Monday, April 23, 2018

၂ဝ၁၇ က်ဳိင္းမယ္

မဂၤလာပါရွင္~~~
ဒီတခါ အခြင့္အေရးရွိလို႔ က်ဳိင္းမယ္ေနာက္ထပ္တခါေရာက္ရျပန္တယ္။ သိပ္ၿပီးေထြေထြထူးထူးမၾကည္႔
နိုင္ပါဘူး။ ေရာက္ျပန္ ဆိုတာေလးမျဖစ္ယုံတမယ္...😀 ကဲ..ပထမဆုံးေရာက္တာနဲ႔ဝင္တာက ကိုႀကီး တက္ဆင္ Shinawatra တို႔ရဲ႔ ပိုးထည္လုပ္ငန္းနဲ႔ အေထာင္းမ်ဳိးစုံဆိုင္ ဝင္ေရာက္ေလ့လာခဲ့ပါတယ္😋

ကိုင္း....ပထမဆုံး ပိုးထည္လုပ္ငန္းသြားၾကည္႔ရေအာင္...။ လြန္ခဲ့တဲ့ ၂၈နွစ္ကာလတုံးကဆို ထိုင္းကို
အလည္လာတဲ့ နိုင္ငံေတာ္ဧည္႔သည္အပါ တိုးရစ္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား မဝင္မေန မသြားမျဖစ္တဲ့ေနရာ
တခုပါ။ တကဲ့ကို သူတို႔ရဲ႔ေရႊထီးေဆာင္းေခတ္ဆိုပါေတာ့။ ကိုယ္လည္း Sankampang road ,
Chiang Mai, Thailand ဆိုတဲ့ေနရာမွာ ၈-၉နွစ္ေလာက္အလုပ္လုပ္ခဲ့ေပမဲ့ သူတို႔ဆိုင္ထဲတခါမွ
မဝင္ခဲ့ရဘူး။ ဒီေတာ့သြားခဲ့တယ္ဆိုပါေတာ့...။ ခုေခတ္မွာေတာ့ ပိုးထည္စက္ရုံေတြမိူလိုေပါက္ လာၿပီေလ...။ သူတို႔လည္းနဲနဲက်ဆင္းခ်ိန္..ဘဝဆိုတာဒီလိုပါဘဲ တက္ၿပီးလို႔ထိပ္ေရာက္ရင္ ျပန္ ဆင္းလာရစၿမဲပါဘဲ...။

ဝင္ဝင္ျခင္း ထုံးစံက ပိုးထည္ဘယ္ကေနစလာသလဲဆိုတာရွင္းျပပါတယ္။ ဘယ္စက္ရုံသြားသြား ဒီအ
ဆင့္ကေနစတာေပါ့။ ဒီလို အျဖဴအမည္းဝတ္ထားတဲ့ ေက်ာင္းသူေလးေတြ႔ရင္ သူတို႔အလုပ္သင္ လာလုပ္တယ္လို႔သာမွတ္ထားလိုက္ပါရွင္။ ကိုယ္ေတြလည္းဒီလိုလုပ္လာခဲ့ရတာ...ဒီလိုအလုပ္သင္

ေလးေတြကိုသင္ေပးလာခဲ့ရတာ..ျပန္အမွတ္ရမိပါတယ္။
 ဝါတာတာ လုံးတုံးတုံးေလးေတြက ပိုးေကာင္ေလးေတြေပါ့...
သူတို႔ကို ပိုးစာေတြေကၽြးၿပီး ဘယ္နွစ္ရက္ဘယ္နွစ္လထားရဆိုတာ သူတို႔ေျပာတဲ့အခ်ိန္မွာ
မွတ္ထားၿပီး ဒီအခ်ိန္ မွာေတာ့ လုံးဝမမွတ္မိေတာ့ပါ...။ ျပန္ၿပီးဖတ္မွတ္ၿပီးမွ ဒီပို႔စ္ကိုေရးသင့္
ေပမဲ့လည္း အခ်ိန္ကမရွိေလေတာ့တလတပုဒ္မတင္နိုင္ရင္ မျဖစ္ေခ်...
သုတ္ေခ်တင္မွေလ...😝

