Tuesday, November 18, 2014

ခ်က္စားဝယ္စား ၇

မဂၤလာပါရွင္~~~
တခါတေလလည္း စားေၾကာင္းေသာက္ေၾကာင္းေလးေတြနဲ႔ အာလူးေလးေပးရအုံးမယ္..။ ဒီမွာကအခု
အရမ္းႀကီးကိုေအးေနတဲ့ေဆာင္းေရာက္ၿပီေပါ့..ငါးဟင္းေတြသိပ္မခ်က္စားႏိုင္ေတာ့ဘူး။ အနံျပင္းၿပီး
ျပဴတင္းေပါက္မဖြင့္ႏိုင္ေတာ့ အနံ႔ေတြေတာ္ေတာ္နဲ႔မေပ်ာက္ဘူးေလ..။ အရင္ကခ်က္စားတာေတြပါ။

အသိတေယာက္ ေရွာက္ရြက္လက္ေဆာင္လာေပးတယ္။ နဲနဲရင့္ေနတာ..ဘာလိုခ်က္စားရမလဲ စဥ္းစား
လိုက္ေတာ့ ငါးေၾကာ္ထဲထည့္တာေပါ့ စပ္စပ္ေမြးေမြးေလး..ငါးအရင္ေၾကာ္၊ ၿပီးၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ငရုတ္သီး
ေရွာက္ရြက္အားလုံးေပါင္းေၾကာ္တာေပါ့..။
 
ငါးခူတခါေလေတြ႔တာနဲ႔ ဝယ္လာၿပီး ျမန္မာစတိုင္ ငါးခူေၾကာ္ႏွပ္ လုပ္တာဘဲ..ရွမ္းမစတိုင္ျဖစ္သြားတယ္..
ငရုတ္သီးက အစိမ္းအနီေတာင့္သုံးၿပီး နံနံပင္ပါထဲ့ေၾကာ္လိုက္တာ..အဲဒါမွ အနံအသက္ကေတာ္ေတာ္
ေကာင္းသြားတယ္..ေတာ္ေတာ္ညီွတာဗ်..ၾကက္သြန္ျဖဴကေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားထဲ့ရတာ..။

ပုဇြန္ကေခါင္းပါရင္ ပိုစားေကာင္းတယ္။ ေခါင္းမပါတဲ့ဟာေတြက စားရတာ ရာဘာေတြကိုက္ရတဲ့အတိုင္းဘဲ
ပင္စိမ္းရြက္ေလးခပ္..မိုက္စ္..
ကိုယ္တိုင္လုပ္တဲ့ သၾကားပလာတာ..ဟီး..ဟုတ္ဖူး..ေရခဲရိုက္ဝယ္ၿပီး အိုဝင္ထဲထည့္လိုက္ရုံဘဲ..ေကာင္းၿပီး လြယ္တဲ့ မနက္စာဘဲ..။
တခါကညီမေလး ျမတ္ၾကည္ေမးဖူးတယ္..ေျပာျပမယ္ဆိုၿပီး မလုပ္စားျဖစ္လို႔..။ အင္းသားအစားအစာ
ျဖစ္တဲ့ ကင္ေပါင္းေၾကာ္နဲ႔  ဟင္းထုပ္ပါ။ ဒီကလည္း ခ်က္ျပဳတ္တာ ခပ္ညံ့ညံ့။ အခ်ိန္အဆမေျပာတတ္ဘူး။
ဆန္မူန႔္နဲ႔ၾကက္သြန္မိတ္ကအဓိကက်တာေပါ့ေလ..။ နဲနဲေပ်ာ့ေပ်ာ့ေလးလိုခ်င္လို႔ ေကာက္ညွင္းမူန္႔ေရာပါ
တယ္။ ကင္ေပါင္းေၾကာ္ဆိုရင္ ပဲမူန္႔တဇြန္းေလာက္ကလည္း ေကာက္ထဲ့တတ္ေသးတယ္..အဟဲ း)))
ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲနဲ၊အေရာင္တင္မူန႔္၊ ဂ်င္း(ပ်င္းရင္လည္း ရယ္ဒီမိတ္ဂ်င္းမူန႔္ေပါ့)၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ ဆား၊ဆီနဲနဲ၊
အားလုံးႏွံံေအာင္ေမႊၿပီးမွ ေရေနာက္ဆုံးထည့္တယ္..ဘာလို႔လဲေမးရင္..အေဖလုပ္တာ ေတြ႔ဖူးလို႔လုိက္လုပ္
တာဘဲ..ဘာလဲေတာ့ သိဘူးရွင့္.. @_@

