Tuesday, August 6, 2013

ဖန္သားျပင္ေပၚကဟင္းခ်က္ဆရာႀကီးမ်ား

မဂၤလာပါရွင္~~~
က်မတို ့တီဗီၾကည့္ရင္(အိမ္ကလူဦးေရအေပၚမွာမူတည္မယ္ထင္ပါတယ္)ခ်ယ္နယ္လုႏိွပ္ရတာေလ..၊
ဒီလိုအျဖစ္မ်ဳိးေတြႀကဳံဖူးၾကမွာပါ။တေယာက္နဲ ့တေယာက္အႀကိဳက္ျခင္းမတူၾကေတာ့ လႊင့္သမွ် အစီအစဥ္
ေတြကိုလည္းကိုယ္အႀကိဳက္သူ ့အႀကိဳက္လုေရႊးရေသးတယ္ေလ..။ရန္ကုန္မွာေနတုံးက က်မတခါမွတီဗီေရွ ့ ၁ဝမိနစ္ျပည့္ေအာင္ေတာင္ မေနဖူးခဲ့ပါဘူး။ စေလာင္းတခုေလာက္တပ္ထားေပးလိုက္တာနဲ ့အိမ္သားေတြ ညည ေနာင္က်ိန္ေနၾကတာ တကယ္စိတ္ပိန္တယ္။တူေလးက ကာတြန္း ၊အေမက ထိုင္းအခန္းဆက္ ဇာတ္ လမ္းတဲြ၊ အေဖက ေဂါက္ရုိက္တာ၊ အိမ္ကေကာင္မေလးက ကိုးရီးယားကား...၊က်မကေတာ့ တခါခါထိုင္းက  လာတဲ့ ခရီးသြားအစီအစဥ္ ကိုႀကိဳက္ တာ (အစီအစဥ္တင္ဆက္တဲ့သူကခရီးသြားရင္းသူေရာက္တဲ့ေဒသရဲ ့ အစားအစာေတြကိုပါျပတာေလ)။  ဒါေပမဲ့လည္းကိုယ့္ဖက္ကမဲမ သာေတာ့ ခဏဘဲၾကည့္ရတာပါ..။ခုလည္း လူ၂ေယာက္ထဲေနရတာ၊သူ ့နဲ ့လုေနရတယ္။ ေန ့လည္ခင္းအားခ်ိန္ၾကေတာ့လည္း ဟိုလုပ္ဒီ လုပ္နဲ ့တီဗီ
ေရွ ့မေရာက္ျဖစ္၊ ဒီေတာ့ သူကေန ့လည္ႀကိဳက္တာၾကည့္ ညက်သူ ႀကိဳက္တဲ ့ လက္ေဝွ ့ၾကည့္ မယ္တဲ့..။ ကဲ...ေန ့လည္ဆိုက်မ အေသအခ်ာထိုင္ၾကည့္ေနရၿပီေလ..။ 

က်မမိတ္ေဆြမ်ားဘာေတြၾကည့္ၾကလည္း...။က်မေတာ့ ဟင္းခ်က္တာေတြၾကည့္ရတာအန္မတန္သေဘာ
က်တယ္..။ဗမာျပည္မွာေနတုံးက တီဗီစေပၚ ခင္ကာလေလာက္မွာဘဲထင္တယ္..Yan can cook ဆိုတာကို စၾကည့္ဖူးတယ္ေလ..။ မစၥတာ ယန္ႀကီး သူ ့ဓါးနဲ ့စဥ္းနီတုံးကိုအားပါးတရခုတ္ၿပီးဓါးကိုတင္လိုက္တာေလ..
မ်က္စိထဲကတကယ္ ထြက္ကိုမထြက္ဘူး။တကယ္မိုက္တယ္။ခ်က္တာ လည္းလြယ္တယ္လို ့ ထင္ရတယ္။ ထိုင္းေရာက္ေတာ့ဟင္းခ်က္တဲ့အစီအစဥ္ေတြတခုမွမလြတ္ဘူး..ရသေလာက္ၾကည့္ခဲ့တယ္။ဟင္းခ်က္တဲ့
အစီအစဥ္ထဲမွာမွ က်မကခရီးထြက္ရင္း ေရာက္တဲ့ေနရာမွာ ေဒသခံေတြ ဆိုင္ေတြ ခ်က္တာျပဳတ္တာျပတဲ့ အဲ့ဒီလိုအစီစဥ္ကို ပို ႀကိဳက္လာတယ္..။ခုေတာ့ နံမည္ေတြေတာင္ေမ့ေနပါၿပီ။ခ်ယ္နယ္ နံပါတ္ ၃/ ၅ လို ့ထင္ တာဘဲ။ေန ့လည္အခ်ိန္ေလာက္လာတတ္တယ္။(ဟင္းခ်က္တာေတြၾကည့္တတ္တာတခုပါဘဲ ဟင္းခ်က္ လည္းညံံ့ခ်က္ေတာ့ ^_^ )