အသည္းယားစရာပိုးေကာင္...တခ်ဳိ႔ေတြ ပိုးေကာင္ေလးေတြ ဘာညာေကာင္ေတြေၾကာ္စားၾက
တာေတြ႔တယ္ကိုယ္ေတာ့ လုံးဝမစားရဲ..အသဲယားလို႔...
ပိုးခ်ည္စစ္မစစ္ကိုမီးျခစ္မီးရူိ႔ၿပီးစစ္ျပတာ
အင္း...ဒီပုံကေတာ့ ဟီး...စဥ္းစားလို႔မထြက္လာ...ဟီးဟီး ရမ္းတုတ္ဖို႔ေတာင္ မစဥ္းစားနိုင္တာ..
😅😆😂

ဒါကပိုးခ်ဥ္ငင္တာပါ..
ေဟာ...ေတြ႔လား..ရြစိရြစိနဲ႔...ဟီး အျမန္လွစ္မွ
ယက္ကၠန္းစင္
ထုံးစံအတိုင္းအရင္ကေတာ့ လူျပည္႔ယက္ကၠန္းေတြခတ္ၾကမွာေပါ့ေလ ခုေတာ့ for show
တဦးတည္းပါ

အေရာင္ေလးေတြစိုေနတာဘဲ
ဒါကေတာ့ သက္ဆင္တို႔ရဲ႔ မိဘဘိုးဘြားပါ..ကိုယ္ေနခဲ့တဲ့အိမ္က အဖြားနဲ႔အရမ္းခင္တာ သူတို႔ က်ဳိင္းမယ္ (မိန္း)စကားဘဲေျပာၾကတယ္။
ဆရာႀကီးသက္ဆင္မိခင္ျဖစ္ပါလိမ့္မယ္....တကယ္ဆို သူတို႔ရဲ႔အေဘးႀကီးေတြ ၂ဖက္လုံးက
တရုတ္ျပည္ဖြားေပါက္ေဖာ္စစ္စစ္ ၿပီးမွထိုင္းကိုဝင္လာတာ သူ႔အေမဖက္ကအဖြားက က်ဳိင္းမယ္
ေစာ္ဘြား ေခၚရမလား ဘုရင္ေခၚရမလား...ေဆြေတာ္မ်ဳိးေတာ္ထဲကပါ...။ ဆရာသမားက ျမန္မာျပည္လာလည္ရင္ အီးတီဆီမွာ အၿမဲေဗဒင္ၾကည္႔တတ္ သတဲ့။ ေနာက္ဆုံး အီးတီ မဆုံး
ခင္ သူ႔ကိုေဟာေျပာတာက ရွင္ေသရင္ေတာင္အရိုးက ထိုင္းျပန္မေရာက္ဘူး ဆိုဘဲ....
ဒီလိုဘဲဟိုနားၾကားဒီနားၾကားနဲ႔ မခိုင္မလုံေသာ႒ာနကသတင္းပါရွင္..ဟီး...အတင္းတုပ္ေန
တာကြ😆

 ကိုယ္က ပိုးပုဝါေလးေတြေတြ႔ေတာ့ ဝမ္းသာအားရေပါ့
 ဓါတ္ပုံရိုက္ပါတယ္
ျမန္တာေလ..
တခ်ပ္ခ်ပ္နဲ႔
အေရာင္းဝန္ထမ္းေတြ အေျပးလာေျပာပါတယ္..လုံးဝရီုက္ခြင့္မရွိတဲ့..ဘာရမလဲ ရိုက္ရ
သေလာက္တင္ထားၿပီေဟ့...ၾကည္႔ၾကေနာ္...😜😆

ၾကားထဲျဖတ္ၿပီး ဆိုင္သည္ရွိ မဆိုင္သည္ရွိ...ေျပာရမယ္ နူိင္းယွဥ္ရမယ္ဆိုရင္ေတာ့....အဲ့ဒီ