အရင္ကပလပ္စတိတ္နဲ႔ေပါင္းဖူးတယ္။ေနာက္ေတာ့ ေၾကာက္သြားတယ္ဓါတ္ျပဳတာတို႔ဘာတို႔ေျပာၾကလို႔ေလ
ခုေတာ့ စည္သြပ္ဗူးေဟာင္းေတြ သိမ္းထားၿပီး အဲ့ထဲထည့္ေပါင္းတယ္..အေပၚက ဆလတ္ရြက္တို႔ ဘာတို႔နဲ႔
ဖုံးတာေပါ့...။ ဂ်ဴးျမစ္ေလးသာပါရင္ေတာ့..ဟင္းဟင္း..ဘယ္ေျပာေကာင္းလိမ့္မဒုံး.. း))))

ၾကက္သြန္ၿမိတ္တခါေလာက္ဝယ္လိုက္ရင္ တန္းစီၿပီးခ်က္ရေတာ့တာဘဲ..သူတို႔ကတစည္းတို႔ဘာတို႔ေရာင္း
ၾကဘူးဘဲ..၃စည္း ၁ေဒၚလာ..၅စည္း ၁ေဒၚလာ..ဒီလိုမ်ဴိးေရာင္းတာ..ဒီေတာ့ ေနာက္တမ်ဳဳိး ၾကက္သား
ေတာင္ပံအရင္ပိုင္းလို႔ေခၚရမလား..အဲဒါနဲ႔ စပါးလင္ ဂ်င္း ငရုတ္သီး တို႔နဲ႔ခ်က္တာ..ေၾကာ္တာလို႔ေျပာရင္
ပိုမွန္မယ္နဲ႔တူတယ္။ ၾကက္သားကိုအရင္ ဆားငရုပ္ေကာင္းနဲ႔အရင္ႏွပ္ထားၿပီး ဒယ္ျပားထဲမွာ အညိွေရာင္
သန္းလာတဲ့အထိေၾကာ္ေပးတယ္။က်မေၾကာ္ရင္ ဟင္းခ်က္ဝိုင္ထည့္တယ္။ အဖုံးေလးအုပ္ၿပီး ႏူးအိတဲ့အထိ
ေၾကာ္တယ္။

ၿပီးမွ ဘရန္တာနဲ႔ ဘလူးလူး လုပ္ထားတဲ့ စပါးလင္ ဂ်င္း ငရုတ္သီး အားလုံးေရာလိုက္တယ္ ခ်ခါနီး ၾကက္သြန္မိတ္ထည့္ေမြလိုက္တာပါ..။ ေကာင္းမွေကာင္း..စပ္စပ္ ခ်ိဳခ်ဳိ ေမႊးေမႊး ၾကက္သားတခြက္ေပါ့။

က်မတို႔ေနတဲ့ေနရာနဲ႔ ၁ဝမိနစ္ေလာက္ ကားေမာင္းသြားရတဲ့ေနရာတခုမွာ ျမန္မာဆိုင္တဆိုင္လာဖြင့္တယ္။
နာမည္ကလည္း အင္းေလးကန္( ဘိုလိုေတာ့ အင္းေလးလိတ္) တဲ့။ အင္းသားမယ္ငီးတို႔ ခ်ီတက္သြားၾက တာေပါ့..။ ဘာမွာစားရမွန္းမသိဘူး...ေန႔လည္ ၂နာရီေလာက္အခ်ိန္ဆိုေတာ့ လက္ဖက္သုတ္..။ အခ်ဥ္ညွစ္
တာမ်ားသြားလို႔နဲနဲခ်ဥ္သြားတယ္..။ အလြမ္းေျပစာေလးေပ့ါ..။