အေမရိကားမွာေတာ့ ဟင္းခ်က္တာေတြျပတဲ့လိုင္းေတြမ်ားပါတယ္။တကမာၻလုံးေလ်ာက္သြားၿပီးျပတာ
လည္းရွိတယ္။အကင္အေၾကာင္းဘဲျပတာ၊ ဟမ္ဘာကာအေၾကာင္း၊ဆင္းစ္ဝွစ္အေၾကာင္း..အစားအစာ
တမ်ဳိးထဲကိုဘဲ ဘယ္လိုလုပ္ၾကတာလဲဆိုတာေတြ၊ ကားနဲ ့အစားအစာေတြလိုက္ေရာင္းတဲ့လူေတြခ်က္တာ
ႏိုင္ငံတကာသြားစားျပတာ၊ကမာၻေပၚမွာရွိတဲ့ဝိုင္မ်ဳိးစုံ၊ခ်ိစ္မ်ဳိးစုံ လိုက္ျပတာ၊နံမည္ႀကီးဆိုင္ေတြခ်က္တာ.....

အိုး..အမ်ားႀကီးမွအမ်ားႀကီး ေျပာမကုန္ႏိုင္ဘူး..။ဂ်ာမဏီ၊နယ္သာလန္၊အဂၤလန္က ဟင္းခ်က္တဲ့ သူေတြ အေၾကာင္း. .ေနာက္ႀကဳံရင္ နဲနဲအားလူးဖုတ္ေပးအုံးမယ္ေလ...။ခုေတာ့က်မၾကည့္တဲ့  foodnetwork က
အစီအစဥ္တခုအေၾကာင္းကိုေျပာျပ မယ္ေနာ္...။ အဲဒီထဲမွာမွ ကားေမာင္းရင္း သူက(အဓိကကေတာ့ အေမ
ရိကားထဲမွာပါဘဲ) သူတို ့ရဲ ့စားေသာက္ဆိုင္( မူရင္း အေမရိကန္ေတြစားတဲ့ဆိုင္) ေတြကိုလိုက္ၿပီးစား
ေသာက္၊ခ်က္ျပဳတ္တဲ့ေနရာအထိ ဝင္ၿပီးဘယ္လိုခ်က္သလဲသြားရုိက္ၿပီးျပတာပါ
..။Diners,Drive-Ins and Dives တဲ့ ။ အေမရိကားရုပ္ရွင္ေတြမွာျမင္ဖူးၾကမွာပါ ။ စတီးေရာင္ေတြနဲ ့ ဘစ္ကားလိုလိုရွည္ေမ်ာ္ေမ်ာ္ႀကီး Diner လို ့ေရးထားတတ္တဲ့စားေသာက္တိုင္ေတြေလ..။
 
နဂိုမူလကေတာ့ ဘတ္စ္ကားေပၚမွာ သူတို ့မနက္ေန ့လည္ ညစာေတြကိုလိုက္ေရာင္းတဲ ့ စားေသာက္ ဆိုင္ေမာ္ေတာ္ယာဥ္ေတြပါတဲ့။ တခ်ိန္ကသူတို ့လူမ်ဳိးေတြရဲ ့အေရးပါတဲ့ ဆိုင္ေတြေပါ့...။
 
ေနာက္ပိုင္း ကာလေတြေျပာင္းေခတ္ေတြေျပာင္းလဲလာေပမဲ့တခ်ဳိ ့ဆိုင္ေတြက အရင္တုံးကပုံစံကိုဘဲ
ထိန္းသိမ္းထားတာရွိေသးၾကတယ္။

မနက္စာ ban cake ကေန ေန ့လည္စာ အသားညွပ္ေပါင္မုန္ ့ ညစာအသားျပားကင္ေၾကာ္ေတြအထိ တေနကုန္ ရတယ္။မနက္ကေနညအထိေရာင္းတယ္ေလ..
 
