ အင္ဂေရဒီးယန္႔ႀကီးတခု ထပ္တိုး
ထားတယ္..ေလ.။
ပဲေခါက္ဆဲြကို ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ကိုးရီးယားေခါက္ဆဲြလို႔ဘဲသိထားၾကတယ္။ ဒါေပမဲ့မူရင္းက တရုတ္..တဲ့။
zhajiangmian ()ဆိုတဲ့ေဒသကအစားအစာလို႔ဆိုပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ကႀကီးေတြ ဒီပဲေခါက္ဆဲြကို
က်ားက်ားေျမာင္..လို႔အသံထြက္တာက မူရင္းတရုတ္ေဒသရဲ႔နာမည္ကိုေခၚတာပါတဲ့။ ထားလိုက္ပါေလ။ဒီက
ရွမ္းမ မယ္ငီးပါးစပ္နဲ႔ေတာ္အေတာ္ခံတြင္းလိုက္ပါတယ္။ အသားငါးေတြမပါဘူး။ သူတို႕ကႀကီးဆိုင္မွာစားရင္ အာလူးထည့္ေပးတတ္တယ္။ က်မကအာလူးသိပ္မႀကိဳက္ဘူးေလ။ (ဟဟ..လူကသာ အာလူးမ်ားတာ..း)))
အသားလည္း ၂ဖတ္ေလာက္ဘဲပါတတ္တာ။ ကိုယ့္ဖာသာကိုယ္ခ်က္စားရင္ ကိုယ္ႀကိဳက္တဲ့ အသီးအရြက္
ထည့္တာေပါ့..ေနာ့္။
က်မရဲ႔ အပိုမဆလာထည့္ထားတဲ့ ဆူပါအင္ဂေရးဒီယန္႔ႀကီးတခုက ဂ်ပန္ မိဆို(ပဲပုပ္) ပါ။ အိမ္မွာ ၅ မိနစ္ ဟင္းရည္ခ်က္ဖို႔ က်မ ၃မ်ဳိးရွိပါတယ္။ အလုပ္ကျပန္ၿပီး အခ်ိန္မရဘူး ဗိုက္လည္းေအာ္ေနတဲ့အခ်ိန္ဆိုရင္
၁. မိဆိုဟင္းရည္( ပဲျပား၊ ေရညိွ၊ မိဆိုေဆာ့)
၂.စြမ္တန္ဟင္းရည္( ေကာက္ညွင္းနဲ႔မံၿပီးေျခာက္ထားတဲ့ ရွမ္းမုန္ညွင္းေျခာက္တဲ့ လက္ေဆာင္ရထားတာ)
   ဂ်င္း၊ငရုတ္သီး၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊နဲနဲပင္၊ဆား၊ၾကက္သြန္ျဖဴနီ
၃.ပဲနီေလးဟင္းရည္( ၾကက္သြန္ျဖဴနီ၊ဆား)
ဒီ ၃မ်ဳိးက အၿမဲတမ္းခ်က္ျဖစ္တယ္။ စြမ္တန္ကအိုးနဲ႔တည္စရာမလိုဘူး။ အဆာပလာေတြကို ပုဂံလုံးထဲအား
လုံးထည့္ၿပီးမွ ဗြက္ေနတဲ့ ေရေႏြးေလာင္းထည့္အဖုံးပိတ္ ၃မိနစ္ေလာက္ေစာင့္ စားရုံဘဲ။ မိဆိုဆိုရင္လည္း
ေရညိွက ဂ်ပန္ေရညိွ မိဆိုထဲထည့္တဲ့ေရညိွကမွ ပိုေကာင္းတာ။ ခဏေလးဘဲ။ေရေႏြးဆူမွ ပဲျပား၊ ေရညိွ
ထည့္ၿပီး မိဆိုေဆာ့ကို ေရနဲ႔ေဖ်ာ္ထားတာေလာင္းထည့္လို႔ ဗြက္လာရင္ အိုေကၿပီ..။ ပဲနီေလးေတာ့ အႏူး
ျမန္တယ္။ပဲႏူးလာၿပီဆိုမွ ၾကက္ဥေမႊတံနဲ႔ မီးေပၚမွာခေလာက္ခေလာက္လုပ္ခ်လိုက္တာဘဲ။ ၿပီး ဆီခ်က္ ပုလင္းထဲကဆီခ်က္ဖတ္ေတြ ကေလာ္ထည့္ ၾကက္သြန္နီပါးပါးေလးလွီးထည့္။ ဆားခပ္..ဒါဆိုရင္ျပည့္စုံၿပီ

