ပါလာတူးချိန်လို့ ထိုင်းနိုင်ငံဈေးထဲမှာ ပေါင်းခြင်းတောင်းထဲမှာ ၃ကောင် ကြီးရင် ၂ကောင်ထဲ့ပြီးရောင်းတာ
မြင်ဖူးကြမှာပေါ့။ တခြင်းကို ဘတ် ၂ဝ လောက်ဘဲပေးရတာပါ..။ အကောင်ကြီးမှဈေးကြီးတာ။ အဲ့ဒီငါးက တော့ ထိုင်းတွေရဲ့အဓိကထားစားရတဲ့ အသားငါးပါဘဲ။

ထိုင်းလို ปลาทู Mackerel or Short mackerel ဗမာလိုငါးသေတ္တာငါး..ဘယ်လိုခေါ်ခေါ်လေ သိပ်ဈေးမကြီး
ဘဲအရသာအဟာရပြည့်ဝပေးနိုင်တဲ့ငါးလို့သာမှတ်ယူလိုက်ပါရှင်။ ဒီတခါ မယ်ငီး ကိုယ်တို့ဘီရုမာပုံစံ ရိုးရိုး ငါးသေတ္တာငါးကိုကြော်တာမဟုတ်ဘဲ ထိုင်းလို ပေါင်းပြီး ကြော်စားနည်းလေးမျှဝေရအုံးမယ်။

ဒီကအားချဲဟဲဆိုင်ရောက်ရင် ရေခဲရိုက် အာရှဖက်က ငါးတွေသွားချောင်းရတယ်။ ဘာစားရင်ကောင်းမလဲ
ဆိုတော့ ပါလာတူးငါးတွေ့တာနဲ့ တထုတ်ဆွဲခဲ့တယ်လေ..။ အရင်ဆုံး ရေခဲသေတ္တာအောက်ဖက်ကို ၃ကောင်ပြောင်းထားမယ်။ ပလာတူးချိန်လုပ်ဖို့ ငါးငံပြာရည်နဲ့ ဆားနဲနဲ ရေ ဒါဘဲလိုတာပါ...။ ငါးငံပြာ ရည်အများကြီးသုံးရမယ်ဆိုတော့ နဲနဲဈေးပေါတဲ့ငံပြည်ရည်ရှာဝယ်လာရသေးဗျား...😂

နောက်နေ့မနက်ဆေးကြောသန့်စင်ပါ ။ ပါးဟက်နားကနေဘဲ အထဲကကလီစာအူတွေဆွဲထုတ်နော်..ဗိုက်
မဖေါက်ပါနဲ့..။



ကိုင်း..ရေတခွက် ငံပြာရည်တခွက် ဆားနဲနဲထဲ့ ပြီး ဟိုလှန်ဒီလှန်ပေါ့... ၃နာရီဆက်တင်ချိန်ပြီး ငပိတခွက်
ထောင်းထားလိုက်ပါရှင်..ချဉ်ချဉ်စပ်စပ်လေးနော် ။ အော်..ငရုပ်သီး ပုဇွန်ခြောက် ငပိ သံပုရာသီး ဒါလောက်
ပါရင်လုံလောက်ပြီ အရသာပျက်အောင် အချိုမူန့် ဟင်းခပ်မူန့်ဆိုတာ သွားမထဲ့လေနဲ့..။