တခါျပန္တုံးကေပါ့ ရန္ကုန္ေရာက္တာညႀကီးသန္းေခါင္ လာမႀကိဳနဲ႔ရပါတယ္လို႔ေျပာေပမဲ့ မဒမ္ကိုးတို႔လင္မယား ေလဆိပ္လာႀကိဳေပးတယ္..ဆရာသမား ကိုရင္ကလည္း တက္စီ
ေမာင္းေနေတာ့ အကိုက္ေပါ့ေလ..။ ဒီေတာ့ေနာက္ရက္ဆရာသမားနဲ႔ ဆက္ၿပီးဒိတ္လုပ္
ရပါတယ္😁 ကိုယ္သြားခ်င္တာသူ႔ေျပာ သူရေအာင္ပို႔ေပးပါတယ္။ လိပ္စာလည္းေသခ်ာ မသိပါ...စက္ပန္းထိုးဆိုတာ ၾကည္႔ခ်င္တယ္ေျပာေတာ့ ကမာၻေအးဘုရားနား တဝိုက္ စြယ္ေတာ္အေနာက္ဖက္ဆိုလား...ရြာလည္ၿပီးကားကို တေနရာရပ္လို႔(လမ္းျပင္တာနဲ႔တိုး) ဆိုင္ကယ္တက္ခြလို႔ သြားရပါတယ္။ အဲ့ဒီမွာ ပန္းထိုး စက္ရုံေခၚမလား အလုပ္ရုံ ဆိုပါေတာ့ ေရာက္သြားပါတယ္။ သူတို႔သူေ႒းမက မရွိ၊ ဒါေပမဲ့ ေသေသခ်ာခ်ာ ျပေပးပါ တယ္။ က်မက
သုံးတဲ့ပိတ္စ သုံးတဲ့ခ်ည္ နဲ႔လက္ခသိခ်င္တာပါ။ တစင္ၿပိဳင္ေထာင္ဖို႔လည္းမဟုတ္ရပါ။ ထမိန္
တထည္ကို အၿပီးအစီး ၅ေသာင္းပတ္ဝန္းက်င္ေလာက္က်မွာေပါ့ေလ..။ လက္ခနဲ႔ တြက္ရင္
ေတာ့ တန္ပါတယ္။ ကြာလတီတန္ဖိုးနဲ႔ေျပာရရင္ သူတို႔အေျပာ ခ်ီဖြန္ဆိုလား သုံးတဲ့ပိတ္စက ကိုယ့္အႀကိဳက္မဟုတ္ ပြပြျဖစ္ေနတာ။ ပန္းထိုးတာကလွပါတယ္ ဒါေပမဲ့ သုံးတဲ့ခ်ည္ကေျပာ

ေတာ့ပိုးခ်ည္ပါ..။ ဟုတ္မဟုတ္ေတာ့ အီကိုယ္လည္းေသခ်ာမသိ..တခါေလွ်ာ္တာနဲ႔ဖြာထြက္
လာမဲ့ပုံ။ စားသုံးသူဖက္ကၾကည္႔ရင္ ေပးရတာနဲ႔တန္ တဲ့ကြာလတီမရဘူးလို႔ ဆိုခ်င္ပါတယ္.။
ဒါက ခုေလာေလာဆယ္ ျမန္မာျပည္ရဲ႔ စက္ပန္းထိုး အထည္မ်ားရဲ႔အေျခအေန
(အီေဖငီးရဲ႔အျမင္ေပါ့)😎💭😁...။

ကိုယ့္အျမင္ ေျပာရရင္( အင္း..လာၿပီေလ ေျပာခ်င္လို႔ေစာင့္ေနတာၾကာေပါ့..😇 ) အရင္က
က်မမာစရိုက္ထမိန္တခါဝယ္ရင္ ဒါဇင္လိုက္ဝယ္တတ္တယ္။ အေရာင္စုံ ကာလာလည္းလွ အသားလည္းေခ်ာ၊ ခုေနာက္ပိုင္းတခုမွမေကာင္းဘူး..ရင္းျမစ္က ယက္ကန္းစင္ေတြမွာ
သုံးတဲ့ခ်ည္ကိုက ၁၀၀% ခ်ည္သားမဟုတ္ဘဲတရုတ္က အိႏိၵယက လာတဲ့ ခ်ည္ေတြ
ျဖစ္ေနတာတဲ့။ စက္ပန္းထိုးမွာသုံးတဲ့ ခ်ည္လုံးေတြလည္း ထိုနည္း လည္းေကာင္း...
ေပါ့...။ ၁၀၀% ခ်ည္ပါ ပိုးပါလို႔ ပါးစပ္ကဘဲေျပာနိုင္ပါတယ္ တံဆိပ္တုံးဒိုင္းကနဲထုၿပီး
ဒါဟာ ေဟာဒီလို စစ္စစ္ပါရွင့္..ဆိုတာ ဘယ္ပိုးထည္ ဘယ္ခ်ည္ထည္ကမ်ား ေျပာရဲ
တာရွိလဲ...ဟီး...ရွိရင္ေျပာေပးၾကပါ..က်မသြားလည္ခ်င္တာ..ဝယ္ခ်င္လို႔ရွင့္..... 😚😜 (ဒါကေမးနည္းတမ်ဳီးေပါ့ေလ)