ေပါ့..ဟုတ္လား..။
ကဲ..က်ားက်ားေျမာင္ဖက္ျပန္သြားရအုံးမယ္..အဟီး..။ က်မကေတာ့ ဟင္းသီးဟင္းရႊက္နဲ႔ဘဲ ခ်က္တာပါ။
ပဲျပားေလးနဲနဲက်န္တာနဲ႔ ထည့္လိုက္ေသးတယ္။ မိဆိုေဆာ့ Black bean ေဆာ့ နဲ႔ ေျပာင္းဖူးမုန္႔ ေရေဖ်ာ္၊
 ဆီနဲနဲေလးနဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရႊက္ေတြေၾကာ္..
 ၿပီးေခါက္ဆဲြထည့္..က်မေတာ့ ငရုတ္ေကာင္းတခုထဲဘဲထည့္တယ္..
 ၿပီးမွ ေဆာ့ေတြေလာင္းထည့္လိုက္တာေပါ့..ဆားေတြ အခ်ိဳမုန္႔ အသားမုန္႔..ဘာတခုမွ မပါဘဲ..
အလြန္စားေကာင္းေသာ ပဲေခါက္ဆဲြေလးေပါ့... မုန္လာဥခ်ဥ္တို႔ မုန္ညွင္းခ်ဥ္တို႔နဲ႔ဆို ဂြတ္ထဂြတ္ထေကာင္း
ေလစြ..အခါးရည္..ေရေႏြးၾကမ္းေလး..တဖူးဖူးမူတ္ေသာက္လို႔ အျပင္က 13' C အထိေအးလည္းမမူဘူး...

အားလုံးဘဲရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ႔ၾကပါေစရွင္~~~
မီးမီး

8 comments:

  1. Yes, last month I got fire alarm activated in my room because I did not open the window for air fleshing.
    ပဴတင္းေပါက္ဖြင့္ဟင္းခ်က္မရ။ ေအးလြန္းလို႔ေလ..။

    Buddy

    ReplyDelete
  2. ဟုုတ္ပါ့..ဟင္းေစာ္ေတြနံေနတာေလာက္စိတ္ပ်က္စရာေကာင္းတာမရွိဘူး။
    ကုုိယ္လည္းတေန ့ကစြန္တန္ပဲ။ သံုုးခါဆက္ဆက္ေသာက္ျဖစ္တယ္။
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. တေန႔ၿပီးတေန႔
      ဘာစားရမွန္းကိုေတာင္မသိေတာ့ဘူး..
      ခ်က္စားဖို႔ေတာင္ပ်င္းေနတာ..
      ဗိုက္ဆာမွထလုပ္ေတာ့တယ္..
      ေအးေရာ..
      စြန္ထန္လည္းကုန္သြားၿပီ.. း(

      Delete
  3. အျမန္ႏူန္းအစားအစာေတြ ၾကိဳက္တယ္ မမီးငယ္၊ စပင္ေနးဆုကိုေတာ့ မထရုိင္းဘူးေသးဘူး။
    ကၽြန္မရဲ႕ အျမန္ဆံုးဟင္းရည္ေတြကေတာ့ ပဲနီေလးဟင္းခ်ိဳ၊ ေျမပဲဆံေထာင္းနဲ႕ အရြက္တမ်ိဳးမ်ိဳးခပ္ ဟင္းခ်ိဳရည္က အဓိက၊ က်န္တာက ပဲလိပ္ျပာ၊ ပဲပိုးစာ စသျဖင့္ ဟင္းရည္ေတြပ္။ မီဆိုဆုကို ၾကိဳက္ေပမယ့္ ဒီမွာ ရွာ၀ယ္ၾကည့္အံုးမယ္၊

    ReplyDelete
    Replies
    1. ပဲလိပ္ျပာလို႔ေျပာသံၾကားတာနဲ႔
      စားခ်င္လိုက္တာ..
      ဟင္းရည္ပါမွစားရတာေရွာေရွာရူရူဝင္ေတာ့တယ္
      လို႔ထင္တာဘဲေလ..ခုတေလာေတာ့ေခါက္ဆဲြေတြသုပ္စားျဖစ္ေနတယ္ေလ။
      ေအာ္..ဒါနဲ႔ မိဆိုကို ရန္ကုန္မွာဆိုဂ်ပန္ဆိုင္မွာေရာင္းတာျမင္ဖူးတယ္

      Delete
  4. ပဲေခါက္ဆြဲတစ္ပြဲ ေန႔လည္စာစားဖုိ႔ယူသြားျပီ တီတီမီးေရ :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေရႊေတာင္ေခါက္ဆဲြတို႔
      နန္းႀကီးသုတ္
      မုန္႔တီ ၿမီးရွည္တို႔နဲ႔လဲမယ္ဟယ္ း))))

      Delete