Tuesday, October 18, 2016

လည္ရာျပန္စားေရး...

မဂၤလာပါရွင္~~~
တခါေလာက္ျမန္မာျပည္ျပန္သြားရင္ ဟိုကေကၽြး ဒီကေကၽြးနဲ႔ အလည္ခဏေရာက္သူေတြကို ဧည္႔ခံၾကတာ
ကိုယ္တို႔ရဲ႔ ခ်စ္လွစြာေသာ ဓေလ့ထုံးစံတခုေပါ့ေနာ္..။ မယ္ငီးလည္း ၂ဝ၁၅ က ၂ခါႀကီးမ်ားေတာင္သြားလည္
ပတ္ထားတာ စားခဲ့တာမ်ား..ခုထိျပန္စၿမဳံျပန္ေနရတုံး..ဟီး..တခ်ဳိ႔ဟာေတြလည္း ေရးဖူးပါတယ္..။ အဲ့ထဲက
စဥ္းစားမိတိုင္း မ်က္ရည္ဝိုင္းသည္..အဲ့ေလ..သားေရယိုစရာေလးေတြ က်န္ခဲ့တာေလးေတြ၊ ျပန္ၿပီး စၿမဳံျပန္မ
လို႔ဗ်ဳ႔ိ....။

မယ္ငီးရဲ႔ပထမဦးဆုံး ဓါတ္ပုံရူ႔ ပိတ္သတ္ႀကီး..အဲ့တုံးက ျမန္မာစာမႏွိပ္တတ္ေသးဘူးေလ..အဟဲ စာဖတ္ ပိတ္သတ္ႀကီး မိုးဦးစပယ္ ဆိုတဲ့ အမ်ဳိးတူ အင္းစကူးညီမေလးက အင္းယားလမ္း Happy ေခါက္ဆဲြဆိုင္
ေခၚေကၽြးတယ္။ မယ္ငီး သူငယ္ခ်င္း တေယာက္ေတာင္အဆစ္ပါလိုက္ေသး..။

ေခါက္ဆဲြေတာ့ ေခါက္ဆဲြဘဲမွာလိုက္တာ ဘာေခါက္ဆဲြမွန္းေတာင္မမွတ္မိဘူး..ဆိုင္ေလးကသပ္ရပ္ၿပီး
ႏိုင္ငံျခားသားေတြ အမ်ားႀကီးေတြ႔ခဲ့တယ္..။ စားလို႔ေကာင္းတယ္..မဆိုးဘူး..။

 ညီမေလးကေတာ့ ပုန္းရည္ႀကီးထမင္းနဲ႔ ၾကက္ေၾကာ္တဲ့..။
ရွမ္းေခါက္ဆဲြထုံးစံ သားေရပြေၾကာ္တုိ႔ ဝက္ေခါက္ေၾကာ္တုိ႔ မုန္ညွင္းခ်ည္တို႔ပါတာေပါ့...
ျမန္မာျပည္အနယ္နယ္အရပ္ရပ္ကေခါက္ဆဲြမ်ဳိးစုံရႏိုင္တယ္...က်ဳိင္းတုံ ေခါက္ဆိန္႔က်န္(ဝက္အူေျခာက္)နဲ႔
လည္းရတယ္။ ေစ်းႏူန္းလည္း မဆိုးဘူး...။
 ညီမေလး မိုးဦးစပယ္ရဲ႔ အလုပ္ကုမၼဏီေနရာ..
ေနာက္ၿပီး အင္းပိုးထမိန္တထည္လက္ေဆာင္ေပးတယ္။ဘယ္ေလာက္ခ်စ္စရာေကာင္းသလဲဆိုတာ..မေျပာ
ေတာ့နဲ႔.. ညီမေလးကဘုရားတရားကိုင္းရိူင္းၿပီး စင္ကာပူကုမၼဏီတခုမွာ ရာထူးအႀကီးႀကီးနဲ႔ဗ်..