ျမန္မာျပည္မွာ ပိုးထည္တိုက္ ဆိုၿပီးပိုးထည္ဆိုင္ေတြမိူလိုေပါက္...။ ကိုယ္ပိုင္စက္ရုံနဲ႔က မရွိ
သေလာက္ပါ။သူတို႔ယူလာေရာင္းတဲ့ပင္ရင္းကလည္း ျမန္မာျပည္က ထိုင္းဖက္ တရုတ္ဖက္
အစုံရွိပါတယ္။ က်မသိရသေလာက္ဆိုရင္ ျမန္မာျပည္က ပိုးထည္ ခ်ည္ထည္ကို (အင္း..
ဒီစကားကိုေတာ့ ရွမ္းလိုဘဲေျပာတတ္တာ)ေဆးစိမ္ေခၚမလား ေပ်ာ့ေအာင္ ေရစိမ္ခံေအာင္
အဲ့လိုနည္းပညာအားနဲပါသတဲ့...။ ကိုယ့္သူေ႒းမေဟာင္းတေယာက္(ထိုင္း)ကေတာ့ စက္ရုံလာေထာင္ဖူးေသးတယ္။ လြန္ခဲ့တဲ့ ၁၅ နွစ္ကေပါ့။ ထိုင္းကလူေတြ တပုံႀကီးမ
လာလုပ္ရတာေလ..ခုေတာ့ အေၾကာင္းအမ်ဳိးမ်ဳိးေၾကာင့္ပိတ္သြားၿပီတဲ့...။

ျမန္မာခ်ည္ထည္ ပိုးထည္ လုပ္ငန္းဒီထက္မက တိုးတက္ေစခ်င္တယ္။ နိုင္ငံတကာ
အဆင့္အတန္းမွီေလးေတြထုတ္လုပ္ေစခ်င္တာ...စကားမစပ္ အင္းထဲက ပိုးထည္
ခ်ည္ထည္ကေတာ့ အဆင့္ မွီတယ္တဲ့။ဖယားဖယား....အင္းသားရွမ္း ျဖစ္ရတာ
ဂုဏ္ယူလိုက္ရတာေနာ္....(ဘာမွလည္းမဆိုင္)ဟားဟား..😝😂😅
ၾကားျဖတ္အာလူးခန္း ၿပီးပါၿပီ......က်ဳိင္းမယ္ဖက္ျပန္သြားမယ္ေလ....။
ကဲ...ပုဝါေလးတထည္ေလာက္ေတာ့မ်က္စိမွိတ္လို႔ အမွတ္တရဝယ္ခဲ့ပါတယ္....
ၿပီးသြားစားဖို႔ျပင္ၿပီေလ

 အရင္ကဒီေနရာလည္း နိုင္ငံျခားသားအႀကိဳက္ ပစၥည္းေတြေရာင္းတဲ့အေဆာက္အဦလို႔ထင္တာဘဲ
ခုေတာ့ အေထာင္းမွန္သမွ် ေထာင္းေရာင္းပါတယ္...အဟီး...အသားကင္နဲ႔ အေထာင္းမ်ဳီးစုံပါ
 သေဘာၤသီးေထာင္း ဂဏန္းနဲ႔
 သရက္သီးေထာင္း ငါးေၾကာ္နဲ႔
 ပုဇြန္စိမ္းသုပ္
ဒါက ထိုင္းေျမာက္ပိုင္းေဒသဟင္းပါ...ဟူး..အားလုံးစပ္ထွာ....
အားလုံးဘဲရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ႔ၾကပါေစရွင္~~~
#meemeenage