 တခ်ဳိ ့ကလည္းနဲနဲပါးပါးဘဲျပန္လည္ျပဳျပင္ထားၾကတယ္။ အထဲမွာေတာ့ ေနရာက်ဥ္းက်ဥ္းေလးပါ..။


ဆိုင္ပုံစံကစိတ္ဝင္စားစရာေကာင္းသလို သူတို ့ေဒသအလိုက္ (ေျပာင္းလာတဲ့ႏိုင္ငံနဲ ့ လူမ်ဳိးေတြက မ်ားေသာအားျဖင့္ စုေနထိုင္ၾကတာကိုး..ဥပမာဂ်ာမာန္ေတြမ်ားတဲ့ေနရာဆိုဂ်ာမာန္အစားအစား နဲနဲပုံစံ
ေျပာင္းထားတဲ့ Diner)
စားေသာက္ပုံစံအလိုက္ အမ်ဳိးမ်ဳိးေရာင္းတာ ကပိုစိတ္ဝင္စားစရာ။ အေမရိကား မွာေနထိုင္ၾကတာလည္း တကမာၻလုံးကလူမ်ဳိးေပါင္းစုံေလ..။


က်မၾကည့္ေနတာ..တေလာကလုံးဝယ္ဘဲစားေနၾကတာဘဲ..ခ်က္စားၾကတဲ့သူေတြမ်ားနဲလာၾကၿပီလား..။
မသိပါဘူး..။အစီအစဥ္တင္ဆက္တဲ့လူက Guy Fieri တဲ့ မ်က္မွန္ႀကီးကို နဖူးမွာေျပာင္းျပန္တပ္ ထားတတ္ တယ္။သူ ့စတိုင္ေနမွာ..:)  ဒီအစီအစဥ္မွာသူခ်က္တာမရွိပါဘူး..သူမ်ားေတြခ်က္တာၾကည့္ေမးျမန္းစပ္စု
အားပါးတရ ပါးစပ္ထဲထည့္..ကိုယ္တို ့က ပါးစပ္ေလးေဟာင္းေလာင္းနဲ ့ေငး...ဒါပါဘဲ...။ 


အဲဒီမွာသူတို ့ခ်က္တဲ့ ဟမ္ဘာဂါ တို ့ဆိုတာ အတူတူလို ့ထင္ေပမဲ့၊နဲနဲဆီကဲြတယ္။ ကိုယ္ပိုင္ဗားရွင္းေတြနဲ ့
ေလ..။က်မေတြ ့တာေတာ့ အသားတုံးႀကီး အမဲသား၊ဝက္သား..တခုခုကို ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆား အားလုံး နီးပါးအမွုဳန္ ့ဘဲသုံးၾကတယ္၊ ၿပီးသူတို ့ရဲ ့ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ေတြ...အမယ္ေပါင္းဆယ္မ်ဳိးထက္မနည္း
သိမ္းႀကဳံးထဲ့လိုက္တာဘဲ။ ေနာက္ နာရီမ်ားစြာ၊တခ်ဳိ ့လည္းညသိပ္ထားၾကတယ္။ တခ်ဳိ ့ကေရထဲ မွာထဲ့စိမ္ တယ္။ေနာက္မွ ဖုတ္မယ္၊ကင္တယ္၊ျပဳတ္တယ္ေပါ့...။ေပါင္မုန္ ့ၾကားထဲထဲ့ဖို ့အသားေလးကိုႏႊင္၊ တခ်ဳိ  ့
ေတာက္ေတာက္စင္း၊ခရင္းနဲ ့ဖြ..နည္းေပါင္းမ်ားစြာ...ၿပီးေတာ့ေဆာ့စ္လုပ္ပါတယ္..အဲလိုဘဲ ဆား ရွာလကာ ရည္ကစလို ့ငရုတ္သီး ဝိုင္သၾကား..ေနာက္ထပ္အမ်ဳိးေပါင္းေသာင္းေျခာက္ေထာင္ ထပ္ထဲ့ၾကိဳ.. အဲဒါ က်
ေတာ့အသားေပၚျပန္ေလာင္းနယ္ထားလိုက္တယ္၊ စားသုံးသူလာရင္ေပါင္မုန္ ့ကင္ ၿပီး အသားနဲ ့ေဆာ့စ္နယ္ ထားတာအလယ္မွာထည့္ေပး အရြက္ေလးၾကက္သြန္ကြင္းေလး နဲနဲထဲ့ ..အိုး..ေနာက္ဟမ္ဘာဂါထဲမွာထဲ့
တတ္တဲ့ မရႊမ္းနစ္ပါထဲ့ေပးတတ္ေသးတယ္။ ကဲ...အဲဒီဟမ္ဘာဂါႀကီး ဘာအရသာမ်ဳိးထြက္ မလဲေတာ့ မသိ ဘူး..ကိုကိုGuy ႀကီးေတာ့ အားပါးတရ ဝါးျပတာဘဲ..။ က်မေတာ့ၾကည့္တာဘဲႀကိဳက္တာ။
စားတာေတာ့လိုက္
မစားခ်င္ပါဘူး။အမ်ဳိးေပါင္းေသာင္းေျခာက္ေထာင္ထဲ့ထားတာ ကိုယ္မႀကိဳက္တာပါေနလို ့၊ က်မကရွာလကာ
ရည္မႀကိဳက္ဘူး။ခ်ဥ္ၿပဳံးၿပဳံးအရသာႀကီးေလ...။


