Thursday, October 19, 2017

ထိုင္းပါလာတူးငါး

မဂၤလာပါရွင္~~~
ပါလာတူးခ်ိန္လို႔ ထိုင္းႏိုင္ငံေစ်းထဲမွာ ေပါင္းျခင္းေတာင္းထဲမွာ ၃ေကာင္ ႀကီးရင္ ၂ေကာင္ထဲ့ၿပီးေရာင္းတာ
ျမင္ဖူးၾကမွာေပါ့။ တျခင္းကို ဘတ္ ၂ဝ ေလာက္ဘဲေပးရတာပါ..။ အေကာင္ႀကီးမွေစ်းႀကီးတာ။ အဲ့ဒီငါးက ေတာ့ ထိုင္းေတြရဲ႔အဓိကထားစားရတဲ့ အသားငါးပါဘဲ။

ထိုင္းလို ปลาทู Mackerel or Short mackerel ဗမာလိုငါးေသတၱာငါး..ဘယ္လိုေခၚေခၚေလ သိပ္ေစ်းမႀကီး
ဘဲအရသာအဟာရျပည္႔ဝေပးႏိုင္တဲ့ငါးလို႔သာမွတ္ယူလိုက္ပါရွင္။ ဒီတခါ မယ္ငီး ကိုယ္တို႔ဘီရုမာပုံစံ ရိုးရိုး ငါးေသတၱာငါးကိုေၾကာ္တာမဟုတ္ဘဲ ထိုင္းလို ေပါင္းၿပီး ေၾကာ္စားနည္းေလးမွ်ေဝရအုံးမယ္။
ဒီကအားခ်ဲဟဲဆိုင္ေရာက္ရင္ ေရခဲရိုက္ အာရွဖက္က ငါးေတြသြားေခ်ာင္းရတယ္။ ဘာစားရင္ေကာင္းမလဲ
ဆိုေတာ့ ပါလာတူးငါးေတြ႔တာနဲ႔ တထုတ္ဆဲြခဲ့တယ္ေလ..။ အရင္ဆုံး ေရခဲေသတၱာေအာက္ဖက္ကို ၃ေကာင္ေျပာင္းထားမယ္။ ပလာတူးခ်ိန္လုပ္ဖို႔ ငါးငံျပာရည္နဲ႔ ဆားနဲနဲ ေရ ဒါဘဲလိုတာပါ...။ ငါးငံျပာ ရည္အမ်ားႀကီးသုံးရမယ္ဆိုေတာ့ နဲနဲေစ်းေပါတဲ့ငံျပည္ရည္ရွာဝယ္လာရေသးဗ်ား...😂

ေနာက္ေန႔မနက္ေဆးေၾကာသန္႔စင္ပါ ။ ပါးဟက္နားကေနဘဲ အထဲကကလီစာအူေတြဆဲြထုတ္ေနာ္..ဗိုက္
မေဖါက္ပါနဲ႔..။

 ငံျပာရည္နဲ႔ေရဆတူထဲ့ရမယ္..ငါးျမဳပ္ေအာင္ ၃နာရီစိမ္ရပါမယ္။ မပိုမလို ၃နာရီပါ...
 ငါးစိမ္ဖို႔ခြက္ေတြပုဂံေတြရွာလိုက္တာ..မုန္႔ဗူးစားၿပီးပစ္မလို႔ ေတာ္ေသးဗ်ား..recycle လုပ္လို႔ရ 👌
ကိုင္း..ေရတခြက္ ငံျပာရည္တခြက္ ဆားနဲနဲထဲ့ ၿပီး ဟိုလွန္ဒီလွန္ေပါ့... ၃နာရီဆက္တင္ခ်ိန္ၿပီး ငပိတခြက္
ေထာင္းထားလိုက္ပါရွင္..ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလးေနာ္ ။ ေအာ္..ငရုပ္သီး ပုဇြန္ေျခာက္ ငပိ သံပုရာသီး ဒါေလာက္
ပါရင္လုံေလာက္ၿပီ အရသာပ်က္ေအာင္ အခ်ဳိမူန္႔ ဟင္းခပ္မူန္႔ဆိုတာ သြားမထဲ့ေလနဲ႔..။

 ၃နာရီျပည္႔ေရစစ္ပါ
ၿပီး၁၅မိနစ္ေပါင္းပါ....ၿပီးမွ ေျခာက္ေအာင္က်မထားလိုက္တယ္..။ႏို႔မို႔ေၾကာ္ရင္ ဆီေပါက္မွာေနာ္... ဆားေတြ
ဘာေတြထပ္ထဲ့စရာမလိုေတာ့ပါဘူး။ လုံးဝမညီွတဲ့ ငါးေၾကာ္ႏူးနူးညံ႔ည႔ံေလးတပဲြေပါ့...။