9 comments:

  1. No 7 photo is silk warm breeding tray, ပိုးေကာင္ေလးေတြ အိမ္ဖြဲ႔လိုရေအာင္ လုပ္ေပးတဲ႔ ဗန္း၊ က်န္တာေတာ႔ ပိုထည္ေတြနဲ႔ တူတယ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟုတ္ပါတယ္
      သူေျပာတုံးကေတာ့မွတ္ထား
      ျပန္ေရးရင္ပိုးလုပ္ငန္း
      အေၾကာင္းေသခ်ာေရးမယ္လို႔
      ႀကံစည္တာဘဲ...
      လူကသိပ္ေနမေကာင္းေတာ့
      လိုက္ရွာမေနေတာ့ဘဲ
      အခ်ိန္ခနေလးလက္တန္းေရး
      လိုက္ရတာပါ....
      ခုနဲနဲ..ျပန္ျဖည္႔ေရးထားတယ္ေနာ္...
      ျမန္မာျပည္ကခ်ည္ထည္
      ပိုးထည္အေၾကာင္းပါ
      :P

      Delete
  2. ဇာပန္းထိုးမွာ သုံးတဲ႔ခ်ည္က စီလြန္ခ်ည္ (Celyon) ပါ၊ ခ်ည္သားစစ္စ္မဟုတ္ပဲ ခ်ည္+polyester + nylon အေရာ natural မဟုတ္ပါဘူး၊ သူက အေရာင္ပိုလွျပီး ပိုခိုင္ပါတယ္ ပြဲတက္ဝတ္ရင္ ေကာင္းပါတယ္၊ natural မဟုတ္ေတာ႔ ပူတယ္၊ မာစရိုက္ ခ်ည္ထည္ စစ္စ္ေတြ ေစ်းကြက္ထဲမွာ ရိွပါေသးတယ္၊ အေရာင္သိပ္မထြက္ပဲ ညိမ္တယ္၊ ေအးတယ္၊ ေပ်ာ႔ေျပာင္းတယ္၊ ပါးတယ္၊ ေစ်းပိုၾကီးတယ္ ဒါေၾကာင္႕ မသိတဲ႔သူေတြက လဲ ေတာက္ေတာက္ေျပာင္ေျပာင္ မဟုတ္ေတာ႔ မၾကိဳက္ၾကပါဘူး၊ ေသခ်ာေရြးဝယ္ရင္ ရွိပါတယ္၊ ျပသာနာက ေရြးတတ္ဖို႔ကလဲ အေတြ႔အၾကဳံမရွိရင္ မလြယ္လွဖူး၊ တံဆိပ္ကလဲ ဒီစက္ရုံေတြကကို ေစ်းမ်ိဳးစုံထုတ္ေနၾကေတာ႔ ခက္ျပန္ေရာ၊ ကၽြန္ေတာ္တို႕ ကိုယ္တိုင္ လက္ေပၚ တင္မၾကည္႔ ရင္ မသိဖူး၊ (အေဖ႔ ဇာတိက ဆိပ္ခြန္ ခ်ည္ပါ ဖက္က ယကၠန္း လုပ္ၾကပါတယ္)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ကို Oak Kar ေရ...
      ပထမဦးဆုံးကေတာ့
      ဆရာ့အေဖ့ဇာတိရြာဖက္
      သြားလည္ခ်င္တယ္
      ျပန္ခါနီးဆက္သြယ္အုံးမယ္ေနာ့္...။
      ေနာက္တခုက က်မနားလည္တဲ့
      Celyon ဆိုတာ......
      Rayon, Polyester, Cotton, Nylon
      ဒါေတြေရာထားတာလားလို႔ပါ
      စက္ရုံတေနရာနဲ႔တေနရာ
      အေရာမတူလို႔ကြာလတီ
      ကြာသြားတာျဖစ္မယ္။
      Maxwell Fabrics
      ဆိုတဲ့ကေနဒါ
      အေျခစိုက္ Company
      ကပိတ္စေတြဆိုရင္
      အေရာင္းေကာင္းဘဲ
      သူတို႔သုံးတဲ့
      Celyon က
      ႊိအိႏၵိယကလာတာ
      80% POLYESTER
      20% COTTON
      ေသခ်ာတာက
      ကိုယ္တို႔ဆီမွာေတာ့
      ေစ်းခ်ဳိမဲ့တရုတ္တို႔
      ကုလားတို႔ဖက္က
      လာတာဘာေတြ
      ဘယ္ေလာက္ေရာ
      ထားမွန္းက်မတို႔
      မသိနိုင္ ခန္႔မွန္းမရတဲ့
      ကြာလတီျဖစ္ဖို႔မ်ားတယ္...
      ေလ်ာ္ရင္အေမႊးေတြဖြာထြက္တာ
      လည္းေသခ်ာတယ္...
      က်မအမမွာရွိလို႔ေလ...
      ျမန္မာခ်ည္ထည္စစ္စစ္ေတြ
      လိုခ်င္ပါတယ္
      ခ်ည္လုံးကကုလားျပည္သြင္း
      ျမန္မာမွာယက္တာမ်ဳိးဟုတ္ဘူးေနာ္...