ဆိုင္တိုင္းနီးပါး ဒီလိုဟမ္ဘာကာေတြရတတ္တယ္။ က်မကတျခာဟင္းေတြစိတ္ဝင္စားတာပါ။ ၿပီးခဲ့တဲ့အ ပတ္က ၾကည့္တာ ဖရဲသီးနဲ ့baby arugula သုပ္တာေလ။ အရႊက္ကခါးသက္သက္ေလးအရသာရွိတယ္။
က်မကဒီအတိုင္းစားတတ္တယ္ တခါတေလ အရႊက္ေၾကာ္ခ်က္သေဘာမ်ဳိးလည္းခ်က္ပါတယ္။ သူ ့နည္းကို
ၾကည့္ၿပီးလိုက္သုပ္ၾကည့္တာ အရမ္းေကာင္းတယ္ ခ်ဳိခ်ဳိခါးခါးေလး...ေနာက္တခါမွဓါတ္ပုံရုိက္ၿပီးျပမယ္။

ခုေတာ့စားလို ့ကုန္သြားၿပီး..အဟီး..။ အဲဒီအစီအစဥ္ေလးကိုၾကည့္တာ တကယ္ေကာင္းတယ္။ ဟင္းေတြကို
ဘယ္လိုအကြန္ ့တက္ၿပီး ခ်က္စားရမလဲဆိုတာ နဲနဲနားလည္လာတယ္။ တခ်ဳိ ့ကလည္း ကိုးရီးယားေတြ ကင္ ခ်ီနဲ ့အေနာက္ႏိုင္ငံက ဟင္းေတြေပါင္းစပ္ၿပီး ကိုယ္ပိုင္ထြင္ထားတာ...စားေကာင္းမဲ့ပုံဘဲ..။စမ္းသပ္ၿပီး ခ်က္လိုက္အုံးမယ္ေလ...ေကာင္းမွ အာလူးလာဖုတ္ၿပီးဓါတ္ပုံေလးနဲ ့ၾကြားလို ့ရမွာ..ခုေတာ့ ၾကည့္ရွဳ စမ္းသပ္တဲ့အဆင့္ဘဲဗ်ဳိ ့..... :P

က်မဟိုဟိုဒီဒီၾကည့္ၿပီး လိုက္တုပထားတဲ ့ေန ့လည္စာ ငါးကင္နဲ ့သရက္သီးသုပ္(သရက္သီးကခ်ဥ္လြန္းလို ့
ဒီလိုလုပ္ၿပီးစားလိုက္ရတာေလ) ^_^


အားလုံးဘဲရႊင္လန္းခ်မ္ ့ေျမ ့ၾကပါေစရွင္~~~
မီးမီး

8 comments:

  1. အဲဒီ ႐ူကိုလာအ႐ြက္ကို က်မေတာ့ ၾကက္ဟင္းခါး႐ြက္ေလးလို သေဘာထားၿပီး ပုစြန္ေျခာက္နဲ႔ေၾကာ္စား၊ ၾကက္ဥနဲ႔ေၾကာ္စားတယ္။

    တီဗြီမွာေတာ့ ေဒသႏၱရဗဟုသုတေပးတဲ့ အစီအစဥ္နဲ႔ ခရီးသြားအစီအစဥ္ ႀကိဳက္တယ္။ ခရီးသြားၿပီဆို ေရာက္ေနတဲ့ႏိုင္ငံရဲ႕ စားပံုေသာက္ပံု နည္းနည္းညွပ္ျပတာ သိပ္ႀကိဳက္။ ေနာက္ၿပီး ႐ုပ္႐ွင္ခ်ိန္ဆို လွ်ုိ႕ဝွက္သည္းဖို စံုေထာက္ကားမ်ဳိး ၾကည့္တယ္။ က်န္တာ ဘာမွမၾကည့္ဘူး :)

    ReplyDelete
  2. အႀကိဳက္ျခင္းတူေနၿပီဗ်ဳိ ့..
    ႊဲဒီအရႊက္နဲ ့ဗီဇာ..စားၾကည့္အရမ္းေကာင္းတယ္။
    အစိမ္းကိုပိုႀကိဳက္တယ္၊ေက်းဇူးရွင္ေတာ့
    ေၾကာ္ခ်က္ေလးလုပ္ထားတာပိုစားတယ္။
    တီဗီကိုလည္းၾကည့္ရင္း၊လိုင္းတိုးလိုက္နဲ ့
    လုပ္တာတလ$180ေက်ာ္ၿပီေလ:P
    ခုေလာေလာဆယ္ Breaking Bad ၾကည့္ေနတယ္။
    ေနာက္အပတ္မွာေနာက္ဆုံးဇာတ္သိမ္းအတဲြလာမယ္။
    လွ်ုိ႕ဝွက္သည္းဖိုမွာမွရီရေသးတယ္..။
    အင္တာနက္ကေနေဒါင္းၿပီးၾကည့္ေနာ္:)

    ReplyDelete
  3. စမ္းသပ္ၿပီး ခ်က္လိုက္အုံးမယ္ေလ...ေကာင္းမွ အာလူးလာဖုတ္ၿပီးဓါတ္ပုံေလးနဲ ့ၾကြားလို ့ရမွာ.

    We can come to help you taste the food.. lolz

    ReplyDelete
    Replies
    1. ခ်က္လိုက္သြန္လိုက္စားလိုက္နဲ ့...
      နဲနဲတိုးတက္လာမွေခၚမယ္ေလဟာ...
      ဟီး...

      Delete
  4. meemee...
    cook and eat...be careful you will get weight :P
    KM

    ReplyDelete
  5. ဟီး..
    သုပ္တဲ့ အရြက္ကို လွီးထားတဲ့ပံုကို ၾကည့္ရင္ ဟင္းခ်က္တဲ့ သက္တမ္း ဘယ္ေလာက္ရွိလဲဆိုတာ မွန္းလို႔ရတယ္..
    Just Kidding!!
    -m

    ReplyDelete
  6. ရူးတိုးတိုး...
    အိမ္ေထာင္က်ခါစ၊
    ခ်စ္ခ်စ္ႀကီးကိုထမင္းဗူးထဲ့ေပးရမယ္ဆိုလို ့၊
    ညညအိပ္မေပ်ာ္၊မခ်က္တတ္လို ့၊
    chick pea ဗူးကိုဒါဇင္လိုက္ဝယ္ၿပီး၊
    ပဲထမင္း၊ပဲေၾကာ္နဲ ့ထမင္း၊ပဲသုပ္...
    တေန ့တမ်ဳိးမရုိးေလေအာင္...
    ေန ့တိုင္း ၃လတိတိထဲ့ေပးလိုက္တယ္..။
    ခုထိခ်က္လိုက္သြန္လိုက္စားလိုက္နဲ ့ပါဘဲ..။
    နဲနေတာ့တိုးတက္လာပါၿပီဟာ.. ဟီး
    :)

    ReplyDelete