သူငယ္ခ်င္းအခန္းမွာအိပ္ေတာ့( သူကရုံးခန္းလည္းဟုတ္ အိမ္လည္းလုပ္ဆိုတဲ့ေနရာမွာေလ..ဟိီး) ဘယ္မွ
မသြားတဲ့အခ်ိန္ သူ႔ေနာက္ကို လိုက္ၿပီးစားရတာေပါ့ရွင္..က်မသူငယ္ခ်င္းကအစားမက္တယ္။ တခ်ိန္လုံးစား

မွေနသာထိုင္သာရွိပါတယ္ဆိုတဲ့ လူတန္းစားထဲကေပါ့ရွင္..။ အိမ္ကၿမိဳ႔လည္ေခါင္ေနရာ အရမ္းဟန္က်ဘဲ
မနက္ဆုိရင္ ဆူးေလဘုရားနားက ပန္းၿခံသြားေလ့က်င့္ခန္းလုပ္ ၿပီးတေနကုန္စားေပါ့..အဟဲ...။

တခါမွ ဗႏၶဳလပန္းၿခံထဲမေရာက္ခဲ့ဖူးဘူး..မယ္ငီးရဲ႔ရွားရွားပါးပါးအေတြ႔အႀကဳံထဲကတခု...
သူငယ္ခ်င္းကေတာင္ငူသူဆိုေတာ့ ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါး လုပ္ေကၽြးပါတယ္။ အသုပ္သေဘာမ်ဳိး အျပင္ကေန
ဆန္ေလွာ္မုန္႔ေတြ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြနဲ႔သုပ္စားရတာ ဟင္းရည္ကသပ္သပ္ဗ်.. မယ္ငီးေတာ့ႀကိဳက္တယ္..။

သူငယ္ခ်င္းကရုပ္ရွင္ေလာက ထုတ္လုပ္ျဖန္႔ခ်ီသူေတြဆိုပါေတာ့။ သူ႔မိတ္ေဆြကလည္း မယ္ငီးကိုခင္လို႔ လိုက္ေကၽြးမယ္တဲ့ ရွမ္းရိုးမ ဆိုတဲ့ဆိုင္ေခၚသြားပါတယ္။ ဒီဆိုင္က Happy ထက္ေစ်းႀကီးၿပီး မယ္ငီးေတာ့
လုံးဝမႀကိဳက္ဘူးဆိုပါေတာ့။ ရွမ္းဝက္သားခ်ဥ္ကို လာခ်ထားေပးတာ ေရခဲေသတၱာကထုပ္ၿပီး ဒီအတိုင္းဘဲ။
ေအးစက္မာခဲေနတာ..အံၾသပါ့ရွင္...လိုက္ေကၽြးတဲ့သူေတြကိုအားနာလို႔ အရိုးမ်ားေလး ေခ်းခါးေလးမေျပာရဲ ဘူးရွင့္..။ အိုးး..ေကာင္းထွာ ေကာင္းထွာ...နဲ႔ဘဲေပါ့...ဒါက ယဥ္ေက်းမူ႔ေလ..ေနာ္..

သူငယ္ခ်င္းေတာ့ စီလုတ္ပီပီ.. ဒင္းဆမ္းအရမ္းႀကိဳက္ဘဲ..မနက္မနက္ေလ့က်င့္ခန္းသြားယူရင္းအတူတူတဲြ
ျဖစ္တဲ့ သူ႔မိတ္ေဆြေတြ တရုတ္အဖြားႀကီးေတြပါ တေယာက္က ဒီဆိုင္ပိုင္ရွင္တဲ့။ က်မရွိတုံး ထိုဖူးတုံး တစ္

တုံးလက္ေဆာင္လာေပးတာ..အိုး..၃ရက္စားလည္းမကုန္ ႀကီးမားလွတဲ့ ထိုဖူး..။တကဲ့ သူေ႒းေတြဆိုတာ
အေနအထိုင္လည္း ပပလႊားလႊားမရွိၾကဘူး..။

