Thursday, June 2, 2011

အိမ္ခ်က္ပီကင္းဘဲကင္

တေန ့က ဘဲကင္စားခ်င္လိုက္တာ.။
အနီးအနားက တရုတ္ဆိုင္မွာလည္းမရွိ...။
အဲဒီေတာ့ စမ္းသပ္ျပီးကင္ၾကည့္ဖုိ့ စိတ္ကူးျပီး.၊
လုပ္ၾကည့္တာ..လြယ္ပါတယ္ အခ်ိန္ၾကာတာတခုပါဘဲ...။

ဆား ငရုပ္ေကာင္း ရွာလာကာရည္ ပ်ားရည္ ပဲငံျပာရည္ ဟင္းခ်က္အရက္ ေျပာင္းဖူးမူန္ ့ ၾကက္သြန္မိတ္..၊
အားလုံး(ပဲငံျပာရည္ ကလဲြလို ့)...၊ေရပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ျပီး ေရာၾကိဳလိုက္တယ္.။
ေျပာင္းဖူးမူန္ ့တဇြန္းေရေဖ်ာ္ျပီးေနာက္ဆုံးမွထဲ့ပါ ၿပီးမီးဖိုကခ်လိုက္တာနဲ ့..။
ျပင္ထားတဲ့ဘဲေကာင္ေပၚေျဖးေျဖးေလာင္းေပးပါ..။

ဒီလိုအသားတင္းတင္းေလးျဖစ္လာတယ္.။ က်မေတာ့ ၂ ခါလုပ္တယ္စိတ္ထဲမွာ
အသားနံၾကီးနံေနတယ္ထင္လို ့..။၃ နာရီၾကာေအာင္အခန္းအပူခ်ိန္မွာေလသလပ္ထားရပါတယ္...။
ျပီးမွ အပူခ်ိန္ ၃၀၀ဒီဂရီနဲ ့ ၃နာရီအို၀င္မွာဖုတ္ပါတယ္။

ပထမ ၁နာရီျပီးရင္ ဒီလိုေလးျဖစ္လာပါတယ္.။
တနာရီတခါအထက္ေအာက္လွန္ေပးရပါတယ္။

၃ နာရီျပည့္သြားျပီးရင္ ပဲငံျပာရည္ ပ်ားရည္ ရွာလကာရည္ ေရာျပီး၊
သူ့အေပၚမွာ လူးေပး(သုပ္တယ္ လိမ္းတယ္ ျဖန္းတယ္) မွန္တဲ့အသုံးအႏူန္းတာယူလိုက္ပါ:)))
ဗမာစာဟာတကယ္ကိုခက္ပါတယ္ေလ...(က်မအတြက္ေျပာတာပါ)...။

ျပီး ၄ဝဝ ဒီဂရီနဲ ့ေနာက္ဆုံး ၁နာရီေပါ့...။

က်မကဆီအမ်ားၾကီးထြက္သြားေအာင္၊ဓါးရာေတြအမ်ားၾကီးေပးလိုက္လို ့..၊ဆီေခ်ာက္သလိုျဖစ္ေနတယ္။
ေအာက္ခံဗန္းမွာဆီေတြအမ်ားၾကီးရတယ္။အခ်ဥ္ေထာင္းေလးနဲ့ဆိုေကာင္းမွေကာင္း...။
က်န္တဲ့အရုိးေတြကိုဒီေန့ တုံယမ္းခ်က္မယ္..ဟား..ပထမဦးဆုံးစမ္းသပ္တာဆိုေပမဲ့၊
အီကိုယ့္လက္ရာေလးဘယ္ဆိုးလို ့လဲ...
ဌဲ ဌဲ ဌဲ...:P ...မယ္မီးမီး ...

4 comments:

  1. စားမယ္ စားမယ္ စားခ်င္တယ္
    သူေျပာေတာ႔လည္း လြယ္သလိုပဲ ဒါေပမယ္႔ မလြယ္ဘူးထင္တယ္...
    ဒီမွာေတာ႔ ၀ယ္စားျဖစ္တယ္ အ႐ိုးမပါ ဘဲႂကြပ္ဆိုေပမယ္႔ ဗမာျပည္ကဘဲကင္အ႐ိုးနဲ႔ဟာကို ပိုႀကိဳက္တယ္

    ReplyDelete
  2. လြယ္တယ္ေလ.စူးႏြယ္ေလးရယ္
    oven ထဲပစ္ထားျပီးအျပင္မွာ
    လုပ္ခ်င္တာေတြလုပ္လို့ရတယ္ေလ:))
    က်မေတာ့ BKK ကMK မွာအျမဲစားေလ့ရွိတယ္.
    ေကာင္းမွေကာင္းဘဲ..

    ReplyDelete
  3. "၃ နာရီၾကာေအာင္အခန္းအပူခ်ိန္မွာ
    ေလသလပ္ထားရပါတယ္"

    အဲလို မလုပ္သင့္ပါဘူး။ အပူခ်ိန္ ၄၇ ဒီဂရီမွာ ၂ နာရီထက္ ပိုေအာင္ထားရင္ ဘက္တီးရီးယားေတြ စ ေပါျျပီး အသား မလတ္ဆတ္ေတာ့ပါ။ အနံ႕ အရသာ ပ်က္ယြင္းသြားပါတယ္။ အသားေတြ အညီွနံ႕ ျပင္းတာ အဲလို မသင့္ေတာ္တဲ့ အပူခ်ိန္မွာ ထားတာ ၾကာသြားလို႕ စ ပုတ္လာတဲ့ သေဘာပါ။ မခ်က္မျခင္း ေရခဲေသတၱာထဲမွဘဲထားရပါမယ္။

    ReplyDelete
  4. က်မလည္းသူမ်ားေတြလုပ္နည္း
    ေရးထားတဲ့အတုိင္းလုပ္တာပါ
    internet မွာရွာေဖြေတြ့ရွိတာပါ..
    ဒါေပမဲ့ ေရပူပူေလာင္းျပီးမွထား
    တယ္ဆိုေတာ့..ပုပ္သိုးျပီလို့ေတာ့
    မထင္မိပါဘူး.
    ဘာဘဲျဖစ္ျဖစ္က်မလည္း
    ဟင္းခ်က္ခပ္ညံညံထဲကပါ..
    အျမဲတမ္းစမ္းသပ္ခ်က္ျပုတ္ေနရတုံးပါဘဲ.
    ခုလိုေျပာျပတာလဲေက်းဇူးေနာ့္.:))

    ReplyDelete