Sunday, November 13, 2011

လျပည့္ေက်ာ္ေနာက္တရက္ရဲ ့ဟင္းတခြက္

မဂၤလာပါရွင္~~~
က်မတို ့က်ဳိင္းတုံၿမိဳ ့သႀကၤန္လျပည့္ေန ့ဆိုရင္၊က်ဳိင္းတုံုဂုံရွမ္းထုံးစံ၊ကြယ္လြန္သြားတဲ့ ဘိုးဘြားမိဘ ညီအကို
ေမာင္ႏွမေတြကိုရည္စူးၿပီး၊ဂုံဘုန္းႀကီးေက်ာင္းမွာ ဆြမ္းကပ္ေရစက္ခ်အမွ်ေ၀ၾကပါတယ္။သီတင္းကြ်တ္လ
ျပည့္ေန ့၊တန္ေဆာင္တန္လျပည့္ေန ့ေတြလည္း ေရစက္ခ်အမွ်ေ၀တာ၊လုပ္ၾကပါတယ္။သႀကၤန္လျပည့္ေန ့

ကအစည္ကားဆုံးေပါ့။

က်မတို ့က၀ပ္အင္းေက်ာင္း ဆိုတဲ့အဖိုးတို ့ရဲ ့ဘုန္းႀကီးေက်ာင္းမွာဘဲအၿမဲဘဲ၊သြားေလ့ရွိပါတယ္။ ဆြမ္းကပ္ တယ္ဆိုတာလည္း ဟင္း၄-၅မ်ဳိးကို၊တစ္မ်ဳိးဟင္းတခြက္စာ ဆြမ္းတပုဂံစာေလာက္၊လင္ပန္းေတြ ထဲမွာထည့္ ၿပီးမ ယူလာၾကတာပါ။ဂ်ဳိင့္ေတြ ခြက္ေတြနဲ ့ယူၾကဘူး။ကိုယ္ေရစက္ခြက္နဲ ့ေရပုလင္းေလးနဲ ့ေပါ့။ဘာျဖစ္
လည္းဆိုေတာ့ ဘုန္းႀကီးေက်ာင္းေရာက္ရင္၊လင္ပန္းေလးခ် ပ်ားဖေယာင္းတုိင္ ေလးထြန္း၊တန္းၿပီး ကပ္လို ့
ရတယ္ေလ။ဘုန္းႀကီးက nonstop တသုတ္ၿပီးတသုတ္ တရားစာခ်ေပးရတယ္။တခါခါဆိုရင္ မိသားစု ၄-၅ စုေလာက္ေပါ့။ၿပီးေရစက္ခ် ၁၀-၁၅ မိနစ္ေလာက္ဘဲၾကာပါတယ္။


အိမ္တိုင္း အိမ္တိုင္းခ်က္ယူလာၾကတာလည္း၊တပုံစံထဲပါဘဲကိုယ္ပိုင္ဗားရွင္းေလးေတြဘဲကဲြမယ္နဲ ့တူတယ္။
ဟင္းကလည္း သူ ့အဓိပၸါယ္နဲ ့သူဗ်...။၀က္သားဟင္း...။မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္း၊(မွ်စ္ကိုရွမ္းလို"ေနာ္" လို ့ေခၚ တယ္ႏွစ္ သစ္ မွာအစုိ ့အေညာက္ေလးေပါက္လာတဲ့သေဘာေပါ့)ဘဲဥအငံ၊(ေရႊဥ ေငြဥေပါက္ ပါေစတဲ ့)ၾကာဇံသုပ္ (ၾကာၾကာစံရေအာင္ဆိုတာလားဘဲ)က်ဳိင္းတုံ၀က္အူေခ်ာင္းေၾကာ္၊၀က္ေခါက္ေၾကာ္၊(ဒါေတာ့မယ္မီးလည္းတိ
ဝူး...)။ၿပီးရင္ အဲဒီမွာအုိး အႀကီးႀကီးေတြခ်ထားတယ္။ဆိုင္ရာဆိုင္ရာဟင္းေတြထဲေလာင္းထည့္လိုက္ရုံပါဘဲ။

ဘုန္းႀကီးေက်ာင္းက ကိုရင္ ဘုန္းႀကီးေတြ ဘယ္စားလို ့ကုန္မွာလည္း၊အိမ္ေထာင္စု ၁ဝဝ လာလူရင္ ဟင္း
ေတြ  ေတာင္လိုပုံၿပီေပါ့။အဲဒီဟင္းေတြ အားလုံးကိုေပါင္းၿပီး အလြန္ႀကီးမားလွေသာအိုးထဲထည့္၊မီးေအးေအး
ေလးနဲ ့ႀကိဳ အနံေမႊးေအာင္လို ့ေတာေရွာက္ရႊက္ေလး ဆူးပုတ္ရႊက္ေလးခပ္၊အဲဒီဟင္းကို ကုိင္(န္)ဟို ့လို ့
ခၚတယ္။အရသာကအန္မတန္ ေကာင္း၊အနံေလးေမႊးလို ့။