ေန႔တိုင္းသြားလည္းစားႏိုင္သူႀကီးတသိုက္ကို တားယူရတယ္..ဟယ္..တျခားဟာေလးစဥ္းစားေပးပါလား..
လို႔...တခါသြားလည္ရင္ အဲ့ဆိုင္ႀကီး ၃ခါေလာက္လိုက္စားရတယ္..တကယ္ဘဲ..မိုင္သူငယ္ခ်င္းေရ..
ငယ္သူငယ္ခ်င္းတေယာက္နဲ႔မေမ်ာ္လင့္ဘဲ သြားေတြ႔တာ။သူကပါလာတဲ့ ဧည္႔ေျမာင္..အဲေလ ဟုတ္ပါဘူး
အဲ့ဒါလည္း သူငယ္ခ်င္းပါဘဲ..သူတို႔က ေတာင္ငူသားေတြဆိုေတာ့ အခ်င္းခ်င္းေရပက္မဝင္ေျပာၾကတာ.. မယ္ငီးကေဘးကေနထိုင္ၿပီး ဟိုေငးဒီေငးနဲ႔ သူတို႔ေခၚရာေနာက္တအိမ္ကိုေရာက္သြားပါေရာလား...။ အဲ့..
အိမ္ကလည္းေျပာလိုက္စပ္လိုက္ေတာ့ ကေလာက အကို႔သူငယ္ခ်င္းအိမ္ အရင္ကမယ္ငီးေနခဲ့တဲ့ ရန္ကုန္
တိုက္ခန္း(အေစာင္႔အေနနဲ႔ သူငယ္ခ်င္းကဂ်ပန္မွာ) သူတို႔နဲ႔အရမ္းခင္ၿပီး မယ္ငီးသြားလည္ဖူးတဲ့အိမ္..တဲ့။
အခုဟာကအိမ္သစ္..ေခတ္ေတြလည္းေျပာင္း..အခ်ိန္ေတြလည္းေျပာင္း..သံသာရာႀကီးက ျပန္ျပန္ေတြ႔ေန
တာဘဲ..သူတို႔ေကၽြးတဲ့ထမင္းပဲြႀကီးကမွ မိုက္ထွာ...။

အဲ့ဒီ မန္းက်ီးရႊက္သုပ္ကို ကေလွာ္ကေလွာ္ၿပီးထဲ့စားတာ  ၃ခါေလာက္ဆိုကုန္သြားေရာ..အိမ္ရွင္ေနာက္တပဲြ
ထပ္ခ်ေပးရတယ္..အဟီး..အားလည္းနာတယ္ခင္လည္းခင္တယ္...ဒီ႔ထက္မက ခ်မ္းသာပါေစ... း)))

ေနာက္လသာ၂ ေဘာ္ဒါေဆာင္ကသူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ ေငြေဆာင္ေရာက္ခဲ့ေသးတယ္။ ျပန္ခါနီးက် အတင္း
ေခၚၿပီး ထပ္ေကၽြးလိုက္ပါေသးတယ္..။ ထိုင္းကလာဖြင့္တဲ့ဆိုင္ခဲြတဲ့...ထိုင္းမွာေတာ့ အဲ့ဆိုင္ခဏခဏစားျဖစ္ ပါတယ္။
သူငယ္ခ်င္းေတြလည္း တကဲ့ ဟဲဗီးႀကီးေတြ သားသမီးေတြႀကီးကုန္လို႔ ဘဝမွာ ေအာင္ျမင္မူ႔ေတြနဲ႔ျပည္႔စုံ
ေနတဲ့ မေျပာင္းလဲတဲ့ ငယ္သူငယ္ခ်င္းေတြပါ..။ မယ္ငီးစာေရးတာေတာင္ တေယာက္ေလာက္ဘဲသိၿပီး..
ဒီမွာတိုးတိုးတိတ္တိတ္ေလး..လာေျပာျပတာ..အဟဲ..။
ဒါကေတာ့ ညီမ၂ဝမ္းကဲြက မယ္ငီးနဲ႔သူ႔အမအေမရိကားကလာတာရယ္၊ ေနာက္သူ႔အမ်ဳိးသား သေဘာၤ
ကပၸတိန္ျဖစ္တာရယ္ အထိမ္းအမွတ္ေတြနဲ႔ေကၽြးပါတယ္...ေဆြေတာ္မ်ိဳးေတာ္တသိုက္ဆုံၾက ေပ်ာ္ၾကစားၾက
နဲ႔ လမ္းမုန္းေတာင္ကလိုက္ပါေသးတယ္..။
ခေလးေတြက ဖုန္းဘဲပြတ္ေနၾကတာ အစားလည္းေကာင္းေကာင္းမစားဘူး...အဲ့တာေတာ့ တကယ္ဘဲ စိတ္ပ်က္စရာ..။
 အစားအေသာက္ေတြ လုံးဝအရာမယြင္းပါဘူးဆို...
လူႀကီးပဲြကေတာ့ မယ္ငီး အေမရဲ႔အမဝမ္းကဲြနဲ႔ မယ္ငီး အမ ၂ ဝမ္းကဲြေတြ အကိုေတြေပါ့...။
စားတဲ့အထဲမွာ အျမင္မလွေပမဲ့ ခံတြင္းေတြ႔တဲ့ ဟင္းတပဲြကေတာ့ ေခါက္ဆဲြအကၽြတ္ေၾကာ္ ေကာ္ရည္ဆမ္း
ဆိုလားဘဲ...။
ကိုင္း...တာတာလုပ္ခ်ိန္တန္ၿပီ...ဒီအေမရိကားမွာလည္း လသာ ၂ေက်ာင္းသူေဟာင္းေတြ gathering
လုပ္ၾကတယ္တဲ့ LA ဖက္မွာ....သြားခ်င္ပါတယ္..အေျခအေနမေပးလို႔..ဟြန္႔... း((((

အားလုံးဘဲရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ႔ၾကပါေစရွင္~~~~
မီးမီး

Tuesday, October 4, 2016

မဟာဒုတ္အလွဳနဲ႔အင္းသားဟင္း..

မဂၤလာပါရွင္~~~
ဝါေခါင္လဆိုရင္ မဟာဒုတ္စာေရးတံမဲပဲြကို ေနရာေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက်င္းပၾကပါတယ္။ မယ္ငီးရဲ႔ က်ဳိင္းတုံ
ေစ်းတန္းႀကီးရပ္ကြက္မွာလည္း အစဥ္အဆက္က်င္းပလာတာေပါ့။ က်ဳိင္းတုံမွာက လူမ်ဳိးေပါင္းစုံဆိုေတာ့
ဘုန္းႀကီးေက်ာင္းေတာင္ ဂုံရွမ္းေက်ာင္း ရွမ္းေက်ာင္း ဗမာေက်ာင္း ..အိုး..စုံပါ့ဗ်ား..။ ကိုယ္တို႔ေစ်းတန္းႀကီး
ရပ္ကြက္က ေက်ာင္းေမာက္မယ္ဆိုတဲ့ ဘုန္းႀကီးေက်ာင္းက ဂုံေက်ာင္းမဟုတ္ ရုမ္းေက်ာင္းမဟုတ္ ဗမာ မဟုတ္တဲ့ ရပ္ကြက္သားေတြရဲ႔ဘုန္းႀကီးေက်ာင္းတေက်ာင္းဆိုပါေတာ့။ ခုေတာ့ ေကာင္းမူခမ္းေက်ာင္းတဲ့
နံမည္ေျပာင္းသြားၿပီ..။ေက်ာင္းလည္းအမ်ားႀကီးေျပာင္းလဲသြားတယ္။ ထားပါေလ..ေျပာျပခ်င္တာက အ တိတ္ကဇာတ္လမ္းေကာင္းေလးေတြအေၾကာင္းပါ...။
ဘုန္းႀကီးေက်ာင္းမွာလူစုေနၾကတာ ဘုရားေပါက္တဲ့အိမ္ကိုဘုရားပင့္ၿပီးသြားပို႔
ဘုန္းႀကီးေက်ာင္းရဲ႔သာေရးနာေရးကိစၥအဝဝကို ဦးစီးတာက အင္းသားေတြေလ..ဒီေတာ့အင္းသားအေငြ႔အ သက္မကင္းတဲ့ ဘုန္းႀကီးေက်ာင္းေပါ့.။ရပ္ကြက္ထဲမွာလည္း အင္းသားေတြမ်ားခဲ့တယ္။ ခုေတာ့ သိပ္မရွိၾက
ေတာ့ပါဘူး။ ဆုံးပါးသြားတာ ေနရာေဒသေတြ ေျပာင္းကုန္ၾကတာနဲ႔ နဲနဲလက္က်န္ထုံးတမ္းစဥ္လာနဲ႔ဆက္ၿပီး
ခ်ီတက္ေနဆဲပါဘဲတဲ့။ အႀကိမ္ေပါင္း ၄ဝ ရွိၿပီတဲ့..။ ကိုယ္တို႔ခေလးဘဝကတဲကပါဆို...။