ပြီး၁၅မိနစ်ပေါင်းပါ....ပြီးမှ ခြောက်အောင်ကျမထားလိုက်တယ်..။နို့မို့ကြော်ရင် ဆီပေါက်မှာနော်... ဆားတွေ
ဘာတွေထပ်ထဲ့စရာမလိုတော့ပါဘူး။ လုံးဝမညှီတဲ့ ငါးကြော်နူးနူးညံ့ညံ့လေးတပွဲပေါ့...။
ကဲ..စားခါနီး ဆီပူပူမှာထိုးကြော်လိုက်ပါ။ ငပိထောင်းလေးလည်းသံပုရာသီးညစ်အုံး ငါးကြော်မွှေးမွှေးလေး
တို့စရာရုံးပတီသီး ပဲသီး မုန်လာထုတ်ပြုတ် အဆင်သင့်ဖြစ်ပါစေ..ကွယ်..အော်..ကုလားလေးကောင်းမူ့က ဒန့်ဒလွန်ရွက်တောင်ရလာတယ်..နုဖတ်နေတာဘဲ ပုဇွန်ခြောက် လက်သည်းခွံလောက် ၅ကောင်ကို ကြက်သွန်ဖြူ၂တက် ဓါးပြားရိုက် ကြက်သွန်နီလေး တခြမ်းလောက်ပါးပါးလှီး ဗွက်ဗွက်ထနေတဲ့ဟင်းရည်
ထဲပစ်ထဲ့၊ ဆူလာရင် ငရုတ်ကောင်းလေး ငံပြာရည်(ဒီတခါတော့ အကောင်းစားလေးပေါ့..ဟီး) ၂ပေါက်
လောက်ထဲ့ဆားမြည်းပေါ့ရင် နဲနဲထဲ့၊ အသားမူန့် ဟင်းခပ်မူန့် အချိုမူန့် အားလုံးမေ့ထားလိုက်ပါ။(ကျမဆို
လုံးဝမစားတာ မစားကြပါနဲ့ရောဂါများလွန်းလို့တဲ့...ကြားထဲကနေ ဆြာမကီးကဝင်လုပ်လိုက်ရသေး😆)
ဒီနေရာမှာဝင်ကြည့်ပါ သူတို့ပါလာတူးငါးနဲ့ချက်ထားတဲ့ မျိုးစုံလင်လှတဲ့ ထိုင်းစတိုင် ငါးဟင်းတွေပါ..။
ကြုံတုံး ငီးငီးအဓိကသုံးတဲ့ ပဲငံပြာရည်ပုံနဲ့ ငါးငံပြာရည်ပုံ ပြအုံးမယ်..။ ငံပြာရည်တွေမှာလည်း အချိုမူန့်
တွေထဲ့တတ်တယ်။ ဝယ်ရင် သေချာရွှေးဝယ်ပါ။ ကိုယ်တော့ ရွှေးရင် မေးရင်း..ဒီ၂ခုကိုအရမ်းကြိုက် သွားတာ။

အားလုံးဘဲရွှင်လန်းချမ်းမြေ့ကြပါစေ~~~
#meemeenage
မမမီးေရ ၾကံဳတုန္း တခုေမးခ်င္ပါတယ္ ထိုင္းက ငါးဆိုလို႔ရွိရင္ ငါးေခါင္းအဲ့လိုေစာင္းေစာင္းေလးေတြ အျမဲေတြ႔ပါတယ္..အဲဒါ ငံျပာရည္နဲ႔ စိမ္လိုက္လို႔ ေစာင္းသြားတာလား တမင္ေစာင္းေအာင္ လုပ္တာလားဟင္..
ReplyDeleteရွာရွာၾကံၾကံ သိခ်င္သူ
TZ
ေျပာဖို႔ေမ့သြားတယ္ း)))
Deleteေပါင္းအိုးထဲ့ခါနီးငါးေခါင္းက်ဳိးေအာင္ခ်ဳိးေပးရတယ္ကြယ္...
ေစာင္းေစာင္းေလးေပါ့..
တကယ့္ကိုလတ္ဆတ္ရင္
ေၾကာ္ၿပီးအသားမေၾကသြားဘူး..
ဟုတ္ကဲ့ ေက်းဇူးပါ မမမီး ပေဟဠိ ျဖစ္ေနတာ ခုမွ ရွင္းသြားေတာ့တယ္
DeleteTZ
You are welcome my dear...
Delete:D
ျပီးခဲ႔တဲ႔အေခါက္ ဘန္ေကာက္ေရာက္ေတာ့ ပလာတူးငါးတစ္ကပ္၀ယ္ခဲ႔ေသးတယ္ ေခါင္းေကာက္ေနတာေရြးယူတဲ႔ ပိုေကာင္းတယ္တဲ႔..။ ေခါက္ဆင့္ပါထူးလုပ္စားရတာၾကိဳက္တယ္..။ ဒီတိုင္း ငပိေထာင္းနဲ႔ ထမင္းနဲ႔နယ္စားလည္းေကာင္း အရမ္းအရမ္းၾကိဳက္...။
ReplyDeleteမိုးေငြ႔
ညစာကိုေပါ့ေပါ့ေလးစားခ်င္ရင္
Deleteေခါက္ဆိန္႔ပလာတူး
စားေပး..တဲ့
ေခါက္ဆိန္႔က
အခ်ဥ္ေဖါက္ထားေတာ့
ကယ္လိုရီနည္းတယ္ဆိုလား..ဘဲ
ထိုင္းမမေတြစားၾကတယ္.တဲ့
မိုးေငြ႔ညီမေလးေရ..