Friday, May 11, 2012

ခရမ္းသီး(အလုံးလိုက္)ႏွပ္ နဲ ့Spinachပဲဟင္း

မဂၤလာပါရွင္~~~
ဒီတခါလည္း သူမ်ားဆီကဟင္းခ်က္နည္းေတြနဲ ့ဘဲစမ္းသပ္ခ်က္ႀကည့္တာ။
ေကာင္းတယ္ဗ်ဳိ ့။
အလုံးမပ်က္လွလည္းလွတယ္စားလို ့လည္းေကာင္းတယ္။
အဲဒီလင့္ေလးျပန္ရွာတာဘယ္ေရာက္သြားလဲမသိဘူး။
ဒီကေနဘဲေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ခရမ္းသီးမမရယ္..လို ့ေျပာပါရေစ။


က်မရဲ ့ထုံးစံေပါ့ပုဇြန္အစားငါးထဲ့ပါတယ္။
ဘာျဖစ္လို ့လဲ..ဟုတ္လား...။မရွိလို ့ေပါ့ရွင္..:P
အေမကမွာထားတယ္ေလရွိတာေလးနဲ ့ရေအာင္ခ်က္တဲ့..။

ကဲ..ထဲ့ခ်င္တဲ့ဟာေတြဆီနဲ ့လိမ့္လိုက္တယ္။

ၿပီး ခရမ္းသီး ၄ စိပ္ႀကားထဲမွာအႏွစ္ေတြထဲ့။
ေရနဲနဲနဲ ့မီးေအးေအးနဲ ့ႏွပ္တာေပါ့။
မႏူးမခ်င္းေရေႏြးတကရားႀကိဳထားတဲ့ဟာကိုနဲနဲဆီေလာင္းေပးတယ္။
ျပန္ပိတ္..။အိုးကိုင္ၿပီး တီဗီက ကလာတဲ့ ဟင္းခ်က္ဆရာႀကီးမ်ားလို လွဳပ္လွဳပ္ေပးတယ္။
အဟဲ..ဒါေၾကာင့္ ဒီအိုးနဲ ့ခ်က္တာေလ။

ၿပီးေတာ့...ေတြ ့လား..စားခ်င္စရာေလးေနာ္..။
ပဲဟင္းရည္ေလးခ်က္အုံးမယ္။
စားခဲ့ဖူးတဲ့ အိႏိၵယဆိုင္ကလိုေပါ့။
ပဲႏူးရင္ ေျခလိုက္တယ္။
ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴနီ၊ကရေ၀းရြက္။
အားလုံးဆီသတ္ၿပီး ပဲအိုးထဲေလာင္းထဲ့လိုက္တာပါဘဲ။ 
Spinach အရြက္ေသးေသးေလးေတြေရေဆး..စားခါနီးမွာခပ္လိုက္ရင္၊
အင္မတန္မွစားေကာင္းေသာ ပဲဟင္းေလးေပါ့ဗ်ာ..။

ဒါကေတာ့ နယူးဂ်ာစီမွာစားခဲ့တဲ့ပဲဟင္းေပါ့။
ၾကက္သားဟင္းကေတာ့အေသစပ္တယ္။
အဘားအဘားလို ့...ကိုေအာ္ေနရတယ္။


ေနာက္ဆုံး..ငရုပ္သီးဆားေထာင္းေလးနဲ ့ဆို...။
အဟမ္းအဟမ္း ..မိတ္ေဆြမ်ားဒီေန ့ထမင္းစားႀကြၾကပါရွင္...။
(အသားဟင္းငါးဟင္းေတာ့ပါဘူးေနာ္..)
အဟီးးးးးး
မုန္လာဥျဖဴဆိုၿပီး၀ယ္လာတာ။ပုံစံက ဂ်င္စင္းျမစ္လိုလိုနဲ ့..။
သုပ္စားမလို ့...။ေတာ္ၿပီ..ေလ။ဒီအတိုင္းဘဲထားလိုက္ေတာ့မယ္။
ဟင္းေတြလုံေလာက္ေနၿပီ:))))

ခင္မင္တတ္တဲ့
မီးမီး

14 comments:

  1. မမေရ စားခ်င္လာၿပီးး ဟီး..

    ReplyDelete
    Replies
    1. တကယ္လားးးး။
      လက္ရာေကာင္းတယ္ေပါ့...ေနာ္။
      အဟဲ..ေက်းဇူးဘဲ။
      အိမ္နီးရင္လာလည္ေလေကြ်းမယ္။

      Delete
  2. မာမီ
    တမီးကို ခရမ္းသီးအသားမစားခ်င္ဖူးေနာ္
    အညာွစားမွာ ခရမ္းသီး အညာကို တူညား ရမ္းၾကိဳက္တာ
    ငါးေျခာက္ေၾကာ္ အရွိ၀ူးလား မာမီးရ
    ပဲဟင္း အေသာက္ခ်င္ပါ၀ူးးးးးး ရွဳိ......( အဲလို အိမ္မွာ ေျပာၾကည္႔ပါလား...ေပါင္တြင္းေၾကာလိမ္ဆြဲခံရမွာ ေသခ်ာပဲ :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဒါနဲ႔ မာမီ
      မီးဖိုေခ်ာင္ေလးက မိုက္တယ္ေနာ္
      အဲဒါ အိမ္သစ္က မာမီ မီးဖိုေခ်ာင္လား
      ရွယ္ပဲေနာ္