ၾကက္သားကအင္းသားလိုခ်က္တာတဲ့..။ စပါးလင္နဲ႔ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့..လို႔ေျပာတာဘဲ..စားေကာင္းတယ္..
ဒါေပမဲ့ အင္းစကူးမႀကီးမယ္ငီး တခါမွမစားဖူးဘူး..ဟီး :P စားဖိုမူးလည္းဟုတ္ ပိုင္ရွင္လည္းဟုတ္တဲ့ ညီမ
ေလးက ခပ္ငယ္ငယ္ဘဲ..ေတာင္ႀကီးကတဲ့ ေမးရင္းနဲ႔ တရပ္ကြက္ထည္းသားျဖစ္ေနေရာ..ၿပီးေတာ့ ကိုယ္
တို႔အဖြားအိမ္ကိုလည္းသိတယ္တဲ့..။
ကိုင္း..ဗမာဆိုင္ၿပီးရင္ တရုတ္ဆိုင္ခ်ီတက္ၾကစို႔ Long island NYဖက္ေရာက္ရင္ က်မတို႔ စားေနၾက ၂ေနရာ
ဘဲရွိတယ္။ ထိုင္းဆိုင္နဲ႔ ဒီတရုတ္ဘူေဖးဆိုင္..ထိုင္းဆိုင္ပိတ္မွ ဒီဖက္ကိုေရာက္တာပါ..။ ဘူေဖးဆိုေတာ့ အရင္ဆုံးယူတာက ဆူရွီ..ဘာလို႔လည္းဆိုေတာ့ သူမ်ားေတြတန္းစီေနတာေတြ႔လို႔ ေကာင္းမယ္ထင္ၿပီး လိုက္ေယာင္တာေလ..ဟီး..။
ေနာက္ရွိတဲ့ ငါးပုဇြန္ ကင္ပြန္း ပင္လယ္စာ စားတယ္..။ အဟဲ..ထမင္းကိုလွည့္ၿပီးေတာင္မၾကည့္ခဲ့ဘူး..။
ထမင္းေလွ်ာ့စားရင္ ဝိတ္မတက္ဘူးဆိုလို႔ပါ.. ^_^
တန၈ၤေႏြေန႔မ်ဳိးဆိုရင္ ဟင္းခ်က္စရာေတြဝယ္ၿပီး ကႀကီးဆိုင္မွာဘဲ စားျဖစ္တယ္။ ဒီတခါေတာ့ အမဲသားနဲ႔ ပဲျပားဟင္းပါ..
ဗြက္ဗြက္ဆူေနတဲ့ဟင္းရည္ပုဂံကို တရူးရူးမူတ္ေသာက္တာနဲ႔ ေဘးကထမင္းတလုံးကို ထိစရာေတာင္မလို ဘဲဗိုက္ျပည့္သြားတာပါဘဲ..ေအာ္..ထမင္းေလွ်ာ့စားေနတယ္ေလ..အဟဲ..
သူကအၿမဲမေျပာင္းတဲ့ ဒီဂ်ပန္စာ ဝမ္းတားဆက္ႀကီး..ပါဘဲ..။

ဒါလည္းဂ်ပန္ဆိုင္တဆိုင္ကဘဲ..မမွတ္မိေတာ့ဘူ..ပုဇြန္နဲ႔ၾကက္သား တာကီရာကီတဲ့..ေအာက္မွာေခါက္ဆဲြ
ရွိတယ္..မ်ားလြန္းလိုု႔ ၂ေယာက္စားေလာက္တယ္။ Garden state Plaza မွာလို႔ထင္တာဘဲ..။


တခါခါလည္း costco မွာေစ်းဝယ္သြားရင္း..အဲကုလားဆိုင္မွာ ဘူေဖးသြားစားေလ့ရွိတယ္..။ ဟီး..ကိုယ္တို႔
ကဘူးေဖးေတာ္ေတာ္ႀကိဳက္တယ္လို႔ထင္ၾကမွာဘဲ..ေမႏူးၾကည့္ၿပီးရင္ ဘာမွာစားရမွန္းမသိလို႔။ သူတို႔ခ်ထား
တာတန္းစီၿပီး စားလိုက္ရုံဘဲ..ေကာင္းဘူးလား..အဲ့ပုဂံထဲက ၾကက္ကင္ႏွေဘးက အျဖဴတုံးတတုံးနဲ႔ ျပစ္ျပစ္
ဟင္းက ကုလားခ်ည္ေပါင္ဟင္း..သူတို႔က ႏို႔ခဲပါထဲ့ခ်က္တာတဲ့..။ က်မေတာ့ႀကိဳက္တယ္..။
ေက်းဇူးရွင္ေတာ့ ထမင္းႀကိဳက္တယ္။ ကိုယ္ေတာ့ ထမင္းသိပ္မစားဘူး..ဟင္းေတြဘဲစားတတ္တယ္။
သူတို႔ဆိတ္သားဟင္းအရမ္းေကာင္းတယ္။ ေနရာထိုင္တာနဲ႔ နဲျပားပူပူေလးလာခ်ေပးတယ္။ က်မေတာ့ ဆိတ္သားဟင္းရွိရင္ ဆိတ္သားဟင္း။ မရွိရင္ ပဲဟင္း..နဲ႔တို႔စားတယ္..ဒီတပတ္ေတာ့ ဆိတ္သား ဒန္ေပါက္ တဲ့။