ဘုရားပင့္

ခုေတာ့ တခ်ဳိ႔လူေတြကတျခားရပ္ကြက္ေတြကိုေျပာင္းသြားေပမဲ့လည္း ဒီအလွဳမွာပါလို႔ ဘုရားမဲေပါက္တာနဲ႔
အဲ့ဒီအထိရပ္ကြက္သားေတြကတေပ်ာ္တပါးသြားပို႔ၾကတယ္
အဲ့ဒီအထဲမွာ ဝါေခါင္လ မဟာဒုတ္အလွဳဆိုရင္ အရမ္းေပ်ာ္စရာေကာင္းတာေပါ့။ ဘယ္အိမ္က သံဃာေတာ္ ဘယ္နွစ္ပါး ပင့္မလဲဆိုတာစာရင္းေပး၊ ၿပီး လိုအပ္တဲ့သံဃာအရည္အတြက္ရေအာင္ တျခားဘုန္းႀကီး
ေက်ာင္းမွာ ပင္႔ဖိတ္ခဲ့ၾကတာေပါ့။ဘုန္းႀကီးေက်ာင္းမွာမဲေတြႏူိက္တယ္။ ဘုရားမဲ၊ ရွင္ဥပကုတၱမဲ နဲ႔ ရွင္သီဝ လိမဲ ဒီလိုသတ္မွတ္ထားၿပီး အလွဴရွင္နံမည္ကို မဲလိပ္လုပ္ၿပီး မဲနွဳိက္ၾကတာ..။ကိုယ္ရည္စူးတဲ့ သံဃာအရည္ အတြက္ကသတ္သတ္ သတ္မွတ္ထားတဲ့ မဲသံုးမဲကေန တစ္မဲေပါက္ဖို႔ကံစမ္းရတယ္။ကိုယ့္နံမည္ေခၚသံ
ၾကားရရင္ ကံထူးၿပီသာမွတ္ေပေတာ့..။
ေစ်းတန္းႀကီးရပ္ကြက္သူေတြရဲ႔ဝတ္စုံ
ဘုန္းႀကီးေက်ာင္းတခုလုံး စာသင္တိုက္ကသံဃာေတြ ကိုရင္ငယ္ေလးေတြနဲ႔ ဝါထိန္ၿပီး ရူပ္ယွက္ခပ္ေနတာ
အရမ္းေပ်ာ္စရာေကာင္းတာဘဲ။ တခ်ဳိ႔လည္း အိမ္ကိုမပင့္ေတာ့ဘဲ စုေပါင္းအလွဴသေဘာမ်ဳိးလုပ္ၿပီး စုေပါင္း အလွဴေငြထဲ့ ဘုန္းႀကီးေက်ာင္းမွာဘဲ စုေပါင္းခ်က္ၾကပါတယ္။ တရပ္ကြက္လုံး အိမ္တိုင္းနီးပါးဆြမ္းကပ္ၾက
တာေပါ့။ ကိုယ့္ေဆြမ်ဳိးအေပါင္းအသင္းေတြဖိတ္ၾကနဲ႔ တလမ္းလုံး အဝင္အထြက္ေတြမ်ားၿပီး ပဲြေတာ္လိုစည္
ကားေနတာေပါ့ရွင္..။ အဟင္း...ေျပာစရာမလိုေအာင္ မယ္ငီးတို႔အိမ္က အင္းသားဟင္းေပါ့...။စပယ္ရွယ္
အေဖ့လက္ရာ ဝက္သားနီခ်က္ ငါးအစပ္ခ်က္ ပဲပုပ္ေစ့ေၾကာ္ ထိုဖူးေခါက္ေၾကာ္ ဂ်ဳးျမစ္သုတ္ အစိမ္းေၾကာ္
အႀကီးဆုံးအိုးကေတာ့ ငါးရ႔ံဆန္ေလွာ္ေဆးခါးေပါ့ရွင္...။
သြားဖို႔အစဥ္သင့္တဲ့..
 လမ္းထဲက အေဖ့အမ်ဳိးေတြ မိတ္ေဆြေတြ အေမ့အမ်ိဳးေတြ အထူးသျဖင့္ ဦးႀကီးေတြ အဖိုးႀကီးေတြေပါ့။ "ဟယ္..အယ္ဆိမ္းေမာင္ ေဆးခါးဟင္းခ်က္ရင္ ငါ့အိမ္တခြက္လာပို႔လွဲ႔"ဆိုတဲ့ သူတို႔အင္းသားစကားနဲ႔ေျပာ
ဆိုထားၿပီးသား ..အမိန႔္ခ်ထားၿပီးသားေလ..။ "က်မအေဖနံမည္ "သိန္း"ဆိုတာ အင္းသားအသံထြက္နဲ႔ဆို
ဆိမ္း...တဲ့..ဟိ... း)))) ၿပီးခဲ့တဲ့အပတ္က အိမ္မွာ မဟာဒုတ္အလွဳလုပ္တာ သံဃာ ၅ပါးယူတယ္တဲ့။ အေဖရွိတုံးကဆို ၇ပါး ၉ပါး ဒီလိုယူတတ္တယ္။ တခါတေလလည္း ၅ပါးေပါ့...။ လူအားလည္းမ်ားေတာ့
လုပ္ႏိုင္တယ္ေလ..။ ခုေတာ့ တူမေလးနဲ႔ အေမတို႔ရဲ႔ေမြးစားသမီးဘဲခ်က္တာ..။ အမနဲ႔ တူမအမ်ဳိးသားက
သူတို႔မိတ္ေဆြေတြလည္းဖိတ္ခ်င္တယ္ဆိုလို႔ ဖိတ္ခ်လာတာ စုစုေပါင္းလူ ၅ဝ ေလာက္ျဖစ္သြားတယ္တဲ့။
အေမကအရမ္းေပ်ာ္ေနတာေတြ႔ရေတာ့ ဝမ္းသာၾကည္ႏူးမိတယ္။
ေနာင္ဖာဆိုတဲ့ရပ္ကြက္အသြား..
ဘုန္းႀကီးေက်ာင္းကဓါတ္ပုံေတြကိုေတာ့ ေတာ္လည္းရမေတာ္လည္းရ ေဆြမ်ဳိးနီးစပ္ အင္းသားမ်ဳိး စာသင္
ေပးခဲ့ရတဲ့တပည့္မေလးတေယာက္ (သူကေတာ့ က််ဳိင္းတုံမွာသူေ႒းမႀကီးျဖစ္ေနၿပီတဲ့)ရဲ႔ fb ကဓါတ္ပုံကို သုံးထားတာပါ။ ကဲ..မယ္ငီးအိမ္ဖက္က ဟင္းေတြသြားေခ်ာင္းၾကည္႔ရေအာင္ေလ...

