Thursday, June 2, 2011

အိမ်ချက်ပီကင်းဘဲကင်

တနေ့က ဘဲကင်စားချင်လိုက်တာ.။
အနီးအနားက တရုတ်ဆိုင်မှာလည်းမရှိ...။
အဲဒီတော့ စမ်းသပ်ပြီးကင်ကြည့်ဖို့ စိတ်ကူးပြီး.၊
လုပ်ကြည့်တာ..လွယ်ပါတယ် အချိန်ကြာတာတခုပါဘဲ...။

ဆား ငရုပ်ကောင်း ရှာလာကာရည် ပျားရည် ပဲငံပြာရည် ဟင်းချက်အရက် ပြောင်းဖူးမူန့် ကြက်သွန်မိတ်..၊
အားလုံး(ပဲငံပြာရည် ကလွဲလို့)...၊ရေပွက်ပွက်ဆူအောင်တည်ပြီး ရောကြိုလိုက်တယ်.။
ပြောင်းဖူးမူန့်တဇွန်းရေဖျော်ပြီးနောက်ဆုံးမှထဲ့ပါ ပြီးမီးဖိုကချလိုက်တာနဲ့..။
ပြင်ထားတဲ့ဘဲကောင်ပေါ်ဖြေးဖြေးလောင်းပေးပါ..။

ဒီလိုအသားတင်းတင်းလေးဖြစ်လာတယ်.။ ကျမတော့ ၂ ခါလုပ်တယ်စိတ်ထဲမှာ
အသားနံကြီးနံနေတယ်ထင်လို့..။၃ နာရီကြာအောင်အခန်းအပူချိန်မှာလေသလပ်ထားရပါတယ်...။
ပြီးမှ အပူချိန် ၃၀၀ဒီဂရီနဲ့ ၃နာရီအိုဝင်မှာဖုတ်ပါတယ်။

ပထမ ၁နာရီပြီးရင် ဒီလိုလေးဖြစ်လာပါတယ်.။
တနာရီတခါအထက်အောက်လှန်ပေးရပါတယ်။

၃ နာရီပြည့်သွားပြီးရင် ပဲငံပြာရည် ပျားရည် ရှာလကာရည် ရောပြီး၊
သူ့အပေါ်မှာ လူးပေး(သုပ်တယ် လိမ်းတယ် ဖြန်းတယ်) မှန်တဲ့အသုံးအနူန်းတာယူလိုက်ပါ:)))
ဗမာစာဟာတကယ်ကိုခက်ပါတယ်လေ...(ကျမအတွက်ပြောတာပါ)...။

ပြီး ၄ဝဝ ဒီဂရီနဲ့နောက်ဆုံး ၁နာရီပေါ့...။

ကျမကဆီအများကြီးထွက်သွားအောင်၊ဓါးရာတွေအများကြီးပေးလိုက်လို့..၊ဆီချောက်သလိုဖြစ်နေတယ်။
အောက်ခံဗန်းမှာဆီတွေအများကြီးရတယ်။အချဉ်ထောင်းလေးနဲ့ဆိုကောင်းမှကောင်း...။
ကျန်တဲ့အရိုးတွေကိုဒီနေ့ တုံယမ်းချက်မယ်..ဟား..ပထမဦးဆုံးစမ်းသပ်တာဆိုပေမဲ့၊
အီကိုယ့်လက်ရာလေးဘယ်ဆိုးလို့လဲ...
ဌဲ ဌဲ ဌဲ...:P ...မယ်မီးမီး ...

4 comments:

  1. စားမယ္ စားမယ္ စားခ်င္တယ္
    သူေျပာေတာ႔လည္း လြယ္သလိုပဲ ဒါေပမယ္႔ မလြယ္ဘူးထင္တယ္...
    ဒီမွာေတာ႔ ၀ယ္စားျဖစ္တယ္ အ႐ိုးမပါ ဘဲႂကြပ္ဆိုေပမယ္႔ ဗမာျပည္ကဘဲကင္အ႐ိုးနဲ႔ဟာကို ပိုႀကိဳက္တယ္

    ReplyDelete
  2. လြယ္တယ္ေလ.စူးႏြယ္ေလးရယ္
    oven ထဲပစ္ထားျပီးအျပင္မွာ
    လုပ္ခ်င္တာေတြလုပ္လို့ရတယ္ေလ:))
    က်မေတာ့ BKK ကMK မွာအျမဲစားေလ့ရွိတယ္.
    ေကာင္းမွေကာင္းဘဲ..

    ReplyDelete
  3. "၃ နာရီၾကာေအာင္အခန္းအပူခ်ိန္မွာ
    ေလသလပ္ထားရပါတယ္"

    အဲလို မလုပ္သင့္ပါဘူး။ အပူခ်ိန္ ၄၇ ဒီဂရီမွာ ၂ နာရီထက္ ပိုေအာင္ထားရင္ ဘက္တီးရီးယားေတြ စ ေပါျျပီး အသား မလတ္ဆတ္ေတာ့ပါ။ အနံ႕ အရသာ ပ်က္ယြင္းသြားပါတယ္။ အသားေတြ အညီွနံ႕ ျပင္းတာ အဲလို မသင့္ေတာ္တဲ့ အပူခ်ိန္မွာ ထားတာ ၾကာသြားလို႕ စ ပုတ္လာတဲ့ သေဘာပါ။ မခ်က္မျခင္း ေရခဲေသတၱာထဲမွဘဲထားရပါမယ္။

    ReplyDelete
  4. က်မလည္းသူမ်ားေတြလုပ္နည္း
    ေရးထားတဲ့အတုိင္းလုပ္တာပါ
    internet မွာရွာေဖြေတြ့ရွိတာပါ..
    ဒါေပမဲ့ ေရပူပူေလာင္းျပီးမွထား
    တယ္ဆိုေတာ့..ပုပ္သိုးျပီလို့ေတာ့
    မထင္မိပါဘူး.
    ဘာဘဲျဖစ္ျဖစ္က်မလည္း
    ဟင္းခ်က္ခပ္ညံညံထဲကပါ..
    အျမဲတမ္းစမ္းသပ္ခ်က္ျပုတ္ေနရတုံးပါဘဲ.
    ခုလိုေျပာျပတာလဲေက်းဇူးေနာ့္.:))

    ReplyDelete