တခါကလည္း ေနာက္က်လို႔ ညစာစားျဖစ္တယ္။ ညဖက္ေရာက္ေတာ့ ဘူေဖးမရွိဘူးေလ..။

ဒန္ေပါက္မွာလိုက္တယ္။

ဟဟ..ကိုယ္က စမူဆာမွာတယ္..သူတို႔စမူဆာကလည္း ႀကီးမားလိုက္တာ..။
ေနာက္ဆုံးအစာပိတ္..ဘယ္ဂ်ီယမ္က ေခ်ာကလက္နဲ႔..မ်က္စိအစာေကၽြးလိုက္ပါရေစ...

အားလုံးဘဲရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ႔ၾကပါေစရွင္~~~
မီးမီး

10 comments:

  1. တီမီးစားခ်င္စရာေတြၾကီးပဲ ဂလု

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟုတ္လား..
      ကိုယ္လည္းမႏၱေလးအစားအစာေတြ
      စားခ်င္ေနတာ း))

      Delete
  2. ငါးေတြ ခ်က္ထားတာ ၾကိဳက္တယ္၊ ေနာက္ခ်က္ၾကည့္အံုးမယ္။

    ReplyDelete
    Replies
    1. တပတ္မွာငါးက ၃-၄ရက္ေလာက္စားျဖစ္တယ္
      ေၾကာ္စား ကင္စား ေပါင္းစား
      ရမ္းသမ္းခ်က္စားေတာ့တာဘဲ.. :D

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. ဗိုက္ဆာတယ္။ :D ကင္ေပါင္းေၾကာ္က အစ္မ ေရာသလိုပဲ အႏွစ္ကို ထည့္ေၾကာလိုက္တာပဲလား? ႏွစ္ေယာက္တည္းဆိုေတာ့ မိုက္တယ္။ သြားသြား စားစား သမီးရည္းစားက်ေနေရာပဲ။

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟုတ္တယ္..
      ေၾကာ္ရင္ေတာ့ ေဆာ္ဒါမူန႔္ေလးထည့္ေသးတယ္။
      ရုိးရိုးဘူးသီးအေၾကာ္ေၾကာ္သလိုပါဘဲ..
      တဇြန္းစာခပ္ထည့္လိုက္တာ..
      ဝက္သား၃ထပ္သားနဲ႔ဆိုရင္ပိုေကာင္းတယ္လို႔
      အေဖေျပာတယ္
      အသားဖတ္ေတြကို တခုခ်င္းဆီမွာပါေအာင္လို႔
      သတိထားထည့္တယ္။
      ေပါင္းစားလည္းေကာင္းတယ္..။
      ၾကက္သြန္ၿမိတ္ရဲ႔သဘာဝအခ်ဳိဓါတ္ကရွိတယ္ေလ။
      အဲဒါေၾကာင့္အရသာရွိတာ..။

      Delete
  5. ကိုုယ္တိုု ့နားမွာလည္းအဲလိုုေအးရွန္းဆုုိင္ေလးေတြမ်ားရင္ေကာင္းမွာ။
    အဲဒါဆုုိကုုိယ္ေတာ္ရံုုနဲ ့ဟင္းမခ်က္ေတာ့ဘူး ။ လွည့္စားေနေတာ့မွာ။
    ဟုုတ္တယ္။ ဒီကငါးခူေတြကေတာ္ေတာ္ညွီတယ္။ ကုုိယ္လည္းခ်က္ခ်က္ျပီးေနာင္တရမိတယ္။
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. အဟီး..ေနတဲ့ေနရာက
      ကႀကီးပတ္လည္ေလ..။
      ေအးရွန္ဆိုင္ေတြမ်ားမွမ်ားဘဲ..။
      အေနာက္ႏိုင္ငံကအသားငါးေတြ
      အရမ္းညီွလို႔သူတို႔ေတြက
      ဟင္းခပ္အေမႊးအႀကိဳင္ေတြ
      အရမ္းသုံးၾကတာကိုးေနာ္..
      အစကသိပ္နားမလည္ဘူး..
      ခုေတာ့..သိၿပီ..၊
      ငါးဟင္းေတြဆိုရင္
      ပင္စိမ္းရႊက္ ေရွာက္ရႊက္
      နံနံပင္ ၾကက္သြန္ပင္ေတြမပါရင္
      စားလို႔လုံးဝမရဘူး..ေနာ္..

      Delete