 ပဲပုပ္ေစ့ေၾကာ္နဲ႔နမ္႔ဖစ္(ခရမ္းခ်ဥ္သီးပဲပုပ္ေထာင္း)
 အခ်ဳိပဲြကေတာ့ အဆန္းမဟုတ္ပါဘူး..ေနရာတိုင္းရႏိုင္တဲ့မုန္႔ေတြအသီးေတြပါ..
ဝက္သားနီခ်က္(ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ခ်က္ၿပီးၾကက္သြန္နီကိုအလုံးလိုက္ထဲ့တာ) သူတို႔ကေတာ့ မယ္ငီးလိုသား သားျမင္တာနဲ႔ သားေရတျမားျမား ဓါတ္ပုံေတြမရိုက္တတ္ရွာဘူးေလ..အဟီး.....(ကိုယ့္ကိုကိုယ္ေဖာ္ မသူေတာ္ႀကီးေလ..)တို႔စရာနဲ႔ ငါးခ်ဳိခ်ဥ္..
ဂ်ဳးျမစ္သုပ္ဓါတ္ပုံကမဲြခ်က္ဗ်ာ...ကိုယ့္ရဲ႔အႀကိဳက္ဆုံးဟင္းထဲကတခြက္ေပါ့..ဂ်ဳးျမစ္ကို ဆႏြမ္း မက်ဥ္းသီးမွည္႔ နဲ႔အရင္ဆုံးျပဳတ္အၾကာႀကီးမဟုတ္ဘူး..ခဏေလးပါဘဲ။ ၿပီးေရစစ္ထား လက္နဲ႔ေသေသခ်ာခ်ာညွစ္ ေရ မပါ
ေအာင္ နွမ္းမဲလုံးေလွာ္(နမ္းအျပားမ်ဳိးမဟုတ္) မညွက္တညွက္ေထာင္း ဆီခ်က္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမီးဖုတ္ ၾကက္ သြန္နီေၾကာ္ ဆား ငရုတ္သီးအေထာင့္ေလွာ္ေထာင္းနဲ႔သုပ္တာ ဂ်ဳးျမစ္ရဲ႔ ဆတ္ေတာက္ေတာက္ ၾကြပ္ၾကြပ္
ေလးခ်ဳိခ်ဥ္စပ္ငံ အရသာကို ေဆးခါးဟင္းစိမ့္စိမ့္ ခါးသက္သက္ေလးေသာက္ၿပီး မ်ဳိခ်လိုက္ရင္ကို တကယ္