      Delete
    2. ငါးေျခာက္ရွိ၀ူးေတာ့။
      အိမ္ကအညာသားကဟိုဟာမစားဒီဟာမစားနဲ ့။
      က်ဳပ္မွာလည္းစားစရာကိုမႀကံဖန္တတ္ေတာ့၀ူး။
      ဒီက ပဲဟင္းကပိုေကာင္းတတ္ေနာ့္...။

      Delete
    3. ဟုတ္တယ္အိမ္သစ္ကမီးဖိုေခ်ာင္။
      က်ဥ္းက်ဥ္းေလးပါ့ေအ။
      ေရခဲေသတၱာဖြင့္ရင္၊
      ဒီဖက္မွာခ်က္တာေတြေတာင္အထဲကိုစင္၀င္သြားပါတယ္ကြယ္။
      ကိုယ္ေတာ့ခ်ာလပတ္ရမ္းေအာင္လုပ္ပစ္လိုက္တယ္။

      Delete
    4. ေအးေလ
      ဟုတ္သားပဲ ဆန္႔ ျပီးေရာ ထည္႔ထားသလိုပဲ
      ေတာ္ေသးတာေပါ႔ မာမီမီး ရဲ႕
      အ၀တ္ေလွ်ာ္စက္ကို နံရံမွာ ကပ္မထားေပးလို႔ :D

      Delete
    5. အ၀တ္ေလွ်ာ္စက္ကလည္းဒီတခါမပါဘူး။
      အေရွ ့ဖက္ကတိုက္တန္းလ်ားမွာ၊
      သူတို ့ထုတ္ေပးတဲ့ကဒ္ထဲပိုက္ဆံျဖည့္ၿ႔ပီးသြားေလွ်ာ္ရတယ္။
      ပုဂံေဆးစင္နဲ ့ကပ္ရပ္က၊
      အပူအေအးေပးတဲ့စက္ထဲ့ထားတယ္။
      စက္ဖြင့္ရင္ဖူညံေနတာဘဲ။
      အေပၚထပ္ကိုအပူေပးတာေခါင္မိုးကေနမလာဘူး။
      ေကာ္ေဇာ္အေပါက္ေဖါက္ထားတယ္။
      အဲ..ကေနအပူကလာတယ္။
      စိတ္ေလတဲ့ အိမ္ပုံစံပါဘဲဟယ္။

      Delete
  3. စားခ်င္စရာေလး ခရမ္းသီးေရာ ပဲဟင္းပါ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးဘဲေနာ္။
      အိမ္ကအညာသားႀကီးကေတာ့ဆီနဲလို ့ပြစိပြစိနဲ ့။
      :((

      Delete
  4. ေဟး..ဒိုု ့လည္းအညွာပဲ။ နဲနဲခ်န္ထားေနာ္။
    ၾကည့္ ပဲဟင္းလည္းမၾကိဳက္ဘူး။ က်ဴတီနဲ ့အၾကိဳက္ေတြမၾကိဳက္ေတြတူေနပါလား။
    ပဲဟင္းကိုုအဲလိုုအရြက္ခပ္ထားရင္ေတာ့ၾကိဳက္ပါတယ္။ း)
    ဟင္းေတြကလည္းရွယ္ဘဲ။ ငရုုတ္သီးေထာင္းေလးနဲ ့ဆုုိသိပ္မိုုက္ေပါ့။
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. အဲေတာ္..အညွာကိုစားရမွန္းမသိဘဲျပစ္ထုတ္လိုက္မိတယ္။
      ပဲဟင္းက်မလည္းသိပ္မႀကိဳက္ဘူး။
      ေက်းဇူးရွင္ကႀကိဳက္လို ့တာခ်က္ေပးေနရတာ။
      တေန ့ေန ့ဘာခ်က္ရမွန္းေတာင္သိေတာ့ဘူး။
      စားေသာက္ပုံေတြေတြ ့ရင္လိုက္ဖတ္လိုက္ခ်က္ေနတယ္။
      ေခြ်းမေလးက်ဳတီနဲ ့အႀကိဳက္တူေနတယ္ေပါ့။
      သူ ့အစားစာေတြႀကိဳက္တယ္။
      ဆီေတြသိပ္မမ်ားလို ့။

      Delete
  5. ေနာက္တခါ ခရမ္းသီးကို အလံုးလိုက္ မမီးငယ္လို ခ်က္စားမယ္..

    ReplyDelete
  6. စန္းထြန္းေရ..
    ခ်က္စားႀကည့္။ေကာင္းတယ္။
    အလုပ္ပင္ပန္းေနၿပီလား..။

    ReplyDelete