တၿမိဳ ့လုံးဘာဟင္းစားလည္းေမး...လျပည့္ေန ့မွာ....၊၀က္သားဟင္း...။ခရမ္းသီးဟင္း..။ မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္း၊ ဘဲဥ အငံ၊ၾကာဇံသုပ္၊က်ဳိင္းတုံ၀က္အူေခ်ာင္းေၾကာ္၊၀က္ေခါက္ေၾကာ္၊....ၿပီး လျပည့္ေက်ာ္ဆိုရင္ ကိုင္(န္)ဟို ့...။
အားလုံးအတူတူဘဲ ။
online ထဲကပုံေတြပါ
ကိုင္(န္)ဟို ့ပုံကလည္းရွာမေတြ ့ဘူး....။အင္း....စားခ်င္ပါတယ္ဆိုေနမွဘဲ။
online ထဲကပုံေတြပါ
က်မ က်ဳိင္းမယ္(ဇင္းမယ္)မွာေနေတာ့ အဲဒီက လန္းနားရွမ္းေတြလည္း၊က်မတို ့လိုဘဲဟင္းလည္းတူတယ္၊
ဓေလ့ထုံးစံလည္းတူတာေတြ ့ရတယ္။သူတို ့ကေကာက္ညွင္းေပါင္းနဲ ့စားေလ့ရွိတယ္။က်မေနတဲ့အိမ္က
ဘုန္းႀကီးေက်ာင္းနဲ ့၃ အိမ္ေက်ာ္ေလာက္ဘဲျခားတယ္။ဘုန္းႀကီးေက်ာင္းနဲ ့လည္းခင္ေတာ့၊ ကိုင္(န္)ဟို ့
ဟင္းလာေပးရင္ အုိးအႀကီးႀကီးနဲ ့၄-၅ ရက္စားရတယ္။စကားမစပ္... တခ်ဳိ ့ကလွဴထားတဲ့ အစားအစာ၊
အသုဘအိမ္ကအစာ၊ဆြမ္းေတာ္တင္ၿပီးသားအစာဆိုမစားဘူး...တဲ့။ ခိုက္တယ္ဆိုလား ကံနိမ့္တယ္ဆိုလား
ေျပာၾကတာၾကားဖူးပါတယ္။က်ဳိင္းမယ္က ကိုင္ဟို ့ကပိုေကာင္းတယ္။ ၾကက္သားလည္းပါတယ္ ပုဇြန္ထုပ္
ႀကီးလည္းပါတတ္တယ္။ခပ္ေပ်ာ့ေပ်ာ့၀က္ေခါက္ေတြ၊မွ်စ္ခ်ဥ္ဖတ္ေလး၀ါးမိရင္ အမိုက္စားဘဲ။


ေအာ္..ဘာရယ္လို ့ဟုတ္ပါဘူး။၁၆ရက္ေန ့ဆို အကိုငယ္ဆုံးတာတႏွစ္ျပည့္ ၿပီေလ။ အဲဒီတုံးက ဘေလာ့ကို
လုံးဝပစ္ထားတာ၊password ေတာင္ေမ့လို ့။ဝမ္းနဲစရာေနာက္တခုကျပန္ႀကဳံရတယ္။ေနာက္အကိုႀကီးက
ဆုံးျပန္တယ္။သူတို ့က်မဝမ္းနဲေက်ကဲြေနတာ ႀကိုက္မွာဟုတ္ဘူး၊ေပ်ာ္ေပ်ာ္ရႊင္ရႊင္နဲ ့ဘဝရဲ ့က်န္တဲ့အခ်ိန္ေလး
ေတြကိုျဖတ္သန္းသြားမယ္ေလ။


လျပည့္ေန ့ဥပုဒ္ေန ့ေတြမွာ အေဖ အကို၂ ေယာက္အတြက္ဟင္းေတြခ်က္ၿပီး၊ဆြမ္းကပ္ေပးခ်င္တဲ့စိတ္
ဆႏၵေတြျဖစ္လာတာနဲ ့၊ေတာင္ေရးေျမာက္ေရး..စာတပုဒ္ေလာက္ေရးမိတာပါ။


ခင္မင္တတ္တဲ့
မီးမီး

10 comments:

  1. အကိုနဲ႔အေဖ အတြက္စိတ္မေကာင္းျဖစ္မိပါတယ္...ကိုင္(န္) ဟင္းကို ကိုယ္တို႔အညာမွာေတာ႔ ဟင္းေပါင္းလုိ႔ေခၚတယ္ ငယ္ငယ္က ေႏြရာသီေက်ာင္းပိတ္တာနဲ႔ ကိုယ္တိ႔ုအေဖက ဘုန္းၾကီးေက်ာင္းမွာ စာဖတ္ခိုင္းတယ္ေလ အဲဒီ႔မွာ ကိုင္(န္)ဟင္းကို စၾကိဳက္သြားတာပဲ ကံဆိုးကံေကာင္း အေမႊတက္ရင္ ၾကက္သားတံုး ၀က္သားတံုးေတြေတာင္ ဖမ္းမိေသးတယ္ :)

    ReplyDelete
  2. ဟုတ္လား၊
    ေကာင္းတယ္ေနာ္၊
    ကံဆိုးရင္စပါးလင္ေလး၀ါးမိတယ္ေလ။
    က်မႀကိဳက္တယ္။

    ReplyDelete
  3. ေရးထားတာဖတ္ရုံႏွင္႕ဘုန္းၾကီးေက်ာင္းသြားခ်င္လာတယ္။ ကိုင္ဟို ့စားခ်င္လိုက္တာ :D

    ReplyDelete
  4. တခါမွမစားဘူးဘူး။ စားခ်င္လိုုက္တာေနာ္။
    ျပီးေတာ့ကိုုယ္တုုိင္ၾကံဳဘူးခ်င္တယ္ အဲဒီျမင္ကြင္းေလးေတြကိုု။
    အကုုိငယ္ဆံုုးတာတႏွစ္ဆိုုေပမဲ့မေန ့တေန ့ကလုုိဘဲခံစားေနရမယ္ဆိုုတာနားလည္ပါတယ္။ အခ်ိန္ကဘဲကုုစားသြားမွာပါ။

    ReplyDelete
  5. ခံစားေနရမယ္ဆုုိတာ
    နားလည္ပါတယ္။ လိုု ့ေရးထားတာပါ။

    ReplyDelete
  6. သာဓုေခၚပါတယ္..ေနာ္..။

    ReplyDelete
  7. ဘုန္း၂လည္လည္ေရာက္ပါတယ္ေနာ္...
    ေတြရာအကုန္စားသြာတယ္...ဟီးးးးးးးးးးးး

    ေရႊဝန္းရတနာ...

    ReplyDelete
  8. Kyaw Hnin Se Lwin ေရ..
    ေကာက္ညွင္းေပါင္းေလးနဲ ့တို ့တို ့စားတာ၊
    အရမ္းမိုက္တာေနာ္။

    Iora ေရ..
    က်မတို ့ၿမိဳ ့ေလးကဟိုးအရင္ႏွစ္ေပါင္း၃၀-၄၀၊
    နဲ ့မတူေတာ့ပါဘူး။
    ေပ်ာ္စရာေလးေတြေတာ့ က်န္ပါေသးတယ္ေလ။
    အရင္ကေတာ့တကယ့္ရုိးရာဓေလ့ေပါ့။
    ခုေတာ့ ထိုင္းလိုလို တရုတ္လိုလို ဟား..
    စစ္တပ္ေတြကမ်ားလာေတာ့၊
    ဗမာယဥ္ေက်းမူ ့ဆိုတာလည္းပါလာတယ္။
    အားလုံးေပါင္းစပ္ထားတာေနာ္။
    အလုပ္တဖက္နဲ ့ရူပ္ေနေပမဲ့လည္း။
    တခါခါသတိရတတ္ေနတယ္ေလ။

    မိုးေငြ ့ေရ...
    ရန္ကုန္က ဘယ္ဘုန္းႀကီးေက်ာင္းသြားတတ္လဲ။
    က်ဳိင္းတုံဘုန္းႀကီးေက်ာင္းသြားလား။

    ဘုန္းဘုန္းေရ..
    တပည့္ေတာ္ ဟင္းေတြလည္းဟိုရာက္ဒီရာက္ျဖစ္ေနတယ္။

    ReplyDelete
  9. မီးမီးေရ.. ၁၆ရက္ေန႔မွာ ဆံုးသြားတဲ့ အကိုငယ္ဆုံးေလး ယခုမီးမီးျပဳသမွ်ေသာ ကုသုိလ္ေကာင္းမႈအစုစုကုိ ေရာက္ရာဘ၀မွေန၍ ၀မ္းေျမာက္ႏုေမာ္ သာဓုေခၚဆုိႏုိင္ပါေစဟု....

    ခ်မ္းေျမ့ပါေစ
    ခ်ယ္ရီေျမ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဘုန္းဘုန္းေပးတဲ့ဆုနဲ ့ျပည့္ပါေစ...။

      Delete