ေဆြမ်ဳိးေမ့သြားပါလိမ့္မယ္..။
ငါးရ႔ံဆန္ေလွာ္ဟင္းကေတာ့ နဲနဲကရိကထႏိုင္ပါတယ္။ ပထမဦးဆုံး ဆန္ေလွာ္ပါ မီးေအးေအးေလးနဲ႔ မတူး
ေအာင္၊ အေရာင္ေလးနီညိုေရာင္ျဖစ္လာရင္ မီးေပၚကေနခ်ပါ။ ကိုယ္တို႔တုံးကေတာ့ လက္နဲ႔လွည္႔တဲ့ ႀကိတ္စက္ရွိတယ္ေလ အဲ့တာနဲ႔ လွည္႔ရတာ ညွက္ေနမွေကာင္းတယ္။ ဒါေတြက မယ္ငီးတို႔ရဲ႔အလုပ္လူႀကီး
ေတြခိုင္းတာလုပ္ရတယ္ေပါ့ေလ..။ ၿပီးမွ ပူစီနံ နံနံပင္ ပါးပါးေလးေတြလွီးၿပီး အဲ့ ဆန္မူန႔္ထဲထည့္ၿပီးေရာ ဖြ
ဖြေလးနယ္ထားတယ္။ၿပီးေရျပဳတ္ ေရဆူမွာ ေရေဆးၿပီး ဆား ဆႏြမ္းနယ္ထားတဲ့ငါးရ႔ံထည့္။ ငါးအေရာင္
ေလးေျပာင္းလို႔ က်က္ၿပီဆိုရင္ ျပန္ဆယ္ အသားထြင္ၿပီး အသားအားလုံးအိုးထဲျပန္ထဲ့ပါတယ္။ အရိုးကို သံဆုံထဲထည့္ေထာင္းၿပီးေရစစ္နဲ႔ အရိုးရည္စစ္ထဲ့ပါတယ္။ ၿပီးမွ အိုးထဲ ခရမ္းသီးတလုံးေလာက္ ခရမ္းခ်ဥ္ သီးတစိတ္ေလာက္ ထဲ့ပါ။ ဆား ငရုပ္သီးမူန္႔ေလးနဲနဲ ငရုပ္ေကာင္း ဆီတေပါက္ေလာက္ ထည္႔၊ ဆူလာရင္ ပူစီနံနဲ႔ဆန္မူန္႔အေရာထည္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႔ ဂ်င္းေသး ခပ္မ်ားမ်ား အိုးခ်ခါနီးမွ ညွက္ေနေအာင္ေထာင္းၿပီး
ထည္႔၊ ဆူဗြက္လာရင္ ဆားေလးျမည္းအေပါ့အငံ ငံျပာရည္ေလာင္းတစက္ေလာက္ခ်ၿပီးရင္.. အိုေကၿပီ.. တအိမ္လုံးလည္း ေမႊးႀကိဳင္ေန ပါၿပီ။ ေဆးခါးကေတာ့ ဇြန္းဖ်ားနဲ႔ဘဲထည့္တာပါ မခါးပါဘူး။ စားပဲြေပၚမွာ
ေတာ့ဗူးလိုက္ထားရတယ္။ႀကိဳက္တဲ့သူ ကိုယ့္ဟင္းရည္ပုဂံထဲ ကိုယ္ထည္႔ေပါ့..။
 
 ဒီတခါအိမ္မွာ ဘုန္းႀကီး ၁ပါး ကိုရင္၄ပါးၾကြလာတယ္တဲ့။
က်မအမကေက်ာင္းဆရာမဆိုေတာ့ သူ႔ေက်ာင္းကဆရာဆရာမေတြဖိတ္ၿပီးေကၽြးတယ္..။
သူတို႔ပို႔လာေပးတဲ့ပုံကိုၾကည္႔ၿပီး ခဏခဏဂလုဂလု တံေတြးၿမိဳခ်ရနဲ႔ အားက်မခံထၿပီးသုပ္ပါတယ္..
တကဲ့ ဗမာဟင္းပါ...ဘာအသုပ္လို႔ထင္ပါသလဲမိတ္ေဆြမ်ား.... း))))

အားလုံးဘဲရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ႔ၾကပါေစရွင္~~~
မီးမီး