      Delete
  3. သူမ်ားေတြအလုုပ္ၾကီးအကိုုင္ၾကီးအေၾကာင္းေတြေျပာေနတာ
    ကုုိယ္ကအေထာင္းအေၾကာင္း၀င္ေျပာခ်င္ေနတာ ဟဟ
    ကုုိယ္ခုုတေလာ အဲဒီအေထာင္းေတြပဲစားခ်င္ေနတာ
    မီးမီး တုုိ ့က်ိဳင္းတံုုမွာေရာ ဒီလိုုမ်ိဳးေတြေထာင္းေလ့ရွိလား
    အရြက္မ်ဳိးစံုုနဲ ့သူတိုု ့လိုုတဲြစားလား
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. အိုး!!!
      ေထာင္းပါ့ဗ်ား!!!
      ရွိသမွ်အသီးအရြက္
      အကုန္ေထာင္း😜
      ၾကက္သြန္ပင္အရြက္အႀကီးႀကီး
      ဒီမွာေပါတယ္
      ပစၥည္းေတြရွိတာေျပာတာပါ
      အဲ့တာကိုပဲပုပ္နဲ႔င႐ုပ္သီးနဲ႔ေထာင္း
      ေကာက္ၫွင္းေပါင္း အဲ့ဒီၾကက္သြန္ၿမိတ္
      အရြက္နဲ႔ျပန္တို႔စား
      မိူေထာင္း မွ်စ္အႏုေထာင္း
      အရြက္ႏုေတြျပဳတ္ေထာင္း
      တခ်ိဳ႕အသီးက
      ျမန္မာလိုေခၚတတ္ဘူး
      အမ်ားႀကီးဘဲ
      ရွိသမွ်အရြက္ႏု
      သရက္သီးရြက္ႏု
      သေျပရြက္ႏု
      ၾကက္ဟင္းခါးသီးရြက္
      ဒီလိုအရြက္ေပါင္းစုံဘဲ
      အဲ့လိုကပ္စားတယ္
      ေကာက္ၫွင္းက
      ပင္တိုင္ကိုး
      ဒီေတာ့တို႔တို႔စား
      အရြက္အသီးတဂၽြမ္းဂၽြမ္းကိုက္
      အသားကကင္
      ၿပီးျပန္ေပါင္း
      ခပ္ေျခာက္ေျခာက္ေလး
      ဒီလိုေတြက
      ႐ိုးရာစားၾကတဲ့ဓေလ့ေပါ့

      Delete
    2. ၾကိုုက္တာကြာ
      အဲဒါမ်ဳိးေတြစားခ်င္တာလိုု ့
      အုုိင္အိုုရာ

      Delete
  4. My brother suggested I might like this website.
    He was totally right. This post actually made my day.

    You can not imagine simply how much time I had spent for this information! Thanks!

    ReplyDelete
  5. Hi there to all, how is all, I think every one is getting more from this site, and your views are fastidious
    designed for new visitors.

    ReplyDelete