ကဲ..စားခါနီး ဆီပူပူမွာထိုးေၾကာ္လိုက္ပါ။ ငပိေထာင္းေလးလည္းသံပုရာသီးညစ္အုံး ငါးေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလး
တို႔စရာရုံးပတီသီး ပဲသီး မုန္လာထုတ္ျပဳတ္ အဆင္သင့္ျဖစ္ပါေစ..ကြယ္..ေအာ္..ကုလားေလးေကာင္းမူ႔က ဒန္႔ဒလြန္ရြက္ေတာင္ရလာတယ္..ႏုဖတ္ေနတာဘဲ ပုဇြန္ေျခာက္ လက္သည္းခြံေလာက္ ၅ေကာင္ကို ၾကက္သြန္ျဖဴ၂တက္ ဓါးျပားရိုက္ ၾကက္သြန္နီေလး တျခမ္းေလာက္ပါးပါးလွီး ဗြက္ဗြက္ထေနတဲ့ဟင္းရည္
ထဲပစ္ထဲ့၊ ဆူလာရင္ ငရုတ္ေကာင္းေလး ငံျပာရည္(ဒီတခါေတာ့ အေကာင္းစားေလးေပါ့..ဟီး) ၂ေပါက္
ေလာက္ထဲ့ဆားျမည္းေပါ့ရင္ နဲနဲထဲ့၊ အသားမူန္႔ ဟင္းခပ္မူန္႔ အခ်ဳိမူန္႔ အားလုံးေမ့ထားလိုက္ပါ။(က်မဆို
လုံးဝမစားတာ မစားၾကပါနဲ႔ေရာဂါမ်ားလြန္းလို႔တဲ့...ၾကားထဲကေန ႀဆာမကီးကဝင္လုပ္လိုက္ရေသး😆)
ဒီေနရာမွာဝင္ၾကည္႔ပါ သူတို႔ပါလာတူးငါးနဲ႔ခ်က္ထားတဲ့ မ်ဳိးစုံလင္လွတဲ့ ထိုင္းစတိုင္ ငါးဟင္းေတြပါ..။

ႀကဳံတုံး ငီးငီးအဓိကသုံးတဲ့ ပဲငံျပာရည္ပုံနဲ႔ ငါးငံျပာရည္ပုံ ျပအုံးမယ္..။ ငံျပာရည္ေတြမွာလည္း အခ်ဳိမူန္႔
ေတြထဲ့တတ္တယ္။ ဝယ္ရင္ ေသခ်ာေရႊးဝယ္ပါ။ ကိုယ္ေတာ့ ေရႊးရင္ ေမးရင္း..ဒီ၂ခုကိုအရမ္းႀကိဳက္ သြားတာ။

အားလုံးဘဲရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ႔ၾကပါေစ~~~
#meemeenage

6 comments:

  1. မမမီးေရ ၾကံဳတုန္း တခုေမးခ်င္ပါတယ္ ထိုင္းက ငါးဆိုလို႔ရွိရင္ ငါးေခါင္းအဲ့လိုေစာင္းေစာင္းေလးေတြ အျမဲေတြ႔ပါတယ္..အဲဒါ ငံျပာရည္နဲ႔ စိမ္လိုက္လို႔ ေစာင္းသြားတာလား တမင္ေစာင္းေအာင္ လုပ္တာလားဟင္..
    ရွာရွာၾကံၾကံ သိခ်င္သူ
    TZ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေျပာဖို႔ေမ့သြားတယ္ း)))
      ေပါင္းအိုးထဲ့ခါနီးငါးေခါင္းက်ဳိးေအာင္ခ်ဳိးေပးရတယ္ကြယ္...
      ေစာင္းေစာင္းေလးေပါ့..
      တကယ့္ကိုလတ္ဆတ္ရင္
      ေၾကာ္ၿပီးအသားမေၾကသြားဘူး..

      Delete
    2. ဟုတ္ကဲ့ ေက်းဇူးပါ မမမီး ပေဟဠိ ျဖစ္ေနတာ ခုမွ ရွင္းသြားေတာ့တယ္
      TZ

      Delete
  2. ျပီးခဲ႔တဲ႔အေခါက္ ဘန္ေကာက္ေရာက္ေတာ့ ပလာတူးငါးတစ္ကပ္၀ယ္ခဲ႔ေသးတယ္ ေခါင္းေကာက္ေနတာေရြးယူတဲ႔ ပိုေကာင္းတယ္တဲ႔..။ ေခါက္ဆင့္ပါထူးလုပ္စားရတာၾကိဳက္တယ္..။ ဒီတိုင္း ငပိေထာင္းနဲ႔ ထမင္းနဲ႔နယ္စားလည္းေကာင္း အရမ္းအရမ္းၾကိဳက္...။

    မိုးေငြ႔

    ReplyDelete
    Replies
    1. ညစာကိုေပါ့ေပါ့ေလးစားခ်င္ရင္
      ေခါက္ဆိန္႔ပလာတူး
      စားေပး..တဲ့
      ေခါက္ဆိန္႔က
      အခ်ဥ္ေဖါက္ထားေတာ့
      ကယ္လိုရီနည္းတယ္ဆိုလား..ဘဲ
      ထိုင္းမမေတြစားၾကတယ္.တဲ့
      မိုးေငြ႔ညီမေလးေရ..

      Delete